Věc trčící z konečníku!.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kori_tara

13.3.2023 17:06
Kori_tara

XXX.XXX.18.68

Dobrý den, chci se zeptat jestli se s tím někdo setkal?.Moje fena nedávno asi sežrala kousek obsahu z plyšáka😬.Teďka ji to trčí z konečníku zkoušeli jsme to pomalu vytahovat,ale marně je jí to nepříjemné...Vet je už zavřený,nevíme co máme dělat... 😪

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2023 17:09

potřebujete jiného veterináře.

13.3.2023 17:10

Kori_tara napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli se s tím někdo setkal?.Moje fena nedávno asi sežrala kousek obsahu z plyšáka😬.Teďka ji to trčí z konečníku zkoušeli jsme to pomalu vytahovat,ale marně je jí to nepříjemné...Vet je už zavřený,nevíme co máme dělat... 😪

Zkuste naolejovat. Ale asi nemáte doma stříkačku. Navíc nevíte, co přesně a jak velký kus v sobě má.

Já bych jela někam na pohotovost.

13.3.2023 17:10

Zavřený, nějak brzo.

13.3.2023 17:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zavřený, nějak brzo.

Pravda, u nás mají veti minimálně do šesti.

Kori_tara

13.3.2023 17:22
Kori_tara

XXX.XXX.18.68

Je to plyš se stolici.. 😞

13.3.2023 17:24
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Pravda, u nás mají veti minimálně do šesti.

"Můj" má do tří, ale už jsem našla jednoho, co má do šesti. Zbytek má do 17h. Každý tady není z Brna nebo Prahy .

13.3.2023 17:25

Kori_tara napsal(a):

My jí tady nepomůžeme.

13.3.2023 17:26

zavřený vet hledejte nějakýho na svobodě

13.3.2023 17:27
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Kori_tara napsal(a):

Nejsem veterinář. Nevím na kolik to může být problém. Minimálně nepříjemný to ale tomu psovi je a aspoň bych zavolala k jinému veterináři, který ještě má otevřeno nebo pohotovost a poradila se s ním.

13.3.2023 17:32

Trickyvoo napsal(a):
"Můj" má do tří, ale už jsem našla jednoho, co má do šesti. Zbytek má do 17h. Každý tady není z Brna nebo Prahy .

Nebo z Českých Budějovic. Tady máme i do desíti.

Já vím, mně se to říká, ale za mě by měl mít každý majitel jakéhokoliv zvířete telefony na veterináře pro akutní případy. Uznávám, že když bydlím někde v Horní Dolní, je to těžší. Ale ne nemožné.

13.3.2023 17:40

Já vím, mně se to říká, ale za mě by měl mít každý majitel jakéhokoliv zvířete telefony na veterináře pro akutní případy. Uznávám, že když bydlím někde v Horní Dolní, je to těžší. Ale ne nemožné.

česká republika je malá a hustě obydlená. i z horní dolní jste do hodiny autem kdekoliv ve větším městě, kde určitě nějaká veterina bude.

13.3.2023 17:47
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

To byste musela pořád sledovat aktuální situaci. Když jsem sháněla pohotovost pro mého prvního psa, v podstatě všichni veterináři ve městě byli ochotní pomoct. Když jsem totéž zažila s druhým psem, nebyl ve městě jediný, který by bral telefony. Kamarád gůgl mi našel pohotovost půl hodiny od nás. I kdybych tam jela, pro psa by stejně už bylo nejspíš pozdě, zemřel by veterináři pod rukama. Hodina cesty by znamenala, že bych přijela s mrtvým psem. Nicméně infarkt nebo otrava není totéž jako ucpanej pes hračkou. Já bych místo diskuze tady prostě už žhavila telefon a snažila se mu sehnat odbornou pomoc.

Kori_tara

13.3.2023 18:01
Kori_tara

XXX.XXX.18.68

Ano určitě.Už to má venku.Děkuji moc kteří byli ochotni pomoct.🙃

13.3.2023 18:03
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Kori_tara napsal(a):

A vyšlo to samo nebo jste jí musela pomoct?

13.3.2023 18:30

Kori_tara napsal(a):

No stejně bych zítra tu veterinu navštívila...asi pro sichr, jestli nezůstalo něco v žaludku.

13.3.2023 20:23
Terven

XXX.XXX.110.191

česká republika je malá a hustě obydlená. i z horní dolní jste do hodiny autem kdekoliv ve větším městě, kde určitě nějaká veterina bude.

Chtěla bych vás vidět, kam byste se vrtla v noci v Plzni...
Otevřená noční pohotovost tu neexistuje, někteří veti jsou v noci dostupní pro své registrované pacienty a vím jen o jednom, kterej drží pohotovost doma a na kliniku dojede, ale je to pouze pro život ohrožující případy, jako je porod, torze, kolabující kardiak, epi záchvat...ne že pes je divnej a třese se - doslova to tak píše na webu.
Nevím, jestli by dojel na cosi trčícího ze zadku

13.3.2023 20:28

Terven napsal(a):
Chtěla bych vás vidět, kam byste se vrtla v noci v Plzni...
Otevřená noční pohotovost tu neexistuje, někteří veti jsou v noci dostupní pro své registrované pacienty a vím jen o jednom, kterej drží pohotovost doma a na kliniku dojede, ale je to pouze pro život ohrožující případy, jako je porod, torze, kolabující kardiak, epi záchvat...ne že pes je divnej a třese se - doslova to tak píše na webu.
Nevím, jestli by dojel na cosi trčícího ze zadku

No zrovna po Plzeňské jste v Praze hned a VETCENTRUM je hned na kraji. ;)

13.3.2023 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

No zrovna po Plzeňské jste v Praze hned a VETCENTRUM je hned na kraji. ;)

Reagovala jsem na bodlinku, která píše toto

i z horní dolní jste do hodiny autem kdekoliv ve větším městě, kde určitě nějaká veterina bude.

