Tereziie1514

XXX.XXX.41.13
Dobrý den,řeším aktuálně situaci pořízení druhého pejska,ale nevím jak to vyřešit s první fenkou jelikož je to složitější.S přítelem jsme se tenkrat poprve prestehovali a koupili si fenku čivavu.Ale jelikož jsme byli mladí a uplne jsme situaci nezvládli,přestěhovali jsme se zpět k rodičům.Fenku jsem vzala k mým rodičům a moje maminka ji skoro vše naučila.Celá rodina si na ni zvykla i fenka na ne bylo pak tezke jim ji odebrat pri dalsim stehovani,ikdyz je nase.Proto jsme to vyresili tak,ze si fenku bereme na “stridavou peci”.Ale jelikoz nase bydleni uz je stale.Tak jsme zacli uvazovat o pejskovi,ktery by byl uz jen u nas.Ale nevím jak by to nesla první fenka.A jak to řešit,aby si nepřišla odstrčeně,že by u nás byl nový pes pořád a ona občas.Mate nekdo zkusenost s podobnou situaci? Budu moc vdecna za kazdou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Fenku jsem vzala k mým rodičům a moje maminka ji skoro vše naučila.Celá rodina si na ni zvykla i fenka na ne"
tohle čtu jako "je to fenka rodičů"
ale klidně k vám může na návštěvu, co by ne (pokud bude OK s novým psem)
kdysi jsem brávala mamčina (původně sestřina-neteřina) havaňáka na víkendy na chatu, s mým psem
nula problém
tohohle jsem všechno naučila já
Možná jste ji pořídila vy s přítelem, ale z toho, co píšete, to fakt vypadá, že čivava je spíš mámy a dost možná to i ona tak vnímá. Hromada lidí má u mámy psa, se kterým vyrostla, byl a stále je i částečně jejich, ale pes žije trvale u rodičů a do toho si pořídí psa vlastního. V rámci rodiny se lidi i psi vzájemně navštěvují a tráví spolu čas... Já to tak taky měla. Ti psi, pokud nejsou úplně zdebilnělí a ví, kam a ke komu patří, s tím většinou nemají problém, vědí že nový pes je součástí rodiny... Já teda nemám fenu úplně supr kamarádskou k cizím psům, ale ať si blízká rodina přivede cokoli, necekne k tomu ani popel a bere, že to patří k nám.