Thielli

XXX.XXX.72.155
Dobrý den, prosím o radu, jaký strojek, resp. hlavici použít na holení tlamy a tlapek pudla. Při použití strojku Moser MAX 50, hlavice 10 mm, se nám opakovaně stalo, že byl pes pořezán, při holení došlo až k povrchovému sedření kůže se slabým krvácením. Tuto hlavici tedy používáme pouze s nástavcem při střihání těla, aby nemohla více ublížit. Na tlamu jsme pořídili Moser Rex mini, ten sice neporaní, ale zároveň je na zarostlejší tlamu slabý, strojek nezvládá hustou srst, střih trvá dlouho. Na videích o stříhání pudlů vidíme, jak střihač pracuje se strojkem běžné velikosti bez nástavce, bez problému jede psovi po tlamě od uší k čenichu a výsledkem je krásně krátce oholený čenich.
Moc prosím o radu, jaký strojek s jakou hlavicí pořídit, abychom se nemuseli bát zranění a zároveň, aby zvládl dobré oholení.
Jana
Thielli

XXX.XXX.65.248
Doron
napsal(a):
Ono když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
Učila jsem se stříhat ovce a i když jsem měla stejný strojek a stejnou ovci, výsledek se nedal porovnat:(
Při vší úctě, doporučila bych ho vzít do salónu, nebo požádat nějakou zkušenou strihačku o radu, případně okouknout, jak to dělá.
Dobrý den, děkuji za reakci. Nicméně - my nejsme úplní začátečníci se střihem, psy máme 6 a 7 let, v "salonu" jsme zaplatili nemalý peníz a pudl tedy nevypadal nic moc. Salonů, kde pudla opravdu umí, zase tolik není. Zároveň nemáme výstavní ambice, chceme mít pěkně sportovně ostříhané psy a tak po investicích za střih od průměrných střihaček jsme zvolili cestu, že to zvládneme sami. Do lesa prostě nepotřebujeme úpravu za 2000,-/pes co 6 týdnů.
A že vás v salonu nenechají se učit a ptát na něco, co je jejich nabídka, je celkem pochopitelné, není jim ani příjemné, když tam člověk z povzdálí pozoruje.
Za těch šest let už naši psi sklízejí chválu za střih od kolemjdoucích, problém je prostě pouze střihací hlava 1 mm. Jak je vůbec možné, že psa strojek pořeže/sedře kůži - má s tím někdo, kdo si psa již zkušeně stříhá sám - zkušenost?
Děkuji
J.
Thielli
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci. Nicméně - my nejsme úplní začátečníci se střihem, psy máme 6 a 7 let, v "salonu" jsme zaplatili nemalý peníz a pudl tedy nevypadal nic moc. Salonů, kde pudla opravdu umí, zase tolik není. Zároveň nemáme výstavní ambice, chceme mít pěkně sportovně ostříhané psy a tak po investicích za střih od průměrných střihaček jsme zvolili cestu, že to zvládneme sami. Do lesa prostě nepotřebujeme úpravu za 2000,-/pes co 6 týdnů.
A že vás v salonu nenechají se učit a ptát na něco, co je jejich nabídka, je celkem pochopitelné, není jim ani příjemné, když tam člověk z povzdálí pozoruje.
Za těch šest let už naši psi sklízejí chválu za střih od kolemjdoucích, problém je prostě pouze střihací hlava 1 mm. Jak je vůbec možné, že psa strojek pořeže/sedře kůži - má s tím někdo, kdo si psa již zkušeně stříhá sám - zkušenost?
Děkuji
J.
Spíš bych se ptala chovatelů nebo majitelů pudlů na nějaké FB skupině. Tam určitě lidé mít zkušenosti budou
Thielli

XXX.XXX.65.248
Doron
napsal(a):
Tak to se moc omlouvám:)
🌷
Díky, nemusíte. Neposkytla jsem vyčerpávající informace. Nemám FB a nechci být ani v jakékoli síti, kde se tyto věci řeší, takže jsem zkusila napsat alespoň sem.
Zkusím prostě dokoupit koupit ještě hlavici 1,5 nebo 2 mm. Tam už by ostří nemělo být tak blízko a přitom je to ještě na poměrně krátký střih.
J.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkoušela jste hledat tipy na youtube? Je toho hodně v angličtině (zadáte poodle grooming) ale i když neumíte jazyk, techniku odkoukáte. Stálo mě to pár minut času, bavilo mě to 🙂 pes musí být vykoupaný a vyčesaný, strojek naolejovaný. Asi změním povolání 😎😂
Tady úprava obličeje
https://youtu.be/9yuUdjuXs94
Tady celý pes, strojek wahl bravura
https://youtu.be/L5JIr6Q6kXk
Tady tipy od firmy Moser
https://youtube.com/@MOSERAnimal
A tady vysvětlujínrozdíly mezi strojky
https://youtu.be/jbcyUJuX7NI
Thielli

XXX.XXX.65.248
napsal(a):
Zkoušela jste hledat tipy na youtube? Je toho hodně v angličtině (zadáte poodle grooming) ale i když neumíte jazyk, techniku odkoukáte. Stálo mě to pár minut času, bavilo mě to 🙂 pes musí být vykoupaný a vyčesaný, strojek naolejovaný. Asi změním povolání 😎😂
Tady úprava obličeje
https://youtu.be/9yuUdjuXs94
Tady celý pes, strojek wahl bravura
https://youtu.be/L5JIr6Q6kXk
Tady tipy od firmy Moser
https://youtube.com/@MOSERAnimal
A tady vysvětlujínrozdíly mezi strojky
https://youtu.be/jbcyUJuX7NI
Dobrý den, ano ta vide znám, z videí jsem se naučila nejvíc a rovněž z textů o stříhání převážně cizojazyčných.
A právě tam byla uvedena na tlamu hlava 1 mm - 1,8 mm. A ten 1 mm prostě psa pořeže. Je to stavbou té hlavice. Ostří prakticky kopíruje zuby hlavy a tak stačí sebemenší lehký sklon a poranění je na světě. Takže stříháme vyšší hlavicí a bohužel tím párem častěji, psů je mi líto protože jim to drnčení na tlamě a na tlapách není vůbec příjemné.
U nás se rozhodně ke změně povolání nechystáme, i když už máme obstojné výsledky.
Vykoupat, vyfénovat, vyčesat a ostříhat dva královské pudly je práce na mnoho hodin a za pár týdnů můžete znovu... Pro tchyni stříhám malou pudličku, ta sice nemá takové plochy ale nevydrží se nehýbat ani tři vteřiny v kuse, přivezou mi vždycky zmítající se chuchvalec a chtějí si odvézt tvar psa. No a zkuste stříhat někoho za běhu nebo za letu
J.
janae.

XXX.XXX.160.6
Je pořezaný nebo si čumák sám rozškrábe?
Nemám pudla, ale mám střihací psy. Jeden náš pes má náchylnou kuži, když ho beru jedničkou v protisměru růstu, stejně jako na videu, tak si kůži rozdrbe do krve. Musím si dát velký pozor, abych střihala jen po směru růstu.
Thielli
napsal(a):
Dobrý den, ano ta vide znám, z videí jsem se naučila nejvíc a rovněž z textů o stříhání převážně cizojazyčných.
A právě tam byla uvedena na tlamu hlava 1 mm - 1,8 mm. A ten 1 mm prostě psa pořeže. Je to stavbou té hlavice. Ostří prakticky kopíruje zuby hlavy a tak stačí sebemenší lehký sklon a poranění je na světě. Takže stříháme vyšší hlavicí a bohužel tím párem častěji, psů je mi líto protože jim to drnčení na tlamě a na tlapách není vůbec příjemné.
U nás se rozhodně ke změně povolání nechystáme, i když už máme obstojné výsledky.
Vykoupat, vyfénovat, vyčesat a ostříhat dva královské pudly je práce na mnoho hodin a za pár týdnů můžete znovu... Pro tchyni stříhám malou pudličku, ta sice nemá takové plochy ale nevydrží se nehýbat ani tři vteřiny v kuse, přivezou mi vždycky zmítající se chuchvalec a chtějí si odvézt tvar psa. No a zkuste stříhat někoho za běhu nebo za letu
J.
možná by nebylo od věci se naučit (a i psa) ošetření se souhlasem
Thielli

XXX.XXX.65.248
janae.
napsal(a):
Je pořezaný nebo si čumák sám rozškrábe?
Nemám pudla, ale mám střihací psy. Jeden náš pes má náchylnou kuži, když ho beru jedničkou v protisměru růstu, stejně jako na videu, tak si kůži rozdrbe do krve. Musím si dát velký pozor, abych střihala jen po směru růstu.
Je to pořezání. Jde to jako odření od ostrého struhadla. Hned to krvácí.
Thielli

XXX.XXX.65.248
lupus4
napsal(a):
možná by nebylo od věci se naučit (a i psa) ošetření se souhlasem
Moji psi stojí bez hnutí jak ovce. Jsou odmala trpělivě učení na manipulaci i úpravu srsti, když měli tu smůlu a narodili se jako pudli. Ale netrápíme je víc než je nezbytné. Jak jsem psala, milujeme chůzi po krajině, nikoli po červeném koberci.
Pes tchýně je pes tchýně a výchova celkově je nulová. Přeučit tchýni na jiný přístup k rozmazlené fence je sci-fi
(to pořezání se mi stalo u mých psů, kdy drželi a stačilo, že jsem nepatrně naklonila strojek do většího úhlu)
Thielli
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, jaký strojek, resp. hlavici použít na holení tlamy a tlapek pudla. Při použití strojku Moser MAX 50, hlavice 10 mm, se nám opakovaně stalo, že byl pes pořezán, při holení došlo až k povrchovému sedření kůže se slabým krvácením. Tuto hlavici tedy používáme pouze s nástavcem při střihání těla, aby nemohla více ublížit. Na tlamu jsme pořídili Moser Rex mini, ten sice neporaní, ale zároveň je na zarostlejší tlamu slabý, strojek nezvládá hustou srst, střih trvá dlouho. Na videích o stříhání pudlů vidíme, jak střihač pracuje se strojkem běžné velikosti bez nástavce, bez problému jede psovi po tlamě od uší k čenichu a výsledkem je krásně krátce oholený čenich.
Moc prosím o radu, jaký strojek s jakou hlavicí pořídit, abychom se nemuseli bát zranění a zároveň, aby zvládl dobré oholení.
Jana
Uprimne trochu tapu jakou hlavici mate.
Pokud mate hlavici s vyskou strihu 10mm, pak je to hlavice s oznacenim ME 1225
Nebo mate hlavici s vyskou strihu 1mm, to je hlavice 30F.
Ekvivalentem je u znacky Oster hlavice 4 resp. 10.
Kazdopadne tak nebo tak, obe tyto hlavy jsou na holeni cumaku a tlapek pudla naprosto nevhodne. Obe maji zuby moc daleko od sebe a psa lehce seknete (kor v meziprsti). A to desitka (30F) je na tom jeste porad radove o vagon lepe nez 4 (1225).
Na cumaky a tlapky pudlu (stejne jako treba spodni vnitrky tlapek jinych plemen) se pouzivaji hlavy Oster 40 nebo 50. (Ekvivalent je Moser 50 F).
Josu to tzv. vyholovaci nebo operacni hlavy, s vyskou strihu 0,25 nebo 0,2mm. Jsou to hlavy, ktere pouzivaji veterinari na vyholovani operacniho pole pred operaci.
Ano, pes je vyholen na kuzi. Ale to je u cumaku pudla zadouci. Jakoukoliv jinou hlavou s vyssim strihem riskujete uraz. U cumaku se to asi jeste da ohlidat, kor u klidneho psa, ale u tlapek si to dovolim vzit desitkou jen u svych goldenu :)
Thielli

XXX.XXX.65.248
arosek
napsal(a):
Uprimne trochu tapu jakou hlavici mate.
Pokud mate hlavici s vyskou strihu 10mm, pak je to hlavice s oznacenim ME 1225
Nebo mate hlavici s vyskou strihu 1mm, to je hlavice 30F.
Ekvivalentem je u znacky Oster hlavice 4 resp. 10.
Kazdopadne tak nebo tak, obe tyto hlavy jsou na holeni cumaku a tlapek pudla naprosto nevhodne. Obe maji zuby moc daleko od sebe a psa lehce seknete (kor v meziprsti). A to desitka (30F) je na tom jeste porad radove o vagon lepe nez 4 (1225).
Na cumaky a tlapky pudlu (stejne jako treba spodni vnitrky tlapek jinych plemen) se pouzivaji hlavy Oster 40 nebo 50. (Ekvivalent je Moser 50 F).
Josu to tzv. vyholovaci nebo operacni hlavy, s vyskou strihu 0,25 nebo 0,2mm. Jsou to hlavy, ktere pouzivaji veterinari na vyholovani operacniho pole pred operaci.
Ano, pes je vyholen na kuzi. Ale to je u cumaku pudla zadouci. Jakoukoliv jinou hlavou s vyssim strihem riskujete uraz. U cumaku se to asi jeste da ohlidat, kor u klidneho psa, ale u tlapek si to dovolim vzit desitkou jen u svych goldenu :)
Moc děkuji! Právě v takovou pomoc jsem doufala. Neznám osobně nikoho, kdo stříhá a jít se ptát do salonu mi bylo stydno. Vy asi budete člověk znalý, možná profesionál sám. :-) (o to více si vážím rady a vysvětlení, přeci jen jde o know-how)
Mám ke strojku MOSER MAX 50 dvě hlavice s výškou 1 mm (tam ale používám vždy nástavec právě pro jejich "nebezpečí"), dále hlavici s výškou 5 mm a hlavici s výškou 9 mm. (Teď je u sebe nemám, abych se podívala, zda je na nich i jiné značení než jen ta výška v mm.)
Pak máme ještě ten pidi strojek Moser Mini, ale ten je opravdu je úplné dokončovací detaily.
Zakoupím vyholovací hlavici dle vašeho doporučení.
J.
Thielli
napsal(a):
Moc děkuji! Právě v takovou pomoc jsem doufala. Neznám osobně nikoho, kdo stříhá a jít se ptát do salonu mi bylo stydno. Vy asi budete člověk znalý, možná profesionál sám. :-) (o to více si vážím rady a vysvětlení, přeci jen jde o know-how)
Mám ke strojku MOSER MAX 50 dvě hlavice s výškou 1 mm (tam ale používám vždy nástavec právě pro jejich "nebezpečí"), dále hlavici s výškou 5 mm a hlavici s výškou 9 mm. (Teď je u sebe nemám, abych se podívala, zda je na nich i jiné značení než jen ta výška v mm.)
Pak máme ještě ten pidi strojek Moser Mini, ale ten je opravdu je úplné dokončovací detaily.
Zakoupím vyholovací hlavici dle vašeho doporučení.
J.
Uz je to par let co jsem strihala v salonu, ale zrovna vyska hlav se moc nemeni :)
Ja pouzivala Oster, v te dobe myslim Moser snad jeste ani nebyl :D Takze cislovani u Mosera musim dohledavat.
Ale hlavy jsou kompatibilni, takze jde na Moser strojek pouzit Oster hlava a naopak. Kdysy byvaly Oster hlavy drazsi, jak je to ted netusim.
Ale pokud budete kupovat, tak chcete tuhle: https://strihacistrojky.cz/574-strihaci-hlavice-moser-1245-7300-1-20-mm/?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKtBrT7AUZMsK6GIOrQ97GpSzlHHBNGgo459rrEuwtz5UWLr7Vuc63gaAuZjEALw_wcB
pripadne tuhle: https://www.heapco.cz/strihaci-noze-oster-cryogen-x-c-50-0-2-mm-pro-saphir-lordson-oster-a5/?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKv1THfy6KPzU3XMn16z6jEZ_QHXHkbvZ0t1XvtyhP3ZalXnPStQaNcaAjVAEALw_wcB
PS: odkazy jsou prvni co na me jukly, takze jen koukejte na typ a urcite se nekde budou dat sehnat levneji nebo v akci :)
Thielli

XXX.XXX.65.248
arosek
napsal(a):
Uz je to par let co jsem strihala v salonu, ale zrovna vyska hlav se moc nemeni :)
Ja pouzivala Oster, v te dobe myslim Moser snad jeste ani nebyl :D Takze cislovani u Mosera musim dohledavat.
Ale hlavy jsou kompatibilni, takze jde na Moser strojek pouzit Oster hlava a naopak. Kdysy byvaly Oster hlavy drazsi, jak je to ted netusim.
Ale pokud budete kupovat, tak chcete tuhle: https://strihacistrojky.cz/574-strihaci-hlavice-moser-1245-7300-1-20-mm/?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKtBrT7AUZMsK6GIOrQ97GpSzlHHBNGgo459rrEuwtz5UWLr7Vuc63gaAuZjEALw_wcB
pripadne tuhle: https://www.heapco.cz/strihaci-noze-oster-cryogen-x-c-50-0-2-mm-pro-saphir-lordson-oster-a5/?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKv1THfy6KPzU3XMn16z6jEZ_QHXHkbvZ0t1XvtyhP3ZalXnPStQaNcaAjVAEALw_wcB
PS: odkazy jsou prvni co na me jukly, takze jen koukejte na typ a urcite se nekde budou dat sehnat levneji nebo v akci :)
Vy jste prostě úžasná !
Ještě jednou díky. I za ty dvě tlamy milované.
J.

Thielli
napsal(a):
Vy jste prostě úžasná !
Ještě jednou díky. I za ty dvě tlamy milované.
J.
Nebylo by foto milovaných dvou tlam? Králováky tajně miluji, kdysi jsme měli na cvičáku jednoho sličného královského pudla, kousal na rukáv jak profík a byl celkově velmi šikovný.
Thielli

XXX.XXX.72.155
napsal(a):
Nebylo by foto milovaných dvou tlam? Králováky tajně miluji, kdysi jsme měli na cvičáku jednoho sličného královského pudla, kousal na rukáv jak profík a byl celkově velmi šikovný.
Fota přiložena. :-)
Poslední foto se jmenuje: Proč si nepořizovat pudla!

Děkuji! Ach, ten kukuč. Boha, ty kudlibabky! Jak jste to z něj dostala? Vybrat nejhorší a pak trpělivě vyčesávat?
Thielli

XXX.XXX.72.155
napsal(a):
Děkuji! Ach, ten kukuč. Boha, ty kudlibabky! Jak jste to z něj dostala? Vybrat nejhorší a pak trpělivě vyčesávat?
Těch osm osypaných mokrých nohou se obíralo ručně několik hodin v několika lidech.
Bylo to takové poetické odpoledne.
Své udělá i geologický průzkum na poli spolu s čerstvou ranní rosou. To se potom vrátí golem, kterého nerozpustíte pouhou sprchou ani náhodou. Opět musíte kudrny jemně mnout mezi prsty a vymývat bahno.
Prostě pudl královský je jasná volba pro lidi s neomezenými časovými možnostmi 🤣
Není divu, že vyšli z módy.
Thielli

XXX.XXX.72.155
Ještě doplním seznam. Mokrá hromada písku je také skvělá. Ta už se testovala ve štěněcím věku.
Tím jsem snad podala vyčerpávající informace pro všechny případné zájemce o plemeno.
🙃

Písek je fajn, ten se vydrolí sám.
Jsem si přiblížila tu kudlibabkovou pohromu, ona to je jen noha?! Já myslela, že hřbet psíčka, teď již vidím drápky. Ano, dobrá antireklama.

Ti jsou krásní! 🥰
A zábavní 😅

A já jsem si podle fotek říkala "jéžiš to je krásný pes, o takovém bych mohla uvažovat!" - no, tak děkuji za pregnantní osvětlení situace, již o takovém zvířeti nechci ani slyšet! Moje časové možnosti jsou totiž značně napjaté, takže zvíře by po prvních pár eskapádách chodilo nahaté...

"poetické odpoledne" 🤣🤣🤣 Taky jsem svého času uvažovala o pudlovi jako sportovním parťákovi - teď to vidím, zaplaťbůh za ultraextralínající kraťandu!
napsal(a):
Taky jsem se chtěla dotázat, protože ... to bylo tak upřímný poděkování, že k tomu přímo vybízelo. Takže díky za vznesený požadavek a já se jdu kochat.
Thielli
napsal(a):
aaaaa ta prostřední fotka!!! Černý z nich miluju nejvíc - kolega hnědáček promine, já jsem černou stižená a vyrůstala jsem s černým - sice střeďákem, resp. středačkou, ale moc fajn psicí, která právě ty gezichty uměla dělat dokonale. A když pak povila své čtyři potomky, to bylo úplně živoučko!!
Ovšem ta kudlibabková fotka, tak ta se může směle řadit do kategorie nočních můr! Toooo je strašlivitánský!! Jak dlouho jste to dostávala dolů?
Thielli
napsal(a):
Těch osm osypaných mokrých nohou se obíralo ručně několik hodin v několika lidech.
Bylo to takové poetické odpoledne.
Své udělá i geologický průzkum na poli spolu s čerstvou ranní rosou. To se potom vrátí golem, kterého nerozpustíte pouhou sprchou ani náhodou. Opět musíte kudrny jemně mnout mezi prsty a vymývat bahno.
Prostě pudl královský je jasná volba pro lidi s neomezenými časovými možnostmi 🤣
Není divu, že vyšli z módy.
je vidět, že hjůmor Vám neschází, a on je evidentně při údržbě potřeba. Je skvělý, že můžou žít, tak jak čoklidi mají, se vším všudy a netrpí nedostatkem podnětů. Kdo trpí posléze, to je panička a to už není tak podstatný. Krása!
napsal(a):
Písek je fajn, ten se vydrolí sám.
Jsem si přiblížila tu kudlibabkovou pohromu, ona to je jen noha?! Já myslela, že hřbet psíčka, teď již vidím drápky. Ano, dobrá antireklama.
To je noha????????????
No fakt jo, já myslela taky, že hřbet. ty kráááááááááááásoooooooooooooo!

Krásní pesové, taky můj sen, jen se stále neumím smířit s těmi nekupírovanými ocasy. Já vím, je to týrání, ale s tím dlouhým ocasem mi ten pes přijde nesouměrný prostě.
Jako náctiletá jsem měla toy pudličku a pořezaná byla vždy naopak ze salonu :/ A to každodenní česání byl děsnej vopruz. Ale byl to skvělej rodinnej pejsek, akční i lenošnej, chytrej, veselej. Moc ráda na Andulku vzpomínám
Thielli

XXX.XXX.65.248
napsal(a):
Krásní pesové, taky můj sen, jen se stále neumím smířit s těmi nekupírovanými ocasy. Já vím, je to týrání, ale s tím dlouhým ocasem mi ten pes přijde nesouměrný prostě.
Jako náctiletá jsem měla toy pudličku a pořezaná byla vždy naopak ze salonu :/ A to každodenní česání byl děsnej vopruz. Ale byl to skvělej rodinnej pejsek, akční i lenošnej, chytrej, veselej. Moc ráda na Andulku vzpomínám
Toto je krátce střižený pudl s nekupírovaným ocasem.
Vypadá jako pes a chová se jako pes (někdy tedy jako prase... )
Často se mě lidé ptají, co je to za plemeno... Protože všichni znají jen velkého pudla s hřívou, případně malého pudla tzv. panelákový střih. (tělo a nohy strojkem, na hlavě kopec šlehačky).
Všem tedy vysvětluji, že je to pudl velký, provedení křovištní střih.
Thielli
napsal(a):
Jezis to je blaho videt zahnojene i jine psy nez vlastni :D
Pardon za skodolibost, ale na oplatku mohu poskytnout motivacni foto "proc si neporidit goldena" a to v mnoha variantach. Pripadne povypravet jak prakticky je kavalir do lesa. Nebo jak snadno a rychle vytvorit pomoci bodlaku nemeckemu krepelakovi stojici usi :D
Joo, caste jsou dny, kdy si rikam ze nahaci jsou vlastne desne fajn psi :D
Thielli

XXX.XXX.65.248
arosek
napsal(a):
Pardon za skodolibost, ale na oplatku mohu poskytnout motivacni foto "proc si neporidit goldena" a to v mnoha variantach. Pripadne povypravet jak prakticky je kavalir do lesa. Nebo jak snadno a rychle vytvorit pomoci bodlaku nemeckemu krepelakovi stojici usi :D
A budou také přiložena motivační fota?
díky
j.

arosek
napsal(a):
Já chci vidět křepeláka se stojatýma ušima!

Thielli
napsal(a):
Toto je krátce střižený pudl s nekupírovaným ocasem.
Vypadá jako pes a chová se jako pes (někdy tedy jako prase... )
Často se mě lidé ptají, co je to za plemeno... Protože všichni znají jen velkého pudla s hřívou, případně malého pudla tzv. panelákový střih. (tělo a nohy strojkem, na hlavě kopec šlehačky).
Všem tedy vysvětluji, že je to pudl velký, provedení křovištní střih.
Teda já koukám, že taky tak skáčou do vody tak, jako retrívři.
arosek
napsal(a):
Co kočárek? Když to bude vozit v kočárku, budou čistý!
Mimochodem - když jsme u těch zaprasenců - v Prahé s námi občas venčíval bižroch. Páč to nebyl bišonek, ale kříženec hrocha, jak někde v polích zblejsknul louži nezastavil by ho ani pár volů. V jakým stavu se posléze vracel domů, to fakt stálo za to, protože to zpravidla stihnul - to zabahnění, někde na začátku trasy a pak k tomu cíleně připojoval bodláčí, svízel, větvičky....

Zrzavci:
Von totiž určo trénoval na přijímač do SEALs! A tam je umění maskování přírodninami samozřejmě jednou z podmínek...
napsal(a):
Zrzavci:
Von totiž určo trénoval na přijímač do SEALs! A tam je umění maskování přírodninami samozřejmě jednou z podmínek...
Tak to asi jo, páč občas měla panička problém ho najít :D
Je to boží pes. A jeho paní taky, nebere ho jako fénovacího gaučáka, ale........ no jako malýho hrocha :D Byl to jedinej malej pes, kterýho jsme venku v přírodě potkávali.

Zrzavci
napsal(a):
Co kočárek? Když to bude vozit v kočárku, budou čistý!
Mimochodem - když jsme u těch zaprasenců - v Prahé s námi občas venčíval bižroch. Páč to nebyl bišonek, ale kříženec hrocha, jak někde v polích zblejsknul louži nezastavil by ho ani pár volů. V jakým stavu se posléze vracel domů, to fakt stálo za to, protože to zpravidla stihnul - to zabahnění, někde na začátku trasy a pak k tomu cíleně připojoval bodláčí, svízel, větvičky....
Bižroch!

já nesmírně obdivovala paní se smečkou pudlů - a to byla většina ve výstavním střihu. Potkávali jsme je i v lese - a jednak ta banda byla velmi poslušná, a jednak si užívala normálního psího života. Zajímalo by mě, kolik času musela věnovat úpravě takovéto bandy.
Betka z nich byla rozpačitá - bylo jich moc a děsně se hemžili
jinak i pro nás je pudl tak trošku v plánu, až jednou nebude Yoda... neb kondice na mamuta je docela potřeba a věk nezastavíme... a Pepa s pudlíky vyrůstal (já pamatuji už jen Colletku), černí střeďáci u nich doma byli postupně tři...
Thielli

XXX.XXX.65.248
napsal(a):
já nesmírně obdivovala paní se smečkou pudlů - a to byla většina ve výstavním střihu. Potkávali jsme je i v lese - a jednak ta banda byla velmi poslušná, a jednak si užívala normálního psího života. Zajímalo by mě, kolik času musela věnovat úpravě takovéto bandy.
Betka z nich byla rozpačitá - bylo jich moc a děsně se hemžili
jinak i pro nás je pudl tak trošku v plánu, až jednou nebude Yoda... neb kondice na mamuta je docela potřeba a věk nezastavíme... a Pepa s pudlíky vyrůstal (já pamatuji už jen Colletku), černí střeďáci u nich doma byli postupně tři...
No potěš koště !!!
Tohle česat?
30-40 minut ob den / kus = to je moje odhadovaná rovnice. Násobeno pěti nebo šesti - počítám-li dobře?
+ čas na venčení?

Thielli
napsal(a):
No potěš koště !!!
Tohle česat?
30-40 minut ob den / kus = to je moje odhadovaná rovnice. Násobeno pěti nebo šesti - počítám-li dobře?
+ čas na venčení?
potkávali jsme je opakovaně - a bylo jich snad i víc, než těch 6, kteří jsou vidět na fotce (kvalita nicmoc... lepší nemám). Byli různých velikostí a barev...
Tak ja se omlouvam, ale fotka krepelaka je nekde na nejakem disku a opravdu nemam nejmensiho tucha kde :(
Ale tak treba potesi aspon tyhle :)

Krásní bahňáci. Až takhle to doma nemám, ale ti moji zase milujou hnůj a to, když náhodou nedám pozor, taky stojí za to.

ježiš ten jazyk špinavej...
arosek
napsal(a):
Tak ja se omlouvam, ale fotka krepelaka je nekde na nejakem disku a opravdu nemam nejmensiho tucha kde :(
No ty kráááso! Jako tolik prasat si vést domů, to je nářez.
Edit za mě nej je ta druhá fotka- nazvala bych ji Lední medvěd s čokoládovou polevou
Tak ty prvni tri jsou z honu, takze "pracovni odev".
Ta posledni je nas Primitiv po bezne prochazce :D On by snad dokazal najit vodu i na Sahare, jeliman jeden :D
Ale zas na obranu goldiku - na rozdil od pudlu a bisonu (a kavaliru tez, bohuzel) maji super srst. Takze bud staci koncit prochazku u rybnika a jede se domu v ciste verzi, nebo holt doma po hodince dvou zametu obrys na zemi. Sarah01 muze potvrdit :)

arosek
napsal(a):
Tak ty prvni tri jsou z honu, takze "pracovni odev".
Ta posledni je nas Primitiv po bezne prochazce :D On by snad dokazal najit vodu i na Sahare, jeliman jeden :D
Ale zas na obranu goldiku - na rozdil od pudlu a bisonu (a kavaliru tez, bohuzel) maji super srst. Takze bud staci koncit prochazku u rybnika a jede se domu v ciste verzi, nebo holt doma po hodince dvou zametu obrys na zemi. Sarah01 muze potvrdit :)
Jj, je to tak. Nejlepší je nechat to někde mimo barák opadat. Jinak je potom v obýváku prašná cesta.

....tak já to nevyfotila, ale šli jsme motýlem minulý týden z rozbahnněného cvičáku ke kamarádovi na kafe...šli jsme pěšky, protože do busu jsem se opravdu styděla....když jsme procházeli álejí, tak k nám přicházela paní se zářivě bílou koulí- pomerianem....motýl se k nim radostně hrnul a ona se zděšením v očích vzala psa na ruku, tak jsem jenom špitla, že i motýl bývá bílý než se vymáchá v bahně a kalužích, asi mi nevěřila....vrcholem jeho postupy bylo, že když jsme dorazili na kafe, a hnala se k němu jeho oblíbená kočka, bylo jí kamaradem vysvětleno ať ho nechá být, že se od něj leda umaže....
Thielli

XXX.XXX.65.248
arosek
napsal(a):
I já děkuji za potěchu oka.
Ale jak již bylo psáno, na té rovné srsti se to tak neudrží. Jít venčit pudla = táhnout za sebou lesem a loužemi suchý zip a doma ho pak pracně vracet do původního stavu.
...
Jinak je královský pudl svou povahou opravdu dokonalý pes.

Na suchý zip mám skvělý fígl: vzít ho drátěným kartáčem.
Thielli
napsal(a):
I já děkuji za potěchu oka.
Ale jak již bylo psáno, na té rovné srsti se to tak neudrží. Jít venčit pudla = táhnout za sebou lesem a loužemi suchý zip a doma ho pak pracně vracet do původního stavu.
...
Jinak je královský pudl svou povahou opravdu dokonalý pes.
Proto jsem rada za kapesni verzi, pac kavos je tez povahy shanclive a z lesa domu nosi vetvicky na otop a dalsi vymozenosti.
A i ty dva kousky mi bohate staci. Udrzba dvou kavosu v provozuschopnem stavu (rozumej dredy nejsou videt, jen obcas citit pohmatem) mi zabere vic casu nez udrzba peti goldenich prasat :D
Thielli

XXX.XXX.65.248
arosek
napsal(a):
Proto jsem rada za kapesni verzi, pac kavos je tez povahy shanclive a z lesa domu nosi vetvicky na otop a dalsi vymozenosti.
A i ty dva kousky mi bohate staci. Udrzba dvou kavosu v provozuschopnem stavu (rozumej dredy nejsou videt, jen obcas citit pohmatem) mi zabere vic casu nez udrzba peti goldenich prasat :D
S kavalírem jsem urazila sousedku
Ukázala jsem jí tabulku s pěti kategoriemi psů dle inteligence (rozuměj inteligence dle lidského požadavku = koukej poslouchat).
Pudl je v jedničce, zatímco kavalír ve čtyřce. Tu tabulku jsem jí ukázala po osmi jejích marných pokusech o přivolání.
...
a přikládám ještě jednu fotku naší princezny Prasomily.
Přesně v tomto stavu střihu, kdy pes nemá na hlavě tu šlehačku, lidé nepoznávají pudla. To pak často říkali, že pudl se jim nikdy nelíbil, ale tohle se jim líbí.
...
ps. ke smečce goldenů a kavalírů - nechápu, jak někdo, kdo má jen dvě ruce, může mít sedm psů
Thielli
napsal(a):
S kavalírem jsem urazila sousedku
Ukázala jsem jí tabulku s pěti kategoriemi psů dle inteligence (rozuměj inteligence dle lidského požadavku = koukej poslouchat).
Pudl je v jedničce, zatímco kavalír ve čtyřce. Tu tabulku jsem jí ukázala po osmi jejích marných pokusech o přivolání.
...
a přikládám ještě jednu fotku naší princezny Prasomily.
Přesně v tomto stavu střihu, kdy pes nemá na hlavě tu šlehačku, lidé nepoznávají pudla. To pak často říkali, že pudl se jim nikdy nelíbil, ale tohle se jim líbí.
...
ps. ke smečce goldenů a kavalírů - nechápu, jak někdo, kdo má jen dvě ruce, může mít sedm psů
Ja vzdycky neradsi strihala pudlajze do sportovniho strihu, pac to znamenalo ze majitel je normalni a pes zna bezne veci jako je prochazka po lese :)
Jinak tech psu mame 8. Ale posledni kousek je trinactileta krizenka spice, goldena a slovenske veverky, ta z udrzby potrebuje jen obcas ostrihat drapy. Na druhou stranu je zas desne ustekana (ach ti spicove), takze vsechno ma sve pro a proti :D
Imho to s tim kavosem souhlasi. Oni jsou velmi inteligentni, takze o nejakem slepem poslouchani prikazu si muze majitel nechat jen zdat. Zas na druhou stranu blby rozhodne nejsou a co se tyce schopnosti nenapadne prevzit veleni ve smecce, tak to jsou neprekonatelni :D
U nas treba strasi zasadne ignoruje vsechny standartni povely typu "ke mne" nebo "pocem", ale staci rict "Johano ne*er" a kdejakej NO by mohl zavidet :D

arosek
napsal(a):
Já nevím, ale mít takové psy... Není to masochismus?