že prostě tomu zdaleka nemusí tak být...pokud je Plzeň teda považovaná za větší město

13.3.2023 20:42

Viděli jste nedávno ve zprávách, jak firma, co se stará o sníh na silnicích, nevyjela z garáže... se jim nechtělo... no tak to byla silnice na Liberec, kde je ta pohotovost...

13.3.2023 20:46
janaa

XXX.XXX.174.242

Viděli jste nedávno ve zprávách, jak firma, co se stará o sníh na silnicích, nevyjela z garáže... se jim nechtělo... no tak to byla silnice na Liberec, kde je ta pohotovost...

V Liberci je jediná pohotovost,kam bych nejela,ani kdyby mi pes umíral v náručí

13.3.2023 20:59

janaa napsal(a):
V Liberci je jediná pohotovost,kam bych nejela,ani kdyby mi pes umíral v náručí

Já je neznám. Jen si tak říkám, jak bychom se tam vůbec dostali. Helikoptérou. Minule jsme jeli druhou stranou, na Jab. n/J a bylo to jako drift race level 362 v Need for speed Underground :-)
Bohužel nemám dvorního vet, který by měl pohotovost. Takže ať se vydáme kamkoli, budu muset věřit, že to zvládnou. Kdyby šlo jen o šití, tak to řeknu tady mému praktikovi. On je hodný.

13.3.2023 21:10

Terven napsal(a):
Reagovala jsem na bodlinku, která píše toto

i z horní dolní jste do hodiny autem kdekoliv ve větším městě, kde určitě nějaká veterina bude.

že prostě tomu zdaleka nemusí tak být...pokud je Plzeň teda považovaná za větší město

ale z té Plzně jste v Praze za půl hodiny... prostě když v čr sednete do auta, šance, že do hodiny jste někde na pohotovosti je téměř 100%.

13.3.2023 21:13

vím, že se to nemá dělat, ale to by jsme byly s psinou na veterině každý týden, sice jí ze zadele trčí biologický materiál(stébla trávy, tráva, řapík listu s listem...moje vlasy) takže když nekonečně hrbí, tak opatrně pomůžu...ona to podpoří tlačením a je to venku..

13.3.2023 21:22
Terven

XXX.XXX.110.191

ale z té Plzně jste v Praze za půl hodiny... prostě když v čr sednete do auta, šance, že do hodiny jste někde na pohotovosti je téměř 100%.

To bych s takovou jistotou netvrdila...třeba Karlovarskej kraj je v tomto smyslu dlouhodobě oříšek - do hodiny dorazí tak možná do Plzně, kde téměř jistě nepochodí...a pak do Prahy - vy píšete Plzeň - Praha půl hodiny...no, pokud člověk není zvyklej to jezdit s prstem v nose a neporuší milión předpisů, do půlhodiny tam nebude.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/veterinarni-pohotovst-chybi-karlovarsky-kraj-tragicke-pribehy_2301211914_kac

13.3.2023 22:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

vím, že se to nemá dělat, ale to by jsme byly s psinou na veterině každý týden, sice jí ze zadele trčí biologický materiál(stébla trávy, tráva, řapík listu s listem...moje vlasy) takže když nekonečně hrbí, tak opatrně pomůžu...ona to podpoří tlačením a je to venku..

jj, Lůďa si i s nepatrným hov.ínkem vysícím na travičce ke mně přijde a nastrkuju mi zadel s vyčítavým pohledem..."dělej něco" ...někdy stačí pinknout trekovou hůlkou, někdy holt musím zatáhnout

13.3.2023 22:46
Fatia

XXX.XXX.205.210

Plzeň - Praha Stodůlky teď v noci ukazuje navigace 53 minut, za půl hodiny to dá jen blázen, co se neřídí předpisy.

13.3.2023 23:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo, taky znám. U psa. Ale třeba na igelitovej sáček už jsem si netroufla, i když pes o to vyloženě prosil pohledem. Zkusila jsem fakt jen mírně pridrzet a nic, víc jsem se zatáhnout neodvázila. Nakonec se s tím popral sam, ale dalo mu to zabrat.

14.3.2023 10:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Fatia napsal(a):
Plzeň - Praha Stodůlky teď v noci ukazuje navigace 53 minut, za půl hodiny to dá jen blázen, co se neřídí předpisy.

A to ještě ten blázen musí.mít trasu dobře najetou a vědět přesně, kam jede.
Člověk z horní dolní bude dàvat bacha na cestu a zírat na cedule.

14.3.2023 14:28

no jednou jsme to zažili, když čumáka něco bolí, maminka je v tranzu a memyslí a jede co to dá.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík