Cesta štěněte přes půl republiky na klíně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lilienfe

16.3.2023 12:04
Lilienfe

XXX.XXX.12.140

Dobrý den, máme si přijet pro štěně, jedeme přes půl republiky. Chovatel je proti tomu aby bylo štěně zajištěné kšíry do auta když vedle něj budu sedět, tom pádem se nemůže uškrtit. Jenže ve chvíli, kdy nás zastaví policie jim člověk asi úplně dvakrát nevysvětlí že nemá psa zabezpečeného podle předpisů. Co tedy dělat?

16.3.2023 12:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

To nemá řešení.

Pěšky?

16.3.2023 12:09
whasabi

XXX.XXX.167.87

Dát vedle sebe na sedadlo otevřenou přepravku, štěně a ruku dovnitř....

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2023 12:10

Přepravku. Bych si fakt netroufla jet se štěnětem na klíně, i kdyby to policii nevadilo. Vadilo by to mně.

16.3.2023 12:22
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak já se přiznám,že jsem štěně vždycky vezla na klíně a pod nohama. Opačně bych štěně,co není zvyklý,teda nešoupla do přepravky (zavřený)

Arziska

16.3.2023 12:24
Arziska

XXX.XXX.201.243

Já si vezla štěně ze zahraničí v době covidu, kdy na hranicích kontrolovali očkováni atd. Celou cestu mi spinkal na klině, když viděli psi mimino, nikdo nic neřešil. Vím, že z důvodu bezpečnosti to nebylo úplně cajk, ale já neměla to srdce ho supnout samotnho do přepravky, když byl zrovna odděleny od smečky…

16.3.2023 12:34

Tak my třeba vezli štěně po D1 z Prahy, asi jsem teda blázen, ale na klíně bych fakt neměla odvahu. Přepravka byla vzadu na zemi, ne teda úplně zavřená, jen přivřená, ale prcek v ní byl celou dobu schovanej a skoro celou cestu prospal. Zrovna tak štěně z mýho odchovu, který jsem vezla žlutým vlakem do Prahy nové majitelce, žádnej problém s přepravkou nemělo.

16.3.2023 12:39
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak jestli budete mít řidiče, sedněte si dozadu, jedny pásy si připnete, do vedlejších můžete připnout psa na a hotovo, i na klín Vám dosáhne.
A jestli se nechcete hádat s chovatelem, udělejte to za rohem, no..
Já teda štěňata na klíně vozím, ale chápu, že to chcete dělat podle předpisů.

Neregistrovaný uživatel

16.3.2023 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.59

Ja bych dodala ze stene stopro nevydrzi prikurtovany neb na to nebude zvykly. Takže buď na klín nebo přepravka. Za mě pro psa bezpečnější a pohodlnější. Na ksirach privazany bude za me nervnejsi a vic vysilovat.

16.3.2023 13:31

Vezla jsem si štěně loni, cesta trvala asi 3 hodiny, velkou část cesty jsme absolvovali po dálnicích. Dlouho jsem přemýšlela, jak to vyřešit, a nakonec jsem to udělala stejně jako s prvním psem - dozadu jsem si připravila krabici, kterou jsem vystlala dekou a pro případ nehody (nemyslím autonehodu :-) ) dětskou savou podložkou. Sedla jsem si s ním dozadu vedle krabice. První polovinu cesty chtěl být pes na klíně a mazlit, pak sám od sebe odkráčel do krabice, lehl si a druhou polovinu cesty prospal.

16.3.2023 13:40
Doron

XXX.XXX.162.50

Nebo u nohou na dece, to je i takový vcelku bezpečný .

16.3.2023 14:19

Zvolila bych přepravku. Nebo to přikurtování a držení v náruči. I když přepravka mi připadá bezpečnější, štěně bude asi klidnější, když se ho budete dotýkat.

A na rovinu. Když si koupíte štěně, bude Váš majetek a je na Vás, jaký způsob přepravy zvolíte. Nepůjde už o majetek chovatele, tak nebude moci určovat podmínky přepravy, čím budete krmit, jak budete štěně učit atd. Z čistě lidského hlediska bych se i tak snažila chovateli vyjít vstříc, pokud by nepožadoval způsob přepravy, který by mi připadal nebezpečný.

16.3.2023 14:32

V létě jsme vezly fenku od chovatelky - mamka ji měla celou dobu na klíně, seděla s ní vzadu. Taky jsme se nad způsobem přepravy zamýšlely, předchozí psy jsme vozily v kufru kombíku, ale tak maličké štěně by tam bylo ztracené, poprvé bez mamky, sourozenců, chovatelky,... Přepravku nemáme a strčit ji do přepravky by mi připadlo stejně hrozné.

