Štěňátko a spaní venku - jak ho naučit na “samotu”?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luci59

27.2.2023 17:59
Luci59

XXX.XXX.230.90

Hezký den všem,

mám dotaz ohledně štěňátka a učení na bydlení venku a samotu - jak a kdy jste pejska tedy učili bydlet venku? Za 2 týdny si máme přivézt štěňátko (zlatý retrívr), samozřejmě chceme, aby měl vždy přístup do domu, ale přes noc prostě musí být venku, jelikož nemáme doma úplně prostor pro to udělat mu vlastní koutek a hlavně ještě k tomu bydlíme s našima a ty s tím, aby nocoval doma, absolutně nesouhlasí. >:/

Chci se tedy zeptat, kdy je nejlepší začít štěňátko učit, že se spí venku v boudě? Měli jste nejdříve pejsky doma, aby si na vás zvykli a až pak jste je třeba po týdnu dali ven, nebo jste je měli venku hned? Jak jste postupovali krok po kroku? Je mi prostě líto takové malé psí mimčo šoupnout ven, hlavně teď ještě není venku úplně teplo. :(

Přemýšlela jsem, že by bylo nejlepší udělat mu takovou “ohrádku” v garáži a pak tam zatopit v kamnech, být s ním a až usne tak tiše odejít a tak ho postupně zvykat. Až bude větší, tak ho i na noc nechat volně pobíhat po zahrádce s tím, že bude mít pak boudičku pod pergolou, kde alespoň nezahání, míval ji tam i náš předchozí pejsek.

Jaký na to mate názor vy?

Mockrát děkuji za každou radu! :)

27.2.2023 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Chci se tedy zeptat, kdy je nejlepší začít štěňátko učit, že se spí venku v boudě?

Že by po zmrzlých?

BarboraNovot

27.2.2023 18:20
BarboraNovot

XXX.XXX.230.90

rapotacka11 napsal(a):
Chci se tedy zeptat, kdy je nejlepší začít štěňátko učit, že se spí venku v boudě?

Že by po zmrzlých?

To už je v tomto případě asi trochu pozdě a pejsek bude poté zvyklý spát doma a už ho na venek nenaučí podle mě … :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2023 18:29

Zlaťák venku v boudě a přes noc a sám? To jako fakt?
Nejen že bych se bála, že mně ho někdo ukradne, ale bude vyvádět a štěkat a nevyspíte se ani vy, ani sousedi. Ti budou rádi.

27.2.2023 20:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

psa si pořiďte až budete samostatní
teď nemáte podmínky

27.2.2023 20:58
Doron

XXX.XXX.162.50

Luci, pejsek určitě v boudě v noci být nemůže.
Je to mimino.
Ale i málokterý dospělý pes je šťastný v boudě.

A jak to tedy vlastně je?
Vaši by Vám dovolili mít psa doma přes den a v noci ne?
To nedává logiku.

Než aby se trápil v sám garáži nebo venku ( a to by mu mohlo jít i o život), nechte ho raději jít někam, kde bude moct být se svými lidmi pořád.

27.2.2023 22:16

Luci,máme čuvače velkého,chlupatého,dospělého a nejraději takto chrupká doma.A což teprve štěńátko.To teprve potřebuje společnost.Učit samotě a venku to ano,ale postupně, pomalu a za vhodného počasí.Až bude teplo,bude starší,tak se mu venku bude líbit víc,ale stejně bude nejraději ve vaší společnosti.
Zvažte jeho pořízení či jeho ubytování.

28.2.2023 10:05
tetrivek

XXX.XXX.235.158

Když máte štěně v zimě musíte ho mít doma v teple. Ono s Vámi lépe naváže vztah. Venku ho zvyknete až bude teplo. Máme čuvače, ohaře venkovní psi. Kterým nedělá problém spát nebo být s námi i doma. Ale v zimě jen na chvíli je jim doma horko. Krátkosrstou jezevčici máme od podzimu do jara doma, v létě má venkovní bydlení. Čuvač je otužilec a i když procházku má rád, jeho nejoblíbenější práce je obcházení jeho teritoria a občas trouba spí venku. V boudě jen když je mráz. Známá chová zlaťáky jsou venku, ale mají přístup do domu. A celá jejich rodina je hodně venku za každého počasí. Mám pocit že někteří lidé zhýčkaní městem žijí v domě se zahradou jako v bytě. Na podzim klesne teplota pod deset stupňů a už ven nejdou. Bohužel takových případů znám více a nechápu proč mají třeba psa. My jsme typický vesničané a zahrada a rozlehlé okolí domu slouží i pro naše zvířectvo. Takže špatné počasí a v zimě tma nás neomezuje, oblékneme se a máme čelovky. Péče o zvířata, není jen povinnost ale hlavně velký koníček.

28.2.2023 10:16

I my jsme vesničané,máme hospodářství a jsme venku hodně.Pokud jsme měli více psů,domů chodili jen když bylo vedro.Jenže tento je sám,nemá venku smečku,a tím pádem chce být s námi.Na tom není nic divného.Přece ho tam nenechám,když tam být nechce.To by bylo pro něj za trest.

28.2.2023 11:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

To štěně stejně nemůže jít na noc ven dřív jak v květnu, to už si prarodiče zvyknou a nebudete mít co řešit.

28.2.2023 12:12
Doron

XXX.XXX.162.50

Atheira napsal(a):
To štěně stejně nemůže jít na noc ven dřív jak v květnu, to už si prarodiče zvyknou a nebudete mít co řešit.

A to je taky pravda 👍
Když jsem ve dvanácti vyloudila prvního ovčouna, dostala jsem nařízeno, že musí být v boudě.
Strašně tam pochopitelně plakal, tak jsem tam spala s ním.
Třetího dne matka ustoupila🤣

28.2.2023 12:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Doron napsal(a):
A to je taky pravda 👍
Když jsem ve dvanácti vyloudila prvního ovčouna, dostala jsem nařízeno, že musí být v boudě.
Strašně tam pochopitelně plakal, tak jsem tam spala s ním.
Třetího dne matka ustoupila🤣

Moji prarodiče měli co si pamatuju x vořechů, nalezených od štěňat, starších i mladších z útulků... Byli dlouho proti psům doma, že smrdí, že je to prostě hnusné, že pes patří ven. Jeden vořech se jim kdysi do baráku infiltroval tak nějak sám, zkoušel to na ně pár dnů, až to s ním vzdali, záhy na to měl každý z vořešího dua vlastní gauč. Do postele by si je asi nevzali, celkově mají stále úplně jiný přístup ke zvířatům než třeba my, jejich vnoučata, ale ti psi si je zpracovali sami.

28.2.2023 12:52

Atheira napsal(a):
Moji prarodiče měli co si pamatuju x vořechů, nalezených od štěňat, starších i mladších z útulků... Byli dlouho proti psům doma, že smrdí, že je to prostě hnusné, že pes patří ven. Jeden vořech se jim kdysi do baráku infiltroval tak nějak sám, zkoušel to na ně pár dnů, až to s ním vzdali, záhy na to měl každý z vořešího dua vlastní gauč. Do postele by si je asi nevzali, celkově mají stále úplně jiný přístup ke zvířatům než třeba my, jejich vnoučata, ale ti psi si je zpracovali sami.

To samé moje babička. Až děda umřel, tak pes naráz mohl všude, nedokázala být sama a nechat ho na dvorku.

28.2.2023 15:19
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

A navíc, jak zvířata krásné hřejí. Večer se nám prodělalo topení, dnes jsme volala ke všem čertum, ať někdo přijede na opravu, tak zítra. Kamna jsou venku , chodba rozkopána, není jak přitopit.Venku mrzne, doma zima, 5 lidí a jen 4 kočky. To i manžel před nějakou dobou pochopil, že v zimě kočka v posteli je výhoda, jak krásně hřeje.
Tak malé štěně bych ven v ty zimě nedala ani kdyby byl venku u chovatele,tam byl s matkou a sourozenci, teď by tam to psi mimino bylo samo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík