Tak nadešla nová sezóna, Malina nám vyrostla a v podstatě teď řešíme dvě věci.
Potřebovala bych doporučit a poradit s postrojem vhodný na běh u kola či koloběžky. Nepůjde o každodení činnost. Nejlépe něco kvalitního za rozumnou cenu, nebráním se ani nákupu z druhé ruky. Je jasné, že bude muset mít hodně přesek, páč Malina má atypickou postavu, jako každý vořech. Zaujalo mě to třeba tady https://www.4dox.cz/objednavka/smart-postroj ,ale mám tušení, že to asi nebude to pravé na to běhání?
Pak vodítko na tůry, jako jít 10 km s vodítkem v ruce mi někdy i vadí, tak mě napadlo mít nějaké kolem pasu, ale taky bych byla ráda za názor, jestli něco takového https://www.deminas.cz/voditko-na-behani-se-psem-bezecke-voditko/
Běhání se psem u mě nehorozí, půjdu klidně ostrou chůzí, ale běhání nesnáším od děství. Běhám jen v nutných případech, když mi má něco ujet .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste se poradit zde, nabízí zboží od více specializovaných firem. A nejen tahací postroje.
https://www.mushgo.cz/
Vini

XXX.XXX.109.194
S mushgo mám velice dobrou zkušenost. Po telefonu s vámi proberou všechno co potřebujete vědět. Nejlepší je si k nim zajet a věci vyzkoušet pokud nebydlíte daleko od Brna.
Trickyvoo
napsal(a):
Tak nadešla nová sezóna, Malina nám vyrostla a v podstatě teď řešíme dvě věci.
Potřebovala bych doporučit a poradit s postrojem vhodný na běh u kola či koloběžky. Nepůjde o každodení činnost. Nejlépe něco kvalitního za rozumnou cenu, nebráním se ani nákupu z druhé ruky. Je jasné, že bude muset mít hodně přesek, páč Malina má atypickou postavu, jako každý vořech. Zaujalo mě to třeba tady https://www.4dox.cz/objednavka/smart-postroj ,ale mám tušení, že to asi nebude to pravé na to běhání?
Pak vodítko na tůry, jako jít 10 km s vodítkem v ruce mi někdy i vadí, tak mě napadlo mít nějaké kolem pasu, ale taky bych byla ráda za názor, jestli něco takového https://www.deminas.cz/voditko-na-behani-se-psem-bezecke-voditko/
Běhání se psem u mě nehorozí, půjdu klidně ostrou chůzí, ale běhání nesnáším od děství. Běhám jen v nutných případech, když mi má něco ujet .
K tomu opasku - Malina je předpokládám lehčí pejsek, takže nemá extra tah, pokud nebudete běhat závodně, úplně na zkoušku stačí něco jako z odkazu- akorát já jsem koupila snad za 300,- skoro to samé. V tom vodítku nám teda hned první vycházku praskla ta guma (amortizér), ale ono je stejně krátké, pak už jsme ho nepoužívali a na opasek jsem si připínala jiné delší vodítko, které má karabiny na obou koncích. Já mám ale těžké tahavé psisko, u toho tenkého opasku mi někdy škubnutí udělalo i modřinu na zádech , ovšem když jsem koupila široký vypolstrovaný opasek, který je fakt super pohodlný, tak ten je zase nepoužitelný v létě, protože se pod ním při chůzi člověk potí jako prasátko
Nejvíc u nás opasek na venčení používá syn (11), který má tím jistotu, že psisko udrží :)
Určitě si nemyslím, že by postroj pro Malinu musel mít hodně přezek. To, že je vořech, neznamená, že má atypickou postavu. Podle fotek bych řekla, že má úplně normální proporce.
