Podvodné inzeráty na štěňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miloge

26.3.2023 21:29
Miloge

XXX.XXX.18.241

Dobry den,
Shanime stene zlateho retrievera a naleteli jsme na podvodny inzerat. Zaplatili jsme zalohu a od te doby s nami domely prodejce nekomunikuje. Stalo se to tu take nekomu?
Email v inzeratu byl josefadamec75@seznam.cz

Hodne podobne vystupuje take prodejce pod emailem praggoldretriever@seznam.cz - pravdepodobne se jedna o stejnou osobu bez dalsich referenci na internetu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2023 21:39

to máte za to, že nakupujete psa bez referencí a osobní návštěvy. buďte rád, že vás to stálo jen zálohu, to je životní lekce za dobrou cenu.

26.3.2023 22:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to máte za to, že nakupujete psa bez referencí a osobní návštěvy. buďte rád, že vás to stálo jen zálohu, to je životní lekce za dobrou cenu.

Založím si mail, napíšu, že mám štěňata a pak pošlu č. účtu a lidi mi na něj pošlou peníze. Fakt je to takhle jednoduché? To nemusím ani na Donio.

27.3.2023 04:27
impact

XXX.XXX.104.5

Založím si mail, napíšu, že mám štěňata a pak pošlu č. účtu a lidi mi na něj pošlou peníze. Fakt je to takhle jednoduché? To nemusím ani na Donio.

🤣🤣🤣

27.3.2023 05:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teda nemám zkušenost s papíráky, beru jen vořechy, ale proč vůbec platit zálohu dopředu? To je běžná praktika?

27.3.2023 05:58
impact

XXX.XXX.104.5

Trickyvoo napsal(a):
Já teda nemám zkušenost s papíráky, beru jen vořechy, ale proč vůbec platit zálohu dopředu? To je běžná praktika?

Ano, vcelku běžná. Lidi jsou schopní si zarezervovat štěně v pěti chovkách.. Takže bez složení zálohy chovatel štěně často prostě nezarezevuje. Současně je to i jistota u budoucího majitele, že štěně neprodá nikomu jinýmu. Samozřejmě u těch slušných...

Ale zálohu tak leda buď u ověřené chovky a nebo až po osobní návštěvě. A ne takovým stylem jak tady. 🤦🏼‍♀️

27.3.2023 07:11

Trickyvoo napsal(a):

Mně paní z Polska poslala dokonce celou kupní cenu naráz. Ale bylo to na doporučení, jak pro mě, tak pro ni, prostě přes řetězec chovatelů, kteří se známe osobně.

27.3.2023 07:44

Víte, že Praga Golden je auto?

A pak to spojení ještě použil chovatel v Kolumbii.

Myslíte, že toho psa pošle sem? Nebo to má být ten fotbalista J. Adamec, co už nežije, nebo ten, co na fb píše, že gulášovka byla dobrá, ale o retrívrovi v životě ani neslyšel?
8 vteřin na gůglu.

A proto volby dopadly takhle.

Miloge

27.3.2023 16:06
Miloge

XXX.XXX.32.110

No asi nema cenu tady omlouvat manzelku ze v dobre vire zaplatila zalohu a tesila se, ze bude mit vcas darek pro dceru...poucili jsme se a hold si projdeme martyriem trestniho oznameni a vypoved na policii a dokazovani...ale bez zalohy vam psa nikdo nerezervuje a chteli jsme proste necistokrevneho pejska, a toho od chovatelske stanice nebo provereneho cloveka nesezenete. Ale dekuju za podnetne rady a podporu...takovy zajem jsem opravdu necekal.

27.3.2023 16:15

Miloge napsal(a):
No asi nema cenu tady omlouvat manzelku ze v dobre vire zaplatila zalohu a tesila se, ze bude mit vcas darek pro dceru...poucili jsme se a hold si projdeme martyriem trestniho oznameni a vypoved na policii a dokazovani...ale bez zalohy vam psa nikdo nerezervuje a chteli jsme proste necistokrevneho pejska, a toho od chovatelske stanice nebo provereneho cloveka nesezenete. Ale dekuju za podnetne rady a podporu...takovy zajem jsem opravdu necekal.

Nezlobte se na nás. Kdybyste se zeptal předem.....Víte kolik takových dotazů už tady bylo? Jestli jste zaplatil jen zálohu, dopadl jste dobře. Jiní zaplatili i letenku a přepravku a....a....a až potom jim to přišlo divné.

27.3.2023 16:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tyhle podvodné inzeráty existují spousty let, už v devadesátých letech jsme zaznamenali podvodnou nabídku na koně. Nabízí se takhle všechno, psi, koně,papoušci, terarijní zvířata, vybavení domácnosti. Je opravdu s podivem, že se paní doteť s něčím podobným nesetkala.
K tomu rodokmenu. Měla jsem bezpapírové psy, ale v současné době je to risk. Rodokmen Vám zaručí, že máte zvíře , jaké jste požadovali, včetně vyšetření nemocí, které plemeno trápí a tedy takový jedinec,kde se vada objeví,nesmí do chovu. Samozřejmě,nikdo vám nezaručí, že vše bude na 100%, ale je to živé zvíře.
V současné době jedině pes s rodokmenem, nebo sympatický voříšek, ten bývá jen za symbolický poplatek.

27.3.2023 16:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Miloge napsal(a):

No, a tady Vám ho evidentně nikdo nezarezervoval ani se zálohou 🤔.

Je to, jako když koupíte "zlatý" prsten od cikána na parkovišti - že nebude zlatý je jasné hned na startu a pokud Vás k tomu ještě nezbije nebo neokrade víc, tak jste z toho vlastně vyšel ještě dobře 😉

27.3.2023 16:24
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Miloge napsal(a):

Nekupuj, adoptuj.
Útulky jsou plný psů.

Miloge

27.3.2023 16:54
Miloge

XXX.XXX.32.110

Ze je internet plny podvodniku vime a davame si pozor. Ady je to ale trochu slozitejsi. Chcete stene, kterych je nedostatek, je po nich velka shanka a kdyz nezaplatite zalohu co nejdrive, nekdo vam ho vyfoukne. Proto jsme asi byli tak neopatrni a tu zalohu poslali...ikdyz jsem manzelce rikal, ze je to az moc podezrele, ale vidina darku pro dceru odhodila zabrany a jeste jsem s vtipem rikal, ze prinejhorsim prijdeme o 2tisice...no chybama se clovek uci a slepa vira ve spravedlnost nebo ve funkci policie je fakt zbytecna. Oni chrani jen svoje teply mistecko a podvodnici dal "podnikaji"

27.3.2023 16:57

Miloge napsal(a):
Ze je internet plny podvodniku vime a davame si pozor. Ady je to ale trochu slozitejsi. Chcete stene, kterych je nedostatek, je po nich velka shanka a kdyz nezaplatite zalohu co nejdrive, nekdo vam ho vyfoukne. Proto jsme asi byli tak neopatrni a tu zalohu poslali...ikdyz jsem manzelce rikal, ze je to az moc podezrele, ale vidina darku pro dceru odhodila zabrany a jeste jsem s vtipem rikal, ze prinejhorsim prijdeme o 2tisice...no chybama se clovek uci a slepa vira ve spravedlnost nebo ve funkci policie je fakt zbytecna. Oni chrani jen svoje teply mistecko a podvodnici dal "podnikaji"

Jak jste komunikovali s prodejcem? Máte mail, kde je inzerát, odpověď Vaše na ten text? Jak ten inz. vypadal, mě zajímá, a co povídal ten prodejce.
Kam jste posílali peníze?

27.3.2023 17:03

Miloge napsal(a):

Tak to byl nějaký hubkař. Ti ranaři z druhého konce světa by z vás vydolovali násobně víc. Opravdu jste ještě nedopadli tak špatně.

27.3.2023 17:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Miloge napsal(a):

Žádný nedostatek štěňat není - naopak, goldenů bez PP je plný bazoš a mnozí jsou už k odběru, takže se jich množitelé potřebují zbavit:

https://zvirata.bazos.cz/pes/?hledat=Zlat%C3%BD+retr%C3%ADvr+&Submit=Hledat&rubriky=zvirata&category=48&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano

27.3.2023 18:00
bery25

XXX.XXX.33.75

Miloge napsal(a):

hold si projdeme martyriem trestniho oznameni a vypoved na policii a dokazovani...a to si to všetko chcete prejst pre 2000kč,tak to by som určite nepodstupoval

27.3.2023 18:01
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

No, možná buďte rádi, že jste přišli jen o pár peněz a nenarazili jste na množitele a ušetřený peníze za koupi psa, nevrážíte mnohonásobně víckrát za péči na veterině.
Nemoci nechodí po horách ale po lidech a zvířatech a neověřený chov či "chov", to je velký riziko a s velikostí psa rostou i ceny.

27.3.2023 18:56
impact

XXX.XXX.104.5

Miloge napsal(a):

Darovacích štěňat je plnej bazoš a taky plný útulky.

A že s tím policie nic nedělá? Hm, co by měli dělat s posláním peněz kdesi do prdeIe do Kataru? Na to jsou fakt krátcí.

27.3.2023 19:10

Dva litry a dál nic spíše vypadá na tuzemského podvodníčka.
Aspoň buďte od té dobroty a dělejte s tím něco. Policie na to má formulář, nebudete tam dvě hodiny.
Ať to všem prochází, však podvádět je v pořádku, ne.
Jasně že takhle, s vaší nečinností, pojedou dál, proč by ne, když jste líní, Miloge.
Nebojte se nic, Policie pracuje dobře, dnes mi přistála v poště obžaloba, má dvacet hustě popsaných A4, škoda přes 100 000 a bylo to přesně takhle - po litru, dvou, pěti. Návrh je 6 let, za majetkovou t.č. už byl trouba jednou odsouzen.

Tak já teď půjdu založit mail na Seznam, ať vypadá důvěryhodně, napíšu inzerát na štěkanátka, vyberu malinké zálohy, ať nejsem podezřelá,
a nikdo to nenahlásí.
Boží!
Děkuju! Děkuju!

Miloge

27.3.2023 20:13
Miloge

XXX.XXX.8.246

Konto mel z raifeisenbank takze je to cesky podvodnicek jednou dela ze je muz, jednou zena, a tech inzeratu tady toci vice. Vzdy to hraje na to, ze je zrovna v zahranici...naposledy tam mela nemocnou sestru, minule zase pracovne. Hold v tom umi chodit a vi, ze v zahranici ho nikd nenavstivi a stenata si tak prohlidnout nemuzete. Budu doufat, ze policie aspon zjisti majitele uctu.

27.3.2023 20:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.36

Co Vás na inzerátu tak zaujalo, že jste zaplatili zálohu naprosto cizímu člověku, který píše prapodivnou češtinou? Cena?
Nerýpu, prostě mne to zajímá.

Miloge

27.3.2023 21:04
Miloge

XXX.XXX.8.246

Pokud mi na Bazoši seženete fenku zlatého retrievera v dojezdové vzdálenosti 150km tak vám pošlu 2000 jako bonus...opravdu nejsou. Nakonec jsme dnes rezervovali v chovné stanici a o víkendu tam jedeme a zaplatíme zálohu. sice za 3x vyšší cenu, než jsme původně chtěli, ale za ty nervy nám to nestojí.

27.3.2023 21:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.36

Miloge napsal(a):
Pokud mi na Bazoši seženete fenku zlatého retrievera v dojezdové vzdálenosti 150km tak vám pošlu 2000 jako bonus...opravdu nejsou. Nakonec jsme dnes rezervovali v chovné stanici a o víkendu tam jedeme a zaplatíme zálohu. sice za 3x vyšší cenu, než jsme původně chtěli, ale za ty nervy nám to nestojí.

Odkud jste? Netuším, odkud naměřit 150 km.

Miloge

27.3.2023 21:21
Miloge

XXX.XXX.8.246

Z Nymburka. Manželka všechny možné i nemožné inzeráty obvolala a nikde volnou fenku nemají i když je inzerát stále aktivní. Volní jsou jen pejsci, ale ty nechceme.
Ale jak píšu, už je to pasé. Vezmeme štěně z chovné stanice...

27.3.2023 21:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.36

Miloge napsal(a):
Z Nymburka. Manželka všechny možné i nemožné inzeráty obvolala a nikde volnou fenku nemají i když je inzerát stále aktivní. Volní jsou jen pejsci, ale ty nechceme.

Aspoň nebudete mít parodii, ale opravdu zlaťáka.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2023 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168

Miloge napsal(a):

...

27.3.2023 22:03
Doron

XXX.XXX.30.211

Dva litry a dál nic spíše vypadá na tuzemského podvodníčka.
Aspoň buďte od té dobroty a dělejte s tím něco. Policie na to má formulář, nebudete tam dvě hodiny.
Ať to všem prochází, však podvádět je v pořádku, ne.
Jasně že takhle, s vaší nečinností, pojedou dál, proč by ne, když jste líní, Miloge.
Nebojte se nic, Policie pracuje dobře, dnes mi přistála v poště obžaloba, má dvacet hustě popsaných A4, škoda přes 100 000 a bylo to přesně takhle - po litru, dvou, pěti. Návrh je 6 let, za majetkovou t.č. už byl trouba jednou odsouzen.

Tak já teď půjdu založit mail na Seznam, ať vypadá důvěryhodně, napíšu inzerát na štěkanátka, vyberu malinké zálohy, ať nejsem podezřelá,
a nikdo to nenahlásí.
Boží!
Děkuju! Děkuju!

Šest let za 100 000kč?
To je teda síla...

27.3.2023 22:07

Miloge napsal(a):

Já teda nevím, kde hledáte, ale štěňat GR je teď plno, zůstávají chovatelům doma i déle než těch cca 7 nebo 8 týdnů. Už to není, jak za kovidu, kdy štěňata opravdu nebyla. Ale jsou to opravdu štěňata s PP za těch cca 30 tisíc, ne kříženci.

27.3.2023 23:17
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teda nevím, kde hledáte, ale štěňat GR je teď plno, zůstávají chovatelům doma i déle než těch cca 7 nebo 8 týdnů. Už to není, jak za kovidu, kdy štěňata opravdu nebyla. Ale jsou to opravdu štěňata s PP za těch cca 30 tisíc, ne kříženci.

Oni asi ti zlaťáci i mají běžně početné vrhy že?

27.3.2023 23:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Miloge napsal(a):

To je rozumné. Aspň to nebude vořech jakoby zlatý retrívr.

28.3.2023 04:46
impact

XXX.XXX.104.5

Miloge napsal(a):

Všechno zlý je k něčemu dobrý.

28.3.2023 07:33

Trickyvoo napsal(a):
Oni asi ti zlaťáci i mají běžně početné vrhy že?

Jj, většinou ano, já jich měla 11.

28.3.2023 11:19
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Miloge napsal(a):

Alespoň budete mít i nějaké záruky zdraví po rodičích a nejspíš i chovatelský servis, který je občas k nezaplacení.

28.3.2023 14:47

Miloge napsal(a):

No vzhledem k tomu, že evidentně chcete zlaťáka jako rodinného psa, tak jsem ráda, že nakonec berete štěně s PP.
Ono totiž nejde jen o to, že si "připlatíte" za to, že máte skutečně štěně daného plemene, že máte šanci dohledat informace o chovce, o odchovech, o příbuzných vašeho štěněte, ale jde i o tu povahu. Ono by se vám totiž mohlo stát, kdybyste to štěně bez papírů koupili, že to sice bude velmi připomínat zlaťáka, ale bude to nějaký agresivní nebo naopak velmi bojácný pes...prostě úplně něco jiného, než kvůli čemu jste si dané plemeno vybrali.

Tak až bude psí mimčo doma, tak sem hoďte fotečku, ať se tady pokocháme a klidně si sem přijďte postěžovat, až budete od štěnda všichni pokousaní

28.3.2023 14:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Miloge napsal(a):

a než ho dovezete, doporučuji se poučit se o způsobech učení a "jak na to"
ideál z knihy : F.Šusta Trénink je rozhovor

Přidejte reakci

Přidat smajlík