Podpora chůze - ortéza u starého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2023 14:41
ainu

XXX.XXX.35.176

Hezké odpoledne,

zkusím zde poptat info k ortézám a podpůrným bandážím pro psy - konkrétně se jedná o fenu voříška střední velikosti (19kg), stáří téměř 17 let, která má problémy s chůzí z důvodu špatného stavu pravé zadní kyčle. Jinak se zajímá, žere, ňufá si okolo, je vnímavá (oči, pohybový aparát apod. už jsou samozřejmě ve stavu úměrném věku, avšak přední končetiny stále v pohyblivém stavu, je schopná je koordinovat, přenášet na ně balanc). Chondroprotektiva kontinuelně užívá (artivit forte+celadrin)

Zjišťujeme info ohledně podpůrných pomůcek, ať už postrojů, nebo samostatných ortéz. Kruuse asi samostatné ortézy na kyčle nedělá (alespoň jsem nedohledala, pouze zvedací), co koukám v německých e-shopech, mají Benecuru, anebo finančně náročnější, ovšem propracovanější Balto (ortopet a podobné české prapodivné eshopy, na základě zdejších diskuzí raději ne).

Dokud fenka chodí, raději samostatnou podporu bez zvedání. Budu ráda za tip, pokud lze sehnat i od českého výrobce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2023 07:48

ainu napsal(a):
Hezké odpoledne,

zkusím zde poptat info k ortézám a podpůrným bandážím pro psy - konkrétně se jedná o fenu voříška střední velikosti (19kg), stáří téměř 17 let, která má problémy s chůzí z důvodu špatného stavu pravé zadní kyčle. Jinak se zajímá, žere, ňufá si okolo, je vnímavá (oči, pohybový aparát apod. už jsou samozřejmě ve stavu úměrném věku, avšak přední končetiny stále v pohyblivém stavu, je schopná je koordinovat, přenášet na ně balanc). Chondroprotektiva kontinuelně užívá (artivit forte+celadrin)

Zjišťujeme info ohledně podpůrných pomůcek, ať už postrojů, nebo samostatných ortéz. Kruuse asi samostatné ortézy na kyčle nedělá (alespoň jsem nedohledala, pouze zvedací), co koukám v německých e-shopech, mají Benecuru, anebo finančně náročnější, ovšem propracovanější Balto (ortopet a podobné české prapodivné eshopy, na základě zdejších diskuzí raději ne).

Dokud fenka chodí, raději samostatnou podporu bez zvedání. Budu ráda za tip, pokud lze sehnat i od českého výrobce.

Jenom nápad. Nemáte v okolí nějakého psího fyzioterapeuta?

12.3.2023 08:02

To balto jde koupit i tady https://www.ortezypropsy.cz/
A jinak fakt -vente ji na rehabku -oni i vedi dost o tech ortezach, poradi dobre

12.3.2023 09:16
janaa

XXX.XXX.174.242

Taky se přikláním k fyzio a zkusit se poptat a poradit tam. Můžou zhodnotit,jestli je to vůbec vhodná varianta a pomůže. Já jako hlavní problém vidím u těhle univerzálních ortéz nemožnost přizpůsobit, a a ve většině případů i vyzkoušet. Kupovala jsem teď pro čubinu jen bandáž na hlezno, takže proti bandáži na kyčel mini, a stejně jí nic nesedí stoprocentně, přestože podle měření by mělo.
Btw mimo téma, zkoušeli jste jí píchnout Librelu? Pro mnoho starých psů je přímo zázračná. A pokud by nezabrala,zkusila bych něco jiného na bolest

Ivka13

12.3.2023 11:55
Ivka13

XXX.XXX.24.180

Dobrý den,
před dvěma dny jsem byla s mou fenkou stáří cca 10-13 let. Je z útulku u veterináře . Radila jsem se ohledně bolestí při chůzi a napadání na zadní nožku. Poradil , ať zkusím biologickou léčbu. Je to nákladné 700 na měsíc, ale fenečka běhá s ostatními psy, evidentně jí to zabírá.

Lenkamar

6.4.2023 13:29
Lenkamar

XXX.XXX.135.156

Dobrý den.
Zkuste se obrátit na Jakuba https://horsesoulbrand.cz/
V poslední době dělal několik ortéz pro pejsky s různým handicapem. Vyrábí je přímo na míru danému zvířeti a jeho potížím.
Hezký den, Lenka

Přidejte reakci

Přidat smajlík