Produkty c/d vet, je to kvalitní, nebo ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2023 12:27
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Krásný den,
jdu s dotazem, který mi zase vrtá v hlavě.
Produkty německé firmy c/d vet, (u nás je dováží hlavně baron.cz), zaměřené hlavně jako doplňky pro Barf, a prezentované jako ultra přírodní a zdravé.
Tak by jim to člověk možná i věřil, (nevím, nedokážu posoudit), jenže pak přijde reklamní letáček od granulí vyráběných taky touhle firmou, kde se přímo majitel a zakladatel firmy dušuje, jak strašně revolučně zdravý a úžasný to je... A pak úplnou náhodou čtu recenzi na psikrmivoradce, kde tyhle granule kvalitou strhali na úroveň skoro nejhorších marketovek, a doporučují tam velkou obezřetnost.
Což třeba logicky, když se nad tím zamyslím i jako blb, jak může být něco úplně bez jakýchkoliv konzervantů, když jedna z hlavních složek je krevní moučka?
Ta krev nebyla potřeba nějak vysušit a zakonzervovat?

Tak co teď si o tom myslet? Jsou šlendrián jen ty granule, nebo celá firma?
Je tady Megi?
Děkuji za reakce.

16.3.2023 20:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Já se právě obávám, že ty moučky konzervovaný jsou, ale nemusí se to uvádět...

16.3.2023 20:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jsou šlendrián jen ty granule, nebo celá firma?

humus - nebrat

16.3.2023 21:07
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):

humus - nebrat

Děkuji, toho jsem se bála. 😂
Já od nich brala nějaké přílohy a doplňky, (přes baron.cz), ale asi to ještě přehodnotím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2023 21:41

Moučky musí být konzervované. Ano, uvádět to nemusí, protože ta surovina už konzervovaná je,
výrobce granulí nic nepřidal, tak nic uvádět nemusí.
To jsou krmiva, co se zasekla v pravěku, firmu neznám, ale přijde mi, že mají nějakou rostlino živočišnou výrobu a něco jim přebývá, tak to takhle hezky zabalili...
Jinak mně (ani psovi) kukuřice nevadí.
Málo bílkovin, málo tuku, hromada sacharidů.
Nebýt tam ty moučky, šlo by to jako příloha.

17.3.2023 10:17
Ouško4

XXX.XXX.68.89

lupus4 napsal(a):

humus - nebrat

Jen čistě ze zvědavosti, existuje na trhu nějaká značka granulí, kterou byste v nouzi nejvyšší a se zamhouřením obou očí, použil? 😉
Teď neřeším tady ten c/d vet.

Ale jestli byste humusem obecně označil třeba i takové ty s velmi vysokým obsahem masa ...jakože Ziwi Peak a jim podobné.

To mě zajímá jen čistě soukromě, berte to jako dotaz nadšeného barfaře, co že zdravotních důvodů(snad dočasně), má psy na granulích. 😉

17.3.2023 10:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moučky musí být konzervované. Ano, uvádět to nemusí, protože ta surovina už konzervovaná je,
výrobce granulí nic nepřidal, tak nic uvádět nemusí.
To jsou krmiva, co se zasekla v pravěku, firmu neznám, ale přijde mi, že mají nějakou rostlino živočišnou výrobu a něco jim přebývá, tak to takhle hezky zabalili...
Jinak mně (ani psovi) kukuřice nevadí.
Málo bílkovin, málo tuku, hromada sacharidů.
Nebýt tam ty moučky, šlo by to jako příloha.

oni snad prisli jako jedni z prvnich s lisovanim za studena ? a grancle vypadaly jako pro morcata, ani jako pamlsky se to nedalo davat.
ale koukala jsem, že upgradovali, mivali jeden, dva druhy grancli jen. Tyhle nove uz neznam vubec, vlastne jsem roky na tech strankach nebyla...

ale přesne složení neuvadí :-) analyza dle nich znamena, že jsou přidany umelé fujky veci - tak to me jako dost pobavilo.

17.3.2023 10:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
oni snad prisli jako jedni z prvnich s lisovanim za studena ? a grancle vypadaly jako pro morcata, ani jako pamlsky se to nedalo davat.
ale koukala jsem, že upgradovali, mivali jeden, dva druhy grancli jen. Tyhle nove uz neznam vubec, vlastne jsem roky na tech strankach nebyla...

ale přesne složení neuvadí :-) analyza dle nich znamena, že jsou přidany umelé fujky veci - tak to me jako dost pobavilo.

Aha :-) koukala jsem sem
https://www.cdvet.de/Fit-Crock-Classic-Lamm-Mini-10-kg/4413
píší tam (to jsem včera vůbec nečetla, jen složení a analýzu), že s masem se jako počítá
cena příšerná
a docela by mě zajímalo, esi náhodou tu krevní moučku nemají jako hnojivo
jsem myslela, že se to v eko bio hospodářství nesmí
to jsem se tam dočetla teď - mají nějaké certifikáty

Ziwi peak nejsou ale granule.
Je to sušené maso s čímsi.
To já taky kupuji - sušené dršťky, plíce, maso, ...a normálně tím psa krmím.
Řekněme... instantní večeře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík