německý drátosrstý ohař - štěňata

Prodám Německého drátosrstého ohaře - CHS z Bílkova štěňata po všestranných...
Dohodou
Zdravím, našla jsem jen staré diskuze, ale vlastně nic použitelného. Konkrétně:
ohařka, 7let. Za posledního půl roku už se potřetí / počtvrté stalo, že strašně slintala. Jakože tak, že jí tekly sliny téměř proudem. Je to tak půl hodiny až hodinu, naslintá fakt louži. V tlamě nic, v různou denní dobu, takže bez souvislosti se žrádlem. Poprvé to tedy bylo po tom, co asi sežrala nějaký kekel. Pak už žádná ani zdánlivá příčina. Chování beze změny.
Nějaký nápad? Už si začínám dělat starosti
Uživatel s deaktivovaným účtem
taky mě napadlo setkání s ropuchou nebo mlokem
Může to být zánět slinné žlázy třeba. Můj bělouš už ho lehčí měl a projevem je snadno přehlédnutelná tvrdší boulička na tváři, zjistitelná pohmatem mezi palcem a ukazovákem v místě žlázy...ovšem oslintanou matraci měl slušně a mokrou hubinu taky.....sliny mu proudem netekly, to ne.
lenocka
napsal(a):
Zdravím, našla jsem jen staré diskuze, ale vlastně nic použitelného. Konkrétně:
ohařka, 7let. Za posledního půl roku už se potřetí / počtvrté stalo, že strašně slintala. Jakože tak, že jí tekly sliny téměř proudem. Je to tak půl hodiny až hodinu, naslintá fakt louži. V tlamě nic, v různou denní dobu, takže bez souvislosti se žrádlem. Poprvé to tedy bylo po tom, co asi sežrala nějaký kekel. Pak už žádná ani zdánlivá příčina. Chování beze změny.
Nějaký nápad? Už si začínám dělat starosti
Veterinář? Zuby?
napsal(a):
Může to být zánět slinné žlázy třeba. Můj bělouš už ho lehčí měl a projevem je snadno přehlédnutelná tvrdší boulička na tváři, zjistitelná pohmatem mezi palcem a ukazovákem v místě žlázy...ovšem oslintanou matraci měl slušně a mokrou hubinu taky.....sliny mu proudem netekly, to ne.
To je zajímavý tip! A bělouš taky slintal jen někdy?
Ropuchy a mloky asi můžu vyloučit, protože minulá epizoda byla na přelomu prosince/ledna.
Veterinář nic neviděl, ale taky jí neviděl v té akutní slintací fázi. Asi budeme muset jinam.
Mě na tom nejvíc udivuje, že je to chvíli jednou za celkem dlouhý čas 🤷♀️
lenocka
napsal(a):
To je zajímavý tip! A bělouš taky slintal jen někdy?
Ropuchy a mloky asi můžu vyloučit, protože minulá epizoda byla na přelomu prosince/ledna.
Veterinář nic neviděl, ale taky jí neviděl v té akutní slintací fázi. Asi budeme muset jinam.
Mě na tom nejvíc udivuje, že je to chvíli jednou za celkem dlouhý čas 🤷♀️
To ne, měl to pár dnů za sebou, nasáhla jsem bouličku, protože jsem mu tu hubinu prohlížela a tak jsem šla na veterinu. Dostal jen nějaký gel a zabral rychle...
On teda taky slintá někdy ze stresu, třeba když někdo předělává byt, to se bojí, když je zrovna doma sám, tohle ale nebyl ten případ zrovna, to píši, jako příklad.
....kdybych tyhle věci, že někdo bourá v bytě, věděla dopředu, dám ho v tom čase k tchánovi, ale lidi jsou dnes hrozný v tomhle, nedají vědět dopředu.
Vrtačka mu taky vadí a třepe se a sliní a zalézá, ale na silvestra je dobrej...většinu monitoruju na hlídací aplikaci z práce...není ta Vaše fenečka taky stresant, jako je ten můj?
Zuby má dobré, jak tu padlo?
Když slintá louži, nechová se ani trošku divně? Nesedí strnule, není nějak zatnutá, nemá tiky?
napsal(a):
Když slintá louži, nechová se ani trošku divně? Nesedí strnule, není nějak zatnutá, nemá tiky?
Vůbec. Včera jsme jí pozorovali oba a je úplně normální, ani z toho není nijak nesvá, prostě se jen olizuje víc než jindy (je fousatá, takže se olizuje často). Jinak se motala okolo nás a loudila kost a nebo se vyvalovala ve svým křesle.
Podivnost. Na fousech/tlapkách si nic nemůže přinést a pak si to oblízat? Neblemcá si své zadní partie, krmení jí sedí?
Začala bych si psát poznámky co den, kde byla, co dělala, co žrala, kam strkala rypák. Doma se nic nezměnilo? Ve smyslu třeba nový prostředek na praní, na vytírání podlahy, voda v misce ze stejného zdroje? Jen brainstorming, co by za tím mohlo být.
I když to bude možná přehnané, nechala bych jí udělat rozbor krve a moči. Jsem preventista, jestli bude vše ok, můžete pátrat dál...
Včera od 13h nevykročila ze zahrady, od 14 do 22h byla v kotci, pak jen vyvenčení na zahradě a domů na křeslo. Ve 23h běžná večeře, gaučink…a začala slintat. Pravda, asi si krátce předtím zadní partie myla, to je fakt. A ona to dělá důkladně 😀 Ale to by rozhodně neslintala s odstupem minimálně týdnů (zjistili jsme datum minulé epizody: 27.2. ve 14h).
Doma vše při starém, jedeme stejné eko přípravky.
Jako souhlas, pokud se bude zase opakovat, ty rozbory udělat necháme.
Jsem zvědavá, jaké souvislosti vysledujete. Jestli je to nějakou dobu po nebo naopak před žrádlem a tak podobně. V kotci jí snad nikdo nemůže něčím "přilepšovat" bez vašeho svolení? Pište si deníček slintavky, může se to hodit případně i pro veterináře.
Ne, na kotec se nikdo nedostane. Mám tu další 2 psy volně (ona musí být v kotci) a ti jsou úplně Ok. Druhá fena tedy nežravec, ale mladý šarplaninec je popelnice - oba nikdy nic. Žerou všichni stejně, jen jiné poměry.
No teď deníček i mám, protože druhá fena je březí, tak třeba z toho něco vyplyne… 🤷♀️
lenocka
napsal(a):
Včera od 13h nevykročila ze zahrady, od 14 do 22h byla v kotci, pak jen vyvenčení na zahradě a domů na křeslo. Ve 23h běžná večeře, gaučink…a začala slintat. Pravda, asi si krátce předtím zadní partie myla, to je fakt. A ona to dělá důkladně 😀 Ale to by rozhodně neslintala s odstupem minimálně týdnů (zjistili jsme datum minulé epizody: 27.2. ve 14h).
Doma vše při starém, jedeme stejné eko přípravky.
Jako souhlas, pokud se bude zase opakovat, ty rozbory udělat necháme.
Pálení žáhy? U toho psi taky můžou dost slintat.