Jak naučit psa chodit na vodítku, vedle jiného psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KříženecKiki

30.3.2023 07:50
KříženecKiki

XXX.XXX.218.26

Dobrý den, mám štěně křížence 8 měsíců. Zvládá jít vedle nohy na vodítku. Proběhne na přivolání pokud je navolno. S ostatními pejsky problém nemá. Ale! Neumí jít vedle jiného psa, který je na vodítku. Bratr si pořídil též štěně. Holky se očichaly, chvilku zablbnuly a dobrý. A že půjdeme na procházku. Ta od bratra, pět měsíců šla pěkně vepředu na vodítku. Ta moje neustále skákala na její vodítko a kousala do něho. Skákala i po tom druhém štěněti. Takže celá procházka se nesla v neustálých povelech, stahování a zakopávání o psa. Na pamlsky mi v tu chvíli kašlala a na povely též.. Jak ji to odnaučit. A i když jsem šla metr od bratra ,stejně měla neustále výpady.. Ať víme, co zlepšit a naučit ji to. Socializační procházky tady u nás ve městě nejsou. A když vidím, jak se chová s jedním psem, bůhví co by bylo s více

30.3.2023 08:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak je metr pro ni ještě málo, musíte jít dál. A pilovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2023 10:52

Iba môj súkromný názor. Ja by som v momente kedy začne výpad na vodítko tej druhej (alebo na ňu) cukla by som zapovelovala "NIE" a ostala stáť s tým, že brat by šiel ďalej. Po upokojení by som išla ďalej "dobehla" odídených a v momente výpadu zase zopakovala - jednoducho NIE a ostaneme stáť kým sa neskľudní. Myslím, že by jej mohlo dôjsť, že "blbnutím" nikam nedôjde a kamoš dokonca odíde. Zbytočne donekonečna povelovať (aj tak to nesplní) a odmeňovať pamlskom nie je za čo. Odmena pri správnom chovaní bude to že ideme spolu s kamošom - ale ako vravím iba môj názor

30.3.2023 11:41

Třeba s tou druhou nikam chodit nechce.
Může se vyblbnout, pak až dělat slušnou. Víc psů, víc legrace, školka, cvičák, park, jsou i jiná města.
Umí jít vedle nohy, vedle jiné nohy? Dál od pokušení. Jak říká Zrzavci, víc metrů. Asi neumí.
Když jde pes vedle mě po levé straně, vedle mě vpravo je člověk, vedle jeho pravé nohy ten druhý pes, mezi lidmi 5 m díra, tak jak by se mohli psi kousat do vodítek?
No, takže to u nohy pes neumí; nenaučili jste to pořádně a teď po něm chcete, aby to uměl v nejtěžším prostředí.
Nefunguje to. Tak znovu, jiný povel, nepospíchat, necpat se tak blízko.

30.3.2023 12:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Iba môj súkromný názor. Ja by som v momente kedy začne výpad na vodítko tej druhej (alebo na ňu) cukla by som zapovelovala "NIE" a ostala stáť s tým, že brat by šiel ďalej. Po upokojení by som išla ďalej "dobehla" odídených a v momente výpadu zase zopakovala - jednoducho NIE a ostaneme stáť kým sa neskľudní. Myslím, že by jej mohlo dôjsť, že "blbnutím" nikam nedôjde a kamoš dokonca odíde. Zbytočne donekonečna povelovať (aj tak to nesplní) a odmeňovať pamlskom nie je za čo. Odmena pri správnom chovaní bude to že ideme spolu s kamošom - ale ako vravím iba môj názor

Takto toho psa pravděpodobně zacyklíte.

30.3.2023 12:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já myslím, že není zapotřebí cukat, pes je pochopitelně vyblázněnej radostnej, je to odrostlý psí dítě, tak se to prostě musí naučit, pomůžu si tím, že je nejdřív nechám vyřádit někde, kde můžou a pak teprve půjdu cvičit - ano cvičit, ne se procházet - tu společnou chůzi, kde si budu hrát se vzdáleností, a chutností odměn.

30.3.2023 13:37

Zrzavci veď zadávateľka píše, že sa najprv spolu hrali až potom išli na prechádzku - tak som to brala. A asi to beriem podľa seba, kedy náš pes presne vedel čo je originál cvičenie a čo "bežná" prevádzka, preto som začala "cvičiť" v bežnej prevádzke a nikdy nie dlho - maximálne tri opakovania, potom zmena. A že teda mám (mala som) reaktívne bojazlivé teľa. Prácu so vzdialenosťou sme realizovali na cvičáku - tam by sa podľa nás mohli učiť - zvládli sme to ako z učebnice. A potom sme išli do bežnej prevádzky ... A nefungovalo to. Musela som si vymyslieť podobné, no vlastné postupy. Hlavne som makala na sebe - chce to trpezlivosť. A cuknutie v takýchto situáciách asi použije podvedome každý. A aj tak som doteraz úplne nezvládla prechod okolo susedových psov za plotom - ostatných zvláda v pohode, no títo sú proste "výnimoční" a na toto som ešte nič nevymyslela. Cvičenie (originál cvičenie so vzdialenosťou) pochopí - aha teraz mám cvičiť tak cvičí a funguje na 110 % . Kľudne si sadne čumí na mňa, žerie pamlsky (0,5 m od ich plotu) tí sa môžu aj rozkrájať - nerieši. Ak skúsim prechod na "bežný mód" - proste ideme po ulici - tak štartuje po nich ako besná. A nechápem, že keď ide so synom tak to ani neskúsi. A syn nepamlskuje, necuká vodítkom (málokedy vôbec psa pripne) .. no on má asi to "niečo" vrodené.

30.3.2023 13:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci veď zadávateľka píše, že sa najprv spolu hrali až potom išli na prechádzku - tak som to brala. A asi to beriem podľa seba, kedy náš pes presne vedel čo je originál cvičenie a čo "bežná" prevádzka, preto som začala "cvičiť" v bežnej prevádzke a nikdy nie dlho - maximálne tri opakovania, potom zmena. A že teda mám (mala som) reaktívne bojazlivé teľa. Prácu so vzdialenosťou sme realizovali na cvičáku - tam by sa podľa nás mohli učiť - zvládli sme to ako z učebnice. A potom sme išli do bežnej prevádzky ... A nefungovalo to. Musela som si vymyslieť podobné, no vlastné postupy. Hlavne som makala na sebe - chce to trpezlivosť. A cuknutie v takýchto situáciách asi použije podvedome každý. A aj tak som doteraz úplne nezvládla prechod okolo susedových psov za plotom - ostatných zvláda v pohode, no títo sú proste "výnimoční" a na toto som ešte nič nevymyslela. Cvičenie (originál cvičenie so vzdialenosťou) pochopí - aha teraz mám cvičiť tak cvičí a funguje na 110 % . Kľudne si sadne čumí na mňa, žerie pamlsky (0,5 m od ich plotu) tí sa môžu aj rozkrájať - nerieši. Ak skúsim prechod na "bežný mód" - proste ideme po ulici - tak štartuje po nich ako besná. A nechápem, že keď ide so synom tak to ani neskúsi. A syn nepamlskuje, necuká vodítkom (málokedy vôbec psa pripne) .. no on má asi to "niečo" vrodené.

Jo, jsem to napsala blbě, to je pravda. V podstatě je to cvičení na té procházce, ale myšleno tak, že se na to zaměřím, věnuju se tomu, nevěnuju se ničemu jinému, druhá strana se mnou kooperuje, tedy reaguje podle toho, jak nám to jde/nejde a počítá s tím, že se já druhý straně nevěnuju, jsem plně koncentrovaná na psa.
Já v podstatě cvičím provozní poslušnost jen na procházkách /dobře někdy doma, nebo na chalupě, ale to je kvůli zabavení psů, / Když jsem měla svýho psa po napadení v módu, že se bál a preventivně všechny odstrašoval, používala jsem - vždy se svolením - ostatní pejskaře - vhodné - jako cvičební pomůcku. třebas pána s rotíkem v polích, toho jsem využila úplně lůkcusně, páč on se taky zapojil. takže ano, myslela jsem to takhle.

30.3.2023 13:45

Na začátku by možná pro nácvik nebylo špatné kromě vzdálenosti využít i nějakou bariéru (např. lavičku).

30.3.2023 13:47

Já chci, aby se můj pes podíval na druhého psa, automaticky se zařadil k mé levé noze a jde se.
Dosáhnu toho tou prací se vzdáleností.
Na cvičáku ne, v provozu.
Cvičák mi řekne (asi, tam nechodím, neumim), jak učit.
Takže.
eena chce, aby pes cvičil,
já chci, aby pes šel vedle mě - pomocí toho, co už se naučil
cukání se používá v nouzi, kdy jde pes natvrdo do útoku, nebo mu zapomněli dát prášky, což nebude tento případ
běžný mód se dělá s naučeným chováním

30.3.2023 13:49

Cukání je k prdu. Lepší je psa cíleně naučit reagovat na tlak.

30.3.2023 13:52

Cukání je k prdu. Lepší je psa cíleně naučit reagovat na tlak.

To ako? Neviem si to predstaviť

30.3.2023 14:08

To ako? Neviem si to predstaviť

Mrkněte na videotéku Koiry, Wami tam k tomu měla video, jestli se nepletu.

Edit: Ještě k tomu cukání - pes žije okamžikem, a když si uvědomíte mechaniku toho škubnutí, tak zjistíte, že než škubnete, musíte to vodítko povolit…

Přidejte reakci

Přidat smajlík