znáte někdo tohle ? sezona klíšťat se blíží
https://www.granule-eshop.cz/pastilky-pro-psy-pro-vet-anti-parasits-135-g/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=anti-pastilky
Uživatel s deaktivovaným účtem

'Louses' a 'parasits'
Vyzkoušené nemám, ale popravdě ten popis je pro mě dost odstrašující - odstraní viry, bakterie, plísně, houby, tuky, cholesterol i rakovinu. No, nekupte to.
Složení a dávkování - balast a pak kvasnice, mořská řasa a česnek. Balení vystačí na jednoho až jednoho a půl psa na měsíc. To jim radši dám jen ty kvasnice - ty si dost lidí chválí. Česnek mají v 'alavisu', mořskou řasu v sushi. Ušetřím tisícovku měsíčně.
V podstatě jenom česnek, kvasnice a mořská řasa - ostatní jsou pomocné látky.
Pokud někomu česnek nebo kvasnice fungujou, proč ne? Někteří lidi si kvasnice chválí, já to potvrdit nemůžu - mám pocit, že "fungujou" spíš psům, kteří by moc klíšťat neměli ani tak.
Česnek u psů vyzkoušenej nemám. Vím, že ho jako repelent používají koňáci s nevalným výsledkem - koně sice páchnou na sto honů, ale hmyzu je to spíše jedno.
Přesně jako chingis - ten popis mě odrazuje, k takovýmhle "zázrakům" mám averzi. I když, pokud by to fungovalo proti všemu, co tam píšou, tak je to fakt pěkná cena
Bohužel, u těchle volně prodejných doplňků stravy může být napsáno prakticky cokoli.

všude u nás je hodně klíšťat - kde jsou ty doby, kdy nahoře v horách nebyla. V lese jsme skoro každý den - a protože všechny naše dogy klíšťata přitahují, bez chemie se neobejdeme. Nikdy mi na žádnou žádný "přírodní" prostředek nefungoval. A i když je doga krátkosrstá a kontroluji vždy po návratu domů - nedají se vysbírat nezvaní nájemníci stoprocentně.

Mně fungoval jedině tento sprej https://www.dm.cz/s-quitofree-sprej-proti-komarum-a-klistatum-p4058172780172.html, žádný tabletky. Ale chce to fakt důkladně psa postříkat před prochajdou.

lupus4
napsal(a):
znáte někdo tohle ? sezona klíšťat se blíží
https://www.granule-eshop.cz/pastilky-pro-psy-pro-vet-anti-parasits-135-g/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=anti-pastilky
A tak proč ne? Česnek je zdravý, ostatní věci taky, není to drahé. Podle hesla - když nepomůže, tak neuškodí.
Na protiklíštěcí efekt bych ale nespoléhala.

Terven
napsal(a):
V podstatě jenom česnek, kvasnice a mořská řasa - ostatní jsou pomocné látky.
Pokud někomu česnek nebo kvasnice fungujou, proč ne? Někteří lidi si kvasnice chválí, já to potvrdit nemůžu - mám pocit, že "fungujou" spíš psům, kteří by moc klíšťat neměli ani tak.
Česnek u psů vyzkoušenej nemám. Vím, že ho jako repelent používají koňáci s nevalným výsledkem - koně sice páchnou na sto honů, ale hmyzu je to spíše jedno.
Přesně jako chingis - ten popis mě odrazuje, k takovýmhle "zázrakům" mám averzi. I když, pokud by to fungovalo proti všemu, co tam píšou, tak je to fakt pěkná cena
Bohužel, u těchle volně prodejných doplňků stravy může být napsáno prakticky cokoli.
No, ono u těch koní by musela být megadávka, která už hraničí s rizikem anémie.
Leda toho koně potírat, což si neumím úplně technicky představit.

napsal(a):
No, ono u těch koní by musela být megadávka, která už hraničí s rizikem anémie.
Leda toho koně potírat, což si neumím úplně technicky představit.
takze to u taky koni nefunguje ...
ten cesnek mel fungovat tak, ze kun pri poceni vylucuje i ty aktivni odpudive latky z cesneku a tak odpuzovat.
a to u psa pada uz uplne, no....
proto ani ty kvasnice uplne nemuzou makat

česnek pro psa bych nedala
alicin tuze blahodárný toto by mělo být trestné, asi jim tam něco pošlu
https://www.akc.org/expert-advice/nutrition/can-dogs-eat-garlic/
malý pes vůbec

napsal(a):
takze to u taky koni nefunguje ...
ten cesnek mel fungovat tak, ze kun pri poceni vylucuje i ty aktivni odpudive latky z cesneku a tak odpuzovat.
a to u psa pada uz uplne, no....
proto ani ty kvasnice uplne nemuzou makat
To jo, ale to jsou právě ty mega dávky, které by už nebyly zdravé. Co jsem teda četla.
Jako u lidí - třeba žlučníkáři nebo nízkotlakoví taky česnek moc nemůžou.
Pak ještě vitamín B, na který se vymlouvají pivaři.
Bohužel, tady to bez chemie moc nejde. Jde zkusit třeba hřebíček nebo levandule, ale...

napsal(a):
To jo, ale to jsou právě ty mega dávky, které by už nebyly zdravé. Co jsem teda četla.
Bohužel, tady to bez chemie moc nejde. Jde zkusit třeba hřebíček nebo levandule, ale...
Hřebíček nefunguje, vyzkoušeno.

napsal(a):
česnek pro psa bych nedala
alicin tuze blahodárný toto by mělo být trestné, asi jim tam něco pošlu
https://www.akc.org/expert-advice/nutrition/can-dogs-eat-garlic/
malý pes vůbec
Viděla jsem ve zprávách, je to asi dva dny zpátky, jak na Moravě chodí zemědělci a dávají Stutox (asi? vypadalo to tak) do ďourek na polích, že hraboši. Tak jsem si říkala… štěkanátek hloupý, aby to ještě někde nesežral… početla jsem si o Stutoxu, a sice by toho musel sežrat poměrně dost, aby to ublížilo a pole mají být označená (a u nás jsem provedla kontrolu ďurek a nic), ale zaujalo mě, že to má při rozkladu odpuzovat zvířátka česnekovým odérem. To ale netušili, že štěkanátek po česneku strašlivě touží, dokonce jednou ukradl celou palici a chtěl ji sníst (odebráno, zakázáno). Ty sebevražedné sklony… to příroda vymyslela dost neprakticky.
Abych nebyla úplně OT - přípravek s česnekem bych psovi taky nenabídla. Ale začínám přemýšlet, jak ty klíšťáky letos pořešit a nevím. Bojím se klíšťových nemocí.
Nebožtík ošetřen nebyl a štěně loni taky ne. Oba dostávali pangamin (ne kvůli klíšťatům), a skóre celkem dobré - mládě mělo za léto a podzim asi tři klíšťata, starouš to měl za sezónu tak nějak podobně. Ale na zrzcích jsou dobře vidět, lezoucích jsem jich sundávala víc.

napsal(a):
ani megadavky u koni nefungovaly ve studiich
roky jsem mela mucharku - o hmyzu toho vim ted docela dost

Kéž by existovalo něco na kloše… 😳😳😳

napsal(a):
prý kloši nemají rádi vodu - někdo doporučoval psa po procházce hodit do vany či bazénu - kloši vyplavou ze srsti a utopí se... Hezký - až na to, že dogu do vany neponořím a do městského bazénu nás asi nepustí .

napsal(a):
prý kloši nemají rádi vodu - někdo doporučoval psa po procházce hodit do vany či bazénu - kloši vyplavou ze srsti a utopí se... Hezký - až na to, že dogu do vany neponořím a do městského bazénu nás asi nepustí .
Tak to vůbec. Naprosto pravidelně se mi zaklošený pes vykoupal (celý) v rybníce, doma jsem ho hodila pod sprchu, a v té jsem z něj ty kloše tahala. Kolikrát jsem nějaké jednotlivce našla ještě nějakou dobu po koupání a sprše. 👎🏻 To jsou takové potvory, že ani utopit nejdou.

Nezkoušel někdo vlaštovičníkový olej?
http://prokopskeudoli.org.uvirt11.active24.cz/index.php/cs/zpravy-zpravodaju/24-vlastovicnikovy-repelent-na-klistata

napsal(a):
Nezkoušel někdo vlaštovičníkový olej?
http://prokopskeudoli.org.uvirt11.active24.cz/index.php/cs/zpravy-zpravodaju/24-vlastovicnikovy-repelent-na-klistata
Zajímavé. Zkušenost nemám. O vlaštovičníku vím jenom, že je na bradavice. Repelentní účinek mám vyzkoušený u vratiče.

napsal(a):
Injekční Ivomec, ale ten není pro malá zvířata ani koně. Takže nic, no.
Pikaluna

XXX.XXX.26.139
Už roky nedám dopustit na Advantix, prostě funguje. Ale v sezóně je nutné ho dávat co měsíc.

Taky myslet na kočku, pro ně jedovatý perme... ta věc.
A ryby taky chcípnou a vůbec voda.

napsal(a):
Taky myslet na kočku, pro ně jedovatý perme... ta věc.
A ryby taky chcípnou a vůbec voda.
Permethrin?
No, právě, voda. Na to jsou fajn Bravecto nebo Nexgard tablety. Tam ta kontaminace odpadá.

napsal(a):
Permethrin?
No, právě, voda. Na to jsou fajn Bravecto nebo Nexgard tablety. Tam ta kontaminace odpadá.
já vím, že používání tablet je hodně kontroverzní téma - ale poslední tři dogy je dostávaly (dostávají) - stačí vždy jedna dávka na celou sezónu. Nikdo neměl žádnou reakci a Beta i Night se dožili bez pár týdnů osmi let a oba měli játra i ledviny o.k. (odešli na pyometru a torzi).
Jasně - doga je krátkověké plemeno a třeba by se vliv "chemie" projevil později - ale tak nějak nemám pocit, že by obojky či spoty byly výrazně bezpečnější... Stejně se to vstřebá do organismu.
Když sečtu klíšťaty promořené okolí (občas je přinesou i ze zahrady), to že jsou dogy mazlové a posteloví povaleči, že vnoučata jsou s nimi v kontaktu... tak mi nakonec hnusné, ale zcela funkční tablety přijdou jako rozumný kompromis...

napsal(a):
Permethrin?
To pes nijak nevylučuje?
Nemám načteno, proto se ptám, za chvíli to asi budu muset řešit, teď musím jen odčervit.

napsal(a):
To pes nijak nevylučuje?
Nemám načteno, proto se ptám, za chvíli to asi budu muset řešit, teď musím jen odčervit.
Samozřejmě, že nějaké metabolity ano. Ale ty nejsou pro životní prostředí nebezpečné. Tak jako obojky, pipety nebo spot on.

napsal(a):
já vím, že používání tablet je hodně kontroverzní téma - ale poslední tři dogy je dostávaly (dostávají) - stačí vždy jedna dávka na celou sezónu. Nikdo neměl žádnou reakci a Beta i Night se dožili bez pár týdnů osmi let a oba měli játra i ledviny o.k. (odešli na pyometru a torzi).
Jasně - doga je krátkověké plemeno a třeba by se vliv "chemie" projevil později - ale tak nějak nemám pocit, že by obojky či spoty byly výrazně bezpečnější... Stejně se to vstřebá do organismu.
Když sečtu klíšťaty promořené okolí (občas je přinesou i ze zahrady), to že jsou dogy mazlové a posteloví povaleči, že vnoučata jsou s nimi v kontaktu... tak mi nakonec hnusné, ale zcela funkční tablety přijdou jako rozumný kompromis...
Ano, je to kontroverzní. Ale výhody výrazně převládají. A na obojky jsem viděla dost ošklivé reakce včetně anafylaktického šoku. Kolegyně je už v ordinaci nedoporučuje.
napsal(a):
Existuje. Butox a Sputop Spot On. Účinná látka deltamethrin. Určeno jako spot on na krávy a ovce. Já ředím vodou tuším 1:20 (nejsem si jistá) a rozprašovačem aplikuju na povrch těla. Funguje to, v kloší sezóně se tím stříkáme taky.

lenocka
napsal(a):
Existuje. Butox a Sputop Spot On. Účinná látka deltamethrin. Určeno jako spot on na krávy a ovce. Já ředím vodou tuším 1:20 (nejsem si jistá) a rozprašovačem aplikuju na povrch těla. Funguje to, v kloší sezóně se tím stříkáme taky.
ale to je taky vysoce toxické pro vodní potvůrky... takže u psích vodních nadšenců to ideální není. Ne pro ty psy, ale pro přírodu. Dokonce píší, že se nesmí ani zbytky kontaminovat odpadní voda... takže ani na sebe bych to nelila. Ne kvůli sobě... ale kvůli té vodě

Pikaluna
napsal(a):
Už roky nedám dopustit na Advantix, prostě funguje. Ale v sezóně je nutné ho dávat co měsíc.
Taky už delší dobu dávám v sezóně Advantix a funguje a bělouš to snáší dobře. Po Biovetě - spotu- se šíleně drbal a musela jsem mu to po chvíli spláchnout. Vyzkoušela jsem i tbl.polykací, ale ne Bravecto a nemůžu si vzpomenout teď na název 🙈 a po ní se mi minimálně 2x pozvracel s viditelnými zbytky rozpuštěné tbl., tak ji už nedávám.

lenocka
napsal(a):
Na ty velké kloše ovčí Butox nefunguje, u koní. Na ty nefunguje prostě nic, kromě mechanické ochrany.

napsal(a):
Taky už delší dobu dávám v sezóně Advantix a funguje a bělouš to snáší dobře. Po Biovetě - spotu- se šíleně drbal a musela jsem mu to po chvíli spláchnout. Vyzkoušela jsem i tbl.polykací, ale ne Bravecto a nemůžu si vzpomenout teď na název 🙈 a po ní se mi minimálně 2x pozvracel s viditelnými zbytky rozpuštěné tbl., tak ji už nedávám.
nám vždycky veterinářka říkala - podávat tablety s jídlem, nikdy ne nalačno. Ale je fakt, že naše dogy byly popelnice, jejichž zažívání nic moc nerozhodilo...
Dávám Simparicu, dřív Bravecto, který pes zvládal taky - citlivější zažívání. Ale jasný, že nějakýmu puňťovi to dobře dělat nemusí.
Kloši jsou náš věčný boj. Máme je tu všude, nejvíc samozřejmě v lese. Tomu se snažím v sezóně vyhýbat, na zbytek - louky, cesty, občas zahrada trochu pomáhá, nastříkat na hadřík Arpalit a psa potřu. Zkušenost od myslivce, ale stříkat to přímo na něj ( kůži ) si netroufnu. Jestli někdo budete mít lepší tip, sem s ním. Jinak musím dávat Apoquel, ten mu uleví.
Jsou to hrozný .vine.
napsal(a):
ale to je taky vysoce toxické pro vodní potvůrky... takže u psích vodních nadšenců to ideální není. Ne pro ty psy, ale pro přírodu. Dokonce píší, že se nesmí ani zbytky kontaminovat odpadní voda... takže ani na sebe bych to nelila. Ne kvůli sobě... ale kvůli té vodě
Vím o tom. Ideální to fakt není. ALE kloši mé feně rozjeli alergii na upíry, takže nemám moc na výběr bohužel. Stříkám jen na hřbet a místa, kde jsou dlouhé chlupy. Snažím se pár dní nekoupat. Ale za jak dlouho se účinná látka rozloží/vytěká nebo co já vím, se mi najít nepodařilo. Mimochodem stejná látka je v obojcích Scalibor

lenocka
napsal(a):
Vím o tom. Ideální to fakt není. ALE kloši mé feně rozjeli alergii na upíry, takže nemám moc na výběr bohužel. Stříkám jen na hřbet a místa, kde jsou dlouhé chlupy. Snažím se pár dní nekoupat. Ale za jak dlouho se účinná látka rozloží/vytěká nebo co já vím, se mi najít nepodařilo. Mimochodem stejná látka je v obojcích Scalibor
Však ano. Psi s obojky, ošetření spot-onem nebo pipetou by prostě do vody chodit neměli.