houda1

XXX.XXX.151.223
Zdravím vás, mám hafana který není ještě pořádně zvyklý na nové bydlení a po ránu sám strašně vyvádí - štěká a vyje.
Chodím na noční a vracím se domů v 7 ráno, zatímco mamka odchází domu v 5:30.
Pejsek je doma sám pouze hodinu a půl než se vratím, takže ho nijak "netýráme samotou".
Jenže za tu hodinu a půl stihne prý udajně zbudit pouze jedny "nepříjemné sousedy" - nikdo je nemá rád a na každého prý něco mají..
Stěžovali si družstvu, že pejsek týden po ránu půl hodiny vyvádí a dokonce prý chtěli zavolat policii. :D
Chápu, že je to uřčitě nepříjemné pokud někdo po ránu spí a pejsek je budí, takže nemám jinou možnost než zkusit
"obojky proti štekaní".
Docela mě to mrží jelikož jsem byl vždy proti tomuto, ale nemáme moc na výběr.
Psa se nikdy nevzdám máme ho od mala to za prvé a za druhé nechci mít problémy se sousedy kvůli tomu, že je pejsek hodinu a půl doma sám. :D
Fungují tyhle obojky? Má někdo zkušenosti?
Nemám vážně na výber, tihle lidé hold nepočkají až si hafan zvykne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obojek zkuste na sobě. Pak dejte vědět.
Pes si nezvykne. Psa musíte naučit na samotu.
Nebo si najměte hlídání.
napsal(a):
Obojek zkuste na sobě. Pak dejte vědět.
Pes si nezvykne. Psa musíte naučit na samotu.
Nebo si najměte hlídání.
Že jo? že by jako zadavatele hlídali? že jo? źe aby si nepořizoval už žádnýho psa, když ho neumí vychovat a naučit ho být doma samotného, aby to toho psa nenervovalo natolik, že štěká jako blázen.
Jenže za tu hodinu a půl stihne prý udajně zbudit pouze jedny "nepříjemné sousedy" - nikdo je nemá rád a na každého prý něco mají..
jojo, mně když budil sousedčin pes ve čtyři ráno, před důležitým jednáním, tak to jsem byla taky hodně nepříjemná sousedka. To se nepostačila divit.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Nevyřeší to nic. Psa jste nenaučili na samotu (ano, to se dá trénovat) a chcete to řešit elektrickým obojkem.
Fakt pecka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Zrzavci
napsal(a):
Že jo? že by jako zadavatele hlídali? že jo? źe aby si nepořizoval už žádnýho psa, když ho neumí vychovat a naučit ho být doma samotného, aby to toho psa nenervovalo natolik, že štěká jako blázen.
jojo, mně když budil sousedčin pes ve čtyři ráno, před důležitým jednáním, tak to jsem byla taky hodně nepříjemná sousedka. To se nepostačila divit.
A jecela bys i na někoho když by te vzbudilo dítě? Empatie nula koukam hysterko 😁
houda1

XXX.XXX.151.223
Pes nauceny samote rohodne byl ;) Ve starem byte byl sam aj 4 hodiny a byl v klidu hele.;)
Bydlime mesic v novem a tu proste vyvadi, takze se klidne zblaznete kdyz mate chytre nazory. Kazdy pes je jiny a reaguje jinak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jecela bys i na někoho když by te vzbudilo dítě? Empatie nula koukam hysterko 😁
Tak znova asi po stopadesáté, když Vás nedokázali doma vychovat - MY DVĚ SI NETYKÁME. Znovu zopakuji pravidla slušného chování - tykání navrhuje starší a společensky významnější osoba, a já tak neučinila a vzhledem k Vaším projevům na tom nehodlám nic měnit.
Na to abyste stanovovala diagnózu, která navíc jíž dávno není platná, na to nejste dostatečně erudována, pokud vím pracujete u pásu, MUDr. nejste.
Tak to bychom měli jako vždy na úvod k Vašemu necivilizovanému projevu.
A teď věcně - co má jako malé dítě společného se psem, kterého někdo nenaučil základní dovednosti, které má pes mít? Můžete mi to osvětlit, proč to sem taháte?
To, že si někdo pořídí psa a není schopen ho dovést k tomu, aby svým rozhodnutím o pořízení živého tvora neobtěžoval okolí, je trošku jiná situace, ale to by Vám, pokud byste byla schopná vnímat souvislosti, došlo. Jenže nedošlo.
Chovala jsem psy velkého plemene v bytě a nikdy nikoho neobtěžovali. Ona dotyčná dokonce netušila, že nějaké psy mám, ač bydlela pod námi. Takhle to má dle mého názoru být, to že já se rozhodnu si pořídit psa, neznamená, že tím budu všechny obtěžovat. To jsou základy slušného chování, ale jak je vidno, je Vám to, jako vždy cizí.
A teď přijdou papoušci a hadi, to víme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Zrzavci
napsal(a):
Tak znova asi po stopadesáté, když Vás nedokázali doma vychovat - MY DVĚ SI NETYKÁME. Znovu zopakuji pravidla slušného chování - tykání navrhuje starší a společensky významnější osoba, a já tak neučinila a vzhledem k Vaším projevům na tom nehodlám nic měnit.
Na to abyste stanovovala diagnózu, která navíc jíž dávno není platná, na to nejste dostatečně erudována, pokud vím pracujete u pásu, MUDr. nejste.
Tak to bychom měli jako vždy na úvod k Vašemu necivilizovanému projevu.
A teď věcně - co má jako malé dítě společného se psem, kterého někdo nenaučil základní dovednosti, které má pes mít? Můžete mi to osvětlit, proč to sem taháte?
To, že si někdo pořídí psa a není schopen ho dovést k tomu, aby svým rozhodnutím o pořízení živého tvora neobtěžoval okolí, je trošku jiná situace, ale to by Vám, pokud byste byla schopná vnímat souvislosti, došlo. Jenže nedošlo.
Chovala jsem psy velkého plemene v bytě a nikdy nikoho neobtěžovali. Ona dotyčná dokonce netušila, že nějaké psy mám, ač bydlela pod námi. Takhle to má dle mého názoru být, to že já se rozhodnu si pořídit psa, neznamená, že tím budu všechny obtěžovat. To jsou základy slušného chování, ale jak je vidno, je Vám to, jako vždy cizí.
A teď přijdou papoušci a hadi, to víme.
Jo potrefená husa....
houda1
napsal(a):
Pes nauceny samote rohodne byl ;) Ve starem byte byl sam aj 4 hodiny a byl v klidu hele.;)
Bydlime mesic v novem a tu proste vyvadi, takze se klidne zblaznete kdyz mate chytre nazory. Kazdy pes je jiny a reaguje jinak.
Pes byl naučen na samotu ve starém bytě, v novém to prostě neplatí. Bylo nutné ho na to zvyknout znovu, nerozumí tomu, že byl přestěhován, připadá mu to, že byl opuštěn.
Bláznit se nebudeme, nemějte obavy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo potrefená husa....
Dámy - obě - já se vám divím...
Teda ne tak úplně , taky dokážu jednat impulsivně, vypěnit, napsat něco nehezkého... Ale tak si řekněte, že na sebe nebudete reagovat. A ta, která to vydrží, je ta rozumnější, ne?
A tento můj příspěvek berte, prosím, v dobrém.
fikovnice
napsal(a):
Teda ne tak úplně , taky dokážu jednat impulsivně, vypěnit, napsat něco nehezkého... Ale tak si řekněte, že na sebe nebudete reagovat. A ta, která to vydrží, je ta rozumnější, ne?
To asi nevyjde Fíkovnice.
