Mám štěňátka bez fenky co s nimi?

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Shoo

19.3.2023 12:00
Shoo

XXX.XXX.0.142

Dobrý den, chci se zeptat, měla jsem pejska, fenku 8 let semnou. Byla březí musela císařským řezem, nemohla rodit,.. už tu s námi není zbyly mi šěňátka... nevím co s nimi chtěla bych si je nechat ale psychicky na tom nejsem dobře. Pejska jsem milovala. Lze tyto malá srdíčka dát do útulku nebo někam kde by se o ně postarali?

19.3.2023 12:05
Doron

XXX.XXX.23.147

A jak jsou stará?

19.3.2023 12:15
janaa

XXX.XXX.174.242

Vy jste fenu nakryla, vy jste zodpovědná za odchov štěňat, vy jste odpovědná za nalezení nových majitelů.
Doufám,že je trolíte

19.3.2023 12:18
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Né, né, to samo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2023 12:49

Shoo napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, měla jsem pejska, fenku 8 let semnou. Byla březí musela císařským řezem, nemohla rodit,.. už tu s námi není zbyly mi šěňátka... nevím co s nimi chtěla bych si je nechat ale psychicky na tom nejsem dobře. Pejska jsem milovala. Lze tyto malá srdíčka dát do útulku nebo někam kde by se o ně postarali?

nelze. prostě co si člověk nadrobí, to si má sežrat. nakrýt nebo nechat nakrýt osmiletou fenu, to je prostě recept na průšvih. takže teď se musíte sebrat, dospělá ženská, a postarat se.

19.3.2023 12:59
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já teda doufám, že je to roztleskávačka.
Pokud ne, tak fíha, nakryt 8 letou fenku a divit se, že to chudák nezvládla. Útulky jsou plné, nevím, leda někomu zaplatit ať se o ně postará, jestli jsou to mimina, tak je to práce na plný úvazek. Nebo se vzchopit a vyžrat si to, co si člověk nadrobill

19.3.2023 13:12

A že jste na tom psychicky špatně, je teda chabá výmluva. S tím se musí počítat, že se něco nepovede a nést následky. To by se líbilo každýmu, aby se o prcky staral někdo jinej.

Shoo

19.3.2023 13:56
Shoo

XXX.XXX.0.142

Moc se mi líbí jak tady každý obviňuje a přitom nezná jak se věci mají.. Je vidět že lidstvo nezná soucit. Když je člověk v práci a stará se vám o mazlíčka vás příbuzný který je bohužel nezodpovědný když nejste v přítomnosti tak se nedá moc dělat a obviňovat někoho za chyby je zbytečnost proto mi nepřišlo důležité vám vysvětlovat kdo co a kdy. Věci se dějí ale člověk by neměl být odsuzován. Žádné sympatie tu nejedete že? Nevadí. Pouze jsem se zeptala

19.3.2023 14:01

Shoo napsal(a):
Moc se mi líbí jak tady každý obviňuje a přitom nezná jak se věci mají.. Je vidět že lidstvo nezná soucit. Když je člověk v práci a stará se vám o mazlíčka vás příbuzný který je bohužel nezodpovědný když nejste v přítomnosti tak se nedá moc dělat a obviňovat někoho za chyby je zbytečnost proto mi nepřišlo důležité vám vysvětlovat kdo co a kdy. Věci se dějí ale člověk by neměl být odsuzován. Žádné sympatie tu nejedete že? Nevadí. Pouze jsem se zeptala

Tak proč jste fenu svěřila nezodpovědnému příbuznému?

Ale tak jako tak, vy jste majitel(ka) se všemi důsledky.

19.3.2023 14:04
Doron

XXX.XXX.23.147

No, a jak jsou tedy stará?
To je dost důležitá informace.
Já Vás neodsuzuju, jen se ptám.

19.3.2023 14:06

Shoo napsal(a):

Můžete zkusit najít kojnou fenu a v případě, že najdete, je možnost, že se o štěňata postará majitel feny, protože byste štěňata zřejmě převezla k ní (samozřejmě, že to nebude zadarmo). Než najdete, nebo pokud nenajdete, musíte se postarat sama, nebo si někoho najmout. Ale to je spíš mizivá naděje, že by se někdo chtěl ujmout osiřelých štěňat, která potřebují péči 24 h denně.

19.3.2023 14:11

Shoo napsal(a):

je to úplně jedno, je to prostě VAŠE ZODPOVĚDNOST.

jste dospělá ženská, tak byste měla něco tušit o tom, jak funguje život. prostě není důležité co do a kdy, máte štěňata? máte. jsou vaše? jsou.

takže ten člověk, který má povinnost se postarat, JSTE VY. nikdo jiný.

19.3.2023 14:51
impact

XXX.XXX.9.56

Shoo napsal(a):

Jak jsou štěňata stará?

19.3.2023 16:35

Shoo napsal(a):

Tohle není o obvińování,soucitu ani sympatii lidí okolo,ale o zodpovědnosti vás.To jste nevěděla,že fenu pes nakryl,proč jste to neřešila na veterině zrovna,proč jste to nechala až do porodu.Teď to musíte řešit vy a ten příbuzný vám s tím může pomoci.

19.3.2023 17:24

Ona už se neozve.
Sehnat kojnou fenu, nebo koupit Sunar pro psy, ředit podle návodu a krmit každé 3 hodiny mlékem stálé teploty 37 stupňů. Mezi krmeními masírovat bříška, aby se štěňata vyprázdnila.
Plný úvazek ve dne v noci.

19.3.2023 18:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ona už se neozve.
Sehnat kojnou fenu, nebo koupit Sunar pro psy, ředit podle návodu a krmit každé 3 hodiny mlékem stálé teploty 37 stupňů. Mezi krmeními masírovat bříška, aby se štěňata vyprázdnila.
Plný úvazek ve dne v noci.

nebo fenu s rozběhlou faleškou

19.3.2023 19:21
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Jestli není ve vašich silách to dát, chtělo by to, co nejvíc dostat mezi lidi.

U nás na veterině byl taky inzerát hledající fenku + to bylo i na vet FB.
Taky se tam sestřička stala kočičí mámou.
A občas se na FB takový inzeráty - hledá se kojná, objeví.
Zkusila bych to tam (čeho jsou kříženci? třeba najít stránky s plemenem, případně plemeno v nouzi? apod.) oslovit třeba nějaký spolek, jestli by si to nedal na stránky, mají přeci jen nějaký dosah.
Oslovit útulky, spousta z nich už má dnes taky FB. Ten zná toho a ten toho...(jinak za útulek se platí, pokud se nepletu).

A jinak se vzmužit no, prťata za nic nemůžou.

Ptala bych se spíš tam, kde získáte potřebný info.

19.3.2023 22:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.109

Musíte se sebrat kvůli štěňatům a zajistit jim přežití, teď už je úplně jedno, proč se štěňata narodila. Až je odchováte a pošlete do nových domovů, můžete se sesypat, sypat si popel na hlavu a truchlit po jejich mamině.
Kupte psí sunar, krmte je, masírujte bříška, hrajte si s nimi, hlaďte je, mějte je ráda a hledejte jim nové domovy. Třeba Vás u toho smutek přejde a jedno štěndo si necháte.

20.3.2023 08:21
janaa

XXX.XXX.174.242

Rronjabutterfly napsal(a):
Jestli není ve vašich silách to dát, chtělo by to, co nejvíc dostat mezi lidi.

U nás na veterině byl taky inzerát hledající fenku + to bylo i na vet FB.
Taky se tam sestřička stala kočičí mámou.
A občas se na FB takový inzeráty - hledá se kojná, objeví.
Zkusila bych to tam (čeho jsou kříženci? třeba najít stránky s plemenem, případně plemeno v nouzi? apod.) oslovit třeba nějaký spolek, jestli by si to nedal na stránky, mají přeci jen nějaký dosah.
Oslovit útulky, spousta z nich už má dnes taky FB. Ten zná toho a ten toho...(jinak za útulek se platí, pokud se nepletu).

A jinak se vzmužit no, prťata za nic nemůžou.

Ptala bych se spíš tam, kde získáte potřebný info.

Ano,dá se najít kojná fena,ale pak se ve třech čtyřech týdnech pošlou zpět, a majitel se těch dalších pět týdnů už o štěnda postará

20.3.2023 08:53

Asi to schytám, ale v tomhle případě by byl nejlepší "chloroform" u veterináře, než nechat štěňata pomalu umírat hladem.
Jak to dopadlo se nedozvíme.

20.3.2023 09:18
arosek

XXX.XXX.130.20

Shoo napsal(a):

Vsichni tady soucit maji - s vasi mrtvou fenkou a stenaty, kteri vsichni doplatili na nezodpovednost vas, jakozto majitelky.

- Pokud nekomu sverim sveho psa, musim ho mit provereneho. Kor pokud fena hara.
- Pokud mi dotycny rekne, ze ji neuhlidal - lze to resit na veterine. Jo, stoji to prachy.
- Pokud mi dotycny nerekne ze fenu neuhlidal, stejne to slusny majitel pozna. Kor pokud tvrdi, jak ji miluje a je s ni v dennim kontaktu, tak si nelze nevsimnout ze je fena brezi.
- Pokud necham odrodit osmiletou fenu, musim logicky pocitat s tim, ze se neco pos... Protoze ono se u porodu casto neco pos... i u daleko mladsi feny, ktera je v lepsi kondici.
- Pokud se rozhodnu ze stenata teda jako chci a fenu necham rodit, musim pocitat s tim, ze pece o stenata je narocna rehole 24/7, ze to stoji cas, nervy a pomerne dost penez.

Pes holt neni plysak, ale zivy tvor se vsim vsudy. A vy jakozto majitelka jste za nej zodpovedna vzdy a za vsech okolnosti.

20.3.2023 10:57
impact

XXX.XXX.9.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi to schytám, ale v tomhle případě by byl nejlepší "chloroform" u veterináře, než nechat štěňata pomalu umírat hladem.
Jak to dopadlo se nedozvíme.

Klidně můžou být měsíc starý... Bůhví,co se stalo.

Škoda, že se to nedozvíme. Určitě se s tím dalo něco udělat, aspoň z mojí strany určitě. Takhle se obávám, že skončily někde utopený v rybníce.

20.3.2023 11:26
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.33.245

impact napsal(a):

Škoda, že se to nedozvíme. Určitě se s tím dalo něco udělat, aspoň z mojí strany určitě. Takhle se obávám, že skončily někde utopený v rybníce.

Je to škoda, bohužel důležité rady přišly až po výčitkách, které zadavatelka nerozdýchala

20.3.2023 13:16
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

janaa napsal(a):
Ano,dá se najít kojná fena,ale pak se ve třech čtyřech týdnech pošlou zpět, a majitel se těch dalších pět týdnů už o štěnda postará

To chápu.
V tomhle případě, kdyby to paní řešila přes někoho, myslím, že by se ujal toho dát dohromady i ten zbytek. Dočasky, domovy. Dovedu si představit na sítích úplnou mexickou vlnu..
Mohli by mít i lepší šanci na budoucí majitele než kdyby byli inzerát na bazoši....třeba.
Třeba.

20.3.2023 17:16

impact napsal(a):

Jestli byla štěňata starší, měla to řešit hned po císaři - nechat 1,2 štěňata a ostatní, jestli jich bylo víc, uspat rovnou.
Jestli byl štěňatům měsíc, bylo zbytečné hledat kojnou fenu......
Můžeme doufat, že příběh je vymyšlený.

22.3.2023 08:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.123

Škoda, že se zadavatelka asi už neozve. Zajímalo by mne, jestli to se štěňaty zvládla.

24.3.2023 18:35
janaa

XXX.XXX.174.242

24.3.2023 22:10
fikovnice

XXX.XXX.62.122

impact napsal(a):

Vážím si toho, že jste nabídla pomoc, kéž se zadavatelka ještě ozve!

25.3.2023 06:40
impact

XXX.XXX.32.95

janaa napsal(a):
Shoda okolností? https://www.facebook.com/utulekdogsy

Díky. Napsala jsem jim tam koment, jestli neví náhodou věk fenky.. Je to asi jediný, čeho se dá chytit.

25.3.2023 06:48
impact

XXX.XXX.32.95

fikovnice napsal(a):

Vážím si toho, že jste nabídla pomoc, kéž se zadavatelka ještě ozve!

Ať je to jak chce, tak ti prckové v tom byli naprosto nevinně a nezasloužili by si dopadnout tak, jako spousta dalších...

Přidejte reakci

Přidat smajlík