16.3.2023 15:41

na klíně, na rameni, na hlavě, vedle člověka i štěněcí váleček za zadkem
tak jsme, zcela nelegálně, vezli oba kluky domů

16.3.2023 15:44
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
na klíně, na rameni, na hlavě, vedle člověka i štěněcí váleček za zadkem
tak jsme, zcela nelegálně, vezli oba kluky domů

Já oba kluky zrovna tak 😁❤️

16.3.2023 15:47

ale jenom mě štěkanátko poblinkalo

16.3.2023 15:53
Doron

XXX.XXX.162.50

A co si povezete :)?

16.3.2023 16:11

jako jenom jednou?
to jste čučkaři

16.3.2023 16:18

jako jenom jednou?
to jste čučkaři

:) bylo 70 km... békalo, lezlo sem tam, pak spinkalo na klíně,
vzbudilo se, vyblinkalo a spinkalo dál

16.3.2023 17:10

Mě brutálně poslintal. A pocural. Auto se učil zvládat dlouho

16.3.2023 17:26
impact

XXX.XXX.9.56

To trauma z přepravky mají majitelé asi tak tisícinásobně větší, než ty štěňata.

16.3.2023 18:12
Ouško4

XXX.XXX.8.30

jako jenom jednou?
to jste čučkaři

Koho alespoň jednou v životě nepoblil pes, jako by nežil 😂😂

16.3.2023 18:28

U nás to probíhá standardně...mám proutěný koš (takový ten, co dřív bývaly na prádlo), no a v něm navrstvená jedna deka, igelit a vrchní deka...kdyby náhodou štěndo vypustilo cisternu, tak aby se to neprosáklo až dolů a pak mám ještě dvě náhradní dečky...v případě, že by bylo štěně poblijónek...sebou nějaké staré povlečení, ručníky.. no a roli papírových utěrek..náhradní oděv pro mě...kdyby náhodou jsem byla počůrána, pokakána, poblinkána...vodu na mytí...no a samozřejmě nějaký hračky, co kdyby se hodily....

Košík na zadním sedadle, štěně do něj, já si sednu vedle a jedem.
Když se bude chtít štěndo vézt na klíně...není problém, ale přiznám se, že si neumím představit, že bych ho na klíně vezla třeba 3 hodiny, to ho raději šupnu do košíku a budu hladkat, drbkat...
Takhle už jsme přivezli 5 štěňat....resp. pro jedno štěně jela pouze dcera s manželem, beze mne, a to štěně bylo jak z divokejch vajec a že v tom košíku nebude a nebude a nebude, že bude lozit všude a k tomu všemu ještě kousat....to byste asi neuhodli, který z mých psů to byl...no ano trefili jste se, byla to Sárina. Myslím, že zrovna u ní by byla zavřená přepravka velkou výhrou.

16.3.2023 20:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.195

Lilienfe napsal(a):
Dobrý den, máme si přijet pro štěně, jedeme přes půl republiky. Chovatel je proti tomu aby bylo štěně zajištěné kšíry do auta když vedle něj budu sedět, tom pádem se nemůže uškrtit. Jenže ve chvíli, kdy nás zastaví policie jim člověk asi úplně dvakrát nevysvětlí že nemá psa zabezpečeného podle předpisů. Co tedy dělat?

Před chovatelem si sedněte se štěnětem na klíně do auta a odfrčte. Po chvíli zastavte, štěně dejte do autopásu a hurá domů. To Vás nenapadlo?

16.3.2023 20:51

to bude štěně z toho pásu nadšený, je zvyklé na obojek, kšíry? prostě přepravka nebo na klíně v dece, zastavit na čůr pauzu a protažení ...jaké mu to v autě poprvé uděláte....
vezli jsme vždy štěnata v autě na klíně, nebožku erdelu i současnou bulinu, není to samozřejmě návod, ale podle citu...

17.3.2023 07:56

do přepravky dáte deku načichlou od smečky a bude

17.3.2023 08:40
tetrivek

XXX.XXX.39.55

Vždy vozíme přepravku. Nebo bedýnku otevřenou a vedle štěněte někdo sedí. A ten mění deky, nebo starší ručníky. Aby štěně neleželo v mokrém. Lajka i čuvač zvraceli chudáci celou cestu. I když jsme stavěli na čurací pauzy. Zato jezevčice to měla kousek a musela mi spát na hrudi. Když usnula a já ji předala opatrně do bedýnky. Tak se hned vzbudila a musela spát přilepená

Neregistrovaný uživatel

17.3.2023 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.216

Fiona.Praha napsal(a):
Před chovatelem si sedněte se štěnětem na klíně do auta a odfrčte. Po chvíli zastavte, štěně dejte do autopásu a hurá domů. To Vás nenapadlo?

A vy si fakt myslíte že štěně prikurtovany autopasem bude v poho a nebude vysilovat? Stene nenavykly voditku, ksiram atd? Tak to ste hustá

18.3.2023 17:50
Tery56

XXX.XXX.65.199

To jako chcete štěně přikurtovat a ještě s ním jet tak přes půl republiky? To je láska hned od začátku.

18.3.2023 21:16

Tery56 napsal(a):
To jako chcete štěně přikurtovat a ještě s ním jet tak přes půl republiky? To je láska hned od začátku.

Nebuďte tak hnusná. Zadavatelce jde o bezpečnost.

18.3.2023 21:33
Tery56

XXX.XXX.65.199

Nebuďte tak hnusná. Zadavatelce jde o bezpečnost.

To se omlouvám, ale fakt jsem jinak nemohla. Jedou dva, jaký je problém mít štěně u sebe, na klíně. Uvědomuje si budoucí panička, že bere štěně od mámy, z prostředí, které dobře zná. A najednou cizí lidi, auto a přikurtovaný. Tak si sednu dozadu, na sedačky dám deky, štěně budu mít u sebe a je to. Jakej problém ?

19.3.2023 08:30

Tery56 napsal(a):
To se omlouvám, ale fakt jsem jinak nemohla. Jedou dva, jaký je problém mít štěně u sebe, na klíně. Uvědomuje si budoucí panička, že bere štěně od mámy, z prostředí, které dobře zná. A najednou cizí lidi, auto a přikurtovaný. Tak si sednu dozadu, na sedačky dám deky, štěně budu mít u sebe a je to. Jakej problém ?

A proto píšu: přepravka. Je to bezpečné a pro štěně určitě lepší než kšíry.
Já jsem teda novým majitelům nepřikazovala, jak mají štěňátko vézt, nechala jsem to na nich, ale popravdě docela netrpělivě jsem čekala na zprávu, jestli dorazili domů v pořádku.
Jinak já usuzuju z příspěvků lidí, kteří radí psa převážet volně na klíně, že ještě nikdy nebyli svědkem dopravní nehody, kde figuruje nezabezpečený pes. A že to fakt není žádná sranda. Kromě toho, že je to i přestupek.

19.3.2023 08:41

jo a připásaná má být ta přepravka...

19.3.2023 09:36

njn. moje stenata treba jsou na prepravku zvykla v dobe odberu
jezdim s nimi normalne.

19.3.2023 10:40

Záleží na tom, na co je štěně zvyklé od chovatele. Kdysi jsme vezli fenku na klíně. Nebyla zvyklá ani na obojek, nevím, jak by vyšilovala, kdybychom ji uvázali.
Původně měla jet v krabici, ale přelezla si synovi vzadu na klín a byla spokojená. Když se začla vrtět, vynesli jsme ji do louky a zase se spokojeně vezla na klíně.
Svůj odchov jsem vezla vlakem do Brna. Štěňata byla zvyklá i na obojek i na vodítko. V Pardubicích při přestupování jsem je vyvenčila ( jel se mnou ještě pejsek, který zůstával doma a nebylo hlídání:-)) ) a celá cesta byla v pohodě. Nečůrali, neblinkali.
Takže doporučuju - nechte auto doma a jeďte vlakem :-))

19.3.2023 12:55
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já pojedu jen kousek, s nějakou přepravkou, kleci nebo kennelkou, podle počtu dětí buď na sedačce nebo v kufru. Nejraději bych si prcka odvezla na klíně, ale bohužel budu řídit

19.3.2023 17:15

Rezzzy napsal(a):
Já pojedu jen kousek, s nějakou přepravkou, kleci nebo kennelkou, podle počtu dětí buď na sedačce nebo v kufru. Nejraději bych si prcka odvezla na klíně, ale bohužel budu řídit

Do kufru ne, k dětem na sedačku a budou kámoši.

19.3.2023 17:44
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Do kufru ne, k dětem na sedačku a budou kámoši.

Leda dětem na klín, jsou 3. Kdyby jela jen ta nejstarší, tak je to jasný, ale pokud sebou budu muset brát i mrňata, tak jedině ten kufr, ale i s tou nejstarší, dá se tam dát další sedadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík