Uživatel s deaktivovaným účtem

My byli se štěnětem na 3. očkování min. týden. Dostala Versican plus DHPPI. Vet chtěl dát i vzteklinu všechno dohromady, ale odmítla jsem to. Prý se to tak běžně dává. Já jsem taková ta stará škola(konzerva), myslím, že je to moc všeho naráz do toho malého tělíčka. Tak na vzteklinu jdeme zvlášť za měsíc. Nikdy, co jsem měla psy, tak jsem všechno naráz nedávala. Vždycky jsme chodili 1x ročně na tu trojkombinaci a 1x za 2 roky, později 1x za 3 roky na vzteklinu. Jak kvalitní je Versican nevím. Předešlá fena dostávala Biocan, celý život OK. Tak nevím, musel by se vyjádřit vet

Tuším, že v té diskuzi o očkování byly zmíněny právě časté špatné reakce na Biocan.
Doron
napsal(a):
Narazila jsem tady na diskuzi o kvalitních a méně kvalitních vakcínách, ale už ji bohužel nemůžu najít.
Jdeme na očkování, poradíte prosím, jakou vakcínu vybrat, resp, jaké se případně vyhnout?
Jestli dát kombinovanou nebo vzteklinu očkovat zvlášť?
Moc děkuju za připadnou radu🌷
Vyhněte se Biocanu a jak tu někdo minule uvedl, tak i Versican se dělá v Biovetě 👎
Výbornou zkušenost mám s vakcinami Nobivac.

nám veterinářka doporučovala vždy Nobivac - letos má výpadky a tak Yoda je očkován Euricanem. Vzteklinu očkuji zvlášť - až skoro půlročního štěníka. Není kam spěchat. Nedáváme současně s jiným očkováním.
K tomu kombinování vzteklina x to ostatní, tak mě můj vet doporučil nekombinovat, pokud to není nutný. Prostě píchnout vzteklinu, pak dát psovi voraz a po pauze ty další nákazy.
Někteří lidi to vyžadujou dohromady, nechtějí chodit vícekrát, tak to jim prý vyhoví, ale svýmu psu to taky dává zvlášť.

Ježíši, myslím, že jsem se spletla, předešlá neměla Biocan, ale Nobivac dhppi, očkovák už nemám

Doron
napsal(a):
Mockrát všem děkuju!
Mám psy očkovaný právě Biocanem, vůbec jsem netušila, že není dobrej , prostě jsem to nechala na vetovi:(
Řeknu si tedy o Nobivac, kdyby měl výpadek tak Eurican.
Nejdřív bych vetovi zavolala, jestli vůbec má nějakou alternativu místo Biocanu, ať nejedete zbytečně.
Čubu jsem nechávala očkovat minulý měsíc (Nobivac - kombinaci jen kašel a lepto) a bavily jsme se právě o výpadcích vakcín, teď už by to snad mělo být ok. Vzteklinu i u dospěláků dávám zvlášť, na tu pojede v prosinci.
Doron, neočkujete vzteklinu každý rok, doufám?
napsal(a):
Nejdřív bych vetovi zavolala, jestli vůbec má nějakou alternativu místo Biocanu, ať nejedete zbytečně.
Čubu jsem nechávala očkovat minulý měsíc (Nobivac - kombinaci jen kašel a lepto) a bavily jsme se právě o výpadcích vakcín, teď už by to snad mělo být ok. Vzteklinu i u dospěláků dávám zvlášť, na tu pojede v prosinci.
Volala, nemá..:(
Vzteklinu dostal mladší minule v kombinovaný vakcíně, teď už na to dám pozor, vetka se ani na nic neptala, vůbec mě nenapadlo to nějak rozporovat:(
napsal(a):
Jaký je problém, když se to očkuje v kombinaci, pokud pes nemá žádnou výraznější reakci?
Na Biocan jsem slyšela jen, že není tak funkční, ale že Biocan Novel je ok... někdo zase, že na Novel jsou reakce... Některý vet to zase vychvaluje.
Někdy mám pocit, že člověk by si měl vše vystudovat sám...
Lily2
napsal(a):
Jaký je problém, když se to očkuje v kombinaci, pokud pes nemá žádnou výraznější reakci?
Na Biocan jsem slyšela jen, že není tak funkční, ale že Biocan Novel je ok... někdo zase, že na Novel jsou reakce... Některý vet to zase vychvaluje.
No právě, musím si to nastudovat..

Doron
napsal(a):
Volala, nemá..:(
Vzteklinu dostal mladší minule v kombinovaný vakcíně, teď už na to dám pozor, vetka se ani na nic neptala, vůbec mě nenapadlo to nějak rozporovat:(
U dospěláka se snad moc nestane, když neměl reakci při předchozím očkování. Já to dělám hlavně po poradě s naším vetem, také radši očkuje vzteklinu jednou za tři roky odděleně, přesně jak psala Terven. Pro psí organismus menší zátěž to rozložit (a když má člověk doma chronicky nemocného psa, stává se pomalu paranoidním).
U zdravý feny jedeme v režimu: nezbytné každoroční očko (lepto a parainfluenza), jednou za tři roky totéž v kombinaci s parvo, psinka, hepa a vzteklina jednou za tři roky zvlášť. Bavím se tedy o dospělém psovi.
napsal(a):
U dospěláka se snad moc nestane, když neměl reakci při předchozím očkování. Já to dělám hlavně po poradě s naším vetem, také radši očkuje vzteklinu jednou za tři roky odděleně, přesně jak psala Terven. Pro psí organismus menší zátěž to rozložit (a když má člověk doma chronicky nemocného psa, stává se pomalu paranoidním).
U zdravý feny jedeme v režimu: nezbytné každoroční očko (lepto a parainfluenza), jednou za tři roky totéž v kombinaci s parvo, psinka, hepa a vzteklina jednou za tři roky zvlášť. Bavím se tedy o dospělém psovi.
Mně ten Váš očkovací režim přijde lepší.
Psi jsou zdraví ( tedy starší je akergik), ale stejně je nechci zbytečně zatěžovat.
A očkujete tetanus?
Bydlíme u koní .

Tetanus neočkuji, jednou jsem to chtěla udělat, když jsem jela na dovolenou s přezubující mladou fenou do hodně koňského prostředí. Nestihla jsem to a nestalo se nic. Bych si vlastně měla zkontrolovat vlastní očkování.
Když vaše vetka nemá nic jiného než Biocan, přejdete jinam? Nebo vám i dalším zákazníkům nasmlouvá jinou značku?
napsal(a):
Tetanus neočkuji, jednou jsem to chtěla udělat, když jsem jela na dovolenou s přezubující mladou fenou do hodně koňského prostředí. Nestihla jsem to a nestalo se nic. Bych si vlastně měla zkontrolovat vlastní očkování.
Když vaše vetka nemá nic jiného než Biocan, přejdete jinam? Nebo vám i dalším zákazníkům nasmlouvá jinou značku?
Nebo nechám naočkovat jinde, snad se neurazí ..
Ale překvapilo mně, že psi mají očkování na boreliózu, jestli jsem správně pochopila, a lidi ne?
Musím se v tom trochu vzdělat.
Je to oblast, o které vůbec nic nevím, jak zjišťuju:(
Lily2
napsal(a):
Jestli se má očkování u jedince prolomit, tak se prolomí bez ohledu na to, čím je očkovaný. Prolomení Nobivacu není ojedinělé, stejně jako prolomení Biocanu.
Mě osobně tady to tisíckrát papouškované "Biocan je fujky" přijde úsměvné. Kritika Biocanu a vychvalování jiných značek, které jedou ze stejné linky v Biovetě je mi až k smíchu.
Naštěstí se ale drtivá většina veterinářů neřídí diskuzemi na ifauně, ale především svým vlastním rozumem.

versican plus:
Marketing authorisation holder:
Zoetis Belgium SA
Manufacturer responsible for batch release:
Bioveta, a.s.
nobivac:
oboje Intervet International B.V (americký Merck/MSD)
ale to je v příbalovém letáku jen toho přesného druhu vakcíny a šarže
"výrobce biologicky účinných látek"... přece když pro mě bude výhodnější vyrábět jinde...
zoetis zní dobře, ne
byl/je součást pfizer
myslím... kašlat na to
napsal(a):
versican plus:
Marketing authorisation holder:
Zoetis Belgium SA
Manufacturer responsible for batch release:
Bioveta, a.s.
nobivac:
oboje Intervet International B.V (americký Merck/MSD)
ale to je v příbalovém letáku jen toho přesného druhu vakcíny a šarže
"výrobce biologicky účinných látek"... přece když pro mě bude výhodnější vyrábět jinde...
zoetis zní dobře, ne
byl/je součást pfizer
myslím... kašlat na to
Takže Nobivac a Biocan vyrábí stejná firma?

Doron
napsal(a):
Takže Nobivac a Biocan vyrábí stejná firma?
versican si to nechává vyrábět u biovety
nobivac uvádí Intervet International (to je nějaké Nizozemí s centrálou v Tramtárii, ale ne u nás)
takže ne, nobivac není to samé, co biocan

Jsem asi natvrdla, ale i kdyz se to vyrabi ve stejne fabrice - jsou to dva rozdilne produkty. Vsak to je nejak licencovane..
To preci nejsou granule a stejne nastaveni na vstupni suroviny, ne?
Nebo mi chtete rict, ze kdyz zentiva presunula vyrobu paralenu do Indie, vyrabi se tam ted jen spesl indicky paralen?
napsal(a):
Jsem asi natvrdla, ale i kdyz se to vyrabi ve stejne fabrice - jsou to dva rozdilne produkty. Vsak to je nejak licencovane..
To preci nejsou granule a stejne nastaveni na vstupni suroviny, ne?
Nebo mi chtete rict, ze kdyz zentiva presunula vyrobu paralenu do Indie, vyrabi se tam ted jen spesl indicky paralen?
Myslíte, že se v té fabrice pěstují speciální viry na vzteklinu do vakcíny A a jiné speciální viry na vzteklinu do vakcíny B? Případně že na otestování vakcíny dovážejí nebo chovají jiné bígly, dle koncového odběratele vakcíny?

impact
napsal(a):
Myslíte, že se v té fabrice pěstují speciální viry na vzteklinu do vakcíny A a jiné speciální viry na vzteklinu do vakcíny B? Případně že na otestování vakcíny dovážejí nebo chovají jiné bígly, dle koncového odběratele vakcíny?
bioveta netestuje, bioveta vyrabi jiz nekym jinym otestovanou a schvalenou vakcinu - to si myslim...

v papírech musí být napsané, kdo kterou látku vyrobil a je za ni zodpovědný
je tam také, kdo to kde zabalil
viz leták versican, tam je to vidět
koukám na vzteklinu biocan a nobivac a nevidím stejné viry
ale versiguard (zoetis) má stejný vir/kmen jako biocan
které vakcíny se mají dělat v biovetě?
a teda nejde o vakcíny, ale účinné látky

impact
napsal(a):
Tak to si bohužel myslíte zcela mylně.
jako ze pretestovava jiz schvalene vakciny jinym vyrobcum ?
ne, nepiseme si o jejich vlastnich vakcinach, ale o tom, ze vyrabi neco pro nekoho jineho.

řekne mi někdo už, pro koho bioveta něco vyrábí?
kromě toho pro zoetis, co jsem zjistila z letáku...
musím teda otevřít všecky letáky, neřeknete mi to, jo? :-)

je mi úplně jedno, co kdo pro koho vyrábí, kde vyrábí a jak testuje, je-mi jedno, co se píše na fauně. z vakcín biovety beru na milost tak vakcíny pro drůbež, protože má i menší balení.
jinak pro psy a králíky to moc nefunguje a pro kočky dělá mega reakce.
zoetis taky není žádná pecka.
napsal(a):
je mi úplně jedno, co kdo pro koho vyrábí, kde vyrábí a jak testuje, je-mi jedno, co se píše na fauně. z vakcín biovety beru na milost tak vakcíny pro drůbež, protože má i menší balení.
jinak pro psy a králíky to moc nefunguje a pro kočky dělá mega reakce.
zoetis taky není žádná pecka.
A s čím máte dobrou zkušenost?
Pro psy, případně kočky?
Mám jednu hodně blbou zkušenost s vakcinací mainskýho kocoura, ale už je to asi patnáct let.
Byla to nějaká kombinovaná vakcína, která se foukla do nosu, jméno nevím.
Kocour byl špatnej, zhubnul, nežral, vypadaly mu chlupy, celej život byl pak takovej divnej i psychicky..

Doron
napsal(a):
A s čím máte dobrou zkušenost?
Pro psy, případně kočky?
Mám jednu hodně blbou zkušenost s vakcinací mainskýho kocoura, ale už je to asi patnáct let.
Byla to nějaká kombinovaná vakcína, která se foukla do nosu, jméno nevím.
Kocour byl špatnej, zhubnul, nežral, vypadaly mu chlupy, celej život byl pak takovej divnej i psychicky..
pro psy: canvac jako jednoduchá verze, nobivac, když to chce člověk rozočkovat nějak speciálně, jakože druhý a třetí rok pouze leptospirózu
nobivac mívá výpadky
pro kočky je to hrozné a tak moc výpadkové s výjimkou toho debilního biocanu že vlastní kočky nemám naočkovaný vůbec, ale když je, tak nobivac nebo purevax.
napsal(a):
pro psy: canvac jako jednoduchá verze, nobivac, když to chce člověk rozočkovat nějak speciálně, jakože druhý a třetí rok pouze leptospirózu
nobivac mívá výpadky
pro kočky je to hrozné a tak moc výpadkové s výjimkou toho debilního biocanu že vlastní kočky nemám naočkovaný vůbec, ale když je, tak nobivac nebo purevax.
Děkuju,!
Naše vetka mi taky poradila kočku raději neočkovat, docela mě to překvapilo.
Hmm... Článek je tedy, pravda, z konce roku 2020.
"Necelých pět tisíc podpisů již získala petice požadující ukončení vykrvování psů v laboratořích společnosti Bioveta. Ta z jejich krve vyrábí veterinární přípravek dodávaný na trh pod názvem Polyglob. Podle ochránců tím však porušuje zákon o ochraně zvířat používaných pro vědecké účely."
https://cnn.iprima.cz/ochranci-broji-proti-laboratori-zbytecne-zabijeji-psy-pro-zisk-14152

Oni by ty psy nakonec utratili, ne? Jsou to psi na pokusy, počítá se se smrtí.
Teď zrovna dávali nějaké útulku, ty před smrtí asi ne...
napsal(a):
Oni by ty psy nakonec utratili, ne? Jsou to psi na pokusy, počítá se se smrtí.
Teď zrovna dávali nějaké útulku, ty před smrtí asi ne...
Do útulku dávají ty po lehčích a středně těžkých pokusech, kteří dřív končili v kafilerii.
Údajně ze tří laboratoří, Bioveta je jedna z nich.
Edit. - útulek v Borovně už je odebírá cca rok, neřeknu vám, kolik už jich bylo celkem, většina už je v nových domovech. Samozřejmě mají nějakou kapacitu, na všechny se asi nedostane.
Terven
napsal(a):
Do útulku dávají ty po lehčích a středně těžkých pokusech, kteří dřív končili v kafilerii.
Údajně ze tří laboratoří, Bioveta je jedna z nich.
Edit. - útulek v Borovně už je odebírá cca rok, neřeknu vám, kolik už jich bylo celkem, většina už je v nových domovech. Samozřejmě mají nějakou kapacitu, na všechny se asi nedostane.
Psi se běžně po lehčích pokusech dostávají ven. Už tak dobře dvacet let. Akorát teď si na tom někdo potřeboval udělat byznys.

Doron
napsal(a):
Děkuju,!
Naše vetka mi taky poradila kočku raději neočkovat, docela mě to překvapilo.
Já taky kocoury očkované nemám. Pravda, jsou domácí. I když ten mladší původně ne.
A stájové kočky jsem kdysi dávno nechávala očkovat proti jenom vzteklině, kvůli klientům.