Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2023 13:13
Belzebub

XXX.XXX.58.121

Dobrý den. Chci se zeptat. Je tu někdo, kdo má psa v bytě, zároveň žije sám a k tomu má tří směnný pracovní provoz? Jak to zvládáte a co máte za rasu? Díky.

15.3.2023 16:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Aktuálně už ne, ale měla jsem cca 2-3 roky psa v tomto režimu. Pes je kříženec staforda, v tu dobu nebyl štěně, už byl odrostlej.

Bude to individuální, ale můj pes s tím problém neměl. Hodně rychle se naučil, co mám zrovna za směnu, a kdy se odpočívá. Řekla bych, ze noční je v podstatě to samé jako ranní (za mě pro psa možná i lepší)- v noci se spí, odpoledne je aktivní. A před ranní muže být prochazka stejne tak jako po nocni. Po nocni se mnou pes bez problému spal, a vydržel by spát určitě déle, problém jsem měla spis já. Z logiky věci mi přijde nejhorší odpolední, kdy má ten pes odpočívat odpoledne. Ale reálně jsme s tím problém neměli, proste jsme byli venku rano/dopoledne a pak kratší prochazka večer. Já jsem pak teda měla jako bonus moznost dávat psa venku do kotce, kde jsem mu vyhranila oddělenou část na venceni, a to jsem na jare a v létě využívala, v zimě ne. Nebyli jsme v byte, byl to barák, ale museli jsme tam fungovat jako v byte (až později na ten kotec).

15.3.2023 17:58
impact

XXX.XXX.9.56

marcelaamax napsal(a):
Aktuálně už ne, ale měla jsem cca 2-3 roky psa v tomto režimu. Pes je kříženec staforda, v tu dobu nebyl štěně, už byl odrostlej.

Bude to individuální, ale můj pes s tím problém neměl. Hodně rychle se naučil, co mám zrovna za směnu, a kdy se odpočívá. Řekla bych, ze noční je v podstatě to samé jako ranní (za mě pro psa možná i lepší)- v noci se spí, odpoledne je aktivní. A před ranní muže být prochazka stejne tak jako po nocni. Po nocni se mnou pes bez problému spal, a vydržel by spát určitě déle, problém jsem měla spis já. Z logiky věci mi přijde nejhorší odpolední, kdy má ten pes odpočívat odpoledne. Ale reálně jsme s tím problém neměli, proste jsme byli venku rano/dopoledne a pak kratší prochazka večer. Já jsem pak teda měla jako bonus moznost dávat psa venku do kotce, kde jsem mu vyhranila oddělenou část na venceni, a to jsem na jare a v létě využívala, v zimě ne. Nebyli jsme v byte, byl to barák, ale museli jsme tam fungovat jako v byte (až později na ten kotec).

Já mám občas i odpolední (nárazově tejden jednou za tři měsíce, za půl roku třeba tři týdny v kuse) a psi s tím nemají absolutně problém. Jednak jsou samozřejmě dopoledne na procházce a druhak - při ranní jsou zvyklí dopoledne prospat a při odpolední je doma vlastně celý dopoledne prudím, takže nezavřou oči a jsou rádi, když konečně vypadnu.

16.3.2023 07:18
keissa

XXX.XXX.155.174

Belzebub napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat. Je tu někdo, kdo má psa v bytě, zároveň žije sám a k tomu má tří směnný pracovní provoz? Jak to zvládáte a co máte za rasu? Díky.

Mam ranni ,odpolední nebo 12 a psi uplně v pohodě ,ty mrchy přesně ví jakou mam směnu a kdy stávám do práce .... nedej bože pokud mam třeba při ranni volno tak mě v přesnou hodinu už upozornují že se vstáva ...A parkrát se mi stalo v zimě že jsem prostě diky sněhu do prace nedojela takže jsem se vrátila a ty mrchy které mě běžně vítaji tak tvrdě spaly , vubec nic ,překvapení ,rozchrápaní ..Mam 4 maliny ted vlastně už trvale v domě ..

17.3.2023 08:53
debri

XXX.XXX.42.202

Já tedy nemám trojsměn ale 12. Fenku vyvenčím těsně před odchodem a hned při návratu. Vydrží mi a zároveň ví že případná nehoda patří na ručník do koupelny. Asi bych si netroufala to takto řešit při plném úvazku ale mám poloviční tj tak 7 směn do týdne. A pokud mám víkend beru si ji do práce.

17.3.2023 17:52
impact

XXX.XXX.9.56

debri napsal(a):
Já tedy nemám trojsměn ale 12. Fenku vyvenčím těsně před odchodem a hned při návratu. Vydrží mi a zároveň ví že případná nehoda patří na ručník do koupelny. Asi bych si netroufala to takto řešit při plném úvazku ale mám poloviční tj tak 7 směn do týdne. A pokud mám víkend beru si ji do práce.

Do měsíce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2023 17:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

debri napsal(a):

Já tomu nerozumím.

7 směn do týdne a poloviční úvazek. Takže každý den 6 hodin? Nebo jak?

17.3.2023 18:02
impact

XXX.XXX.9.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já tomu nerozumím.

7 směn do týdne a poloviční úvazek. Takže každý den 6 hodin? Nebo jak?

Překlep. Bych řekla. Sedm dvanáctek do měsíce. To dělá nějakých 84 hodin měsíčně - poloviční úvazek. Aspoň teda myslím.

17.3.2023 18:27
debri

XXX.XXX.42.202

impact napsal(a):
Překlep. Bych řekla. Sedm dvanáctek do měsíce. To dělá nějakých 84 hodin měsíčně - poloviční úvazek. Aspoň teda myslím.

Jo do měsíce píšu bludy

18.3.2023 06:52
impact

XXX.XXX.9.56

debri napsal(a):
Jo do měsíce píšu bludy

Sedm dvanáctek do tejdne, to by byla práce snů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík