Ukníkaná, bez zájmu o jídlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2023 08:13
P.C.

XXX.XXX.5.118

U roční feňule pozorujeme posledních cca 14 dní změnu chování. Jednak nemá moc zájem o jídlo, který vždycky milovala. Včera odzívla i morkovou kost, vepřovou kost s masem, šlachy tak nějak pocumlá.
Pak je taková neklidná, když jsme doma, tak nám furt chodí za zadkem, i když jdu jen do koupelny na zuby, tak na ty tři minuty musí přijít a lehnout si ke mně. Když jsem v kuchyni, tak tu chodí a kňučí. V noci chodí po bytě a očuchává rohy, to dělala jako mimino.
Nemá sicflajš, pořád chodí na různá místa.
Prostě jako by něco chtěla, ale nevíme co.

Venku je zase naopak úplně urvaná, štěká na cizí psy, lidi (psala jsem nedávno, že štěká na divný věci, tak teď skoro na všechny). Zvuky na chodbě v baráku, co jí už nevadily, tak jí vadí a štěká.

Prostě doma taková lítostivá buchta a venku pouští hrůzu.
Může to souviset s nějakou pubertou?
Díky.

2.4.2023 08:14
impact

XXX.XXX.106.125

Kdy hárala?

2.4.2023 09:23
P.C.

XXX.XXX.5.118

impact napsal(a):
Kdy hárala?

Je to akorát čtvrt roku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2023 09:31

P.C. napsal(a):
U roční feňule pozorujeme posledních cca 14 dní změnu chování. Jednak nemá moc zájem o jídlo, který vždycky milovala. Včera odzívla i morkovou kost, vepřovou kost s masem, šlachy tak nějak pocumlá.
Pak je taková neklidná, když jsme doma, tak nám furt chodí za zadkem, i když jdu jen do koupelny na zuby, tak na ty tři minuty musí přijít a lehnout si ke mně. Když jsem v kuchyni, tak tu chodí a kňučí. V noci chodí po bytě a očuchává rohy, to dělala jako mimino.
Nemá sicflajš, pořád chodí na různá místa.
Prostě jako by něco chtěla, ale nevíme co.

Venku je zase naopak úplně urvaná, štěká na cizí psy, lidi (psala jsem nedávno, že štěká na divný věci, tak teď skoro na všechny). Zvuky na chodbě v baráku, co jí už nevadily, tak jí vadí a štěká.

Prostě doma taková lítostivá buchta a venku pouští hrůzu.
Může to souviset s nějakou pubertou?
Díky.

Zdravotní problém vyloučen?

2.4.2023 10:01
P.C.

XXX.XXX.234.100

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravotní problém vyloučen?

Jdeme v týdnu k vet, budeme řešit.

2.4.2023 10:13
janaa

XXX.XXX.174.242

Typické příznaky falešky

2.4.2023 10:37
P.C.

XXX.XXX.234.100

janaa napsal(a):
Typické příznaky falešky

Díky, to mě trochu napadlo, byť nemáme zkušenosti. Co s tím?

2.4.2023 10:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

vzhledem k tomu, že až 3 měs po hárání, tak tipuju lehčí průběh a stačilo by přidat více "zaměstnání" těla i hlavy
teď zrovna na to není moc počasí, ale čundr nebo alespoň celodenní výšlapy by pomohly

2.4.2023 11:24
P.C.

XXX.XXX.234.100

lupus4 napsal(a):
vzhledem k tomu, že až 3 měs po hárání, tak tipuju lehčí průběh a stačilo by přidat více "zaměstnání" těla i hlavy
teď zrovna na to není moc počasí, ale čundr nebo alespoň celodenní výšlapy by pomohly

Je to teda tak, že před 3 měsíci začala, před 2 skončila.
Na túry se sama klepu, teď mě spíš limituje zdravotní stav, ale pak už bude příroda naše.

Co myslíte, že řekne vet, má to nějak řešit? Jsme trochu v rozpacích z té naší, uvažujeme o změně, tak mě zajímá, jestli se to nějak řeší nebo nechá být.

2.4.2023 12:34

P.C. napsal(a):
Je to teda tak, že před 3 měsíci začala, před 2 skončila.
Na túry se sama klepu, teď mě spíš limituje zdravotní stav, ale pak už bude příroda naše.

Co myslíte, že řekne vet, má to nějak řešit? Jsme trochu v rozpacích z té naší, uvažujeme o změně, tak mě zajímá, jestli se to nějak řeší nebo nechá být.

Obecně, jak píše lupus - zaměstnat hlavu a tělo - což občas potřebuje i člověk

A hlídat, kdyby náhodou pyometra. Ale to s vámi dobrý vet probere. A tady to nejspíš nebude tenhle případ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík