Zvýšený bilirubin - strava

Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chuck

31.3.2023 20:26
Chuck

XXX.XXX.13.39

Dobrý den,
Našemu krysaříkovi (13let) vyšly krevní testy s bilirubinem na horní hranici. Veterinář nám doporučil omezit pamlsky. Chtěla jsem se zeptat, co konkrétně v pamlskách vadí, abychom mohli upravit stravu a případně nasadit nějakou dietu.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2023 20:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

mno.

bilirubin může být konjugovaný nebo nekonjugovaný a jeho zvýšená hodnota má v zásadě tři příčiny: moc ho vzniká kvůli hemolýze, špatně je zpracovávaný kvůli jaternímu onemocnění nebo se blbě vylučuje při neprůchodnosti žlučových cest.

pamlsky celkem nezpůsobují ani hemolýzu, ani jaterní onemocnění, ani obstrukci žlučových cest.

1.4.2023 08:44
kometa

XXX.XXX.147.163

Chuck napsal(a):
Dobrý den,
Našemu krysaříkovi (13let) vyšly krevní testy s bilirubinem na horní hranici. Veterinář nám doporučil omezit pamlsky. Chtěla jsem se zeptat, co konkrétně v pamlskách vadí, abychom mohli upravit stravu a případně nasadit nějakou dietu.
Děkuji

Viz bodlinka.

Mě by v první řadě zajímalo, PROČ je ten bilirubin zvýšený. (Ne)podáváním pamlsků to neovlivníte.

1.4.2023 11:41
megi-the-dog

XXX.XXX.210.163

Možná myslel, aby se strava upravila na jaterní dietu.
Cožto samotné pamlsky asi moc nepomohou.
To je legrace. Pes může být třeba lehce otráven. :-)
https://vetspace.2ndchance.info/why-is-my-dog-or-cats-blood-bilirubin-level-high-or-low/

Buď neříkáte vše, nebo bych se rychle přesměrovala k jinému lékaři.

kikionka

6.4.2023 21:46
kikionka

XXX.XXX.123.44

kometa napsal(a):
Viz bodlinka.

Mě by v první řadě zajímalo, PROČ je ten bilirubin zvýšený. (Ne)podáváním pamlsků to neovlivníte.

Souhlas. Bylo zvýšené ještě něco jiného? Pokud ne, krevni testy bych za nějaký čas zopakovala.
U jaterních onemocnění je lepší nižší příjem “neamonogennich” proteinů. Takže to pan doktor asi řekl v rámci snahy snížit proteinovy příjem.