Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mobje

18.3.2023 21:39
mobje

XXX.XXX.41.72

Dobrý den,

tento příběh je trochu delší a složitější.

Měli jsme německého ovčáka, ten zemřel a tak nám táta pořídil druhého.
Ovšem táta se léčil s rakovinou a v momentě, kdy psa pořídil ho ten nejhorší scénář nenapadl.
Měli jsme krásné, i když v té době už hodně svérázné štěňátko, kterému jsme se věnovaly, sestra s ním chodila na cvičák, avšak v té době, která byla pro výcvik nejlepší, to šlo s tátou z kopce a veškerá péče byla směřována k němu. Navíc zdejší cvičák vedli všichni a nikdo a během každé lekce každý říkal něco jiného a tak výuka nebyla jednotvárná.
Po té, co táta umřel (doma s námi) se začalo vše kazit, od nefunkčního boileru, nedostatku dřeva, přes moje státnice, sestřinu maturitu, dodavatele poslední instance, dědictví, obnovení dědictví až po nefunkční auta, prostě nebyl dostatek času se psovi věnovat tak, jak by potřeboval. Chodily jsme s ním na procházky, hrály si s ním apod. jenže on je poměrně hodně pracovitý a akční a nestačilo mu to.
Nyní má dva roky, chtěly jsme s ním jít na cvičák kam chodila sestra, ale když jsme tam přišly, nechali nás stát asi 10 minut za plotem že se musí poradit a očividně se k nám nikdo neměl, tak jsme se otočily a šly domů.
Pes je akční, pracovitý, hravý ale bojíme se aby se v něm postupem času neprojevila agrese vůči nám, což asi nejspíš pomalu nastává. Co se týče cizích lidí tak všechny vítá, proběhne k nim s balonkem a chce si hrát.
My na něj bohužel nemáme tolik času kolik bychom chtěly protože sestra se přestěhovala na koleje na vysokou školu, já rovněž dodelavam školu, chodím do práce a mám v plánu se osamostatnit a založit si vlastní rodinu.
Máma se stále s tatovou smrtí vyrovnává a pes ji ho bohužel hodně připomíná a on (pes) to ví.
Je skvělý, má potenciál, dá se s ním pracovat protože sám chce, jen je ve špatných rukou nezkušených lidí. Nemáte prosím nějaký tip/radu?
Jedovaté poznámky si prosím nechte, samy víme že je to celé špatně a ten pes si to nezaslouží, ale bohužel to došlo až kam to došlo. Stále se s tím dá něco dělat, jen my asi nejspíš nejsme ty pravé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2023 07:59

Německý ovčák v nouzi
fb
(je jich víc, ten z.s. ne)

19.3.2023 08:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Prostě ho prodejte - 2 letý NO vhodný
k dalšímu výcviku bude prodaný okamžitě, to se nebojte.

19.3.2023 08:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Německý ovčák v nouzi
fb
(je jich víc, ten z.s. ne)

Ten pes není v nouzí - je to zvíře, které má svoji cenu (v řádu desítek tisíc korun), a není důvod ho někomu darovat.

19.3.2023 08:36

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ten pes není v nouzí - je to zvíře, které má svoji cenu (v řádu desítek tisíc korun), a není důvod ho někomu darovat.

Nevím, jestli je to papírový pes, cenu si musí určit majitel, ty skupiny se vždy jmenují v nouzi, ale je to prostě inzerce cca, fb větší návštěvnost. Ode mě náznak, že ho prostě budou muset poslat pryč.

19.3.2023 10:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nevím, jestli je to papírový pes, cenu si musí určit majitel, ty skupiny se vždy jmenují v nouzi, ale je to prostě inzerce cca, fb větší návštěvnost. Ode mě náznak, že ho prostě budou muset poslat pryč.

Je úplně jedno, jestli má PP - po pracovních psech je poptávka bez ohledu na PP. Pokud je pes zdravý a vhodný k dalšímu výcviku, tak ho tihle "zachránci" obratem klidně zkšeftí za pade. Není žádný důvod takové zvíře dávat někomu zadarmo nebo symbolickou cenu.

Kdyby to byl 5 letý pes nebo s nějakým hendikepem, tak je to věc jiná.

19.3.2023 17:48
lenocka

XXX.XXX.43.135

Je úplně jedno, jestli má PP - po pracovních psech je poptávka bez ohledu na PP. Pokud je pes zdravý a vhodný k dalšímu výcviku, tak ho tihle "zachránci" obratem klidně zkšeftí za pade. Není žádný důvod takové zvíře dávat někomu zadarmo nebo symbolickou cenu.

Inspektorko to jako fakt? Mladý NO s ochotou pracovat, i když nic moc zatím neumí, je snadno prodatelný za 50k??

Tak to tedy čumím, fakt 😳 Když jsme u toho, tak pro zajímavost -kolik se tak pohybují maliny? Řekneme třeba štěně pracovní linie po průměrných rodičích? Fakt mě to pouze zajímá a nemám se koho zeptat. Děkuji

19.3.2023 19:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lenocka napsal(a):
Inspektorko to jako fakt? Mladý NO s ochotou pracovat, i když nic moc zatím neumí, je snadno prodatelný za 50k??

Tak to tedy čumím, fakt 😳 Když jsme u toho, tak pro zajímavost -kolik se tak pohybují maliny? Řekneme třeba štěně pracovní linie po průměrných rodičích? Fakt mě to pouze zajímá a nemám se koho zeptat. Děkuji

To jako fakt - pokud má pes potenciál a čisté rtg, tak ho za měsíc až dva připravím pro výkup a 50 tis. úplně s přehledem dostanu.

Štěňata BOM jsou levná - průměr kolem 15 tis., ale dobrý roční pes se zase prodává od 60 tis. nahoru.

19.3.2023 20:06

To jako fakt - pokud má pes potenciál a čisté rtg, tak ho za měsíc až dva připravím pro výkup a 50 tis. úplně s přehledem dostanu.

Štěňata BOM jsou levná - průměr kolem 15 tis., ale dobrý roční pes se zase prodává od 60 tis. nahoru.

Mohu se, prosím, zeptat, v jakém režimu takového psa připravujete a co v té “výchozí” fázi umí, nebo obecně jaký je výstup té přípravy? Jestli je to drzé, tak samozřejmě neodpovídejte, jsem jen zvědavá. O:-) Když už se to nakouslo…

19.3.2023 20:09
Terven

XXX.XXX.110.191

To nejsou žádní "zachránci"...ty fb skupiny se tak jmenujou, nejsou to profily nějakých spolků, či tak něco.
Soustředí se tam prostě inzerce psů danýho plemene, kteří měli v životě smůlu - zemřelej majitel, nevhodnej majitel atakdále.
Jak psala megí, cenu si musí určit majitel. Nevíme, jestli pes je s PP, podle toho, co čtu, to nebude čistej nepopsanej list, ale spíš pes pokaženej, možná i s traumatem. Zas bych to neviděla jako takový terno.
A být na místě majitelů, spíš bych chtěla najít psovi milujícího páníka, než na tom vydělat.

19.3.2023 21:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mohu se, prosím, zeptat, v jakém režimu takového psa připravujete a co v té “výchozí” fázi umí, nebo obecně jaký je výstup té přípravy? Jestli je to drzé, tak samozřejmě neodpovídejte, jsem jen zvědavá. O:-) Když už se to nakouslo…

např.
https://www.dogcenter.cz/inpage/vykup-psu-pro-bezpecnostni-slozky/

https://amjgroup-k9.webnode.cz/vykup-psu-pro-bezpecnostni-slozky/

19.3.2023 21:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
např.
https://www.dogcenter.cz/inpage/vykup-psu-pro-bezpecnostni-slozky/

https://amjgroup-k9.webnode.cz/vykup-psu-pro-bezpecnostni-slozky/

Takže NO zadavetlky je celkem snadno řešitelný "problém". To mi zas přijde lepší dát nebo prodat psa někomu jinému, než ho uvázat na řetěz a nechat ho poblafávat někde na dvoře. Vídím jednoho takového na procházkách s Malinou, hned naproti jsou dva NO na totálně zdupané zahradě, tam je asi berou jednou denně ven a tipla bych si, že jsou dva, aby tomu jednomu nebylo celý dny tam smutno.

19.3.2023 22:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
To nejsou žádní "zachránci"...ty fb skupiny se tak jmenujou, nejsou to profily nějakých spolků, či tak něco.
Soustředí se tam prostě inzerce psů danýho plemene, kteří měli v životě smůlu - zemřelej majitel, nevhodnej majitel atakdále.
Jak psala megí, cenu si musí určit majitel. Nevíme, jestli pes je s PP, podle toho, co čtu, to nebude čistej nepopsanej list, ale spíš pes pokaženej, možná i s traumatem. Zas bych to neviděla jako takový terno.
A být na místě majitelů, spíš bych chtěla najít psovi milujícího páníka, než na tom vydělat.

Podle popisu je pes spíš jen nevychovanej a narostlej než traumatizované (to znám asi víc traumatizovaných psů od přehnaně milujících majitelů 🤫).

To o ceně psa jsem psala hlavně z toho důvodu, aby se nenechali opít rohlíkem, protože ve chvíli, kdy psa nabídnou, tak budou mít 15 telefonátů od překupníků denně a někteří budou hrát divadlo, jak chtějí psa na zahrádku a jak zrovna oni jsou jejich spása...

A mimochodem pokud ten pes dostane smysluplnou práci a kvalitní vedení, tak bude jeho život daleko lepší, než když bude hnít u nějakého pseudozachránce nebo půjde z ruky do ruky.

19.3.2023 23:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Záleží na tom k jakému účelu je pes určený - já připravuju psy vesměs na speciální pachové práce (vyhledávání drog, zbraní, CITES apod.), takže tam je nadstandardní požadavek na sociál, prostředí, povrchy a absolutně vyrovnanou povahu + samozřejmě samostatné vyhledávání v jakýchkoliv podmínkách.

Tady se chce hlavně přirozený naturál a krom hledání nechtějí vidět žádné uměle naučené věci - chtějí přirozený talent a vůli psa hledat a najít.

U psů, kteří jsou na obranu se tolik nedbá na prostředí a sociál, protože tam nedostatky v povaze přebijete adrenalinem a chutí kousat.
K tomuto účelu jde připravit i povahově horší pes, co řeší lidi a prostředí nebo pes někde koupený, co dostal "rychlokurz"

V obou kategoriích musí být psi výrazní aportéři a kořistníci. Jinak nemusí mít téměř žádnou poslušnost - stačí ta provozní.

19.3.2023 23:52
Lily2

XXX.XXX.133.234

V tomhle případě je opravdu nejlepší nový domov. Klidně bych byla i pro to, abyste se rozhodli i dříve. Pokud se psem nic neplánujete do budoucna, tak mi přijde škoda, aby jen pochodoval doma po dvoře. :)

Může dělat radost někomu jinému.

20.3.2023 19:49

Inspektorko, děkuji za obohacující odpověď.

20.3.2023 23:32

Tak nevím, jestli špatně čtu, ale snad se nejedná o NO, ale ohaře !

20.3.2023 23:50

Tak nevím, jestli špatně čtu, ale snad se nejedná o NO, ale ohaře !

Vybrán z plemen byl ohař, ale zadavatelka psala v úvodu:
Měli jsme německého ovčáka, ten zemřel a tak nám táta pořídil druhého.
Takže asi druhého NO?

21.3.2023 12:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

"Vtipně" ukrytý až nad příspěvkem a nikde už nezmiňován.

Přidejte reakci

Přidat smajlík