Uživatel s deaktivovaným účtem

Kastráti mají bohužel smůlu. Zákaz výstav ve smlouvách od některých chovatelů může mít ten důvod, že se třeba bojí, že jejich odchov dobře na výstavu nepřipravíte a posléze na výstavě nepředvedete. Proto dostane špatné ocenění a kazí se jméno rodičům, chovateli...., pravda, trochu útlocitné,ale už jsem se s tím setkala
I chovatelka mých kluků je raději, když s ní toto konzultuji. Pravda, nic nenařizuje, říká " já bych toto nedělala", ale ty jsi majitel 😁. Jelikož má hromadu zkušeností, většinou má pravdu.
napsal(a):
Kastráti mají bohužel smůlu. Zákaz výstav ve smlouvách od některých chovatelů může mít ten důvod, že se třeba bojí, že jejich odchov dobře na výstavu nepřipravíte a posléze na výstavě nepředvedete. Proto dostane špatné ocenění a kazí se jméno rodičům, chovateli...., pravda, trochu útlocitné,ale už jsem se s tím setkala
I chovatelka mých kluků je raději, když s ní toto konzultuji. Pravda, nic nenařizuje, říká " já bych toto nedělala", ale ty jsi majitel 😁. Jelikož má hromadu zkušeností, většinou má pravdu.
Ten zákaz výstav dávají spíš ti, co prodávají štěňata s vadou - aby se to neprovalilo a oni neměli špatnou reklamu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ten zákaz výstav dávají spíš ti, co prodávají štěňata s vadou - aby se to neprovalilo a oni neměli špatnou reklamu.
Me to přišlo divný, zákaz je snad na všechny vrhy, pouze jedno zvíře z vrhu, a to ne vždy v ČR může zůstat na výstavy a chov, nebo v cizině.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Taky jedna z možností 😊. A ještě taky si někteří hrají na pány tvorstva a vymýšlí kraviny jen tak pro nic.🙈.
Vždycky všem říkám, když nevíte, ptejte se, třeba se dozvíte pravdu.

Rezzzy
napsal(a):
Me to přišlo divný, zákaz je snad na všechny vrhy, pouze jedno zvíře z vrhu, a to ne vždy v ČR může zůstat na výstavy a chov, nebo v cizině.
Tak nechtějí konkurenci.
Tak děkuji za postřehy, mě výstavní kariéra psů neláká, ale nikdy neříkej nikdy, znám jen trochu ten kočičí svět výstav, a aspoň naše skupina, kde jsou kočky různých CHS, si navzájem pomáhá i na výstavách, jezdí i hodně lidí s kastráta má, tak mě překvapilo že je to tak jiné. A ač po výstavách se psem netoužím, zatím teda žádného nemám, tak bych chtěla mít tu možnost s ním vyrazit

Ono jezdit po výstavách s kastrátem moc nedává smysl. Výstavy jsou hlavně o (následném) chovu.
A jinak ohledně těch zákazových a jánevímjakých ustanovení ve smlouvách - většina z nich je neplatná a nevymahatelná, protože majitel zvířete jste vy a nikdo nemá právo vaše majetková práva omezovat.
napsal(a):
Tak nechtějí konkurenci.
Tím to nebude - přece se s majiteli svých odchovů domluvíme, kdo kam pojede a do které třídy nahlásí, abychom si nekonkurovali.
A strach ze špatného předvedení v tom taky nebude - když vidím, že se v tom majitel plácá, tak mu pomůžu, poradím nebo psa předvedu.
Spíš v tom bude něco v tom smyslu, že jsou vady v zubech nebo chová hajtry, popř. jiné špeky a prodávající si chce pojistit, že mu zvíře nebude kazit jméno.
V takových případech bývá to nejjednodušší vysvětlení to nejblíže k pravdě.

Rezzzy
napsal(a):
Tak děkuji za postřehy, mě výstavní kariéra psů neláká, ale nikdy neříkej nikdy, znám jen trochu ten kočičí svět výstav, a aspoň naše skupina, kde jsou kočky různých CHS, si navzájem pomáhá i na výstavách, jezdí i hodně lidí s kastráta má, tak mě překvapilo že je to tak jiné. A ač po výstavách se psem netoužím, zatím teda žádného nemám, tak bych chtěla mít tu možnost s ním vyrazit
Jak píše lupus, u psů je to o samcích, děloha a vaječníky nejsou exteriér ve standardu. Jinak kočky jsou jiná liga, nekastrovaný kocour je masakr, takže třída kastrátů je pochopitelná.
Rezzzy
napsal(a):
U koček to je spíš z toho důvodu, že většina lidí má kocoura kastrovaného - normální člověk nechce mít doma smrad jak v ToyToyce na fesťáku.
Navíc výstava kastrátů význam pro chov má - sice se nemůžou zapojit do reprodukce, ale vypovídá to o tom, jaké jeho rodiče (a předci) dávají potomstvo, takže je to "kontrola užitkovosti" jako každá jiná.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tím to nebude - přece se s majiteli svých odchovů domluvíme, kdo kam pojede a do které třídy nahlásí, abychom si nekonkurovali.
A strach ze špatného předvedení v tom taky nebude - když vidím, že se v tom majitel plácá, tak mu pomůžu, poradím nebo psa předvedu.
Spíš v tom bude něco v tom smyslu, že jsou vady v zubech nebo chová hajtry, popř. jiné špeky a prodávající si chce pojistit, že mu zvíře nebude kazit jméno.
To je docela smutná představa chovatele, který si říká Top chovatel
Rezzzy
napsal(a):
To je docela smutná představa chovatele, který si říká Top chovatel
No, oni většinou ti, co se tváří jako TOP bývají největší šmelináři - chov je pro ně jen byznys a chovatelská etika sprosté slovo. Většinou z jejich výstavním úspěchem stojí to, že se neštítí ničeho a jdou přes mrtvoly (např. úzkou příbuzenskou, chovem zvířat s extrémními znaky, které spadají do kategorie týrání chovem, faremním velkochovem až po ovlivňování rozhodčích atd.).
Není zlato všechno, co se třpytí 🤫
U mého plemene a mí známí to mají často tak že prodají na výstavy štěňata u kterých vidí největší potenciál, ostatní prodají jako PET kvalitu a samozřejmě si nepřejí aby taková zvířata prezentovala jejich chov - chtějí ukázat to nejlepší. A to neznamená že by ti psi museli mít nějakou závažnou vadu…
Evv
napsal(a):
U mého plemene a mí známí to mají často tak že prodají na výstavy štěňata u kterých vidí největší potenciál, ostatní prodají jako PET kvalitu a samozřejmě si nepřejí aby taková zvířata prezentovala jejich chov - chtějí ukázat to nejlepší. A to neznamená že by ti psi museli mít nějakou závažnou vadu…
No, ale to je jedna z věcí, co jsem psala - jedou normální rozmnožovací chov na kvantitu = prachy a semtam si střihnou něco, co jím udělá reklamu a přiláká další zákazníky...

