Rawbark - granule z masa a na míru?

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Barticek

13.3.2023 08:44
Barticek

XXX.XXX.80.105

Má někdo zkušenost s granulemi rawbark vyráběnými údajně z masa, nikoliv moučky, a připravované na míru každému pejskovi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2023 09:16

Nekoupila jsem. Složení je pro mého psa dost nevhodné. Normální aktivita, 26 kg.
Čerstvý losos - 50 %, Žlutý hrášek, hrachový protein - 14 %, Lososový olej - 8 %, Pohanka - 5 %, Sušená jablečná dužina, sušené vaječné skořápky - 2 %, Lněné semínko - 1 %, Mrkev - 1 %, Hrachová mouka, sušené maliny - 0,3 % bla bla

O moučkách píší nesmysly a o výsledném mase také,
domnívám se, že zde bych platila za marketing a dostala pytel hrachu,
kam nedali taurin.

Hrubý protein - 24 %, Hrubý tuk - 14 %, Hrubý popel - 6 %, Hrubá vláknina - 4,1 %, Vlhkost - 10 %,

To je normální vlhkost klasických granulí, extrudovaných, pečených, lisovaných.
Z hrachového proteinu 14, takže na ostatní složky zbyde 10 % z celkových bílkovin
a to je tam ještě před hrachovým proteinem žlutý hrášek...

Pro jiného akčního psa 34 kg s vysokou fyz. zátěží mi to namíchá toto:
Čerstvé hovězí maso - 50 %, Žlutý hrášek, hrachový protein - 14 %, Hovězí tuk - 9 %, Sušená jablečná dužina, sušené vaječné skořápky - 2 %
Hrubý protein - 24 %, Hrubý tuk - 15 %, Hrubý popel - 6,1 %, Hrubá vláknina - 4,2 %, Vlhkost - 10 %

Pro bernardýna, co nic nedělá, mi to radí tohle:
Čerstvá krůta - 50 %, Žlutý hrášek, hrachový protein - 14 %, Krůtí tuk - 7 %, Dýně - 5 %, Sušená jablečná dužina, lněné semínko - 2 %, Sušené vaječné skořápky - 2 %, Sušený pastinák - 1 %, Hrachová mouka
Hrubý protein - 23 %, Hrubý tuk - 14 %, Hrubý popel - 6,3 %, Hrubá vláknina - 4,1 %, Vlhkost - 10 %

Ne, to fakt ne. Namíchalo to vlastně stejná krmiva, asi někde zbylo hodně hrachu.

Nemám ráda, když ze mě někdo dělá...

13.3.2023 10:56
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Když je většina bílkovin živočišného původu, nejsou pro psy vhodné.

13.3.2023 20:37

Varaxi napsal(a):
Když je většina bílkovin živočišného původu, nejsou pro psy vhodné.

Chtěla jste napsat rostlinného, ne?

13.3.2023 21:56
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěla jste napsat rostlinného, ne?

Jasně, rostlinného. Ty se hůře tráví, živočišné lépe.
Proboha, už ani nevím, co píšu.

14.3.2023 20:47

BTW Yolopet, taky supr trupr hrachové keksy s téměř stopovým množstvím zdůrazňovaného mrazem sušeného masa. Známá zkusila a oba psi prý taková srajda, že skončila u vet.

14.3.2023 21:00

BTW Yolopet, taky supr trupr hrachové keksy s téměř stopovým množstvím zdůrazňovaného mrazem sušeného masa. Známá zkusila a oba psi prý taková srajda, že skončila u vet.

Aha. Bylo to fakt z granulí? Koukala jsem na rybí a bažantí a přijdou mi jako běžné granule, jsou tam brambory... A řezaný ječmen :-) Co to jako je? :D Oves asi došel :-)
Mohlo to být třeba těmi třemi procenty mrazem sušeného masa? Mohla být vůbec vadná várka. Stalo se mi to kdysi i u N&D, ještě když to byly zajímavé granule. Nebyly zkažené, ale viditelně technologická chyba. Jenže já je znala. U nové značky bych to nevěděla.

14.3.2023 21:33

Aha. Bylo to fakt z granulí? Koukala jsem na rybí a bažantí a přijdou mi jako běžné granule, jsou tam brambory... A řezaný ječmen :-) Co to jako je? :D Oves asi došel :-)
Mohlo to být třeba těmi třemi procenty mrazem sušeného masa? Mohla být vůbec vadná várka. Stalo se mi to kdysi i u N&D, ještě když to byly zajímavé granule. Nebyly zkažené, ale viditelně technologická chyba. Jenže já je znala. U nové značky bych to nevěděla.

Psala, že měla ty s tím špicem na obalu. Tam je to složení fakt pytel hrachu. Kdyby maso nebylo v čerstvém stavu, což ale fikaně neuvádějí, tak by byl hrách jako první.

16.3.2023 13:11

No vybrať "dobré" granule je teda pre mňa veda. A keď som konečne niečo vybrala tak to pes nechcel žrať - skončila som teda ako úplný blb pri tých najhorších (ktoré náš pes teda jediné zožerie), ale je pravda, že kŕmim pol na pol (polovica mäso a prílohy + granule k tomu). Pri každom objednávaní sa však vždy snažím vybrať predsa len niečo suprovejšie a nevyberiem (no čo asi som blbá)... Zrovna včera som vyberala a dorazili ma vegetariánske psie granule! Som čumela ako puk. No asi sa inšpirujú naším ministrom, ktorý aj medvede vyhlásil za vegetariánov. Ale ako poznám nášho stravníka tak vegetariánstvo tam nehrozí (aj keď zblajzne aj papriku alebo kyslú kapustu)

16.3.2023 13:45

No vybrať "dobré" granule je teda pre mňa veda. A keď som konečne niečo vybrala tak to pes nechcel žrať - skončila som teda ako úplný blb pri tých najhorších (ktoré náš pes teda jediné zožerie), ale je pravda, že kŕmim pol na pol (polovica mäso a prílohy + granule k tomu). Pri každom objednávaní sa však vždy snažím vybrať predsa len niečo suprovejšie a nevyberiem (no čo asi som blbá)... Zrovna včera som vyberala a dorazili ma vegetariánske psie granule! Som čumela ako puk. No asi sa inšpirujú naším ministrom, ktorý aj medvede vyhlásil za vegetariánov. Ale ako poznám nášho stravníka tak vegetariánstvo tam nehrozí (aj keď zblajzne aj papriku alebo kyslú kapustu)

Tak vegani vám vysvětlí, že i pro psa jsou tyto granule úúúplně v pořádku a když pes zatouží po mase, tak si může chytit myšku jako kočka.

16.3.2023 14:35

Tak na co kupovat granule? To není povinnost.

20.4.2023 18:40
tichustka

XXX.XXX.29.233

Zdravím,
nechali jsme si u nich sestavit granule pro třináctiletého yorkshirka, relativně aktivní a zdravý pejsek, ale se zhoršeným trávením. Zkoušeli jsme samozřejmě různé značky a typy krmiv a granulí, protože problém s trávením trvá už delší dobu. Pejsek nemá žádné alergie, jen už to tělíčko tolik nestráví jako dřív. Narazila jsem právě na netu na Rawbark a nechala si sestavit testovací granulí dle zadaných kritérií a dobrý, chutnají mu a nemá průjem ani nezvrací, upravilo se mi zažívání, takže pro nás největší benefit, že se mu dobře tráví a chutnají mu.

20.4.2023 21:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

Rawbar - promakanej marketink (ovšem opět plný lží a polopravd)...

24.4.2023 15:42
hojka1

XXX.XXX.161.8

Ahoj,
Náš pes má stejný problém, většinu granulí nám vyzvrací, taky už starší pejsek - jack russel.
Jak jsi to s nimi řešila při sestavování krmiva, prosím?

25.4.2023 11:33
tichustka

XXX.XXX.161.18

@hojka1
Ahoj,
při sestavování krmiva na míru vyplňuješ na jejich stránkách formulář s informacemi o tvém pejskovi, je tam i otázka na různé alergie, zažívací problémy a tak, tam to zaškrtneš, takže nemusíš nikam zvlášť volat nebo psát a na základě těch vyplněných informací ti pak vygenerují vhodné krmivo.

25.4.2023 11:54

Vy dvě (jedna) a Simona z jiných vláken, vy jste teda parta.

https://www.ifauna.cz/profil/hojka1/moje-prispevky
https://www.ifauna.cz/profil/tichustka/moje-prispevky

Jste dali pokoj s blitem, jak se provalilo, že hojka nekrmí blit, ale tichuna jo, i když je to jedna osoba...
A teď zas tohle. :D

25.4.2023 13:12

Jste dali pokoj s blitem, jak se provalilo, že hojka nekrmí blit, ale tichuna jo, i když je to jedna osoba...

To je úplná schíza, pokaždé jiný pes, jinak krmí...

25.4.2023 13:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Megí - tichuna už taky nebleje, páč píše

nezvrací, upravilo se mi zažívání,

kde je ten vobrázek tý pani jak prská to kafe? Ten se vám povidl

edit už to mám, ten vobrázek. Je mocinky moc úžasnej.

25.4.2023 13:56

To je úplná schíza, pokaždé jiný pes, jinak krmí...

Zas je zkušená - staford, bullík, německý ovčák, jezevčík, retrívr, labrador, yorkshire, pak taky mainka, modrá britka, koně

17.5.2023 09:47
Davidcechura23

XXX.XXX.33.78

Hele sto lidí sto chutí. My máme třeba s jejich produkty a granulami dobrý zkušenosti. Našemu psovi, který chudák skoro nic nestráví a bylo mu pořád zle pomohly a sedí mu a výsledky má v pořádku. Jednoduchý sestavení na míru a jsou kvalitní. Každý ať si sám rozhodne a případně vyzkouší.

18.5.2023 06:26

Davidcechura23 napsal(a):
Hele sto lidí sto chutí. My máme třeba s jejich produkty a granulami dobrý zkušenosti. Našemu psovi, který chudák skoro nic nestráví a bylo mu pořád zle pomohly a sedí mu a výsledky má v pořádku. Jednoduchý sestavení na míru a jsou kvalitní. Každý ať si sám rozhodne a případně vyzkouší.

Zázrak

19.5.2023 10:50
hojka1

XXX.XXX.33.78

To, že někomu nesedí neznamená, že nejsou dobrý a nesednou jinému pejskovi. My s nimi máme taky dobrý zkušenosti, náš pejsek často trpěl na alergie a ekzémy a taky nám pomohly vyřešit problém, doporučila nám je veterinářka, protože neobsahují žádná GMO a jsou z kvalitního masa.

19.5.2023 10:54

hojka1 napsal(a):
To, že někomu nesedí neznamená, že nejsou dobrý a nesednou jinému pejskovi. My s nimi máme taky dobrý zkušenosti, náš pejsek často trpěl na alergie a ekzémy a taky nám pomohly vyřešit problém, doporučila nám je veterinářka, protože neobsahují žádná GMO a jsou z kvalitního masa.

Řekněte si o jiné prášky.

19.5.2023 10:56

hojka1 napsal(a):

Nemůžou být z kvalitního masa, když do všech granulí se používá odpad při zpracování masa pro lidi.

19.5.2023 14:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nemůžou být z kvalitního masa, když do všech granulí se používá odpad při zpracování masa pro lidi.

pejsek zlobil, tak je "na hrachu"

PS.(pro impact - to je vtip ¨)

Přidejte reakci

Přidat smajlík