Hladovka před narkózou

Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2023 21:32
PumaCZ

XXX.XXX.34.48

Ahoj,
Jak dlouho je vhodne nechat psa hladovet pred narkozou? Nekdo rika 12 hodin, nekdo 8, nekdo dokonce i mene.
Ve ctvrtek v 15:00 mame termin na ortopedii. Budu se snazit, aby se to obeslo bez narkozy, ale pokud pan doktor bude chtit RTG i zadnich nohou ci patere, tak se bez ni neobejdeme.
Hachimu se ale pri hladovce dela blbe a je pak dost mrzuty, tak si neumim predstavit, ze mu dam najist vecer v osm a pak bude az minimalne do druheho dne do ctyr peti odpoledne zase chudak o hladu :/
Premyslela jsem, zda bych mu mohla dat treba alespon tvaroh apod.
Jinak mam vyzkouseno, ze travi opravdu velmi rychle, protoze obcas brzy rano zvracival z hladu a uz kome treti ctvrte to byly jen stavy.
Diky moc a hezky vecer! :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2023 22:04

Ten můj tráví hodně rychle, navíc je na mase, granule jsou pomalejší. V létě měl analgosedaci někdy po obědě, snídani dostal před šestou. Poznávací znamení - mrkev odevzdal v 11 h po delší procházce. Jinak ale bacha na trávu, známá to neuhlídala a holka sešitá po zákroku jí po probuzení blinkala, chudák.

25.3.2023 22:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Správně fungující žaludek se vyprázdní za 4 až 6 hodin. Pohyb jídla tenkým střevem obvykle trvá 5 hodin a pohyb tlustého střeva 10 až 59 hodin.
Je otázka, zda Váš pesan, vzhledem k tomu, co už zažil, má správně fungující.

25.3.2023 22:30

Neriskovala bych se snídaní. Posunula bych den předem večeři z osmé hodiny na později. Nebo rozdělit na dvě dávky, jedna v osm a jedna v noci těsně před spaním či hodně brzy po ránu, ať tedy neblije z hladu. Optejte se veta, co vám on sám doporučí?
Sice nejde o operaci, ale jestli se bude psí tělo při rtg různě otáčet, ať nedojde ke zbytečným trablům. A pozor i na podání vody, ale to vám vet snad řekl. Vy se s Hachim nenudíte, to je pes za milion.

25.3.2023 22:35
Terven

XXX.XXX.110.191

To jsem tady řešila před nedávnem, už nevím, ve které diskuzi. Vyděsili mě tenkrát na předchozí veterině, když před kastrací chtěli 24 hodin hladovku. Přitom na téže veterině jim před léty stačilo 12 hodin. Neuměla jsem si u rychle trávící pětikilový pinčový představit, že bude tak dlouhou dobu bez žrádla.
Veterinu jsme naštěstí změnily - nikoli kvůli délce hladovky .
Na současné veterině vetovi stačilo 12 hodin a dokonce řekl, že se nic nestane, když ráno dostane třeba piškot. Prý je lepší, když psi nemají při operaci hypoglykémii.
Den před se mezi 22.-23. hodinou navečeřela, ráno kolem 6 hodiny slízala pár lžiček jogurtu a během ranního venčení dostala ten piškot. Operace byla v poledne, všechno v pohodě, krásně se to dalo zvládnout, ani to nebolelo

25.3.2023 22:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,
Jak dlouho je vhodne nechat psa hladovet pred narkozou? Nekdo rika 12 hodin, nekdo 8, nekdo dokonce i mene.
Ve ctvrtek v 15:00 mame termin na ortopedii. Budu se snazit, aby se to obeslo bez narkozy, ale pokud pan doktor bude chtit RTG i zadnich nohou ci patere, tak se bez ni neobejdeme.
Hachimu se ale pri hladovce dela blbe a je pak dost mrzuty, tak si neumim predstavit, ze mu dam najist vecer v osm a pak bude az minimalne do druheho dne do ctyr peti odpoledne zase chudak o hladu :/
Premyslela jsem, zda bych mu mohla dat treba alespon tvaroh apod.
Jinak mam vyzkouseno, ze travi opravdu velmi rychle, protoze obcas brzy rano zvracival z hladu a uz kome treti ctvrte to byly jen stavy.
Diky moc a hezky vecer! :)

Těch 12 hodin bych dodržela - on to trávení nemá úplně v pořádku, takže bych si nezahrávala s tím, že ho budeš sedovat s plnými střevy.

26.3.2023 07:03

a proč mu budete dávat jíst v osm večer a pak už ne?? 12 hodin před RTG je ve tři ráno - a tak bych si natáhla budíka, šla před třetí na venčící procházku (abych psa i zažívání probudila) a pak mu dala normální snídani.
Taky jsem Yodovi dala jedno jídlo navíc (mimo standardní časy) aby chudáček dlouho nehladověl... a zároveň jsem neriskovala torzi při manipulaci s bezvládným tělesem...

26.3.2023 10:27
PumaCZ

XXX.XXX.114.27

Diky moc vsem za tipy a nazory :)

Jinak ano, samozrejme pocitam s tim, ze ho zkusim nakrmit jeste v noci (veceri v osm dostane normalne, tohle bude “snidane”), ale posledni dobou se na zradlo nijak extra nevrha, takze mam pocit, ze pokud ho probudim uprostred noci, aby se najedl, tak se na to vykasle :)

Kazdopadne mu urcite rano dam vanicku tvarohu, tak snad to bude ok. Musim rici, ze posledni narkozu nijak dobre nesnasel, tak mu to chci co nejvice ulehcit (a uplne nejlepe se ji vyhnout)..

26.3.2023 11:09

PumaCZ napsal(a):

Jinak ano, samozrejme pocitam s tim, ze ho zkusim nakrmit jeste v noci (veceri v osm dostane normalne, tohle bude “snidane”), ale posledni dobou se na zradlo nijak extra nevrha, takze mam pocit, ze pokud ho probudim uprostred noci, aby se najedl, tak se na to vykasle :)

Kazdopadne mu urcite rano dam vanicku tvarohu, tak snad to bude ok. Musim rici, ze posledni narkozu nijak dobre nesnasel, tak mu to chci co nejvice ulehcit (a uplne nejlepe se ji vyhnout)..

Jestli Hachi poslední narkózu snášel hůř, popište to veterináři, pokud se teď narkóze nevyhnete. Syn před poslední narkózou psa řekl veterináři, že předchozí narkózu pes špatně snášel a dlouho se motal a vet ji upravil tak, že pes byl po rinoskopii úplně fit a čekal na nás s vetem před ordinací téměř fresh. Na první pohled vypadal, že snad ani pod narkózou nebyl. Asi narkózu vet jinak "namixoval"
Držím palce! 🌷

26.3.2023 12:37

PumaCZ napsal(a):

proto říkám jít v noci na procházku

26.3.2023 19:46
aluska

XXX.XXX.168.15

Minulej tejden jsem měla objednanýho pesa na čištění zubů v narkóze na pátou odpo. Vetka řekla že snídani může, malou. Moji pesani snídají v pět ráno, tak to měl i těch 12 hodin.

30.3.2023 03:12
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Tak jen hlasim, ze mame uspesne nakrmeno :)

30.3.2023 04:15
Ouško4

XXX.XXX.8.30

PumaCZ napsal(a):

Držíme všechny tlapky, ať vám to dobře dopadne ❤️

30.3.2023 06:50

PumaCZ napsal(a):

tak vida, že si chlapec umí dát snídani i v noci. Jste šikovní - alespoň nebude tak hladový. Držím palce, ať vyšetření dobře dopadne

30.3.2023 08:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):

Dej vědět, Jak jste dopadli 🍀

30.3.2023 11:00
PumaCZ

XXX.XXX.62.30

Mockrat dekujeme, holky! Akorat vyrazime (mame to k Musilovi skoro 4 hodiny). Akorat jsem krava, protoze jsem pri venceni mela vypnuty mozek a dala Hachimu nekolik granuli aka odmeny :/ Snad to bude v pohode..
Dame hned vedet. Jeste jednou moc dekujeme <3

30.3.2023 15:58
PumaCZ

XXX.XXX.189.186

Tak holky.. DOBRY! :)) Obeslo se to bez narkozy, na levem rameni ma miniaturni degenerativni zmeny, ale ve stejne mire, jako mel uz pred dvema lety. Levy loket je hezky zahojeny, ma tam minimalni degenerativni zmeny. Pravy loket ma taky trochu artrozu, ale zase skoro stejne jako pred dvema lety. Prave rameno uplne v pohode, po artroskopii krasne zahojene.

Celkove byl pan doktor velmi spokojeny, ze ty zmeny jsou minimalni a ze to cekal mnohem horsi. To jeho kulhani je podle nej spis problem svaly a fascii, takze doporucil fyzioterapii. Mame se vyvarovat aktivitam s doskoky, ale jinak nemusi byt nijak omezen :)

I kdyz byl v jeden moment docela protivny a chtel nas trochu sezrat, jedu mu sehnat husu za odmenu! :)) Mam fakt radost!! Jela jsem skoro s brekem, ze bude muset na dalsi operaci :/

Diky moc, ze jste na nas myslely, moc si toho s Hachim vazime! :)

Edit: ten pes je jeste urazenej, ze ma jako sezrat kachni stehno (husu jsme nesehnali), co si to jako dovoluju mu neco takoveho vubec servirovat :D

30.3.2023 19:28
Ouško4

XXX.XXX.225.15

PumaCZ napsal(a):
Tak holky.. DOBRY! :)) Obeslo se to bez narkozy, na levem rameni ma miniaturni degenerativni zmeny, ale ve stejne mire, jako mel uz pred dvema lety. Levy loket je hezky zahojeny, ma tam minimalni degenerativni zmeny. Pravy loket ma taky trochu artrozu, ale zase skoro stejne jako pred dvema lety. Prave rameno uplne v pohode, po artroskopii krasne zahojene.

Celkove byl pan doktor velmi spokojeny, ze ty zmeny jsou minimalni a ze to cekal mnohem horsi. To jeho kulhani je podle nej spis problem svaly a fascii, takze doporucil fyzioterapii. Mame se vyvarovat aktivitam s doskoky, ale jinak nemusi byt nijak omezen :)

I kdyz byl v jeden moment docela protivny a chtel nas trochu sezrat, jedu mu sehnat husu za odmenu! :)) Mam fakt radost!! Jela jsem skoro s brekem, ze bude muset na dalsi operaci :/

Edit: ten pes je jeste urazenej, ze ma jako sezrat kachni stehno (husu jsme nesehnali), co si to jako dovoluju mu neco takoveho vubec servirovat :D

To jsou super zprávy 😍
Tak doufám že teď už má Hachi, co se smůly týče, fakt vybráno a budou to už vždycky jen takhle dobré zprávy. ❤️

30.3.2023 21:18
Terven

XXX.XXX.110.191

PumaCZ napsal(a):

Bezva...takže budete cvičit, to je taková radostná práce
Mimochodem, šmíruju - jde vám to super

31.3.2023 11:17
PumaCZ

XXX.XXX.189.151

Terven napsal(a):
Bezva...takže budete cvičit, to je taková radostná práce
Mimochodem, šmíruju - jde vám to super

Jee, taky cvicite v Proste Fit? :)

31.3.2023 11:18
PumaCZ

XXX.XXX.189.151

Ouško4 napsal(a):
To jsou super zprávy 😍
Tak doufám že teď už má Hachi, co se smůly týče, fakt vybráno a budou to už vždycky jen takhle dobré zprávy. ❤️

Kez by! Diky moc za hezke prani :)

31.3.2023 15:43
Terven

XXX.XXX.110.191

PumaCZ napsal(a):
Jee, taky cvicite v Proste Fit? :)

Jo jo 😀

31.3.2023 16:51
PumaCZ

XXX.XXX.129.9

Terven napsal(a):
Jo jo 😀

Jak dlouho uz tam jste a jak se vam to libi? :)

31.3.2023 20:37
Terven

XXX.XXX.110.191

PumaCZ napsal(a):
Jak dlouho uz tam jste a jak se vam to libi? :)

Týý brďo...musela jsem se podívat na messenger, kdy jsem se tam poprvé přihlašovala
Jsme tam od května 2021, takže už skoro dva roky...samotnou mě to překvapilo.
Nejdřív cvičila jenom Vikina, možná půl roku, nevím přesně. S pinčovou jsem si to nějak neuměla představit, měla jsem pocit, že s její chaotičností a hyperaktivitou to nejde dohromady. Ale pak jsme to zkusily a ona překvapila. Takže jsem v tom jela s oběma...teď na přelomu roku jsme měly tři měsíce pauzu - řešily jsme nějaký zdravotní problémy. Od února zase jedeme, resp. teď už zas jede jenom Vikina, protože Čikina má jednu operaci za sebou a další 1-2 před sebou.
Jo, líbí se mi to...my to potřebujem, něco dělat organizovaně. A čokli potřebujou cvičit - ony fakt vylejzají na povrch zajímavý věci. A dcera je psí fyzio, tak mi pak potvrzuje moje hypotézy
Holky to vedou poctivě, mají znalosti, myslím, že je to dobrá investice. Jen se dvěma psy už se mi to teď trochu prodraží, asi je budu muset po měsíci prostřídávat.