Zdravím, v poslední době mi vrtá hlavou jedna věc. Nejsem žádný velký chovatel. Štěňata mám max jednou do roka, ale pohybuji se dost v chovatelské sociální bublině, mám mezi chovateli kamarády a dost mezi sebou konzultujeme různé zkušenosti. Za poslední měsíc se třem chovatelům (včetně mě) stalo, že buď muselo dojít k chybnému měření progesteronu, nebo zkratka feny nefungují tak, jak literatura uvádí. A tak se třeba stalo, že ke psovi přijela fena, která měla být podle progesteronu v nejlepším (a ne zrovna z vedlejší vesnice a dokonce ani ze sousedního státu) a pes si jen čichl a odešel, při opakovaném měření progesteronu pak zjistili, ze fena má ještě před ovulací a ke krytí došlo až o týden později.
Mé fene zas na veterine naměřili nízkou hodnotu (2 ng/ml), ačkoliv pes doma se už mohl zbláznit a při příjezdu za krycím psem došlo k normálnímu krytí a při opakování progesteronu 2. den byla hodnota 22 ng/ml. To same se stalo další chovatelce.
Přemýšlím jak je to možné a mám v poslední době pocit, ze na měření progesteronu se nedá vůbec spolehnout a kdybychom se spoléhali pouze na tento údaj, tak se spoustu krytí vůbec nepodaří. Já mám dikybohu doma chovneho psa, který je opravdu spolehlivý indikátor, ale ne každý má to štěstí.
Mate někdo podobne zkušenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vim, ze nekdy dochazi ke zmateni kvuli pouzivanym jednotkam...
Ze ma fena tabulkove hodnoty na kryti a jeste to k tomu neni - to se deje a je to normalni.
ale ze by jeden den byl progesteron 2 a druhy 22 je nesmysl.
prvni hodnota byla spatne, kdyz se nechala normalne nakryt.
Asi proste zalezi, kde to delaji.
Jezdime asi na 4 mista ( 2x Praha, 2x Brno) - a progesteron funguje