Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2023 08:44
vera.go@seznam.cz

XXX.XXX.49.173

Dobrý den. Dostala jsem od dětí k narozeninám holčičku Jacka Russella a je naprosto úžasná. Dotaz ohledně oušek tu už byl, ale chci se optat, jestli můžu udělat něco sama pro to, aby se jí ouško vrátilo zpět do sklopné polohy, nebo jestli mám navštívit vetku. Jessince jsou tři měsíce pryč a byli jsme na očkování. Vetka jí chtěla vyčistit ouško a při té proceduře jí ho mnula asi moc vehementně, protože od té chvíle ho ma napůl postavené a trčí jí ke straně. Slyšela jsem, že se do určité doby nema štěňatům na uši nijak makat, aby se tvar udržel. Já bych byla ráda, kdyby se mi ouško podařilo dát zpět do původní sklopné polohy, je-li to nějak možné.
Ještě bych se chtěla optat, jestli není příliš brzy na povely, protože se jí do toho moc nechce, ale dost dobře chápe myslím.... dvě věci ovládá skvěle... Dej pusinku a Dáme dobrůtku. Jinak na Sedni zatim reaguje jen náhodně. Ona je moc chytrá a úžasný srdíčko, prostě moje miminko. Ale myslím, že by i snadno člověku přerostla přes hlavu.
Děkuji všem za případné rady. Věra

28.2.2023 10:55
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak to jste dostala krásný dáreček:)!

Na výchovu a výcvik určitě brzy není, "dej pusinku" je dobrý základ:)))

Učila bych jí teď hlavně slyšet na jméno a přivolání , to je úplně nejdůležitější povel.

Musí si v hlavičce spojit, že když k vám na povel přijde, čeká ji něco příjemného.
Fenku oslovíte ( Astičko), když vám věnuje pozornost dáte povel( ke mě, poceeem) vždycky stejný, když přiběhne potvrdíte jí, že to udělala správně, buď klikrem nebo slovem ( tak, yes, hodná) zase stejným a rychle odměníte tím, co má ráda ( pamlsek, pomazlení)

Když mám malé štěně, nosím u sebe pořád část jeho krmné dávky ( maso) a přivolávám mnohokrát za den.
Prostě jak máte přivolání, máte vyhráno:)!

S ouškem poradit neumím, většina veterinářů teď říká, že je to genetika, co jsem slyšela..
Možná by poradil chovatel?

28.2.2023 11:30
impact

XXX.XXX.26.187

vera.go@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den. Dostala jsem od dětí k narozeninám holčičku Jacka Russella a je naprosto úžasná. Dotaz ohledně oušek tu už byl, ale chci se optat, jestli můžu udělat něco sama pro to, aby se jí ouško vrátilo zpět do sklopné polohy, nebo jestli mám navštívit vetku. Jessince jsou tři měsíce pryč a byli jsme na očkování. Vetka jí chtěla vyčistit ouško a při té proceduře jí ho mnula asi moc vehementně, protože od té chvíle ho ma napůl postavené a trčí jí ke straně. Slyšela jsem, že se do určité doby nema štěňatům na uši nijak makat, aby se tvar udržel. Já bych byla ráda, kdyby se mi ouško podařilo dát zpět do původní sklopné polohy, je-li to nějak možné.
Ještě bych se chtěla optat, jestli není příliš brzy na povely, protože se jí do toho moc nechce, ale dost dobře chápe myslím.... dvě věci ovládá skvěle... Dej pusinku a Dáme dobrůtku. Jinak na Sedni zatim reaguje jen náhodně. Ona je moc chytrá a úžasný srdíčko, prostě moje miminko. Ale myslím, že by i snadno člověku přerostla přes hlavu.
Děkuji všem za případné rady. Věra

Poměrně hodně záleží na genetice - jestli máte štěňátko z chovatelské stanice psů s průkazem původu (s PP), kde se postavení uší po xy generací zpátky hlídá a nepouští se do chovu psi s vadami v postavení uší. A nebo jestli máte rádobyčistokrevného bezpapíráka od nějakého množitele, kde se kryje Alík na Fifinku a primárně záleží hlavně na tom, aby se prodalo. Tam pak můžou být špatně postavené uši to poslední, co Vás bude trápit.

2.3.2023 17:00
vera.go@seznam.cz

XXX.XXX.57.90

Děkuji moc za rady, v podstatě tak to dělám, šlo mi hlavně o to, jestli to není moc brzy. Tak už jen vydržet 😉😁🍀

2.3.2023 17:09
vera.go@seznam.cz

XXX.XXX.57.90

Moje holčička měla ouška obě sklopná naprosto stejnoměrně, ale po té, co jí vetka ouško promnula při čištění mazu, jí ouško od té chvíle drží jinak než to druhé. Není to nic, co by mi vadilo pro náš vzájemný vztah. To chraň bůh, je to moje prdelinka sladká, jen mi to přišlo trochu líto, že už to není jen roztomilé štěndo, ale už vypadá jako malej lumpik. Někde jsem tu četla podobný problém a paní někdo poradil, vložit tam kousek žvýkačky, že by ouško mohlo znovu získat původní tvar. Ale nevím no....

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2023 19:53

vera.go@seznam.cz napsal(a):
Moje holčička měla ouška obě sklopná naprosto stejnoměrně, ale po té, co jí vetka ouško promnula při čištění mazu, jí ouško od té chvíle drží jinak než to druhé. Není to nic, co by mi vadilo pro náš vzájemný vztah. To chraň bůh, je to moje prdelinka sladká, jen mi to přišlo trochu líto, že už to není jen roztomilé štěndo, ale už vypadá jako malej lumpik. Někde jsem tu četla podobný problém a paní někdo poradil, vložit tam kousek žvýkačky, že by ouško mohlo znovu získat původní tvar. Ale nevím no....

Ne, žvýkačka to fakt nevyřeší. Jestli máte bezPP, tak holt můžou být ouška všelijaká.

2.3.2023 19:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, žvýkačka to fakt nevyřeší. Jestli máte bezPP, tak holt můžou být ouška všelijaká.

Žvýkačka se používá u poloklopených uši -treba u kolií. A funguje

2.3.2023 20:01

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Žvýkačka se používá u poloklopených uši -treba u kolií. A funguje

Aha. To je pro mě nová informace. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík