Sousedův pes utíká
Pess

XXX.XXX.14.127
Zdravím, obracím se s dotazem zda nemá někdo podobnou zkušenost. Sousedův pes utíká, už napadl mého psa a manžela, vše jsme řešili na úřade kdy se ale jednalo pouze o přestupek a dostal pokutu 500,- pes mu neustále utíka a máme strach aby se napadení neopakovalo. Soused je arogantní a nějak si z toho nic nedělá když pes uteče. Vždy se jedná pouze o přestupek. Nevíte co v takovém případě dělat? Díky
Pess
napsal(a):
Zdravím, obracím se s dotazem zda nemá někdo podobnou zkušenost. Sousedův pes utíká, už napadl mého psa a manžela, vše jsme řešili na úřade kdy se ale jednalo pouze o přestupek a dostal pokutu 500,- pes mu neustále utíka a máme strach aby se napadení neopakovalo. Soused je arogantní a nějak si z toho nic nedělá když pes uteče. Vždy se jedná pouze o přestupek. Nevíte co v takovém případě dělat? Díky
Pořiďte si pepřový sprej nebo paralyzér a když se k vám sousedův pes přiblíží, tak ho normálně osolte. Samozřejmě za předpokladu, že to není bišonek nebo něco nad čím jde mávnout rukou.
Vítejte v našem světě, lidi se prostě zbláznili... Pořiďte si paralyzér a se psem se nemazejte. Není vaše chyba, když se mu něco stane. Máte zodpovědnost za vašeho psa a jestliže mu jde o život, je z vaší pozice důležitejší váš pes než nějakej bezprizorní výtržník. Hádám, že to je velký pes, když se řešilo napadení manžela a psa.
Pess

XXX.XXX.14.127
Jedná se o velkého psa, cca 70kg takže spíš řeším co je v našich silách možné udělat aby se už situace to že ho potkám neopakovala. Chodím ven i s dcerou a mám strach. Pepřak a paralyzer mám, pes je ale velmi agresivní potkat ho je opravdu nebezpečné a nechci se spoléhat jen na své obranné prostředky. Bohužel město nic neděla.
Zavolat odchyt, to má cca Městská policie. Majitel bude platit, bude ho to bolet víc.
Nebo normálně 158. Útočí na mě pes, schovala jsem se za kontajnery, prosím, přijeďte. A hodně křičet.
edit.: Napadení člověka a 500 pokuta? To je zajímavé.
Velký pes. Asi bych ho zastřelila.
Nevím. Není to jezevčík.
Pess
napsal(a):
Jedná se o velkého psa, cca 70kg takže spíš řeším co je v našich silách možné udělat aby se už situace to že ho potkám neopakovala. Chodím ven i s dcerou a mám strach. Pepřak a paralyzer mám, pes je ale velmi agresivní potkat ho je opravdu nebezpečné a nechci se spoléhat jen na své obranné prostředky. Bohužel město nic neděla.
On i agresivní pes, když jednou dostane paralyzérem po rypáku, si příště může dost rozmyslet. Zvlášť, když se vám povede to spojit s vaším hlasem, tak pak z toho můžete vykřesat i reakci na váš hlas podobnou reakci na paralyzér. Nám se to povedlo. Jinak když tomu situace dovolí, volat 158. U nás je třeba ten problém, že než bychom se domluvili, pes už bude dávno pryč - právě proto, že se nenecháme exemplárně rozervat, abychom pro tu policii něco měli a nejdřív se samozřejmě bráníte než abyste vyvolávala kdovíkde. A zpětně už je to vždycky problém.