Za to jak se tahle osoba chovala k Sarah, což už byla poslední kapička v jejím projevu vůči ostatním, tak já si dala závazek soc.prc. že si jí vychutnám pokaždý, když se projeví tak nechutně, jako se projevuje. A vona si pokaždý na ty vidle zase naběhne. Chová se jako hulvát, tak si jiný chování - ač zabalený do elegantního obalu - to jí ještě dopřeju, páč se tím bavím ještě o to víc - nezaslouží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Chudinko malá. Nemáš lepší zábavu než mě tu honit 😂 je mi tě upřímně líto. Elegantní obal má tvoje chování asi jako sebraný psí výkal. A nechutně se projevuji tehdy když k tomu je důvod. Aneb nepiš kraviny holka a nebudu na tebe muset reagovat. A ano do Sarah sem si rejpla zcela záměrně. Neb nazvat člověka co si dovolí na silvestra odpálit světlici sockou a zmetkem protože nedá ty prwchy na psí útulek a nedejbože si dovolí říct něco proti tomu co se děje prostě blbě je. Jen jsem jí připomněla ať nevyčítá lidem že nemaj peníze když sama brečela zde na ifauně zr stejného důvodu. A že proč si stěžují když maj na světlici tak jsem jí jen připomněla že ona zas má psy což rozhodně není ústavní právo člověka a je to stejná zbytnost jako ta světlice. Prostě nemám ráda dvojí metr. A že to tvůj mozek není schopnej pobrat není můj problém. Takže jo. Navážela jsem se do ní protože ona si začala. I když ona všeobecněji a já cíleně. Jen oplacení toho co sama začala. To samé lesnizinka. Za to co jsem jim napsala se omlouvat nebudu. Byla to reakce na jejich útoky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Tímto se jen omlouvám Sarah že jsem to musela znova vytáhnout neb Zrzavá spadla z jahůdky naznak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tímto se jen omlouvám Sarah že jsem to musela znova vytáhnout neb Zrzavá spadla z jahůdky naznak.
Tak především by bylo dobré se omluvit Sarah za něco úplně jiného, než nyní činíte, vy Jahůdko.
Zábavy mám dostatek, o to nemusíte mít obavy, že byste byla středobodem mého života. Tak ubohý není.
Aneb nepiš kraviny - to by mělo být především VAŠE životní krédo. Dost by se světu ulevilo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Zrzavci
napsal(a):
Tak především by bylo dobré se omluvit Sarah za něco úplně jiného, než nyní činíte, vy Jahůdko.
Zábavy mám dostatek, o to nemusíte mít obavy, že byste byla středobodem mého života. Tak ubohý není.
Aneb nepiš kraviny - to by mělo být především VAŠE životní krédo. Dost by se světu ulevilo
Nemám za co. Proč jsem napsala co jsem napsala jsem ti tu jak pro bl bečka napsala znova. Že to tvůj mozek nepobere není můj problém.
Nenutím tě číst to co píšu ani na to reagovat tvoje volba že ti z toho praská žilka. Holt narozdíl od tebe a pár dalších zde nemám potřebu hrát si na andílka a lézt tu lidem do zadku a snažit se jim zavděčit. Není důvod a je mi to kdesi. Je to jen bl bá ifauna 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemám za co. Proč jsem napsala co jsem napsala jsem ti tu jak pro bl bečka napsala znova. Že to tvůj mozek nepobere není můj problém.
Nenutím tě číst to co píšu ani na to reagovat tvoje volba že ti z toho praská žilka. Holt narozdíl od tebe a pár dalších zde nemám potřebu hrát si na andílka a lézt tu lidem do zadku a snažit se jim zavděčit. Není důvod a je mi to kdesi. Je to jen bl bá ifauna 😂
Nemám za co.
Neudivuje. Inteligentnímu jedinci by už dávno dokapalo z mozkovy do paty a zpět, tady se to ale předpokládat nedá.
A to já si ráda přečtu, cože to je zase za výkvět, neb to o ledasčem svědčí.
Nějak nevím, proč by vystoupení proti tomu, když se někdo chová k druhému jako hulvát mělo být lezením někomu do zadní časti těla. Andílek rozhodně nejsem, není nutno mít obavy.
Je to jen bl bá ifauna
No jasně že.
Takový drobný dotaz, že jsem tak smělá - když je tak bl bá, proč sem tedy chodíte? Jo už vim, jasný! Zaurážet si a odhodit plivance. To taky o ledasčem svědčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Jen si hraj na Bajaju když tě to baví. Děti si holt hrát musej mno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Zrzavci
napsal(a):
Bajaju? Pravda je, že mě to bavčí, jak tak pěkně zase běžíte na ty vidle, pokaždý znovu a znovu. Kdo si hraje, nestárne. Díky Vám tu budu do stovky. Alespoň něco kladného v životě vykonáte.
😂 Ech... Ta naivita... Na vidle? Ale ale. Doporučuji brýle.
fikovnice
napsal(a):
Průměrně inteligentní diskutující se prostě ignorují, pokud mají k sobě nějakou nechuť. V tom máte pravdu.
Nicméně napomínat byste měla primárně leithan, páč ta má zase evidentně svoje "období" a za každou cenu musí skákat do každýho, kdo jí není po chuti. 🤷🏼♀️

jediná Sarah01 měla rozum a dávno se na to vybodla, neb moudrý choromyslnému odpustí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Tohle téma stejně spěje k uzamčení .
Tak si to mohu dovolit otázku mimo téma .
U mužů se říká že jsi poměřují ,,pindíky" co jsi poté poměřují ženy 😀 ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
Zrzavci
napsal(a):
díky, alespoň tu přispěvatelka leithan nebude ostatní častovat hysterkami apod.
Já si nezačala 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
To jenom Zrzavá reaguje na cokoli co napíšu ať se jí to týká nebo ne jak býk na rudej hadr😂 a začala rýt ona do mne jako první nikoliv já do ní. Tak když jí to baví ať si užívá. U impact jsem po dlouhé době zaregovala ale na obsah nikoliv na ni jako takovou. To že pak zas začala jak malý harant opět není moje vina. Až mi daj pokoj budou ho mít též.
houda1
napsal(a):
Zdravím vás, mám hafana který není ještě pořádně zvyklý na nové bydlení a po ránu sám strašně vyvádí - štěká a vyje.
Chodím na noční a vracím se domů v 7 ráno, zatímco mamka odchází domu v 5:30.
Pejsek je doma sám pouze hodinu a půl než se vratím, takže ho nijak "netýráme samotou".
Stěžovali si družstvu, že pejsek týden po ránu půl hodiny vyvádí a dokonce prý chtěli zavolat policii. :D
Chápu, že je to uřčitě nepříjemné pokud někdo po ránu spí a pejsek je budí, takže nemám jinou možnost než zkusit
"obojky proti štekaní".
Docela mě to mrží jelikož jsem byl vždy proti tomuto, ale nemáme moc na výběr.
Psa se nikdy nevzdám máme ho od mala to za prvé a za druhé nechci mít problémy se sousedy kvůli tomu, že je pejsek hodinu a půl doma sám. :D
Fungují tyhle obojky? Má někdo zkušenosti?
Nemám vážně na výber, tihle lidé hold nepočkají až si hafan zvykne.
Nemám vyzkoušené, ale psovi bych to nedávala. Vždyť už jednou jste ho byly schopné naučit na samotu, tak to snad dokážete i podruhé.
Představte si, že jste v novém bytě, ve kterém se ještě necítíte a když si začnete stěžovat, dostanete ránu. Noční klid ruší jen půl hodiny.
Musíte ho tu samotu znova naučit jako štěně. Odcházet na chvilky, nedělat z toho událost. Nebo můžete zkusit nějaký ten kong s dobrotou, kterou dostane, když odcházíte.
Jsem přesvědčená, že jste ještě nezkusil všechno a ten obojek není řešení.
Jen pro upřesnění pro admina, neb přispěvatelka leithan trpí patrně ztrátou paměti:
Toto byla její reakce na můj příspěvek pro Megie-the-dog. Tedy vůbec ne na výše jmenovanou:
leithian
Napsat zprávu
Včera 10:59
leithian
XXX.XXX.57.165
Zrzavci napsal(a):
Ona si to sice nepamatuje, ale kdyby to dokázala, může si to dohledat i sama .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jenom Zrzavá reaguje na cokoli co napíšu ať se jí to týká nebo ne jak býk na rudej hadr😂 a začala rýt ona do mne jako první nikoliv já do ní. Tak když jí to baví ať si užívá. U impact jsem po dlouhé době zaregovala ale na obsah nikoliv na ni jako takovou. To že pak zas začala jak malý harant opět není moje vina. Až mi daj pokoj budou ho mít též.
Prosím tě ty piješ už v poledne? Vždy na tebe nijak nereagovala. Mluví na zadavatele vlákna (resp. na megi) a ty sem naběhneš, začneš ji častovat hysterkami a pak nám tu chceš tvrdit, že ona do tebe začala rýt jako první? 🤔

Takže pokud jedu v módu - téma přínosné pro ostatní, budete mne za to platit? Kolik?
A když už jste tady, jak se snažíte neulehčovat prodej psů z množíren?
Kdyžtak mi odpovědi zašlete poštovním holubem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.165
impact
napsal(a):
Prosím tě ty piješ už v poledne? Vždy na tebe nijak nereagovala. Mluví na zadavatele vlákna (resp. na megi) a ty sem naběhneš, začneš ji častovat hysterkami a pak nám tu chceš tvrdit, že ona do tebe začala rýt jako první? 🤔
Mluví sice na megi ale píše takový kraviny... Pes štěkat nesmí to majitele jde zmydlit ovšem jiný kravál je tolerovan. To je pokrytectví. Na to jsem regovala. Občas mám dojem že je tu sraz pomocný školy. A ano kdyby do mne v jiném vlákně kdysi nezačala rýt jako první podám to jinou formou. Neb ale začala tehdy tak, holt na ni reaguji když už musím stejným tónem. Může mne začít buď ignorovat nebo se chovat jako dospělá. Pak jí to mileráda oplatim. O tobě to platí taky. Zrovna vy dvě fakt nemáte nic co by bylo hodno jakékoli úcty obdivu nebo slušnosti když jste si začaly vůči mne jako první. Toto je poslední vysvětlení neb kdo ai nasadí klapky holt bude poloslepej a nedocvakne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mluví sice na megi ale píše takový kraviny... Pes štěkat nesmí to majitele jde zmydlit ovšem jiný kravál je tolerovan. To je pokrytectví. Na to jsem regovala. Občas mám dojem že je tu sraz pomocný školy. A ano kdyby do mne v jiném vlákně kdysi nezačala rýt jako první podám to jinou formou. Neb ale začala tehdy tak, holt na ni reaguji když už musím stejným tónem. Může mne začít buď ignorovat nebo se chovat jako dospělá. Pak jí to mileráda oplatim. O tobě to platí taky. Zrovna vy dvě fakt nemáte nic co by bylo hodno jakékoli úcty obdivu nebo slušnosti když jste si začaly vůči mne jako první. Toto je poslední vysvětlení neb kdo ai nasadí klapky holt bude poloslepej a nedocvakne.
Ale píše takový kraviny - kraviny jako je dodržování nočního klidu, ohleduplnosti k sousedům...... Ahá...ano ano, slušný lidé jsou pro Vás pomocná škola - to je vidět Vaše určitá úroveň, to se nedá popřít.
A číst taky neumíte, nikde jsem nepsala, že jiný kravál je tolerován, pokud ano, byla byste tak laskavá a mohla mi to zkopírovat?
A též mi odpovědět, proč sem tedy chodíte když je ifauna bl bá , jak jste sama napsala? Opravdu a upřímně mne to zajímá. Nevykazuje to totiž žádnou logiku, chodit někam, kde mi to připadá blbé. Tak jako vzorek Vašeho uvažování, víte?
Neb ale začala tehdy tak, holt na ni reaguji když už musím stejným tónem.
a tohle si vyprošuju, já Vám nepíšu hulvátsky jako Vy mě, já Vám vykám a opakovaně jsem Vás slušně žádala o totéž, to už si nepamatujete?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"""Může mne začít buď ignorovat nebo se chovat jako dospělá."""
Rozumím tomu dobře, že když si tě nevšímá, mluví na jiné lidi na diskuzi a ty dojdeš a nazveš ji hysterkou, tak tě má ignorovat? Aby to bylo jako dle tvého správně?
Jakože přiběhneš, něco po někom zakřičíš a když na tebe druhá strana nezareaguje, je to tak dobře? Já jen abych se zorientovala, jak to mám dělat.
A jsi si jistá, že dobře rozumíš tomu, jak u toho vypadáš?
Jo a mimochodem to si vážně pamatuješ všechny, kteří do tebe kdy někde zaryli a na oplátku pak za nima takhle běháš? No páni, to už je ale nějaká diagnóza, ne?
Holky, já vám teda do toho vstoupím, protože to mě mimochodem jako zajímavá myšlenka zaujalo.
Ruší-li noční (nebo denní) klid pes, jasný, všichni chápeme, elementární slušnost a ohleduplnost k sousedům, právo na klid a tak.
Ale co když bude fakt úplně stejnou měrou od sousedů nesnesitelně ječet malý dítě? Je to z morálního hlediska jiný, nebo úplně stejný, vůči sousedům, kterým to vadí?
Ouško4
napsal(a):
Holky, já vám teda do toho vstoupím, protože to mě mimochodem jako zajímavá myšlenka zaujalo.
Ruší-li noční (nebo denní) klid pes, jasný, všichni chápeme, elementární slušnost a ohleduplnost k sousedům, právo na klid a tak.
Ale co když bude fakt úplně stejnou měrou od sousedů nesnesitelně ječet malý dítě? Je to z morálního hlediska jiný, nebo úplně stejný, vůči sousedům, kterým to vadí?
No, je to jiný v tom, že pes se dá vychovat a kojenec ne
Ouško4
napsal(a):
Pro mě jako souseda to jiný není, ale pokud to nejsou rodiče ignoranti, tak co s malinkým dítětem dělat? Většímu už se vysvětlit dá, ale šprčkovi, kterýmu rostou třeba zuby a nelze ho utišit? To nevím jak.
Něco jinýho bylo dítě ob dva byty nad náma, kdy naše přímý sousedy jsem litovala, protože ona matka místo, aby se dítěti věnovala, ho nechala přesně - ječet a lítat po bytě jako sanitku se sirénou celý dny. Nepřeháním. . Kdyby ho místo toho vzala ven a něco s ním podnikala, bylo by dítě rozhodně v jeho potřebách saturováno víc, než když bez přestání - ale to fakt nekecám - takhle "jezdilo" i do poměrně večerních hodin. Když šla dotyčnou již vysílená sousedka požádat, zda by mohla s dítětem něco, udělat dočkala se obligátní reakce - a co s ním mám jako dělat?

odvar z makovic

Zrzavci
napsal(a):
Pro sebe?
Se dával dětem. Z nezralých makovic. Už před tisíci a tisíci lety to byl lék zapomnění. A ještě v minulém století se běžně užíval na bolest, také u dětí, v lékárně se prodával.
Normálně sjetý dítě, no.
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.