A jak se prosím díváte na to, že třeba pes, který nemůže kvůli rtg kloubů do chovu, ale na výstavách bere jednoho šampiona za druhým?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tam ani nejde o konkurenci na výstavách jako konkurence v chovu.
Vyjádření, který jsem dostala, na tenhle zákaz u štěňat exteriérově velmi nadějných s dobrým rodokmenem, že si to prý často přeje majitel krycího psa, nebo třeba feny, aby se štěňata po ní už dále nepoužívala v chovu. Jako důvod uvádí, že nechtějí, aby se jimi vytvořená linie pokazila tím, že si to každý nakryje čím chce.
Cena u těch štěňat byla stejná jako u štěňat bez omezení z důvodu, že mají vynikající rodokmen, tak nevidí důvod proč cenu snižovat.
Právně vymahatelné to není, takže je to na svědomí každého. A trochu se obávám, že ve výsledku si taková štěňata pořídí spíše někdo, kdo na tom buď stejně chovat bude a to buď s PP nebo bez.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, ale to je jedna z věcí, co jsem psala - jedou normální rozmnožovací chov na kvantitu = prachy a semtam si střihnou něco, co jím udělá reklamu a přiláká další zákazníky...
Co já vím tak jsou to případy kdy z každého z těch vrhu jde něco na výstavy a na chov, velmi často si i chovatele něco nechají ať už doma nebo do spolumajetku. Má to tak i třeba kamarádka co má doma 2 feny z importu kryje vše v zahraničí a na výstavy/chov pak dá třeba 2-3 štěňata z vrhu. Takže to nejsou jen případy vrhu které se uskuteční jen aby chovatele nahráli čísla.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je věc majitele - když na to má peníze a baví ho to ...
Jj, baví ho to a peníze má. A tituly jako CH BiH, RO, HR asi vypadají dobře no.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jo, taky mám takového psa, pro mě ideál, protože ne výstavy a chov výměnou za slevu mi bylo nabídnuto, ne nuceno, takže mám normálního bezchybného psa ve slevě.
Lily2
napsal(a):
Tam ani nejde o konkurenci na výstavách jako konkurence v chovu.
Vyjádření, který jsem dostala, na tenhle zákaz u štěňat exteriérově velmi nadějných s dobrým rodokmenem, že si to prý často přeje majitel krycího psa, nebo třeba feny, aby se štěňata po ní už dále nepoužívala v chovu. Jako důvod uvádí, že nechtějí, aby se jimi vytvořená linie pokazila tím, že si to každý nakryje čím chce.
Cena u těch štěňat byla stejná jako u štěňat bez omezení z důvodu, že mají vynikající rodokmen, tak nevidí důvod proč cenu snižovat.
Právně vymahatelné to není, takže je to na svědomí každého. A trochu se obávám, že ve výsledku si taková štěňata pořídí spíše někdo, kdo na tom buď stejně chovat bude a to buď s PP nebo bez.
No nevím, já si troufám říct, moje odchovy mají luxusní a velmi promyšlené rodokmeny a naopak právě proto chci, aby byli dál používání v chovu, protože si myslím, že ta zvířata jsou pro plemeno opravdu přínosem.
A v tom bude nejspíš ten hlavní rozdíl - mně jde o plemeno a někomu jde jen o vlastní kšeft a ego🤔
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No nevím, já si troufám říct, moje odchovy mají luxusní a velmi promyšlené rodokmeny a naopak právě proto chci, aby byli dál používání v chovu, protože si myslím, že ta zvířata jsou pro plemeno opravdu přínosem.
A v tom bude nejspíš ten hlavní rozdíl - mně jde o plemeno a někomu jde jen o vlastní kšeft a ego🤔
Jako já byla taky překvapená. Kdyby šlo o plemeno, tak bych spíše trvala na absolvování výstav.. třeba nějakého titulu dejme tomu. Ale krásné jedince s lepším rodokmenem, než má půlka psů (jak tvrdila sama chovatelka) nepustit dál do chovu?
Já jsem spíše taky nadšenec. Měla jsem uchovněné feny a nakonec jsem ani nechovala, protože mě stresovala myšlenka, že bych vybrala špatné nové domovy. Ale stejně, když si vybírám psa, tak radši toho bez omezení (jediné omezení, které beru, že z něj nevyroste chovnej jedinec).
Evv
napsal(a):
Co já vím tak jsou to případy kdy z každého z těch vrhu jde něco na výstavy a na chov, velmi často si i chovatele něco nechají ať už doma nebo do spolumajetku. Má to tak i třeba kamarádka co má doma 2 feny z importu kryje vše v zahraničí a na výstavy/chov pak dá třeba 2-3 štěňata z vrhu. Takže to nejsou jen případy vrhu které se uskuteční jen aby chovatele nahráli čísla.
Ony jsou v tom ta čísla stejně - jen nejsou vidět na první pohled. Tím, že zakáže lidem jít na výstavu se svými nepovedenými odchovy jen maskuje to, že ten chov není tak zázračný, jak se navenek tváří.
Přitom kdyby ten zákaz nedali, tak lidi zajdou na jednu 2 výstavy, zjistí, že jsou to vyhozené peníze a vykašlu se na to. Jen by pak jejich šampion neměl tolik krytí, kdyby se vědělo, že 2 sourozenci měli bordel v zubech a třetí byl dlouhej jak autobus a další měl světlé oko ... 🤫
Lily2
napsal(a):
Jako já byla taky překvapená. Kdyby šlo o plemeno, tak bych spíše trvala na absolvování výstav.. třeba nějakého titulu dejme tomu. Ale krásné jedince s lepším rodokmenem, než má půlka psů (jak tvrdila sama chovatelka) nepustit dál do chovu?
Já jsem spíše taky nadšenec. Měla jsem uchovněné feny a nakonec jsem ani nechovala, protože mě stresovala myšlenka, že bych vybrala špatné nové domovy. Ale stejně, když si vybírám psa, tak radši toho bez omezení (jediné omezení, které beru, že z něj nevyroste chovnej jedinec).
Vyjádření já dostala dost podobné vyjádření k top štěňatům, ten chov chápu, taky jsme šla hledat o dům dál
Rezzzy
napsal(a):
Taky jsme narazila na chovatelku, která nepřikazuje, to ne, ale byla by ráda, kdyby se její odchovy prezentovaly na výstavách, že je ráda, když je tam potkáva a má radost, když se umístí, což se prý většinou děje. Bylo vidět, že je na své odchovy hrdá
Přesně chovatel má chovat tak, aby se za svoje odchovy nemusel stydět.

napsal(a):
A jak se prosím díváte na to, že třeba pes, který nemůže kvůli rtg kloubů do chovu, ale na výstavách bere jednoho šampiona za druhým?
tak v nemecku uz ho treba od lonska nevystavi...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.118
napsal(a):
Tak že tam jsou jebnutý víme. Jen jsem nepochopila zákaz kokrů a jezevčíci nic? :-)

tak zeme puvodu plemen je tady v tech rozhodnutich taky dulezita okolnost...

napsal(a):
V Rakousku také ne

napsal(a):
Asi jak kde, aktuálně v Offenburgu CAC v pracovce. Jak je to možný, netuším, a asi se nezeptám. 😊

V Německu i Rakousku a i jinde před vstupem na výstavu, musí mit psi certifikát na různé choroby či vady. Různé, dle plemene. Občas úplně nelogicky - třeba oči u barzojů ( neměli nikdy problémy), kyčle u corgi apod. Plošně srdce, už i u mladých psů, kde vada nemusí být ještě zřejmá...
Trošku to nechápu, samozřejmě chci, aby psi byli zdraví a do chovu se nezatahovaly genetické problémy, ale zas na druhou stranu toto se mi zdá absolutně nelogické a nedomyšlené.

napsal(a):
V Německu i Rakousku a i jinde před vstupem na výstavu, musí mit psi certifikát na různé choroby či vady. Různé, dle plemene. Občas úplně nelogicky - třeba oči u barzojů ( neměli nikdy problémy), kyčle u corgi apod. Plošně srdce, už i u mladých psů, kde vada nemusí být ještě zřejmá...
Trošku to nechápu, samozřejmě chci, aby psi byli zdraví a do chovu se nezatahovaly genetické problémy, ale zas na druhou stranu toto se mi zdá absolutně nelogické a nedomyšlené.
Nevím, no. Pro mě to konkurence není, ale zase chápu, že nějakému majiteli nadějného a chovného zvířete to může být líto, když tituly získává jedinec, který do chovu nikdy nepůjde kvůli zdraví, i když exteriérově je naprosto perfektní.
Jasně, je to ocenění jak pro chovatele, tak pro majitele, ale když za nimi přijde někdo, že by od toho krásného psa nebo feny chtěl potomka, tak má smůlu.

ty nemci maji rozdilne podminky podle spolkovych zemi -to je jeste jen takova poznamka pod carou...
že nějakému majiteli nadějného a chovného zvířete to může být líto, když tituly získává jedinec, který do chovu nikdy nepůjde kvůli zdraví
nevim, no - vzdyt tech vystav je babilion - vzdycky se da vybrat, kam jet....

napsal(a):
ty nemci maji rozdilne podminky podle spolkovych zemi -to je jeste jen takova poznamka pod carou...
že nějakému majiteli nadějného a chovného zvířete to může být líto, když tituly získává jedinec, který do chovu nikdy nepůjde kvůli zdraví
nevim, no - vzdyt tech vystav je babilion - vzdycky se da vybrat, kam jet....
Jo, v zahraničí nejspíš jo, jen tady je to bída.

se taky trosku divim, ze je malo vystav

Plno národek je úplně zrušených bez náhrady, hlavně na severní Moravě. A mezinárodky v Brně na výstavišti v hale moc nemusím, stačí mně 3 do roka.

napsal(a):
Plno národek je úplně zrušených bez náhrady, hlavně na severní Moravě. A mezinárodky v Brně na výstavišti v hale moc nemusím, stačí mně 3 do roka.
a nerusi se pro nedostatek psu?

napsal(a):
a nerusi se pro nedostatek psu?
Ne. V Ostravě místo toho udělali Centrum pro uprchlíky, náhrada nebude. A např. ve Zlíně to prý nemá kdo pořádat, původní pořadatelé už to nemůžou dělat.

aluska
napsal(a):
Místo Ostravy je Špilberka v Brně 8-9.4
A to bude zase na výstavišti v hale? Každopádně Brno je pro mě prostě z ruky, takže stačí 2x max 3x do roka na mezinárodku radši, když už.

aluska
napsal(a):
jj, zase v hale
No, jako psům to problém nedělá, spíš to vadí mně, všude narváno, skoro není kam si dát věci a rok od roku je to horší, málo místa prostě.
napsal(a):
A to bude zase na výstavišti v hale? Každopádně Brno je pro mě prostě z ruky, takže stačí 2x max 3x do roka na mezinárodku radši, když už.
Njn, ale to asi ani v zahraničí nemají mezinaárodky podle bydliště konkrétních vystavovatelů a ještě ke všemu venku - těch, co chtějí vyspat litr za den a pak mrznout, moknout nebo vařit psy na slunku moc nebude🤔

Ještě k tomu Rakousku, tam těch výstav také moc nezbylo, teda pokud počítám mezinárodní. A je trochu škoda, že díky přísným vstupním podmínkám - kontroly zdraví, už i na to málo jezdí málo psů .Nějak mě netěší získat titul v konkurenci třeba 2,3 psů. A to proto, že spousta vystavovatelů nechce platit 5 a více tisíc za zdravotní certifikáty. Hlavně, pokud se opravdu chovem zabývá a má doma několik kvalitních jedinců různého věku, tak je to díra do rozpočtu. Nemám nic proti testování před použitím v chovu, proto jsem si také vybírala chovku s nadstandardně testovanými jedinci, ale zdá se mi, že prostě některé z nařízení různých unijních států jsou fakt nesmyslné.
LunaLunaLuna

XXX.XXX.33.250
napsal(a):
No, jako psům to problém nedělá, spíš to vadí mně, všude narváno, skoro není kam si dát věci a rok od roku je to horší, málo místa prostě.
To bude šrumec 🙂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Njn, ale to asi ani v zahraničí nemají mezinaárodky podle bydliště konkrétních vystavovatelů a ještě ke všemu venku - těch, co chtějí vyspat litr za den a pak mrznout, moknout nebo vařit psy na slunku moc nebude🤔
To ani netvrdím, ale spousta výstav se kvůli kovidu nebo ukrajinským uprchlíkům úplně zrušila. Jasně, neovlivníme to a můžeme být rádi, že se vůbec začaly zase někde psát posudky. Každýmu pochopitelně vyhovuje něco jinýho a mně prostě výstavy na brněnským výstavišti moc nevyhovujou no. Stačí mně dvě ročně, to zkousnu. Ale radši mám třeba klubovky v Náměšti na Hané v zámecké zahradě nebo výstavu na Flóře v Olomouci, letos bude poprvé mezinárodní, dřív to byla národka. Moknout ani vařit se tam pes nemusí, protože kruhy jsou krytý a všude jsou stromy. V Ostravě bývala výstava na Černé louce, taky pěkný prostředí blízko hradu. V Brně asi nic takovýho není.