Nemáte prosím někdo zkušenost s tímhle problémem?
Před týdnem jsme byli u vetky kvůli vyprázdnění análních váčku, začal se olizovat.
Vet zjistila, že jeden váček je prasklý, dostal antibiotika, něco na bolest a na otok.
Dneska po týdnu kontrola, zlepšilo se to, ale málo.
Pokračujeme antibiotika Ciprinol plus gel se stříbrem Trauma pet plus má nosit límec.
Začínám z toho být docela nervózní:(.
Kdybyste měl někdo radu nebo zkušenost, byla bych vděčná.
Gučákovi je osm a je alergik.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli měl opravdu rupturu někam do podkoží nebo má píštěl, to by asi byla na místě nějaká chirurgie - vyčistit okolí, odstranit žlázku? Jde vůbec u psa odstranit jen jedna, mě teď napadlo? A jak je zde dobrým zvykem, poradila bych konzultaci u jiného veta.
napsal(a):
Jestli měl opravdu rupturu někam do podkoží nebo má píštěl, to by asi byla na místě nějaká chirurgie - vyčistit okolí, odstranit žlázku? Jde vůbec u psa odstranit jen jedna, mě teď napadlo? A jak je zde dobrým zvykem, poradila bych konzultaci u jiného veta.
Díky. Měl rupturu. Ona to dnes čistila, vyplachovala, i minule teda.
Do narkózy se mi moc nechce, radši bych se tomu vyhnula, pokud by to šlo.
Na veterině byl moc statečný, ale ten límec se mu vůbec nelíbí, tváří se jak boží umučení, to mě taky trápí.
Jo, zkušenost mám a ne pěknou. Předchozí BŠO se žlázka ucpala a praskla, přišla jsem na to brzy, zaléčilo se ATB výplachy + ATB orálně. Pak se ucpala a praskla druhá. Fena se nečistila, takže jsem na to přišla pozdě. A začal 2letý koloběh výplachů, hojení, dalších a dalších píštělí, strašný! Několik vetů mi řeklo, že být to jejich pes, tak neoperují - feně už bylo k 10 letům…no nakonec v 11 letech stejně pod nůž musela, z původních žlázek prý nezbylo skoro nic, jen ty píštěle okolo.. a že jich bylo! Hojilo se to dlouho, skoro půl roku, ale díky Anigranu se nakonec podařilo.
Po téhle zkušenosti jsem se zařekla, že pokud bude mít další pes obdobné problémy, žlázky půjdou hned ven.

No a jaké zlepšení tedy čekáte? To myslím v dobrém, sama mám doma psa, kterému musím análky pravidelně vymačkávat. Jestli došlo až k takovému průšvihu, řešila bych to radikálně ve smyslu operace. Nebo holt vydržet a doufat, že se to zahojí, když vetce věříte. A to bohužel nejde bez límce nebo trička či podobných udělátek, aby si pes zadek nerozblemcal, nerozsáňkoval, nezmasakroval ještě víc. Že to je o nervy, věřím, musíte si říkat, že vše děláte pro psí dobro a uzdravení. To je pro Doron.
Lenocka - jste si užily tedy. Souhlasím, že jak análka prdne, radši kuchnout.
lenocka
napsal(a):
Jo, zkušenost mám a ne pěknou. Předchozí BŠO se žlázka ucpala a praskla, přišla jsem na to brzy, zaléčilo se ATB výplachy + ATB orálně. Pak se ucpala a praskla druhá. Fena se nečistila, takže jsem na to přišla pozdě. A začal 2letý koloběh výplachů, hojení, dalších a dalších píštělí, strašný! Několik vetů mi řeklo, že být to jejich pes, tak neoperují - feně už bylo k 10 letům…no nakonec v 11 letech stejně pod nůž musela, z původních žlázek prý nezbylo skoro nic, jen ty píštěle okolo.. a že jich bylo! Hojilo se to dlouho, skoro půl roku, ale díky Anigranu se nakonec podařilo.
Po téhle zkušenosti jsem se zařekla, že pokud bude mít další pes obdobné problémy, žlázky půjdou hned ven.
To není moc povzbudivé, ale děkuju🌷
Takže Anigran, koukám na to.
Doron
napsal(a):
To není moc povzbudivé, ale děkuju🌷
Takže Anigran, koukám na to.
No být Vámi, fakt je nechám odstranit. Ono se to velmi rádo vrací. A píštěle se řeší MNOHEM hůř.
Ad Anigran - je to malý zázrak, ale pokud tam ta žlázka bude, tak asi Anigran nestačí. Protože ta případně poškozená žlázka může pořád pracovat případně hnisat.
Jen poznámka: zajímavé je, že zmíněná fena NIKDY nesáňkovala ani si tu horší neolizovala.
Přeji hodně štěstí
napsal(a):
No a jaké zlepšení tedy čekáte? To myslím v dobrém, sama mám doma psa, kterému musím análky pravidelně vymačkávat. Jestli došlo až k takovému průšvihu, řešila bych to radikálně ve smyslu operace. Nebo holt vydržet a doufat, že se to zahojí, když vetce věříte. A to bohužel nejde bez límce nebo trička či podobných udělátek, aby si pes zadek nerozblemcal, nerozsáňkoval, nezmasakroval ještě víc. Že to je o nervy, věřím, musíte si říkat, že vše děláte pro psí dobro a uzdravení. To je pro Doron.
Lenocka - jste si užily tedy. Souhlasím, že jak análka prdne, radši kuchnout.
No, popravdě jsem čekala , že se to zahojí ..
Kdyby se mělo operovat, musím se poptat po dobrým chirurgovi.
Dám tomu šanci do pátku, třeba se to zlepší..
Ach jo:(
Díky 🌷

prostě se to zahojí, ale nebude to hned, je to prostě teď velká a hluboká rána
chirurgie je strašlivá řezničina a to byste teprve viděla, jak se věci můžou špatně hojit. jako reakce na prvotní, jednorázový problém je to jak atomovka na mouchu.
lenocka
napsal(a):
No být Vámi, fakt je nechám odstranit. Ono se to velmi rádo vrací. A píštěle se řeší MNOHEM hůř.
Ad Anigran - je to malý zázrak, ale pokud tam ta žlázka bude, tak asi Anigran nestačí. Protože ta případně poškozená žlázka může pořád pracovat případně hnisat.
Jen poznámka: zajímavé je, že zmíněná fena NIKDY nesáňkovala ani si tu horší neolizovala.
Přeji hodně štěstí
Jedna čubina měla brutus zánět (neměla to tedy prasklé) v jedné žlázce. Poznala jsem to,až když jí ze zadku začala téct krev a ostatní jí začali hrozně čuchat. Za celou dobu nezasáňkovala,zadku si vůbec nevšímala,neolizovala. Naštěstí už se to nikdy neopakovalo. A opačně mám čubu, co s análkama nikdy nic neměla,odčervovaná taky, vše ok, a má v sáňkování zvláštní zálibu
Jinak jak píše bodlinka, odstranění análek bych zvažovala při chronických závažných problémech. Znala jsem dva případy, kdy došlo k odstranění,a to hojení byl snad větší masakr než samotné záněty
Nojo, pravda, nechala jsem se při vzpomínce na tu hrůzu trochu unést. Jeden případ ucpání nic neznamená.
Na druhou stranu, u nás paseku udělalo hned první ucpání té druhé a bylo doživotně vymalováno. Mimochodem hojení po těch žlázkách bylo úplně v pohodě, ty píštěle byly problém.
Každopádně za jedním si stojím: pokud žlázky začnou dělat problémy (tedy opakovaně), pryč s nimi.
napsal(a):
prostě se to zahojí, ale nebude to hned, je to prostě teď velká a hluboká rána
chirurgie je strašlivá řezničina a to byste teprve viděla, jak se věci můžou špatně hojit. jako reakce na prvotní, jednorázový problém je to jak atomovka na mouchu.
Děkuju🌷, určitě to budu nejdřív léčit konzervativně.
Ta rána je taková blbá na blbým místě, mám z toho respekt, mám tenhle problém prvně.
Kéž by to šlo 👃
Doron
napsal(a):
Díky. Měl rupturu. Ona to dnes čistila, vyplachovala, i minule teda.
Do narkózy se mi moc nechce, radši bych se tomu vyhnula, pokud by to šlo.
Na veterině byl moc statečný, ale ten límec se mu vůbec nelíbí, tváří se jak boží umučení, to mě taky trápí.
"Hmn_" onehdá na "Kočkách" dávala odkaz na jakýsi látkový límec - prý velmi dobře snášený. Zkuste jí písnout (už zas nevím, jestli si tykáme nebo vykáme ).
Edit: Tak jdu zas s křížkem po funuse... Ale mám pocit, že ten tip od "Hmn_" na límec byl ještě trochu jiný než ten od "Impact"...
fikovnice
napsal(a):
"Hmn_" onehdá na "Kočkách" dávala odkaz na jakýsi látkový límec - prý velmi dobře snášený. Zkuste jí písnout (už zas nevím, jestli si tykáme nebo vykáme ).
Edit: Tak jdu zas s křížkem po funuse... Ale mám pocit, že ten tip od "Hmn_" na límec byl ještě trochu jiný než ten od "Impact"...
Děkuju🌷 , v každém případě jsem o tomhle typu límce nevěděla, prostě trdlo.
Zatím má improvizovanej, zítra snad přijde.
Tykáme si;).

nikdy jsem u žádné dosavadní dogy neřešila problém s análkama... A Yoda začal o svátcích "špinit" - měl omatlanou levou část konečníku. Moc to neřešil (jen se snažil lízat fleky na pelechu). Takže vyčištěno (nic neprasklo, začínající zánět...) mastička (i na doma), kontrola pro jistotu v pátek. Tak doufám, že to tím skončí a nebude se to vracet...
Tak ještě že tak!
U nás to bylo strašný martyrium, dneska zase jdeme na veterinu, tajně doufám, že naposled👃.
Nakonec jsme dali nový ATB, chtěla jsem nechat udělat kultivaci, ale mezitím zabraly.
Do rány jsem dávala stříkačkou tetracyklin, to asi dost pomohlo.
Super, že jste to chytli včas 👍.
A jakou mastičku Vám dali?

Doron
napsal(a):
Tak ještě že tak!
U nás to bylo strašný martyrium, dneska zase jdeme na veterinu, tajně doufám, že naposled👃.
Nakonec jsme dali nový ATB, chtěla jsem nechat udělat kultivaci, ale mezitím zabraly.
Pana Veyxal Salbe... neznám

Doron
napsal(a):
Tak ještě že tak!
Tak ať se zadek dohojí!
Xerxová
Věřím a doufám, že problém vyvstal (vytekl) jednou a provždy.