Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2023 19:03
theworldwhatyouknowisfake

XXX.XXX.59.225

Zdravím, chtel jsem se zeptat. Mám stěne dobra (psa)narozeneho koncem 10. Mesice roku22. Cca 16 týdnů starý. Jeho váha je 16 kg. Zda se mi, ze je to málo. Kolik by asi mel mit kilo v tomto věku dobrman pes.aspoň cirka pro predstavu. Dekuji predem za kazdy ohlas..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2023 20:37

Taady je nejaka zakladni tabulka pro orientaci :

20.2.2023 10:22

XXX.XXX.59.225

Ano toto jsem nasel take a podle teto tybulky budd mit pes v dospelost nejakych 35 kg a to je dobre tak akorat pro fenku snad. :/ Ach, neštěstí, když pořizujete psa od chovatelky v duchodě, ktera sťeňata navykne pouze na vyvařování a na granule vubec. Hlavne, kdyz pri predani psa postavi pytel granuli k hlavnimu.vchodu pěkně na očích at kazdynnabyde dojmu, ze stenatka navykla na oboji, jak je to spravne, jelikož nemuže tušit jake krmeni bude majitel preferovat. Hlavne ze maji plnou hubu chytrych kecu... No kazdopadně vám dekuji za tu tabulku Petro.

20.2.2023 10:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

theworldwhatyouknowisfake napsal(a):
Ano toto jsem nasel take a podle teto tybulky budd mit pes v dospelost nejakych 35 kg a to je dobre tak akorat pro fenku snad. :/ Ach, neštěstí, když pořizujete psa od chovatelky v duchodě, ktera sťeňata navykne pouze na vyvařování a na granule vubec. Hlavne, kdyz pri predani psa postavi pytel granuli k hlavnimu.vchodu pěkně na očích at kazdynnabyde dojmu, ze stenatka navykla na oboji, jak je to spravne, jelikož nemuže tušit jake krmeni bude majitel preferovat. Hlavne ze maji plnou hubu chytrych kecu... No kazdopadně vám dekuji za tu tabulku Petro.

Takže byste upřednostnil línou šmudlu, co štěňatům nasype jak slepicím a tím to pro ni skončí ...?!
Buďte rád, že máte dobře odchované štěně a nebuďte líný chvilku krmit štěně jak bylo zvyklé a postupně ho převeďte na granule - to není zase taková fuška, abyste nemohl těch 20 minut denně po dobu cca 14 dnů svému psovi věnovat.

20.2.2023 10:37

Jestli fenka nezrala po prichodu domu - ono to tak nekdy byva a je vlastne jedno, jestli pred tim byla nebo nebyla zvykla na grancle.
pro stene v 7mi tydnech je vlaste kazda strava porad nova a porad si zvyka.
nezravost se opravdu vyskytuje casto - i kdyz chovatel poctive navykal...
ono je to i o zpusobu krmeni ( nejen CO krmi) a hlavne o jedinci - steneti.
Osobne uz bych nesla do nezraveho stenete -z principu.

ta tabulka - mym psu to pomerne odpovidalo,
kdyz jsem porovnavala vahu mezi 5-8 mesicem.

20.2.2023 11:12

podle té tabulky, váha ve 2m, by měl pyreneják v dospělost necelých 35, HW 60 kg
HW váha ve 4m by odpovídala hmotnosti v dospělosti 50 kg, což už vcelku odpovídalo
PHP ve 4m - v dospělosti 50 kg
ve 3 letech měl, tuším, 63
v 9ti 69 kg
výškově k horní hranici
tož tak.....

"Ach, neštěstí, když pořizujete psa od chovatelky v duchodě, ktera sťeňata navykne pouze na vyvařování a na granule vubec."
no, tak mé pyrenejské štěňátko na granule bylo naučeno zcela a úplně
přičemž tytéž v průběhu týdne (max 14ti dnů) přestalo konzumovat a to tak, že zcela a úplně, ani jeden kousek (a když konzumovalo tak v množství max 1/3 denní dávky)
k tomu štěstí a neštěstí......

20.2.2023 12:35
Doron

XXX.XXX.162.50

U mých psů ta tabulka také překvapivě odpovídala.
Pochopila jsem správně, že pes málo žere, a že se zlobíte na chovatelku, že ho nenaučila žrát granule?
Nepíšete, jak dlouho ho máte.
Připadá vám hubený?
Jestli se vám nechce mu vařit( to chápu:)), je tady ještě možnost ho krmit syrovým, to nedá skoro žádnou práci a ani finančně vás to nezruinuje.
Byla by škoda, kdybyste ho podtrhnul.
Bylo by fajn vědět, kolik vážil ve dvou, třech měsících a sledovat, jaký má týdenní váhový přírůstek.
Kdyby mi pes na granulích neprosperoval, tak mu je asi nedávám.

20.2.2023 13:17

XXX.XXX.59.225

Inspektor pisisvorPardon nevim zda chapete . Idealne by chovatelka mela stenata ucit tak nejak na oboje . Vite protoze mnoho lidi chodi do zamestnani nebo z mnoha jinych duvodu nemuze denne vyvyrovat . Mnoho lidi take napriklad nechce krmit barfem takze granule jsou pro ne prijatelnejsi... Takze chovatelka poku prodava psy do sveta by mela mit rozum a zodpovednost. Ono ale dnes jde jen o love love love. A rozhodne neminim rozvijet jak je zvykem ve forech , uplne jinou konverzaci o upne jinem tematu nez jsem se ptal . Takze zadna hloupa smudla jen takovy chytracek jako ti chovatele presne jako vy pisisvore. Nejsi na svete sam a je treba brat ohledy jinak pes kolikrat hladovi u novych majitelu nez nekomu docvakne cim krmit... Treba videt dale nez li za sve ego

20.2.2023 13:22

XXX.XXX.59.225

Doron. Ze startu prave moc nezral tak jsem mu asi mesic varil at nezaostava ve vyvinu, nic mene asi becely mesic co jsem mu nasypal granule. Uz zere ale mohl vy tedy zrat vice. Z barfu mam rozpolceny pocit na jednu stranu je to ok na druhou stranudnes je v mase tolik parazitu, taky pobrat info o kaloriich a dalsich vecech nevim o tom skoro nic. Ale u veterinare kvuli masu bych nerad skoncival

20.2.2023 13:24

"Treba videt dale nez li za sve ego"

jako jo!

20.2.2023 13:24

XXX.XXX.59.225

Doron pes mel 8 tydnu a necelych 8 kilo kdyz jsem ho dovezl domu ted ma 16 tydnu a 16.8 kg dobrman

20.2.2023 13:30
janaa

XXX.XXX.174.242

Prosím v jakém mase a jací paraziti? To mě fakt zajímá. Mě je jedno,čím krmíte,ale žijete v bludu.

Jinak jsou štěňata žravá a nežravá. Jsou štěňata žravá u chovatele,můžou být zvyklá na maso i granule,ale ve chvíli,kdy přejdou k novému majiteli,tak přestanou žrát nebo si vymýšlí,protože tam prostě není konkurence sourozenců. Jsou štěňata,co žerou jako úplně malá a pak prostě přestanou. Je to voser,ale to jsou štěńata,co si budou vymýšlet i s tím masem. Člověk má pocit,že musí zhebnout hlady, že skoro nic nesežerou, ale vyrostou úplně stejně jako jejich žravý sourozenci. Být vámi,jsem vděčná,že chovatelka odchovávala na kvalitním žrádle. Byl byste radši,kdyby dostávali marketový granule? Výška,váha v dospělosti je dána genetikou,ten pes vyroste podle toho,co má v genech, jestli má být velký a mohutný,tak bude, jestli má být menší a slabší v kostře,tak taky bude, a množství žrádla na tom nic nezmění (samozřejmě pokud se nebavíme o křivice a podobných věcech v případě,že pes opravdu nemá k žrádlu nic)

20.2.2023 13:35

Doron. Ze startu prave moc nezral tak jsem mu asi mesic varil at nezaostava ve vyvinu, nic mene asi becely mesic co jsem mu nasypal granule. Uz zere ale mohl vy tedy zrat vice. Z barfu mam rozpolceny pocit na jednu stranu je to ok na druhou stranudnes je v mase tolik parazitu, taky pobrat info o kaloriich a dalsich vecech nevim o tom skoro nic. Ale u veterinare kvuli masu bych nerad skoncival

Ti paraziti by mě taky zajímali. Celý život jím tatarák a zatím se žádný parazit nekonal.

20.2.2023 13:38

Inspektor pisisvorPardon nevim zda chapete . Idealne by chovatelka mela stenata ucit tak nejak na oboje . Vite protoze mnoho lidi chodi do zamestnani nebo z mnoha jinych duvodu nemuze denne vyvyrovat . Mnoho lidi take napriklad nechce krmit barfem takze granule jsou pro ne prijatelnejsi... Takze chovatelka poku prodava psy do sveta by mela mit rozum a zodpovednost. Ono ale dnes jde jen o love love love. A rozhodne neminim rozvijet jak je zvykem ve forech , uplne jinou konverzaci o upne jinem tematu nez jsem se ptal . Takze zadna hloupa smudla jen takovy chytracek jako ti chovatele presne jako vy pisisvore. Nejsi na svete sam a je treba brat ohledy jinak pes kolikrat hladovi u novych majitelu nez nekomu docvakne cim krmit... Treba videt dale nez li za sve ego

Pišišvor je dlouholetý chovatel, přesněji řečeno chovatelka. Jejich názorů si vážím. Na rozdíl od vás. Urážky nejsou na místě.

20.2.2023 14:03

To mi připomnělo, jak si někdo vzal z útulku mýho psa (než jsem si ho vzala já) a pak ho vrátil, že nežere. No a fakt "nežral", no
Tak mě teď trochu vyděsila představa, jaký to s ním muselo být děsný ve štěněcím věku, a jsem celkem ráda, že jsem to nemusela zažít

20.2.2023 15:32

Doron pes mel 8 tydnu a necelych 8 kilo kdyz jsem ho dovezl domu ted ma 16 tydnu a 16.8 kg dobrman

ale tyto údaje říkají - dle tabulky - něco trošku jiného

ve 2m mělo štěně teoreticky hmotnost zcela akorát a odpovídající plemeni i pohlaví
ve 4m už štěně zaostává, přírůstky jsou menší, než by se dalo čekat
+ jakou má štěně kondici?...to je takové o hubené/akorát/ve výživové kondici/tlusté....+ rýsují se nějaké růstové problémy? křivé končetiny? apod....?

tyto dva údaje ukazují, že problém nastal po převzetí novým majitelem a že příčina asi nebude zdravotní, ale skutečně ve stravě

přičemž platí, že po příchodu do nového domova problém s příjmem potravy může nastat

neboli v prvé řadě by si měl majitel položit otázku, zda krmí dobře a to jak v kvalitě, tak v kvantitě

20.2.2023 15:45

Já osobně zatím zde vidím ego jen vaše.

20.2.2023 15:47

"ve 4m už štěně zaostává, přírůstky jsou menší, než by se dalo čekat"

kdyz me kilo tydne prijde jako OK prirustek... zadny pruser

20.2.2023 15:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"ve 4m už štěně zaostává, přírůstky jsou menší, než by se dalo čekat"

kdyz me kilo tydne prijde jako OK prirustek... zadny pruser

dle tabulky
není to průser
ale je to signál
důvod, proč si položit onu otázku ohledně krmení
tedy v kontextu s kondicí + dalšími znaky

koneckonců, je to důvod, proč se zde tazatel ptá.....

20.2.2023 16:30

dle tabulky

ne - dle realneho zivota je kilo OK.

stene jsme nevideli ani na fotce - takze reaguju ciste na to, ze podle tebe a vahy - zaostava.

20.2.2023 16:39

dle tabulky

ne - dle realneho zivota je kilo OK.

stene jsme nevideli ani na fotce - takze reaguju ciste na to, ze podle tebe a vahy - zaostava.

ne

zcela jasně a zřetelně píši dle tabulky
kterou jsi sem vložila ty.....

"takze reaguju ciste na to, ze podle tebe a vahy "
ale to neumíš číst, že....
ještě jednou - hned na úvod píši "dle tabulky"
a možná sis ani nevšimla, ale já se na další znaky ptám

a jestli jsi sem ty vložila tabulku, jako relevantní info, tak to relevantní info něco říká o tendenci, u tohoto štěněte
a jestli ta tabulka nemá být relevantní, tak proč ji sem vkládáš?

20.2.2023 18:43
Doron

XXX.XXX.162.50

Parazitů se nebojte:)!
U barfu kalorie počítat nemusíte, dejte nažrat dosyta, také jsem si myslela, jaká to není věda..
Já kupuju u řezníka, maso, kosti, vnitřnosti, ale dají se koupit hotové směsi.
Mám dokonce zkušenost, že když jsem dala maso, pes se pak šel s chutí dorazit granulemi a snědl jich mnohem víc, jakoby se rozežral.

20.2.2023 18:46

XXX.XXX.59.225

Drahá Sarah
Proc pak sarah? Protoze chci krmit granulena? Nebo ze jsem dal za vinu chovatelce ? Pripadně za to,ze mi pan pišišvor namisto toho aby byl co proto a odpovedel mi na mou otazku ohledne vahy jako to udelali druzi, za což jim mockrat dekuji, vpodstate rekl at drzim pysk a jsem rad ze mam zdrave stěne ,to take jsem.. jen to podal hezkymi slovy? To nemusel psat nic .. nebo v cem je to me nabubřele ego tak viditelne madam? Dost možna to take tak je, ovšem egocentrik jako ja to tezko rozezna, spiše vubec. Pokud mi to vyjasnite budu Vam zavázan a treba se změním.. ale spise asi ne, jelikož lidi se nemění. Měni se treba roční období, ale lidi ne. Evidentne asi kvuli Vam a panu jsem měl byt sticha a na nic se neptat... No kvuli vam dvoum zrovna..

20.2.2023 18:51

XXX.XXX.59.225

Doron,
Fakt? Muzete poradit prikladem . Za1 tyden jake menu podavate:) jde mi o to abych byl schopen obměnit to krmeni aby nemel dejme tomu tri jidla a porad dokola to same. Nebo to tak ma byt . Moc diky za vas cas i ostatnim jen to pomalu procitam a neprecet jsem vsechny odpovedi od vsech tak vzdy kdyz mam chvili prectu a odpovim. Tak se omlouvam ostatnim ze jsem jeste neodpovedel. Dostanu se k tomu...diky vsem

20.2.2023 19:07

XXX.XXX.59.225

Hmn prosim hlavne se nehadejte. Pro poradek nikdo mi tady jasne nerekl zda vaha ve 4 m 16.6kg je malo a jak moc malo(dnes jiz 17.6 kg dnes jine granule + salam od britu ). Dale nikdo neuvedl ani to kolik by +- stene melo mit kgaby bylo v norme( domyslim si ze cca 20-22kg) pak se muzeme bavit o tom kde a v kom je chyba. Diky moc

20.2.2023 19:11

XXX.XXX.59.225

Pes je ve skvele kondici vesely hravy pravidelne prochazky si oba uzivame. Jen dle mne malo zere a je takovy drobnějsi. Tak se ptam. Muj predesly dobr byl nebe a dudy ovsem slo o nemeckeho dobra tento je rdkusak ti jsou drobnejsi lehči typy ale pravejsem videl uz i tu tabulku co zdebyla sdilena a ta ukazala 53 kg v pozdejsim veku a to je skratka na psa malo i na rakouskou vetev.

20.2.2023 19:17

"Pro poradek nikdo mi tady jasne nerekl zda vaha ve 4 m 16.6kg je malo a jak moc malo"

ale na to neexistuje zcela jasná a jednoznačná odpověď
neznáme rodiče, sourozence, zda se štěně výrazně odlišuje, jakou figuru si nese v genech, jaké tempo růstu....

podstatná je kondice štěněte, tedy zda není hubené/tlusté a zda nevykazuje známky růstové poruchy, což asi většinou budou problémy končetin

"Dale nikdo neuvedl ani to kolik by +- stene melo mit kgaby bylo v norme( domyslim si ze cca 20-22kg) pak se muzeme bavit o tom kde a v kom je chyba."
víc než jedno číslo v jednom věku vypovídá ta tendence růstu, neboli růstová křivka

20.2.2023 19:19

ale každé štěně (stejného plemene) je jiné a jinak rychle roste. Můj předchozí pes byl lehké štěně, po roce vypadal jako radiátor... dlouho rostl a až na třech letech začal vypadat slušně (byť lehký typ, štíhlý). Nynější štěně byl obr - na výšku a hlavně na hmotnost. Vypadalo to, že přeroste všechny své předchůdce... a překvapení - na devíti měsících přestal růst, i hmotnost se již zvyšuje velmi pomaličku. Z předpokladu obra je standardní, ne příliš vysoký pes statnější postavy.

Tabulkově rostli každý zcela jinak. A podle tabulek v určitém věku by tento pes v dospělosti měl mít pomalu metrák... Nevěřte tabulkám - věřte svému psovi. Je aktivní? Má pevné bobky? Lesklou srst? Pak mu asi nic nechybí... Vyroste tak, jak mu matka příroda nadělila v genech...

20.2.2023 19:20

Divím se,když jste věděl,jak paní krmí a vy jste chtěl krmit jinak,tak proč jste od ní psa kupoval.
Dobrmana jsem neměla,ale když porovnám váhy čuvačů,kterých jsem měla řadu,tak váha a rychlost růstu byla dost idividuální.Některý jakž takž odpovídal té tabulce a
jiný byl úplně jinde.Ať už do + či do ,ale nakonec dříve či později všichni dorostli.

20.2.2023 19:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

U dobrmana může být rozptyl váhy v dospělosti klidně přes 10 kg - může to být lymfatický mastodont z výstavní linie vážící přes 50 kg se 76 cm v kohoutku, stejně jako lehký pes z německé pracovní krve. Bez fotky tady nikdo nerozluští, jestli je pes v dobré kondici nebo je něco špatně.

20.2.2023 19:21

"ta ukazala 53 kg v pozdejsim veku a to je skratka na psa malo"

standard uvádí hmotnost psa cca 40 - 45 kg

20.2.2023 19:22
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Hmn prosim hlavne se nehadejte. Pro poradek nikdo mi tady jasne nerekl zda vaha ve 4 m 16.6kg je malo a jak moc malo(dnes jiz 17.6 kg dnes jine granule + salam od britu ). Dale nikdo neuvedl ani to kolik by +- stene melo mit kgaby bylo v norme( domyslim si ze cca 20-22kg) pak se muzeme bavit o tom kde a v kom je chyba. Diky moc

Protože to uvést nejde.
Znám labradora a bernského salašnického psa, oba stejně staré a prakticky celý štěněcí věk byli stejně vysocí i těžcí. Akorát ten salašník rostl déle. Ale ve třech měsících měli oba stejně, cca 9 kg. Labrador v dospělosti vážil 35 kg a salašník (salašnička, byla to fenka) 45.
Podívejte se na to štěně. Je vyhublé? Hravé? Veselé? Apatické? Má prošlapy? Pěknou srst, jasné oči?
Neřešte, kolik by mělo či nemělo vážit podle tabulky. Řešte, jestli mu ta váha vyhovuje. Jestli je zdravé.
Vážit má akorát, přiměřeně, adekvátně; jestli to je 17 nebo 20 kg, nehraje roli.
Ano, možná, že bude malý. Možná, že naopak bude růst déle nebo třeba skokově a všechno dožene nebo i přežene. A možná, že mu ty granule nesvědčí.
Ani jedno z toho nezjistíte na diskuzi. Musíte se na to štěně podívat, jestli je zdravé a v pořádku, a pokud je, tak prostě vyroste tolik, kolik vyroste, a nevymyslíte s tím nic. Odhad tu máte, ale je to jen odhad.

20.2.2023 19:47

ne

zcela jasně a zřetelně píši dle tabulky
kterou jsi sem vložila ty.....

"takze reaguju ciste na to, ze podle tebe a vahy "
ale to neumíš číst, že....
ještě jednou - hned na úvod píši "dle tabulky"
a možná sis ani nevšimla, ale já se na další znaky ptám

a jestli jsi sem ty vložila tabulku, jako relevantní info, tak to relevantní info něco říká o tendenci, u tohoto štěněte
a jestli ta tabulka nemá být relevantní, tak proč ji sem vkládáš?

dobre - budu psat pomalu :-)

pribira kilo tydne - to je cajk.
jestli ted vazi 16, bude pribirat porad stejne dal - za dalsich 8 tydnu, v 6ti mesicich bude mit 24 kg - tak se ted podivej do te tabulky, co to znamena - a jestli fakt zaostava
podle me ne, podle toho, jak mi rostla stenata - je v podstate jedno, do jake velikosti nakonec dorostla - ten tydenni prirustek byl dulezity.

I bez toho, v jake je ted kondici -i kdyby byla hubena - u stenete to neni zadna vada -opakuji - pribira 1 kilo tydne a to je fajn...

a kdyz uz koukas na standard a porovnavas - tak aspon pouzij vahu fenu ne psa z nej.
32-35 kg ma mit dospela fena podle nej.

a az pak zacnete strasit lidi, ze jim stene zaostava...

20.2.2023 19:55

a proč fena?
zadavatel má psa, alespoň to píše.....

20.2.2023 19:59

a proč fena?
zadavatel má psa, alespoň to píše.....

tak se omlouvam, to jsem prehledla

20.2.2023 20:25

XXX.XXX.59.225

Jo ja vim mate pravdu v kazdem ohledu jen treba budu v zivote porizovat stene a kazdy vi, ze bohuzel asi ano, chtel bych aspon z 57 procent odhadnout zda budu mit psa takovych proporci, po kterych me srdce prahne. Tento fakt nezmeni mou lasku k memu psu o ktterem je rec

20.2.2023 21:03
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Jo ja vim mate pravdu v kazdem ohledu jen treba budu v zivote porizovat stene a kazdy vi, ze bohuzel asi ano, chtel bych aspon z 57 procent odhadnout zda budu mit psa takovych proporci, po kterych me srdce prahne. Tento fakt nezmeni mou lasku k memu psu o ktterem je rec

Vzrůst u dvouměsíčního štěněte nepoznáte.
Podívejte se na rodiče a na jejich předchozí potomky, to je asi největší pravděpodobnost.

20.2.2023 21:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.33.130

Varaxi napsal(a):
Vzrůst u dvouměsíčního štěněte nepoznáte.
Podívejte se na rodiče a na jejich předchozí potomky, to je asi největší pravděpodobnost.

Rodiče nestačí, chce to i prarodiče - ti v tomto často hrají větší roli než rodiče 😉

20.2.2023 22:57

Jestli svého psa milujete, tak se barfu nebojte. Parazité v mase jsou taková urban legend neznalých, asi nenecháte psa sežrat prase, co jste srazil autem třeba, že jo... Za další - normální strava se nevaří. Co se týče času, tak to vyjde tak o minutu déle, než když nasypete keksy. Jsem nonstop ve smyku a dávám to. Zaliju horkou vodou sušenou přílohu, když zrovna nevařím brambory, rýži, nemám zeleninu z vývaru apod. (bez soli, př. minimálně), kydnu do toho hotovou mletinu, zamíchám a servíruji. A mám to levnější než slušné granule typu Marp a o Barking Heads nebo Wolfsblut ani nemluvím.

20.2.2023 23:58

XXX.XXX.59.225

Xeroxova. Dekuji za příspěvek. Ano, já to chapu chtel jsem znat vahu plus minus, vseobecně kolik stenda povetsinou mívaji. Jak se ta vaha vlastne pohybuje pokud stenda mivaji povetsinou z 70 -80 procent treba ku 20 vim ze muj pejsek je spise mensi pokud by to bylo mene zorientoval bych se a vedel ze je to ok. Ja chápu, ze kazdy jsme jini a z maleho pejska se muze naraz vklubat obr a naopak. Diky za reakci

21.2.2023 05:43

XXX.XXX.46.132

Ollie takze si vystacim treba se dvemi druhy masa a tremi prilohami a stridat to a netreba nejak casto vymyslet nove chody psovi se to neomrzi ano? Staci dejmetomu kdyz koupim mlete hovezi uvarim brambor treba kydnu vejce na to a zamicham to a jsem v pohode jo? Kde zjisteim kolik by mel pes dostavat v gramech denne nebo kaloriich nebo jak se orientujete kolik mu nandat? ?

21.2.2023 05:47

XXX.XXX.46.132

Varaxi , ano mate pravdu .Děkuji vam. Nesvedci mu a mam pocit ze ho granulemi akorat trapim . Ale vite co, nasrany jsem zase jen na chovatelku proc to nerkla ze ho zvykla jen na varene ze granule asi nepojo proc ten svuj jeden pytel zabaleny postavil ke vchodu proc nerekla pri tech konverzaci h kdy jsem sni resil co mu dat a proc nezere. Nic ani slovo... No ale co uz...

21.2.2023 08:19

Ollie takze si vystacim treba se dvemi druhy masa a tremi prilohami a stridat to a netreba nejak casto vymyslet nove chody psovi se to neomrzi ano? Staci dejmetomu kdyz koupim mlete hovezi uvarim brambor treba kydnu vejce na to a zamicham to a jsem v pohode jo? Kde zjisteim kolik by mel pes dostavat v gramech denne nebo kaloriich nebo jak se orientujete kolik mu nandat? ?

Vy si KD taky odměřujete v gramech nebo kaloriích?

A nedá mi to. Vaše příspěvky jsou minimálně neuctivé. Třeba vůči Sarah. Jste tady nový(á), trocha slušnosti by neuškodila.

Když se někdo naváží do mě, zvládnu to. Ale do jiných, to mi vadí. U Sarah dvojnásob.

21.2.2023 08:53

Vystačíte si klidně jenom s kuřetem. Narozdíl od granulí je maso pro psa přirozená strava a nestává se, že by ho to omrzelo. U granulí se to naopak stává často. Čistou svalovinu ani omylem, něco si načtěte. http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat Nebo nakupte někde v barf shopu kompletní mletiny - maso, kosti, vnitřnosti. Bývají tučnější, ale to u štěněte není problém. Kuřecí krky jsou v pohodě, křídla...

21.2.2023 10:57
Doron

XXX.XXX.162.50

Varaxi , ano mate pravdu .Děkuji vam. Nesvedci mu a mam pocit ze ho granulemi akorat trapim . Ale vite co, nasrany jsem zase jen na chovatelku proc to nerkla ze ho zvykla jen na varene ze granule asi nepojo proc ten svuj jeden pytel zabaleny postavil ke vchodu proc nerekla pri tech konverzaci h kdy jsem sni resil co mu dat a proc nezere. Nic ani slovo... No ale co uz...

Tak se pořád nezlobte na chovatelku.
Třeba je Váš pes prostě chytrý a dbá na zdravou výživu:))
Měla jsem na granulích kočku,asi čtyři roky, pak jednoho dne řekla jasné NE a musela jsem začít krmit masem, jinak by snad umřela hlady.
A dobře udělala:)!

21.2.2023 11:01
Doron

XXX.XXX.162.50

Jo, a zrovna se tady diskutuje ve vedlejším vlákně BARF, tak na to koukněte.
Taky si to jdu přečíst, člověk se dozví spoustu věcí.

21.2.2023 11:06

Vy si KD taky odměřujete v gramech nebo kaloriích?

A nedá mi to. Vaše příspěvky jsou minimálně neuctivé. Třeba vůči Sarah. Jste tady nový(á), trocha slušnosti by neuškodila.

Když se někdo naváží do mě, zvládnu to. Ale do jiných, to mi vadí. U Sarah dvojnásob.

V pohodě, mě primitiv urazit nemůže. A nic jinýho to není, když já reagovala jednou slušnou větou.

21.2.2023 20:53

XXX.XXX.16.202

Sarah 01 jo to mas pravdu v tomto to nsem si neuvedomil ze vzdy je to komunita at tady nebo jinde. Omlouvam se. Nejspis beru jinternet jako zdroj pristupny vsem.to nic nemeni na tom zejsem byl neuctivy ovsem take uprimny takze radeji bych mel vedle sebe neuctiveho ktary jedna uprimne nez li uctiveho falesnika.toto neni by smerovano na vas,spise pro vas jako pozor na ne....jsou skoro vsude..

Vidite tak jste to dokázala ,uz mam jasno.dekuju:)

22.2.2023 07:52

To je mi zajímavá diskuze :-)
Jakými granulemi se krmí v jaké dávce kolikrát denně a kolik toho ze psa odejde druhou stranou?
Myslím, že u spousty plemen je takové období, kdy je psík samá ruka samá noha, ježiši, co jsem to pořídila, je to vůbec pes? Nežere ráno, nežere v liché úterky, nežere maso, nežere granule, nežere řízek, žere jen při úplňku a jen na dvoře a z misky ze servisu po praprababičce. A ono to má v dospělosti váhu a výšku tanku. Hlavu jak kyblík. Ale nebylo to hezké štěkanátko. Teď mě pokouše, esi si to přečte.

Krmení masem má nějaká pravidla. Jedno. Na víc jsem moc líný majetek psa.
kompletní kořist
(celé kuře, pokud kráva, tak kus masa s kostí a tukem a kousíček vnitřností, za měsíc tu krávu sní... když vařit, tak kosti rozmixovat, nebo do popelnice hodit a do krmení použít jiný zdroj vápníku, prodává se třeba jako mleté skořápky, nebo rovnou nějaký balancer, kde je vše)
štěkanátkům, větších plemen obzvlášť, se rve víc chrupavek/kostí/šlach než stejků

Mám teorii. Po netu chodí výrobci granul a dávají super složité návody na krmení masem.

23.2.2023 17:59

XXX.XXX.45.138

.megie cau , tebe znam, ty se taky furt hadas s nekym ze?:D nebo spis hodně vyčnívaš tady. Jinak bych o tobe nevedel. No tam je sice kus pravdy, ale na kolik vyjde takova ta tvoje kráva na měsic? To bych chtel vedet.protoze uz skoro tyden co jsme zacli stim. Tak kolik řekni a ne , ze reknes kolik si strč do ...:D

23.2.2023 19:12

nevím... přední s kostí 119 Kč, oháňka 80, játra 60... to má řezník náš... kupuji pro všechny a dělím se se zvěří... rýže od večeře, kaše, brambory a to masové k tomu, navíc skoro nepoužívám koření a nesolím moc, takže prostě shrnu večeři do misky a je...
vnitřností dáš jen kousíček a vždy víc chrupavek a šlach než masa... musíš zeptat řezníka, esi má něco ze zbytků, když bourá, porcuje
jednou se dá ZMENŠENÁ, ale kompletní (tuk, kost, svalovina, klidně ucho se srstí, šlachy, chrupavky) kráva a jednou kuře ;-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík