biewer jork terier s PP

Prodám Biewer teriéra - Nabízím krásná štěňátka biewer po kvalitních a zdra...
15000 KčDobrý den, prosím o radu. Máme doma 2 letého pejska a 9ti měsíční mimčo. Mimčo je pro pejska velká změna, snažíme se s ním dodržovat stále stejný režim a hodně se mu věnovat. Teď už si s ním zvládá trochu ''hrát''i dcerka, pes jí nosí míčky, ona mu je hází, krmí ho, tak má vlastně o něco pozornosti zase více. Ale... Poslední měsíc se dcera v noci začala budit, takže stále vstávám, uspávám, krmím a asi to narušilo psův spánek taky a když ho v noci probudí brek, chodí k ní k postýlce udělat bobek. Nikdy jindy to nedělal, ani nechodí jinam v bytě. Pokud malá zrovna prospí celou noc, žádný bobek nenajdu. Večer venčíme až po 22.hodině, těsně před spaním q venku se vždy vykadí, na noc jídlo nedostává, v tomhle žádná změna, že by to najednou nevydržel do rána. Máte někdo s něčím podobným zkušenost, jak postupovat, jestli se mstí, za to noční buzení nebo si opožděně značí teritorium, když mu přibyl vetřelec.
Řekla bych, že je zvyklý, že se hned po probuzení jde ven a když je probuzený kvůli malé, tak potřebuje. Vy ho ven nevezmete, tak to udělá doma. Takže bych ho začala po nakrmení dítěte vzít ven vyvenčit. Pokud to nepomůže, tak to může být celkově prostě ze stresu (což dost možná i je).
Dítě začne řvát, je tam shon, honem rychle. Pes je z toho ve stresu a nechápe, co se děje. Pak se to uklidní, ale v něm ty stresové hormony jsou, tak to pak na něj dopadne tou potřebou se vyvenčit (i lidi mívají tyhle problémy, kdy potřebují akutně na záchod, ve stresu, co si budeme).
Možná při tom buzení zavést nějaký rituál, že se nic neděje?
Jinak pes nechápe princip pomsty a teritorium by si značil spíše značkováním.
Lily2
napsal(a):
Řekla bych, že je zvyklý, že se hned po probuzení jde ven a když je probuzený kvůli malé, tak potřebuje. Vy ho ven nevezmete, tak to udělá doma. Takže bych ho začala po nakrmení dítěte vzít ven vyvenčit. Pokud to nepomůže, tak to může být celkově prostě ze stresu (což dost možná i je).
Dítě začne řvát, je tam shon, honem rychle. Pes je z toho ve stresu a nechápe, co se děje. Pak se to uklidní, ale v něm ty stresové hormony jsou, tak to pak na něj dopadne tou potřebou se vyvenčit (i lidi mívají tyhle problémy, kdy potřebují akutně na záchod, ve stresu, co si budeme).
Možná při tom buzení zavést nějaký rituál, že se nic neděje?
Jinak pes nechápe princip pomsty a teritorium by si značil spíše značkováním.
Děkuji, to mě vůbec nenapadlo, že by si myslel, že se vstává a chtěl ven. Co si budeme povídat, já jsem z toho ve stresu taky, byla jsem zvyklá, že nám od narození prospí celou noc a najednou dítě nespí, já padám na hubu a pes z toho s*re 😀 Ale je mi jasné, že musím nápravu hledat u sebe, jak psovi pomoct, aby si to zase sedlo a byl v klidu. Zkusím nějaký ten rituál, snad to zabere, abych nemusela lítat ve 2 ráno z 11.patra ven a dítě nechávat doma (z ranního venčení vím, že chlapa ten řev nevzbudí) 😂
Často ta nejjednodušší vysvětlení bývají ty správný. Myslím si totéž. Pes se prostě vzbudí, začne capkat, znervózní a začne ho tlačit bobek. Možná se Vám to snaží dát najevo, ale Vy se věnujete dítěti. Tak Vám to hodí do cesty, abyste si třeba uvědomila, že Vám říkal, že se mu fakt chce. Zkuste to nějak změnit. Podle mě, kdyby v tom bylo něco podobného tomu, co Vás napadlo, hodí to tam prostě kdykoliv v noci, i když dítě spí.