Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2023 15:59
zbohusovavrchu

XXX.XXX.195.83

Dobrý den, prosím bude se mi vracet jedno štěně z mého odchovu. S nynějšími majiteli jsme již domluvení na všem (peníze, podmínky). Jen prosím, zda tohle někdo řešil, jak jste to ošetřili papírově? Mám vytvořit normálně kupní smlouvu? Děkuji za pomoc :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2023 16:09

Já jsem měla už v kupní smlouvě, že přednostní právo při dalším prodeji (vrácení) mám já. Nic dalšího bych už nesepisovala.

7.4.2023 16:15
zbohusovavrchu

XXX.XXX.195.83

To ve smlouvě mám také, ale chtěla jsem to mít ošetřené i případně nějakou smlouvou. Chtěli po mě něco takového i na ČMKU, kam mám hlásit změnu majitele, tak aby to bylo něčím podložené.

7.4.2023 16:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

zbohusovavrchu napsal(a):
To ve smlouvě mám také, ale chtěla jsem to mít ošetřené i případně nějakou smlouvou. Chtěli po mě něco takového i na ČMKU, kam mám hlásit změnu majitele, tak aby to bylo něčím podložené.

Nechápu... ČMKU se zajímá o změnu majitele u chovné feny - při zápisu vrhu a vystavení PP štěňat, jinak je jí to šumák. A změnu máte v PP.

7.4.2023 16:41

Taky nechápu, nikdo po mě nechtěl žádný dokument, kde bych sdělovala jména majitelů štěňat, ani klub, ani ČMKU.

7.4.2023 17:04
janaa

XXX.XXX.174.242

Přepsali jsme jméno v pp,očkováku, vystavila jsem doklad o zaplacení - zpětný odkup psa. Smlouvu jsem nevystavovala

7.4.2023 17:13
zbohusovavrchu

XXX.XXX.195.83

Volala jsem na čmku, jen pro pořádek co v této situaci dělat a řekli mě, že do 14 dnů musím nahlásit u nich změnu majitele. Popsala jsem celou situaci a toto mě řekli. Je pravda, že mě vrtalo hlavou, kde by vlastně vzali toho majitele psa, který ho měl do teď. Jediné, kde je jeho jméno oficiálně uvedeno, tak je v PP a tudíž i v dogoffice. Tak mě řekli tedy, že do PP mám dopsat potom sebe, případně jiného kupce a do 14 dnů jim to podložit a nahlásit. Třeba jim bude stačit doložit jen naskenovaný PP i s novým jménem :)

7.4.2023 17:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

nezapomeňte opravit majitele v registru čipů, to je daleko důležitější (při zaběhnutí)

7.4.2023 17:33
zbohusovavrchu

XXX.XXX.195.83

lupus4 napsal(a):
nezapomeňte opravit majitele v registru čipů, to je daleko důležitější (při zaběhnutí)

Všechna štěňata jsem tam registrovala na sebe, tak to by mělo být v pořádku :) Děkuji

7.4.2023 23:42
diandra

XXX.XXX.149.67

Já bych si rozhodně nějaký "papír" sepsala, abych si kryla záda. Co jsem přesně převzala (pes, v jakém stavu, očkovák, rodokmen atd.) a vrátila tolik a tolik peněz. A obě strany by to podepsaly. Datum, místo, hodina.

8.4.2023 00:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Když jsem si odkupovala zpět svůj odchov, tak jsem ke stávající smlouvě napsala dodatek o zpětném odkupu, kde byl uvedený datum, částka a podpisy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík