Ahoj já jsem Maury a tímto příspěvkem bych Vás chtěla požádat, zda-li byste mi pomohli zpátky žít můj bezstarostný psí život plný výletů s rodinou, tak jak to miluji. Bohužel mám mladé rodiče, kteří to momentálně sami nezvládnou a práci jsem si stále nenašla. Budu Vám vděčná za jakýkoli dar, packu na to! Vážím si Vaší pomoci
https://www.donio.cz/pomozte-maury-zpatky-na-nohu
Tak pokud je to skutečně AST s PP, tak před rokem Vás musela přijít tak na 50 minimálně. Pokud je to modrej kříženec, tak i v tu dobu musela stát minimálně polovinu, protože množky ještě jeli v módu covid. To jste měli takovou raketu a nemáte na operaci?
A proč tam není nikde uvedeno, jaká dosavadní vyšetření za 20k absolvovala? Faktury od veterináře? Předpokládám, že to budou urvaný vazy, tak co na vyšetření stálo takovou raketu?
A proč tam vůbec nemáte uvedeno, JAKOU operaci fena potřebuje? Ani žádné dobrozdání od veterináře, který ji bude operovat.
To Donio je opravdu čím dál větší s*ačka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marketaingrova
napsal(a):
Ahoj já jsem Maury a tímto příspěvkem bych Vás chtěla požádat, zda-li byste mi pomohli zpátky žít můj bezstarostný psí život plný výletů s rodinou, tak jak to miluji. Bohužel mám mladé rodiče, kteří to momentálně sami nezvládnou a práci jsem si stále nenašla. Budu Vám vděčná za jakýkoli dar, packu na to! Vážím si Vaší pomoci
No páni, vůbec jsem nevěděla, že se lidem rodí psi! Já furt žiji po staru v tom, že lidem se rodí lidi. A tady mladí rodiče přivedli na svět Maury! Takový unikát! Rodiče nemají na operaci svého dítěte? No jo no, zdravotní pojišťovna má, jak vidno, ještě zastaralá pravidla a psím potomkům svých pojištěnců zdravotní péči nehradí...

no, balu dělá do ironie, tak to konec 😂
napsal(a):
No páni, vůbec jsem nevěděla, že se lidem rodí psi! Já furt žiji po staru v tom, že lidem se rodí lidi. A tady mladí rodiče přivedli na svět Maury! Takový unikát! Rodiče nemají na operaci svého dítěte? No jo no, zdravotní pojišťovna má, jak vidno, ještě zastaralá pravidla a psím potomkům svých pojištěnců zdravotní péči nehradí...
Tak pokud si ještě nenašla práci, tak si asi ani zdravotní pojištění neplatí. Bez nároku. Šup sem se sbírkou.
marketaingrova
napsal(a):
Osobně nemám problém finančně podpořit někoho, kdo se o psy v nouzi stará obecně, dlouhodobě, s nějakým záměrem a jsou vidět výsledky.
Moje peníze jsou mi natolik drahé, že je nenacpu někomu, kdo si pořídí psa bez rozmyslu a pak nemá na péči o něj
Mohla bych taky založit sbírku. Mám v současnosti dva psy z nevhodných podmínek, z toho jsme na jednoho z nich nyní díky dermatologickým problémům už vysázeli nemalou částku peněz. Přispějete mi na to? Fena si taky ještě nevydělává. Má sice postarší rodiče, ale tak zase milijouny nemáme.
Ty brďo svět se v řiť neobrací, ten už tam je.
marketaingrova
napsal(a):
Tady nic nedostanete - tady je to samej lakomec!
Minulý měsíc jsem od nich chtěla prachy na nový auto a taky mi nic nedali - žgrti jedni mizerný 🙄.
To jsou tady samý super hyper serepetičky pro svý psy, ale že já budu chodit pěšky je nezajímá...🤔
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Minulý měsíc jsem od nich chtěla prachy na nový auto a taky mi nic nedali - žgrti jedni mizerný 🙄.
To jsou tady samý super hyper serepetičky pro svý psy, ale že já budu chodit pěšky je nezajímá...🤔
Tvl máš koňa, kurnik ne?
Zrzavci
napsal(a):
Tvl máš koňa, kurnik ne?
Tak péče o koně je drahá. Je pak jasný, že si nemůže dovolit auto a má právo chtít ho financovat po nás, kteří koně nemáme, takže ani ty její hrozné výdaje. Však taky kolik k tomu má ještě psů! Taková dobrá duše, pořídila si koně, psy, jdou jí do toho veškerý finance a vy se tady ještě rozpakujete, že jí to má stačit.
Atheira
napsal(a):
Tak péče o koně je drahá. Je pak jasný, že si nemůže dovolit auto a má právo chtít ho financovat po nás, kteří koně nemáme, takže ani ty její hrozné výdaje. Však taky kolik k tomu má ještě psů! Taková dobrá duše, pořídila si koně, psy, jdou jí do toho veškerý finance a vy se tady ještě rozpakujete, že jí to má stačit.
Sim vás, ty je jí hajtry! Zapřáhnout se to nedá, kládu to neuveze, tak maximálně v hubě činku to unese!

Zrzavci
napsal(a):
Sim vás, ty je jí hajtry! Zapřáhnout se to nedá, kládu to neuveze, tak maximálně v hubě činku to unese!
To by ta činka musela mít mrkvovou příchuť

Hej, já jak viděla téma "prosba o pomoc", popadla jsem popcorn a už to tu sjíždím, zatím málo příspěvků (teda písemných tím myslím), ale ono se to ještě rozjede! Počkám si

Blbě jsem to pochopila nebo proc jste si k te fence poridili dalsiho psa?

napsal(a):
Blbě jsem to pochopila nebo proc jste si k te fence poridili dalsiho psa?
Já myslím, že ten "přibyvší parťák" je to mimino.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kilo pošlu.
Atheira
napsal(a):
Já nemám sice koně, ale 1. dubna budu mít vopici! Takže prt velebnosti.
Atheira
napsal(a):
No právě...Však to ji šlechtí, když si vyživuje zvířenu, co je úplně k ničemu.
V tom případku se k ní stěhuju, neb sem taky k ničemu, moji čokle jsou taky k ničemu. Může nás vyživovat taky.
Navíc - potřebuju přístřeší na dobu, co se bude předělávat střecha, aby mě z toho netrefilo. Mám z toho nerf už tetkon. Deset let starý víno a plesnivej sejra ,sice s velkým sebezapřením, ale zvládnu.
Zrzavci
napsal(a):
V tom případku se k ní stěhuju, neb sem taky k ničemu, moji čokle jsou taky k ničemu. Může nás vyživovat taky.
Navíc - potřebuju přístřeší na dobu, co se bude předělávat střecha, aby mě z toho netrefilo. Mám z toho nerf už tetkon. Deset let starý víno a plesnivej sejra ,sice s velkým sebezapřením, ale zvládnu.
Už vidím tu sbírku... ale když tam inspektorka přidá to info, že vám předělávaj střechu, tak by snad na to někoho utáhnout mohla.
Atheira
napsal(a):
Už vidím tu sbírku... ale když tam inspektorka přidá to info, že vám předělávaj střechu, tak by snad na to někoho utáhnout mohla.
No to moment jako, na svoji střechu si budu vybírat sama. Si může vybírat na svou, určo jich má dostatek :D A taky na to sanatóryjum, co pak budu potřebovat, to nebude jistojistě levná záležitost. A já se musim zotavit, kdo by živil moje čokle?
Zrzavci
napsal(a):
No to moment jako, na svoji střechu si budu vybírat sama. Si může vybírat na svou, určo jich má dostatek :D A taky na to sanatóryjum, co pak budu potřebovat, to nebude jistojistě levná záležitost. A já se musim zotavit, kdo by živil moje čokle?
Já myslela, že bude vybírat na to, že vás vyživuje, až se k ní nakvedlíte.
No kdo by živil vaše čokle? Taková blbá otázka. No sbírky přece!

Zrzavci
napsal(a):
Nemusela, aspoň bráno podle Ketlíny - jestli se nemýlím.
Ketlína je oř?

Atheira
napsal(a):
Typická dočaska, ne? A víte co? Já se přidám, taky půjdu k Inšpektorce do dočasky. U nás to není střecha, ale naopak podlaha. Tak zamáčkněte slzu a pošlete nějaký dukát na nebohé rekonstruující.
napsal(a):
Typická dočaska, ne? A víte co? Já se přidám, taky půjdu k Inšpektorce do dočasky. U nás to není střecha, ale naopak podlaha. Tak zamáčkněte slzu a pošlete nějaký dukát na nebohé rekonstruující.
Tak nevím, jestli při takovém zájmu místo vyživování vás nezačne vámi radši vyživovat ty drahý psy.
Atheira
napsal(a):
Já myslela, že bude vybírat na to, že vás vyživuje, až se k ní nakvedlíte.
No kdo by živil vaše čokle? Taková blbá otázka. No sbírky přece!
To jako jo, to ať si na mě vybírá, ale na svou střechu chci mít svou vlastní sbírku. Bude to krásná střecha, sbírka musí být veliká.
No a na ty čokle to teda otevřem taky, to je fakt, doložíme papírama, klidně i těma mejma na hlavu, který obdržím stopro v závěru tý rekonstrukce střechy
Zrzavci
napsal(a):
To jako jo, to ať si na mě vybírá, ale na svou střechu chci mít svou vlastní sbírku. Bude to krásná střecha, sbírka musí být veliká.
No a na ty čokle to teda otevřem taky, to je fakt, doložíme papírama, klidně i těma mejma na hlavu, který obdržím stopro v závěru tý rekonstrukce střechy
Ale tys to úplně nepochopila, sbírka se nedělá na střechu, sbírka se dělá na čokle, kteří chudáci zůstanou bez střechy nad hlavou.

assil
napsal(a):
Ale tys to úplně nepochopila, sbírka se nedělá na střechu, sbírka se dělá na čokle, kteří chudáci zůstanou bez střechy nad hlavou.
Jo, takhle probíhá sbírka na dům za osm míčů. Jako jo, ti lidé dělají pro psy asi fakt hodně, to bych si netroufla zpochybnit, ale sbírku na pořízený samoty u lesa s pozemky...
napsal(a):
Jo, takhle probíhá sbírka na dům za osm míčů. Jako jo, ti lidé dělají pro psy asi fakt hodně, to bych si netroufla zpochybnit, ale sbírku na pořízený samoty u lesa s pozemky...
Vím koho myslíte, mají v péči hodně pejsků, ale domácnost vytuněnou, všichni proutěný košíky, jeden den fialový dečky, druhý den růžové dečky, třetí bílé..... keramické misky , ty pozemky mi připadají hodně velké, ale asi kvůli tomu že cca 60 psů se těžko bere denně na procházku. Ale ten dům je opravdu hodně drahý...

Věděla jsem, že se ozvete
Znovu říkám, že plně uznávám, že tito lidé pro psy nedělají málo. O tom naprosto žádná. Ale já vám nevím, vyprosit si miliony na nové bydlení... nedokázala bych to.
napsal(a):
Věděla jsem, že se ozvete
Znovu říkám, že plně uznávám, že tito lidé pro psy nedělají málo. O tom naprosto žádná. Ale já vám nevím, vyprosit si miliony na nové bydlení... nedokázala bych to.
Já je nepodporuju, vím i nějaké věci pod povrchem......jo dělají hodně, ale...
napsal(a):
Hm, jsem evidentně blbka. Měla jsem si vyprosit sbírku na to, abych mohla na chalupě s obřím pozemkem pomáhat psům.
Krom toho, že si nedovedu představit, že bych takhle žádala o to, aby mi lidi zaplatili bydlení - nebo v mým případku rekonstrukci, tak bych se hrozně bála, že se to sesype jako domek z karet a já budu mít na krku šedesát psů, neuživím je a co bude pak.
Zrzavci
napsal(a):
Tvl máš koňa, kurnik ne?
Jsem si to představila - kurník na kolečkách, zapřáhnout koníka a jedém!
Nebo varianta bé - psí spřežení.
Koze dát na udičku mrkev a jak za tou mrkví půjde, může táhnout kurník na kolečkách i se slípkama.
Sakra, já vymyslela variant pro přepravu. :D
Zrzavci napsal(a):
Tvl máš koňa, kurnik ne?
Jsem si to představila - kurník na kolečkách, zapřáhnout koníka a jedém!
Nebo varianta bé - psí spřežení.
Koze dát na udičku mrkev a jak za tou mrkví půjde, může táhnout kurník na kolečkách i se slípkama.
Sakra, já vymyslela variant pro přepravu. :D
Buggyra napsal(a):
To by ta činka musela mít mrkvovou příchuť
Čínka je kachna... Hle, masožravý kůň!
představte si, že sem přijde někdo nezasvěcený a tohle šécko si přečte a na závěr výše uvedenou perličku
Pak nutně obratem naplníme Chocholouškovi ustájení
napsal(a):
Sbírky na nové budovy dělá dneska kdejaký spolek. To není nic extra raritního.
A ano, tato sbírka jede sice na osm mega a ze sbírky se uhradilo 2,5 mega, ale přes pět uhradili z vlastních prostředků a na další čtyři dostali hypotéku. Aktuálně probíhá již pouze sbírka na oplocení, kterou Donio (nesmyslně) zařadilo pod původní a již ukončenou sbírku na osm mega. Všechno píšou naprosto veřejně a možná by nebylo od věci, když šířím A, šířit taky B. A nemávat tu jen osmi miliony. 😉
Imho já jsem si naprosto jistá tím, že by samotu koupili i bez sbírky. Oni se totiž pro těch sedmdesát psů opravdu potřebují odstěhovat mimo civilizaci a xkrát to poměrně logicky zdůvodňovali.
Určitě to můžete odsoudit, určitě můžete psát všude dokola, že vy byste nikdy nic takového neudělali a určitě jim na to nemusíte přispět ani halíř. Nicméně naštěstí taky nemůžete nikdo bránit lidem, kteří je znají a mají je rádi, aby si ukrojili ze své výplaty a pomohli jim tolik potřebné stěhování na samotu realizovat.

Já bych taky potřebovala. Dnes jsem svýmu psovi dávala na roční servisku auto a jsem o 25 000 lehčí. Dělám mu zadara řidiče a ještě mu zatáhnu údržbu. Jsem hroznej jouda.

impact
napsal(a):
Sbírky na nové budovy dělá dneska kdejaký spolek. To není nic extra raritního.
A ano, tato sbírka jede sice na osm mega a ze sbírky se uhradilo 2,5 mega, ale přes pět uhradili z vlastních prostředků a na další čtyři dostali hypotéku. Aktuálně probíhá již pouze sbírka na oplocení, kterou Donio (nesmyslně) zařadilo pod původní a již ukončenou sbírku na osm mega. Všechno píšou naprosto veřejně a možná by nebylo od věci, když šířím A, šířit taky B. A nemávat tu jen osmi miliony. 😉
Imho já jsem si naprosto jistá tím, že by samotu koupili i bez sbírky. Oni se totiž pro těch sedmdesát psů opravdu potřebují odstěhovat mimo civilizaci a xkrát to poměrně logicky zdůvodňovali.
Určitě to můžete odsoudit, určitě můžete psát všude dokola, že vy byste nikdy nic takového neudělali a určitě jim na to nemusíte přispět ani halíř. Nicméně naštěstí taky nemůžete nikdo bránit lidem, kteří je znají a mají je rádi, aby si ukrojili ze své výplaty a pomohli jim tolik potřebné stěhování na samotu realizovat.
Neměl by váš poslední odstavec platit plošně, tedy třeba i na zakladatelku? Té jste dala čočku (a zaslouženou), ale v případě spolku je v pořádku cokoliv?
napsal(a):
Neměl by váš poslední odstavec platit plošně, tedy třeba i na zakladatelku? Té jste dala čočku (a zaslouženou), ale v případě spolku je v pořádku cokoliv?
Opravdu nevidíte rozdíl mezi člověkem, který si pořídí modrýho bulla z množky a pak v podstatě no name brečí (ono je dost pravděpodobné, že to není ani majitelka dané feny), že nemá finance na poměrně banální operaci a organizací, která se tuším víc jak deset let transparentně stará o postižené psy, z nichž drtivou většinu lidi dotáhli na veterinu utratit?
Já v tom rozdíl vidím.
Nicméně je mi úplně u zadele, který jelito majitelce výše řečeného křížence přispěje na operaci. Klidně jí pošlete kolik chcete. Fakt. 🤞
Jo a mimochodem, ad ta moje kritika zadavatelky: "A proč tam není nikde uvedeno, jaká dosavadní vyšetření za 20k absolvovala? Faktury od veterináře? Předpokládám, že to budou urvaný vazy, tak co na vyšetření stálo takovou raketu? A proč tam vůbec nemáte uvedeno, JAKOU operaci fena potřebuje? Ani žádné dobrozdání od veterináře, který ji bude operovat." souvisí s transparentním jednáním této organizace jak? Máte pocit, že nemají všechny potřebné údaje zveřejněny? Vždyť o tom, jak to probíhalo, kdo se jim zaručil, kolik peněz na to dali oni i rodina, jak to je a bude právně, co bude se stávajícím soukromým domem, kde bydlí a bla bla bla bla - o tom všem pořád dokola píšou na stránkách.
PS: Na sbírku spousty spolků a útulků bych nedala ani halíř a na druhou stranu kdyby měl kdokoliv ze skalního jádra iFauny problém, neváhala bych přispět, ač tady nejspíš nikoho neznám osobně. Tak ať máte nad čím přemýšlet. 👏
marketaingrova
napsal(a):
Dobrý den, děkuji Vám za reakci. Všechny dokumenty, které požadujete jsme samozřejmě museli doložit DONIU, lékařské zprávy, kalkulaci ceny, kontakty, faktury... jinak by nám sbírku nepovolili. Maury máme z nedobrých podmínek. Mějte se krásně a buďte zdráv
A jakou operaci tedy fenka potřebuje?
Přijdete sem se sbírkou, ale na co vlastně peníze potřebujete, nesdělíte.