Prosím zkušené chovatele o radu. Mám 2týdenní (15.den) početný vrh velkého plemene. Fena se stará perfektně, kojí, štěňátkům se teď ale zastavily nebo zpomalily denní přírůstky. Po zahlcení jednoho štěňátka příkrmem z lahvičky (RC sada) mám z přikrmování z lahve celkem obavy, jsou to hltavci... Dal by se už zvážit v tomto věku jiný příkrm, můžeme zkusit kašičku - rozmočené mixované granulky ve štěněcím mléce? (V předchozích vrzích jsme s tímto příkrmem začínali - ale až od 22. dne).
Neumím posoudit kvalitu toho telecího z Vetamixu. Osobně kupuju od jiných firem přímo určené mleté pro první příkrmy,nebo si koupím a namelu sama. Musí to být opravdu jen libová svalovina. Jinak je jen důležitá ta konzistence,nesmí to být moc řídké,aby se štěnda "netopila", ani husté,aby se jim to nelepilo v tlamě a šlo to hezky lízat. Samozřejmě pokojová teplota
MarcyMat
napsal(a):
Prosím zkušené chovatele o radu. Mám 2týdenní (15.den) početný vrh velkého plemene. Fena se stará perfektně, kojí, štěňátkům se teď ale zastavily nebo zpomalily denní přírůstky. Po zahlcení jednoho štěňátka příkrmem z lahvičky (RC sada) mám z přikrmování z lahve celkem obavy, jsou to hltavci... Dal by se už zvážit v tomto věku jiný příkrm, můžeme zkusit kašičku - rozmočené mixované granulky ve štěněcím mléce? (V předchozích vrzích jsme s tímto příkrmem začínali - ale až od 22. dne).
lahvičky RC a jine podobne psí jsou většinou naprd a štěnata zahlcuji ,používam už několik let lidske ,dětske Avent 0m+ ¨(nebo je tam číslo jedna ) včetně saviček , luxusní věc .
jinak jak už je psáno jak štěnata otevřou oči tak maso .. zpočátku škrábané či jinak rozmělněne rozmichane tak aby se jim dobře olizovaůa --
pro štěnata jsem brávala maso od f Ravell jejich mlete kuřeí prsa nebo mleta kachna luxusní maso jak kvalito tak cenou