Pooperační stav u psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2023 20:56
Mona76

XXX.XXX.23.194

Dobrý večer ráda bych se zeptala moje 13letá babička křížence malého vzrůstu o váze 4kg byla v pátek na operaci mléčné žlázy,která však byla velmi těžká. Šla v raních hodinách a začínala se probírat kolem 11večer. Z rány jí teče růžová lepkavá voda před tím krvavá. Podle vět je vše v pořádku a dobře,že to teče ven a nemusí na drény. Je to nejlepší vět u nás ve městě. Bábina je od té doby úplně jiná taková bez života ven nechce a je jí jedno kam já jdu. Dříve bezemě ani na krok. Začala se mě bát a stranit se rodině. Máte prosím někdo s tímto zkušenost? Řve mi to srdce při pomyšlení že než abychom ji prodloužili život tak jsme ho zničili.

21.2.2023 21:01
impact

XXX.XXX.52.85

To měla tolik nádorů, že jí brali celou lištu?

A že jí z toho teče růžová voda mi moc v pořádku nepřijde. Nemáte fotku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2023 21:11

z rány by nic téct nemělo, to bych se bála, že dojde brzo k dehiscenci

ale operace celé mléčné lišty je těžká operace s hodně bolestivou rekonvalescencí.

21.2.2023 21:11
Mona76

XXX.XXX.23.194

impact napsal(a):
To měla tolik nádorů, že jí brali celou lištu?

A že jí z toho teče růžová voda mi moc v pořádku nepřijde. Nemáte fotku?

Fotku jsem Vám poslala. Moc se omlouvám ještě to moc neumím

21.2.2023 21:15
impact

XXX.XXX.52.85

Díky, fotka přišla. Vložím ji sem, ať to mohou posoudit i ostatní.

Já teda nechápu, proč to teče a na srsti je vidět, že to teče hodně. To ki v pořádku nepřijde, ještě tolik dní po operaci.

Hematom hrozný, takže se vůbec nedivím, že nechce chodit. Chudák babka.

Zbavila bych ji srsti v širším okolí, pravidelně oplachovat desinfekcí (případně odvar z řepíku, heřmánek, nebo něco podobného) a ty modřiny mazat Heparoidem.

Má kromě antibiotik i nějaké léky proti bolesti?

21.2.2023 21:20

Pardon, ale to je strašný ekl. Fenku bych vzala na revizi na jinou veterinu co nejdříve.

21.2.2023 21:22
Mona76

XXX.XXX.23.194

impact napsal(a):
Díky, fotka přišla. Vložím ji sem, ať to mohou posoudit i ostatní.

Já teda nechápu, proč to teče a na srsti je vidět, že to teče hodně. To ki v pořádku nepřijde, ještě tolik dní po operaci.

Hematom hrozný, takže se vůbec nedivím, že nechce chodit. Chudák babka.

Zbavila bych ji srsti v širším okolí, pravidelně oplachovat desinfekcí (případně odvar z řepíku, heřmánek, nebo něco podobného) a ty modřiny mazat Heparoidem.

Má kromě antibiotik i nějaké léky proti bolesti?

Ježiš moooc děkuji já si nebyla jistá tím heřmánkem. Všude jsem četla,že nesahá. Ta fotka jpořízená po dvou hodinách co jsme přišli z 5minutové procházky to ležela jen na jedné straně od té doby nic. Bylo mi řečeno,že na kraťounké procházky musí. Ano na bolesti máme sirup který dáváme 2x denně.

21.2.2023 21:22

jj. chce to všechno ostříhat, ať se ještě neoprudí. v tom mezinoží mokro a teplo, to udělá ošklivý zánět kůže raz dva a přidá to akorát k bolesti. heparoid na modřiny určitě. a dezinfekce. ale já teda hlasuju pro dehiscenci. bude to dlouhé hojení.

něco na bolest je nutnost a pokud nedostala a nemá, ten vet zase není úplně pecka.

21.2.2023 21:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pardon, ale to je strašný ekl. Fenku bych vzala na revizi na jinou veterinu co nejdříve.

je to ošklivé, ale moc možností co s tím není. možná povolit nejvíc zařezané stehy. ta rána se stejně nehojí a pravděpodobně se to celé rozjede a bude se to hojit sekundárně nebo s resuturou.

21.2.2023 21:35
impact

XXX.XXX.52.85

Mona76 napsal(a):
Ježiš moooc děkuji já si nebyla jistá tím heřmánkem. Všude jsem četla,že nesahá. Ta fotka jpořízená po dvou hodinách co jsme přišli z 5minutové procházky to ležela jen na jedné straně od té doby nic. Bylo mi řečeno,že na kraťounké procházky musí. Ano na bolesti máme sirup který dáváme 2x denně.

Na žádné procházky nemusí. Vždyť ji to bolí jako prase. Donést na trávu, postavit, necháte vyčůrat a odnést zpátky. Pro ni je to jakoby vás kůň kopl do břicha.. 🙄

Udržujte to čistý, suchý, nakupte v lékárně nějaký gázový polštáře a dávejte jí to mezi nohy x krát za den. Jestli to bude mokvat, opravdu se to rozjede. Všechna ta vlhkost, co prosakuje mezi stehy, zabraňuje úspěšnému srůstu kůže.

Něco na podporu imunity jí dáváte? Betaglukany aspoň? A sirup dostala jaký? Meloxicam?

Jo a na jídlo jí dávejte měkké, ideálně zakápnout nějakým olejem, ať nemá tvrdý bobky. Ještě jestli musí tlačit, chudák..

21.2.2023 21:55
Mona76

XXX.XXX.23.194

impact napsal(a):
Na žádné procházky nemusí. Vždyť ji to bolí jako prase. Donést na trávu, postavit, necháte vyčůrat a odnést zpátky. Pro ni je to jakoby vás kůň kopl do břicha.. 🙄

Udržujte to čistý, suchý, nakupte v lékárně nějaký gázový polštáře a dávejte jí to mezi nohy x krát za den. Jestli to bude mokvat, opravdu se to rozjede. Všechna ta vlhkost, co prosakuje mezi stehy, zabraňuje úspěšnému srůstu kůže.

Něco na podporu imunity jí dáváte? Betaglukany aspoň? A sirup dostala jaký? Meloxicam?

Jo a na jídlo jí dávejte měkké, ideálně zakápnout nějakým olejem, ať nemá tvrdý bobky. Ještě jestli musí tlačit, chudák..

Meloxytl 1,5 na imunitu nedáváme nic. Za celých její život nemarodila vůbec s ničím. Minulý vet nám řekl,že ten nádor není potřeba operovat až tady ten vet mi řekl,že to můžeme tisknout při otevření ji bral i uzliny,které měla chycené. Přitom na mléčné žláze to bylo o velikosti několika milimetrů.Moc děkuji za radu.

21.2.2023 21:56
Mona76

XXX.XXX.23.194

K jídlu ji vařím maso se zeleninou a mixuji

22.2.2023 07:41
impact

XXX.XXX.52.85

Mona76 napsal(a):
Meloxytl 1,5 na imunitu nedáváme nic. Za celých její život nemarodila vůbec s ničím. Minulý vet nám řekl,že ten nádor není potřeba operovat až tady ten vet mi řekl,že to můžeme tisknout při otevření ji bral i uzliny,které měla chycené. Přitom na mléčné žláze to bylo o velikosti několika milimetrů.Moc děkuji za radu.

Jo, risknout. Takový mám nejradši - všechno uřezat. 🙄

Na tu imunitu bych jí opravdu něco obratem pořídila.

Jak na tom chudák je dneska? Byla bych ráda, kdybyste sem házela info, jak to pokračuje.. Čistě z profesní zvědavosti.

22.2.2023 07:50

Měli jsme takhle rozřezanou Šťopku s tím, že jí ale brali najednou jednu lištu celou a z druhý půlku, tzn. jizva od krku až mezi zadní nohy. Ano, je to hodně bolestivé, o to víc, že pes většinou leží na břiše. Jizvu jsem omývala řepíkem, hematomy mazala Heparoidem a pak nám dal vet ještě suprovou mast s medem - Vetramil - dobře hojí, zkuste sehnat. Ale rozhodně ani s tak obr jizvou, nebyla čuba bez života a apatická. Po dvou dnech se chovala celkem normálně.
Dejte jí klidně pruban a pod něj nějaké savé polštářky, aby byla rána v suchu. Jen nevím, jak nainstalovat pruban na to spodní břicho. Možná udělat jakoby kalhotky.

22.2.2023 08:42
impact

XXX.XXX.52.85

Měli jsme takhle rozřezanou Šťopku s tím, že jí ale brali najednou jednu lištu celou a z druhý půlku, tzn. jizva od krku až mezi zadní nohy. Ano, je to hodně bolestivé, o to víc, že pes většinou leží na břiše. Jizvu jsem omývala řepíkem, hematomy mazala Heparoidem a pak nám dal vet ještě suprovou mast s medem - Vetramil - dobře hojí, zkuste sehnat. Ale rozhodně ani s tak obr jizvou, nebyla čuba bez života a apatická. Po dvou dnech se chovala celkem normálně.
Dejte jí klidně pruban a pod něj nějaké savé polštářky, aby byla rána v suchu. Jen nevím, jak nainstalovat pruban na to spodní břicho. Možná udělat jakoby kalhotky.

Pruban stačí obléct a vystřihnout dírky na přední i zadní nohy. Bude to držet. Dělá se to normálně po kastracích.

Jinak ad ta apatie. Stejně jako každý člověk snáší bolest jinak, snáší ji jinak i různí psi. Některý druhý den i ničem neví, jiný je vyřízený a bolestivý týden.

22.2.2023 08:51
Mona76

XXX.XXX.23.194

impact napsal(a):
Pruban stačí obléct a vystřihnout dírky na přední i zadní nohy. Bude to držet. Dělá se to normálně po kastracích.

Jinak ad ta apatie. Stejně jako každý člověk snáší bolest jinak, snáší ji jinak i různí psi. Některý druhý den i ničem neví, jiný je vyřízený a bolestivý týden.

Já roztřihla legíny a udělala dírky. Teď ji budu otírat silným heřmánkovým odvarem. Je úžasná ví,že si to lízat nesmí,ale jistota je jistota. Ten ,,obleček''má dostatečně volný,aby to mohlo dýchat

22.2.2023 08:57
Mona76

XXX.XXX.23.194

impact napsal(a):
Jo, risknout. Takový mám nejradši - všechno uřezat. 🙄

Na tu imunitu bych jí opravdu něco obratem pořídila.

Jak na tom chudák je dneska? Byla bych ráda, kdybyste sem házela info, jak to pokračuje.. Čistě z profesní zvědavosti.

Poradíte mi prosím co na tu imunitu? Dnes už i roztáhla tlapky na drbání jinak pořád polehává. Za chvilku budu otírat heřmánkovým odvarem. Vet mi dnes řekla,že by mohla dát drény,ale vzhledem k jejímu špatným komorám srdce by dalši narkozu nemusela přežít.

22.2.2023 09:06
impact

XXX.XXX.52.85

Mona76 napsal(a):
Poradíte mi prosím co na tu imunitu? Dnes už i roztáhla tlapky na drbání jinak pořád polehává. Za chvilku budu otírat heřmánkovým odvarem. Vet mi dnes řekla,že by mohla dát drény,ale vzhledem k jejímu špatným komorám srdce by dalši narkozu nemusela přežít.

Normálně si vygooglete Betaglukan. Jsou kapsle, tablety i sirupy. Záleží, jakou formou to fenka lépe přijme. A klidně o tomu kupte Alavis Sanicell.

22.2.2023 18:12
Mona76

XXX.XXX.23.194

Mona76 napsal(a):
Já roztřihla legíny a udělala dírky. Teď ji budu otírat silným heřmánkovým odvarem. Je úžasná ví,že si to lízat nesmí,ale jistota je jistota. Ten ,,obleček''má dostatečně volný,aby to mohlo dýchat

Tak jsme změnili vet. Dnes odpoledne dostala injekci a jiná antibiotika+jiné léky na bolesti. Rána je prý v pořádku máme vykoupat dezinkfekčním šamponem. Zítra ji chce vidět znovu.

22.2.2023 18:40
impact

XXX.XXX.42.14

Super. Držím palce. ❤️

22.2.2023 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Přiznám se, že jsem ráda, že tuhle diskuzi čtu. Shodou okolností teď řeším něco podobnýho. A začínám milovat svýho novýho veta.
Pinčová má na mléčné žláze miniaturní nádorek velikosti zrnka hroznovýho vína, dle cytologie karcinom. Takže v plánu je kastrace a částečná mastektomie. Vet to nechce dělat vše najednou, ty operace budou dvě. Nejdřív kastrace, pak část mléčný lišty.
Ukazoval mi, kde zhruba bude řez při kastraci a kde by bylo třeba řezat mléčnou lištu - úplně se to neshoduje. Vysvětloval mi, že by tam byl velikej tah na kůži, bylo by to bolestivý, ošklivá jizva, blbý hojení. Vzpomněla jsem si na tuhle diskuzi a bylo mi jasný, o čem mluví. A že takový ty "hurá operace"- vzít všechno z jedný vody načisto a ještě u toho udělat zuby, když už pes spí, úplně neschvaluje.
Jelikož jsem totálně nemožná na ruční práce, objednala jsem dvě pooperační bodíčka - řeší to i to "spodní břicho", jak píše efe
https://www.hladovypes.com/pooperacni-pomucky/suitical-pooperacni-ochranne-obleceni-pro-psa-cerne/?variantId=115728&gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4ToriijmDdDuIg6tGkjG3xxBKs0qeRh1MQWADIdY3BHPtc6J9HYunj3ZhBoCzcQQAvD_BwE
a tohle
https://www.oblecemepsa.cz/Pooperacni-oblecek-Belli-d348.htm?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4TorilnNtZcaPhcZNLBzuP5zq19uYf-l-5nuYzrAAnbUmZ8viuaIrIKeWhoChd4QAvD_BwE#detail-anchor-description

22.2.2023 21:40

Terven napsal(a):
Přiznám se, že jsem ráda, že tuhle diskuzi čtu. Shodou okolností teď řeším něco podobnýho. A začínám milovat svýho novýho veta.
Pinčová má na mléčné žláze miniaturní nádorek velikosti zrnka hroznovýho vína, dle cytologie karcinom. Takže v plánu je kastrace a částečná mastektomie. Vet to nechce dělat vše najednou, ty operace budou dvě. Nejdřív kastrace, pak část mléčný lišty.
Ukazoval mi, kde zhruba bude řez při kastraci a kde by bylo třeba řezat mléčnou lištu - úplně se to neshoduje. Vysvětloval mi, že by tam byl velikej tah na kůži, bylo by to bolestivý, ošklivá jizva, blbý hojení. Vzpomněla jsem si na tuhle diskuzi a bylo mi jasný, o čem mluví. A že takový ty "hurá operace"- vzít všechno z jedný vody načisto a ještě u toho udělat zuby, když už pes spí, úplně neschvaluje.
Jelikož jsem totálně nemožná na ruční práce, objednala jsem dvě pooperační bodíčka - řeší to i to "spodní břicho", jak píše efe
https://www.hladovypes.com/pooperacni-pomucky/suitical-pooperacni-ochranne-obleceni-pro-psa-cerne/?variantId=115728&gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4ToriijmDdDuIg6tGkjG3xxBKs0qeRh1MQWADIdY3BHPtc6J9HYunj3ZhBoCzcQQAvD_BwE
a tohle
https://www.oblecemepsa.cz/Pooperacni-oblecek-Belli-d348.htm?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4TorilnNtZcaPhcZNLBzuP5zq19uYf-l-5nuYzrAAnbUmZ8viuaIrIKeWhoChd4QAvD_BwE#detail-anchor-description

držím palce už teď

22.2.2023 21:41
Terven

XXX.XXX.110.191

držím palce už teď

22.2.2023 22:17

Terven napsal(a):
a tohle

..moc držím palce a věřím že vše dopadne na jedničku...

22.2.2023 22:35

CHudák malá, úplně s vámi soucítím, snad se to brzy zahojí a všechno dobře dopadne, Já nevím no, co to bylo za veta, že nechal takhle zarostlé bříško a třísla. Komplikace, jak psala bodlinka. Je dobře, že jste změnili veterinu. Dejte pak vědět, jak se to vyvíjí dále. Držím všechny pěsti

22.2.2023 22:40

Terven napsal(a):
a tohle

Terven, taky držím pinčové všechny pěsti a uvidíte vše dobře dopadne

23.2.2023 08:07

Terven napsal(a):
a tohle

Jaj, to budeme pinčový moc držet palce!

A jinak se dá použít úplně obyč bavlněný bodýčko na mimina

23.2.2023 08:19
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven,celá smečka na vás bude myslet a držet tlapky. Určitě to dobře dopadne

23.2.2023 08:29
impact

XXX.XXX.195.92

Mona76 napsal(a):
Tak jsme změnili vet. Dnes odpoledne dostala injekci a jiná antibiotika+jiné léky na bolesti. Rána je prý v pořádku máme vykoupat dezinkfekčním šamponem. Zítra ji chce vidět znovu.

Dáte vědět i dneska, jak to pokračuje? Než nám to tu úplně zaplevelí přáníčka a děkovačky. Díky!

23.2.2023 09:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Děkuju všem za přání všeho dobrého a držení palců ❤ .
Další eventuální info budu směřovat do venčícího tématu.
Zadavatelka mi nepřijde nikterak plachá ve smyslu, že by jí několik OT příspěvků odradilo od další diskuze.
Jsem přesvědčená, že pokud už se neozve, bude to proto, že sama nechtěla, a ne kvůli tomu, že mi tady několik lidí popřálo hodně štěstí.
Každopádně se jí tímto omlouvám.

23.2.2023 09:29
impact

XXX.XXX.42.14

Terven napsal(a):
Děkuju všem za přání všeho dobrého a držení palců ❤ .
Další eventuální info budu směřovat do venčícího tématu.
Zadavatelka mi nepřijde nikterak plachá ve smyslu, že by jí několik OT příspěvků odradilo od další diskuze.
Jsem přesvědčená, že pokud už se neozve, bude to proto, že sama nechtěla, a ne kvůli tomu, že mi tady několik lidí popřálo hodně štěstí.
Každopádně se jí tímto omlouvám.

Vzhledem k Vaší oblíbenosti na ifauně by to nakonec mohlo dopadnout tak, že tu toho bude za chvíli dvacet stran. Ještě jak všichni jak telata citují celý ten Váš dlouhý příspěvek. Tak jsem se to pokusila stopnout, no. 😅

Peace. 🍀

26.2.2023 17:15
Mona76

XXX.XXX.10.164

impact napsal(a):
Dáte vědět i dneska, jak to pokračuje? Než nám to tu úplně zaplevelí přáníčka a děkovačky. Díky!

Omlouvám se,že dávám vědět až dnes. Přestala opět baštit nožky jí neposlouchají,smutná očka.Rána bez jakéhokoliv výtoku krásně suchá. Jen ty nožky nám přestávají fungovat. Co se týče vet tak je prý naprosto v pořádku. Nevím co s ní už.

26.2.2023 21:53

Mona76 napsal(a):
Omlouvám se,že dávám vědět až dnes. Přestala opět baštit nožky jí neposlouchají,smutná očka.Rána bez jakéhokoliv výtoku krásně suchá. Jen ty nožky nám přestávají fungovat. Co se týče vet tak je prý naprosto v pořádku. Nevím co s ní už.

pes, co nezere - neni po vet strance v poradku....
musite znovu na veterinu

28.2.2023 09:05

Zadavatelko, jak to aktuálně vypadá?

28.2.2023 09:08
Mona76

XXX.XXX.10.164

Zadavatelko, jak to aktuálně vypadá?

Holčička bohužel prodělala mozkovou mrtvičku