Atypickou postavu mají různá nesouměrná plemena, třeba krátkonohá - délka hřbetu odpovídá o dost většímu psu, pak jim to na zbytku těla nesedí
Jak už tu holky radily, nedám dopustit na MushGO. Cokoliv na psa objednáte, dámy s vámi prokonzultujou, neexistuje, že by odešla objednávka, aniž by to s vámi probraly. Nebo jim lze i zavolat, volají i zpět, když nemají čas.
Já jsem padnoucí postroj sháněla léta, vyhodila jsem fůru peněz za různý levný nefunkční, rvalo mi oči dívat se, jak to Vikině nesedí, přetáčí se apod.
Nakonec mi paní Levíčková z MushGO napsaovala na Vikinu Manmat Ricco a na pinčovou Zero DC short. A od tý doby klid a pohoda.
Co se týče 4 dox, jak jste dávala odkaz na ten postroj na míru...já na 4 dox nedám dopustit, mám od nich na sebe už snad všechno krom spodního prádla , ale zrovna ty postroje se moc nepovedly, opět hlavně u Vikiny. Možná jsem blbě měřila, nevím. Každopádně, špatný nejsou, spoustě psů bezvadně sedí.
Co se týče toho tahu - mně jednou řekla paní v canicrossový prodejně, že záleží, jak moc je pes v tahu. A třeba pětikilová pinčová, která se do toho vyloženě neopře, prostě jen poběží, si klidně vystačí s tím postrojem ze 4dox.
JInak za mě jsou postroje super věc. Já jsem tu nedávno četla, jak jste psala, že Malina většinu cesty táhla a měla jsem cukání napsat, ale pak jsem si to rozmyslela.
Ale teď to teda napíšu ...pokud bude Malina částečně nebo převážně vodítková a k tomu bude mít tendenci tahat, tak na obojku jí odděláte pohybovej aparát.
Když vidím lidi, jak jim psi imrvére tahají na obojku - ne výjimečně, když vidí kočku, ale prostě pořád, denně...nejradši bych těm lidem udělala to samý. A jsou i experti, kteří nechají psa na obojku běhat v tahu - viděla jsem
Ona existuje taková pověra, že když pes tahá na obojku, na postroji bude tahat ještě víc, protože se do toho bude moci pořádně opřít. Ale dost často je to právě naopak.
Děkuji všem za tipy.
Podobný obchod v Praze asi není že? Já že tam bych mohla zajít s Malinou i osobně.
Že má Malina nesouměrnou postavu mě napadlo až na základě toho, jak dlouho jsme sháněli náhubek. Má prostě malou hlavu k svému tělu. Tělo mi naopak přijde trochu dlouhé.
Na běžných procházkách její tahání koriguju a i se to daří, ale pak jsem týden nemocná, muž jí nechá tahat jak jí napadne, páč jemu to až tak nevadí a mě pak táhne jak zběsilá. Tak pokaždé odnaučuji. Určitě není v mém zájmu, aby cokoliv tahala, spíš aby měla něco pohodlného, co jí nebude škodit.
Takže do toho obchodu Mushgo by stačilo napsat, na co ten postroj potřebuji plus nějaké míry a oni mi sami vyberou?
Muž byl dneska s Malinou jen tak na procházce a prý bylo vidět, že je zklamaná, že jdou bez kola. No je fakt, že po včerejším běhu u kola bylo její nadšení nezměrné. Ono je ale možné, že jí to rychle přestane bavit. Ona už to tak má, když vymyslím, něco nového, je nadšená, ale pak jí to rychle přestane bavit. Takže si ani nedovedu představit, že bychom pilovali nějakou činnost pořád dokola a ona to dělala ráda.
MushGo jsou sice v Brně, ale dělají pravidelně tour po republice. Prahu mají zrovna příští týden naplánovanou. Jen je třeba si zarezervovat termín. https://www.mushgo.cz/rezervacni-system/
Taky doporučuji, kupovala jsem tam takhle komplet výbavu loni. Brala jsem tedy nakonec jak dlouhý, tak krátký postroj a vodítko.
Na koloběžce nakonec jezdíme stylem, že cca 2km jde v plným tahu na dlouhým postroji a pak dalších cca 10 na krátkým postroji volným tempem v lehkým cvalu, klusu, jak chce. Jedu podle něj...
Trickyvoo
napsal(a):
Děkuji všem za tipy.
Podobný obchod v Praze asi není že? Já že tam bych mohla zajít s Malinou i osobně.
Že má Malina nesouměrnou postavu mě napadlo až na základě toho, jak dlouho jsme sháněli náhubek. Má prostě malou hlavu k svému tělu. Tělo mi naopak přijde trochu dlouhé.
Na běžných procházkách její tahání koriguju a i se to daří, ale pak jsem týden nemocná, muž jí nechá tahat jak jí napadne, páč jemu to až tak nevadí a mě pak táhne jak zběsilá. Tak pokaždé odnaučuji. Určitě není v mém zájmu, aby cokoliv tahala, spíš aby měla něco pohodlného, co jí nebude škodit.
Takže do toho obchodu Mushgo by stačilo napsat, na co ten postroj potřebuji plus nějaké míry a oni mi sami vyberou?
Muž byl dneska s Malinou jen tak na procházce a prý bylo vidět, že je zklamaná, že jdou bez kola. No je fakt, že po včerejším běhu u kola bylo její nadšení nezměrné. Ono je ale možné, že jí to rychle přestane bavit. Ona už to tak má, když vymyslím, něco nového, je nadšená, ale pak jí to rychle přestane bavit. Takže si ani nedovedu představit, že bychom pilovali nějakou činnost pořád dokola a ona to dělala ráda.
Napsat, no...spíš bych tam zavolala. Je možné, že telefon zvedne někdo, kdo nebude vědět, ale zatím se mi vždycky ještě tentýž den ozval někdo kompetentní.
V Praze prodejna není, je v Brně.
Ale dělají zkoušecí akce napříč republikou - MushGO tour - na jedné takové jsme právě přišly k postrojům. Chce to sledovat...
https://www.facebook.com/photo?fbid=613739820767819&set=a.428621672612969
Jinak veškerý oblečení - a že ho máme - jsme řešily přes telefonáty.
Mně z MushGo dali vyčerpávající odpověď po mailu, poslala jsem i fotku psa a důležitá byla váha. To osobní zkoušení je samozřejmě lepší, ale dá se nechat si poslat i několik typů, co doporučí, psa v nich nafotit a čekat na zhodnocení. Jsou opravdu úžasní, jen to samozřejmě tímhle způsobem není za dva dny hotový.
+ na stránkách mají videa, fotky...začátečník zjistí, že jeho představa není jen tak. Zas se ale vybírá důležitá věc a třeba na několik let.
Arziska

XXX.XXX.201.243
Já bych postroj porizovala pouze vyzkoušený. Měla jsem vybrany od Nonstopu, přišel mi super po všech stránkách. No a pak jsem se psem pro jistotu vyrazila do Mushgo a ejhle, vůbec neseděl. A to nemám psa s atypickou postavou. Vybrali jsme jiný postroj, ve kterém se pes citi dobre a všichni jsme spokojeni. Mushgo je super, opravdu jsou tam odborníci, co skvele poradi.
Přidávám se, a opět, také doporučuji mushgo :) . Dlouhé postroje jsem vybírala psovi na Mush tour, to byl teda očistec - má atypickou postavu, atletické tělo, ale hodně širokou hlavu. No a dlouhé postroje jsou přes hlavu, takže co jsme mu narvali přes hlavu, tak bylo obří na těle. Nakonec jsme ale našli. Jen bych dodala, ze s věkem se to měnilo, i když pes vážil víceméně stejne, tak postroj na tahani třeba po dvou letech přestal sedět (jak který). A já si toho ani nevšimla 🤭. Podruhé jsme tam jeli s tím, ze chci pro psa novy postroj, ale stejný jako má, holky z Mushgo ale hned viděli, ze nesedí. Asi se vytáhl časem. Po dlouhém zkoušení jsme vybrali jinej, u toho jsem ale zjistila až doma, ze poradne nesedí (to bylo poprvé, co něco zkoušene primo v Mushgo nesedelo), při zkoušení totiž netahal na plno, a pak když se do toho opřel, tak postroj skrtil. Prodala jsem a když byli poblíž, jeli jsme vybrat novy. Ten teda sedí už dva roky minimálně. U feny (stafbul) byl dlouhý postroj jednodušší, a rovnou jsme objednávali (taky po poradě s nimi, od výrobce, co šije přímo na bully), na poprvé jsme netrefili velikost, protože fena byla na váhu lehčí, ale tím jak byla osvalená, tak menší postroj byl malý. Vyměnili jsme za větší velikost a mame ho doted. Pak jsem ještě objednavala krátké vycházkove postroje, mě doma přišly docela Ok, ale konzultovala jsem fotky a videa ještě s paní Levíčkovou, a te se to nelíbilo. Zrovna byli poblíž, tak jsme i s postrojema vyrazili - nebylo to velikosti, ale strihem, ani jednomu psovi neseděl, a vybrali jsme úplně jiné. Sedák mame od Manmatu, vodítka s amortizerem přímo Mushgo.
Za mě fakt nejlepší vychytat až budou poblíž a jet tam osobně, zkoušet, a snažit se fakt k plnému tahu.
Arziska
napsal(a):
Já bych postroj porizovala pouze vyzkoušený. Měla jsem vybrany od Nonstopu, přišel mi super po všech stránkách. No a pak jsem se psem pro jistotu vyrazila do Mushgo a ejhle, vůbec neseděl. A to nemám psa s atypickou postavou. Vybrali jsme jiný postroj, ve kterém se pes citi dobre a všichni jsme spokojeni. Mushgo je super, opravdu jsou tam odborníci, co skvele poradi.
Jo, tak přesně to bylo u nás. A to jsme to konzultovali, po mailu, ale proste ani jednomu mému psovi nonstop neseděl. Což není jejich chyba, ale proste se to takhle hůř odhaduje.

Přidali další sloty, tak by Vám to možná klaplo. :)

Nevím odkud jste Trickyvoo, ale pokud je pro Vás dostupný Jablonec nad Nisou, tak skvělá prodavačka je v https://www.izviratka.cz/, mají v Jbci kamennou prodejnu. Objednala jsem si na prodejnu 3 různé postroje k vyzkoušení. Prodavačka se mi maximálně věnovala, s každým postrojem nás vyslala na krátkou procházku, ať si ho vyzkoušíme v praxi, opravdu mohu jen doporučit.
napsal(a):
Nevím odkud jste Trickyvoo, ale pokud je pro Vás dostupný Jablonec nad Nisou, tak skvělá prodavačka je v https://www.izviratka.cz/, mají v Jbci kamennou prodejnu. Objednala jsem si na prodejnu 3 různé postroje k vyzkoušení. Prodavačka se mi maximálně věnovala, s každým postrojem nás vyslala na krátkou procházku, ať si ho vyzkoušíme v praxi, opravdu mohu jen doporučit.
Taky doporučuji https://www.izviratka.cz/ jsme od Kladna. Objednala jsem postroj zde. Poté jsem ho vrátila a objednala jiný, a pak raději zajela přímo na prodejnu. Slečna nám se vším poradila vyzkoušeli jsme plno postrojů a úplně to není jednoduché trefit ten správný. Slečna poradí, má to v oku a ve zkušenostech.
Před poslední objednávkou jsem se také radila jen přes email ohledně velikosti. Případně lze zavolat. A není problém s výměnou zboží, pokud nesedne či si objednat více a nevyhovující vrátit.