Ňufinka66

XXX.XXX.70.113
Dneska budu koupat naší holčičku a nevím jestli jí můžu namydlit lidským šampónem. Můžu jí tím namydlit nebo radši koupit šampón pro psi? Vždycky jí koupeme u holičky ale ta je nemocná tak nemáme přístup. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ňufinko, co je vaše holčička za plemeno, se v něčem vyválela, že ji musíte koupat? Na psa patří psí kosmetika, která má vhodné pH. Takže nemydlete fenu šamponem pro lidi, snad koupel počká, než seženete správný přípravek.

My sme kúpali v žihľavovom - najobyčajnejšom. A mal srsť lepšiu ako pri kúpaní v psích...

napsal(a):
My sme kúpali v žihľavovom - najobyčajnejšom. A mal srsť lepšiu ako pri kúpaní v psích...
Ale ono ani tak nejde o srst, jako spíš o dlouhodobější působení na psí pokožku. Pro jednou se asi nic nestane, ale dlouhodobější používání lidských šamponů není určitě ok.

napsal(a):
Ale ono ani tak nejde o srst, jako spíš o dlouhodobější působení na psí pokožku. Pro jednou se asi nic nestane, ale dlouhodobější používání lidských šamponů není určitě ok.
Psi sampony maji mit ph7, a to same maji mit i detske "bez slz". To pH se casto i na samponech uvadí.
Uplně chapu, že nekdo potřebuje narychlo vykoupat psa - tak tohle je řešeni. Vědět, co potřebuji koupit

A ako často kúpete psa? Pokiaľ viem nemali by sa kúpať často - no asi je to individuálne. No najviac smradľavého psa mala kamoška čo ho kúpala hádam každý týždeň. A ono aj tá kozmetika asi musí sadnúť ....
napsal(a):
A ako často kúpete psa? Pokiaľ viem nemali by sa kúpať často - no asi je to individuálne. No najviac smradľavého psa mala kamoška čo ho kúpala hádam každý týždeň. A ono aj tá kozmetika asi musí sadnúť ....
Záleží na plemenu. My máme maltézáka a koupeme tak 1x za 10-14 dní. Plus při špatném počasí nohy a podvozek po každé procházce.

napsal(a):
Psi sampony maji mit ph7, a to same maji mit i detske "bez slz". To pH se casto i na samponech uvadí.
Uplně chapu, že nekdo potřebuje narychlo vykoupat psa - tak tohle je řešeni. Vědět, co potřebuji koupit
Jo, však lidský myslím pro dospělý lidi. Jinak ty pro děti "bez slz" by právě neměly obsahovat SLS. Já je používám taky, jinak bych se uškrabala.

napsal(a):
Koupu jen před stříháním a před výstavou, jinak umývám jen podvozek nebo tlapky bez šamponu nebo mýdla, prostě jen čistá voda. Golden je samočistící pes, bordel z něj spadne, takže zbytečné plýtvání.
Všechny mám domácí postelové a nekoupali se v šamponu nikdy v životě pravda,labíci jsou opravdu samočistící a samoúdržbový. Na případné voňavé nehody mám doma suchý šampón. Jediný chudák,kterého jsem komplet vykoupala a vyšamponovala,byla 14ti letá labina z útulku,protože ta smrděla na dálku. Tu jsem si přivezla o víkendu, v autě jsme málem umřeli,tak jsme se stavili pro dětský šampon jako nouzovku

jsem barbar a pes není alergik.....co je po ruce, většinou cíleně koupím kopřivák nebo máme ten dětský, ale i klasika tuhé mýdlo ...v létě se psina udržuje stále vykoupaná, jsme takměř denně u rybníka, v zimě jí otírám vlhčenýma utěrkama (hladkosrstá)nebo jde do sprcháče....

co máte všichni s tím kopřivovým?
to my, my máme doma příkladně šampon pro psy
menforsan, krásně voní, jednou se tím umyl bratr
je prošlý asi dva roky
tak musím koupit nový

Je nejlevnější a zvyk , kopřivák na tmavý a heřmánkový na světlý, jiný si nepamatuju, malá čtvrtlitrová skleněná lahvička , nebo jednorázový polštářek. Jó ještě březový....

ahá :-) mně nalhali, že žlutý je z vajíček :-)
už tu byla taková diskuze, na psa byl navrhován jar, na to nikdy nezapomenu
napsal(a):
co máte všichni s tím kopřivovým?
to my, my máme doma příkladně šampon pro psy
menforsan, krásně voní, jednou se tím umyl bratr
je prošlý asi dva roky
tak musím koupit nový
Je fakt dobrej, strašně se mi po něm zlepšily vlasy, jsem ho znovuobjevila...:))
A psím šampónem jsem se umyla taky.
A na svůj obličej a psí tlapky v zimě, když se solí, používám modrou Indulonu:).
A ještě vám řeknu věc, kterou nesmíte nikomu říct:))
Jednou, když se mi pes vyválel ve starý mršině divočáka, byl celej mastnej a neuvěřitelně páchnul, jsem ho umyla Jarem :((.Bylo to tak příšerný, že ten Jar ani nepěnil.
Neodsuzujte mě prosím, byl to akt čirého zoufalství !

Doron
napsal(a):
Je fakt dobrej, strašně se mi po něm zlepšily vlasy, jsem ho znovuobjevila...:))
A na svůj obličej a psí tlapky v zimě, když se solí, používám modrou Indulonu:).
Jednou, když se mi pes vyválel ve starý mršině divočáka, byl celej mastnej a neuvěřitelně páchnul, jsem ho umyla Jarem :((.Bylo to tak příšerný, že ten Jar ani nepěnil.
Dala bych ho k adopci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Doron
napsal(a):
Dorony proč odsuzovat zoufalí lidé dělají zoufalé činný.
Ale pes Vás musel odsoudit a to ihned 😀 takovou luxusní ,, Chanel Coco" si našel no a paničce nebyla dost nóbl 😂🤣.