KateřinaP.

XXX.XXX.9.138
Hezký den všem,
chtěla bych se Vás, především asi těch, co mají fenečky, jak jste to měli s čůráním, když byly holky malé?
Máme doma 3měs. fenku ZR a za poslední týden nám začala extrémně čůrat, hlavně venku, udělá pár kroků a novu si čupne (během 5ti minut je schopná tak 6x se posadit na cikání) – občas třeba i půl minuty sedí a snaží se čůrat, i když vlastně nic nevyčůrá.
Byly jsme s ní už i na veterině, kde nám dělali i ultrazvuk bříška, test na zánět močáku – vše v pořádku. Dali nám protizánětlivou injekci, dále i nějakou na ulevení od té potřeby čůrat a také jsme teď na 7 dní dostali prášky a máme nakázáno být převážně v teple. Bylo mi doporučeno jí dávat i kapky z lichořeřišnice. Po 2. dnu stále beze změny, tak čekáme, zda konečně něco nezabere. Jinak je normálně veselá, hravá, má se k životu, jí a pije normálně, ale je na ní vidět, že jí ta potřeba močit také trápí.
Dokonce jsem slyšela i takové názory, že takovéhle časté močení je u štěňat, hlavně u fen, normální, ale když to srovnám s tím, jak močila ze začátku a jak teď, tak je to rapidní nárust. Nepotkal se s takovýmto problémem někdo z vás a jak jste to vyřešili/ popř. kdy to vašeho psího prcka přešlo? 😊
Děkuji všem za názory a přeji krásné Velikonoce.
willy.72

XXX.XXX.19.187
Lichořeřišnice je osvědčená, do toho určitě jděte, dá se dohledat spousta přírodních antibiotik, stačí se poptat strýčka googla.
Případně nějaké studie, zda to náhodou psům neškodí.
Jakou máte doma teplotu?
KateřinaP.

XXX.XXX.9.138
willy.72
napsal(a):
Lichořeřišnice je osvědčená, do toho určitě jděte, dá se dohledat spousta přírodních antibiotik, stačí se poptat strýčka googla.
Případně nějaké studie, zda to náhodou psům neškodí.
Jakou máte doma teplotu?
Doma, když tam přes den nejsme, cca 18 ale povětšinou v průměru 20 stupňů, nemáme rádi vyloženě přetopíno. :)
Také mě napadlo, zda to má nějaký vliv, když ráno vyjdeme z tepla do mrazu na procházku, přece jen je to ještě malé mimčo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ZL a ektopický ureter je prvni, co me napadlo...
KateřinaP.

XXX.XXX.9.138
napsal(a):
ZL a ektopický ureter je prvni, co me napadlo...
S tím mě vůbec nestrašte, tyjo.

KateřinaP.
napsal(a):
to urcite nechci, strasit nekoho.
Ale pokud problemy pretrvaji a nejsou infekcni - nabizi se to trosku.
Doufam, ze se pletu,
KateřinaP.

XXX.XXX.9.138
napsal(a):
to urcite nechci, strasit nekoho.
Ale pokud problemy pretrvaji a nejsou infekcni - nabizi se to trosku.
Doufam, ze se pletu,
Já stále doufám, že je to jen nějaké blbé nachlazení. Snad se to zlepší, ale děkuji i za typ, co by to mohlo být při té horší verzi.

KateřinaP.
napsal(a):
Kdyby náhodou, tak koukám, že řešení už není takové drama.
https://www.animalclinic.cz/pripad/stene-labradora-bella-a-ektopicky-ureter/
KateřinaP.

XXX.XXX.9.138
napsal(a):
Děkuji, snad to opravdu nebude náš případ, ale je dobré o tom vědět a vyzjistit si různé možnosti.
napsal(a):
Zrovna v tomhle případě to zas tak dobře nedopadlo. Ale vím o několika zdárně odoperovaných zvířatech bez problémů.
Jinak v poslední době jsem zaznamenala tři případy fen, u kterých se na nic nepřišlo, a močení se upravilo až po prvním hárání,což veti předpokládali. Ale to je trochu očistec,snad to nebude zadavatelky případ

janaa
napsal(a):
Zrovna v tomhle případě to zas tak dobře nedopadlo. Ale vím o několika zdárně odoperovaných zvířatech bez problémů.
Jinak v poslední době jsem zaznamenala tři případy fen, u kterých se na nic nepřišlo, a močení se upravilo až po prvním hárání,což veti předpokládali. Ale to je trochu očistec,snad to nebude zadavatelky případ
no -tyhle referencni operace -fakt je rozdil, kdyz si to clovek jen cte a kdyz zna pacienta...