Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2023 11:43
Kata87

XXX.XXX.109.198

Prosím vás o radu....fena ve středu kastrace,druhý den prohlídka vše v pořádku...každopádně od té doby pořádně nežere,včera už sem volala veterináře aby přijela,píchla ji dvě injekce a fenka se trochu probrala. Od dnešní noci zvracení,co vypije to vyzvraci,leží,je apatická,nechce chodit. Volala sem na veterinární pohotovost a v jednu hodinu máme přijeď. Máte někdo zkušenost co by se mohlo dít? Sem fakt nervozni

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2023 11:56

močí?

kálí?

10.4.2023 12:21
Kata87

XXX.XXX.123.236

Ano,včera trošku ladila a čůrat byla....ale zvrací furt i přesto že mi doktor řekl aby dnes už nic nepila

10.4.2023 13:54
PumaCZ

XXX.XXX.6.96

Nejsem veterinar jako bodlinka, ale nemuze take zvracet z hladu, pripadne i z narkozy? Proste zacarovany kruh. Po narkoze ji bylo spatne, mohla z ni i zvracet, tim spis nechtela jist, z cehoz ji pak bylo jeste hur.

Mam psa po osmi operacich, co i bez narkozy z hladu zvraci, tak me jako prvni napadlo toto. V tomto pripade se mi osvedcilo dat pesanovi po malych davkaxh napred tvaroh nebo jogurt, samotny, nebo treba s medem, pripadne i par piskotu, diky cemuz se mu udelalo lepe a prestal se mu zvedat zaludek, takze se pak i normalne najedl a byl ok.

Drzim pesti, at je fenka v poradku a brzy se zotavi. Preci jen je kastrace u fen velky zasah, tak ji to muze i dost bolet.

Dejte vedet, jak jste dopadli na pohotovosti.

10.4.2023 18:06
Kata87

XXX.XXX.109.198

Tak sme se vrátily z pohotovosti ale moudrá moc nejsem,dostala kapackou,pak ještě nějaký injekce na sklidneni žaludku,poblila celou čekárnu ale zvládly sme. Každopádně ani doktor si moc nevedel rady a říkal že si myslí že to s kastraci nemá nic spolecnyho,že musela něco špatnýho sežrat ale ona od ty kastrace pořádně ještě nezralá. Zítra ráno jedeme k naší veterinarce na sono a dál se uvidí. Ještě dodám že měla stale 40,5 teplotu

10.4.2023 18:55

zánět

10.4.2023 21:38
janaa

XXX.XXX.174.242

Krev se dělala? Atb předpokládám má. Upřímně fena po operaci s horečkou,která takto zvrací, to fakt není dobrý. Zítra bych trvala na kompletním vyšetření,krev,moč,sono,rentgen.

10.4.2023 21:47
Kata87

XXX.XXX.109.198

Krev byla v den operace v pořádku,atb měla taky....zítra v devět tam máme být,udělají znovu krev,sono atd....po příjezdu z pohotovosti už nezvracela a celou dobu krome malého napití spí...uvidím jak bude noc

10.4.2023 21:53
janaa

XXX.XXX.174.242

Kata87 napsal(a):
Krev byla v den operace v pořádku,atb měla taky....zítra v devět tam máme být,udělají znovu krev,sono atd....po příjezdu z pohotovosti už nezvracela a celou dobu krome malého napití spí...uvidím jak bude noc

Já nemyslela před operací,ale teď když začala mít problémy. Teď už tedy atb nemá? To zvíře má někde zánět,proto má horečku

10.4.2023 22:09
Kata87

XXX.XXX.109.198

janaa napsal(a):
Já nemyslela před operací,ale teď když začala mít problémy. Teď už tedy atb nemá? To zvíře má někde zánět,proto má horečku

Ne teď krev nikdo nebral,atb měla ale bylo mi řečeno že ji je dávat už nemám(pravda je že je stejné vyzvracela) včera dostala atb injekci a dnes taky

10.4.2023 22:10
janaa

XXX.XXX.174.242

Kata87 napsal(a):
Ne teď krev nikdo nebral,atb měla ale bylo mi řečeno že ji je dávat už nemám(pravda je že je stejné vyzvracela) včera dostala atb injekci a dnes taky

No,tak atb má,to je dobře. Tak zítra komplet diagnostiku. Držím palce,ať je líp

11.4.2023 08:29

Kata87 napsal(a):

Krev nikdo nebral... (do prkýnka, a co neutrofily a zánět?) A nemám dávat ATB, protože je stejně vyzvrací...

Aspoň, že dostala ta injekční.

11.4.2023 08:32

To je zajímavý výstup z pohotovosti. (K ho...)

11.4.2023 12:00
Kata87

XXX.XXX.109.198

Takže informace po dnešní návštěvě veterinu
Udelane sono,vše v pořádku
Crp vysoké takže někde velký zánět
Infuze na celý dnešní den
Píchnutí atb
Píchnutí něco na sklidneni žaludku
Probiotika
Pokračování na veterinu zítra ráno,horečku už nemá,vypadá o malinko lip

11.4.2023 13:12

Kata87 napsal(a):
Takže informace po dnešní návštěvě veterinu
Udelane sono,vše v pořádku
Crp vysoké takže někde velký zánět
Infuze na celý dnešní den
Píchnutí atb
Píchnutí něco na sklidneni žaludku
Probiotika
Pokračování na veterinu zítra ráno,horečku už nemá,vypadá o malinko lip

Tak držím palečky, aby bylo co nejdříve dobře.

13.4.2023 20:12
Kata87

XXX.XXX.109.198

Dobrý vecer,chtěla jsem všem poděkovat za vaše reakce. Chci vám podat další informace
Stav 8 den od kastrace je stále stejný,sono dělané dvakrát a nic,teplota je stále,jediná změna že už nezvraci,dostává atb a spoustu dalších injekci ale fena je stále bez života,žrát odmítá.....začínám být docela nervózní a nevím co dál dělat? Atb nezabírají jak by měli,teplota je stále ...napadá někoho nějaký další postup? Změna veterináře? Chodím k němu několik let,je to klinika,jsou tam čtyři doktoři tak sakra by aspoň jeden z nich měl vědět jak pokračovat ne?

13.4.2023 20:24

Kata87 napsal(a):
Dobrý vecer,chtěla jsem všem poděkovat za vaše reakce. Chci vám podat další informace
Stav 8 den od kastrace je stále stejný,sono dělané dvakrát a nic,teplota je stále,jediná změna že už nezvraci,dostává atb a spoustu dalších injekci ale fena je stále bez života,žrát odmítá.....začínám být docela nervózní a nevím co dál dělat? Atb nezabírají jak by měli,teplota je stále ...napadá někoho nějaký další postup? Změna veterináře? Chodím k němu několik let,je to klinika,jsou tam čtyři doktoři tak sakra by aspoň jeden z nich měl vědět jak pokračovat ne?

a máte diagnózu? asi to nesouvisí přímo s kastrací, ale zánět slinivky nebo ledvin by tohle udělat uměl.

13.4.2023 20:29
dadu

XXX.XXX.48.68

Treba blba otazka - nezapomneli v ni neco (tampon, . . . )?

13.4.2023 20:41

dadu napsal(a):

fena není člověk, při rutinní kastraci žádný sušení vlastně nepotřebujete a už vůbec není potřeba pouštět ho někam do břicha

13.4.2023 21:11
dadu

XXX.XXX.48.68

U psa ne, ale u feny se prece odebira i deloha, takze to podle me JE zasah do bricha
Ale nechci se hadat, jen me to napadlo

13.4.2023 21:11
Kata87

XXX.XXX.109.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a máte diagnózu? asi to nesouvisí přímo s kastrací, ale zánět slinivky nebo ledvin by tohle udělat uměl.

Diagnóza zněla "zánět" ale kde je to nevědí....nejsem veterinář a netuším co na sonu vidí,ale v tomto případě neviděly nic

13.4.2023 21:12
Kata87

XXX.XXX.109.198

Dělaly dvakrát sono tak sem si říkala že i kdyby v ní něco zůstalo tak by to měli vidět ne?

13.4.2023 21:13
Doron

XXX.XXX.29.41

dadu napsal(a):

Taky mě to napadlo.

13.4.2023 21:14
dadu

XXX.XXX.48.68

Nevim . . .

13.4.2023 21:14
dadu

XXX.XXX.48.68

Klidne bych se na to zeptala veta, jestli by to bylo videt

13.4.2023 21:16
janaa

XXX.XXX.174.242

A aktuální výsledky krve?

13.4.2023 21:16
Kata87

XXX.XXX.109.198

Zítra ráno přijde vet domu tak se jí zeptám,napadlo mě ji znovu otevřít a podívat se tam,ale to jsou jen moje myšlenky,protože mě toho moc nenapada

13.4.2023 21:17
Kata87

XXX.XXX.109.198

janaa napsal(a):
A aktuální výsledky krve?

Naposledy braly krev v úterý kvůli crp a to bylo hodně vysoke

13.4.2023 21:24
tetrivek

XXX.XXX.235.146

Držím pěsti, já loni po dvou operacích zažila pokaždé velký pooperační zánět. Tak vím jak trpí, nejhorší jsou ty horečky. Po první operaci mi antibiotika nitrožilně zabrali až po čtrnácti dnech. Po druhé operaci mě vyhnali domů třetí den, a já se jim tam za čtyři dny vrátila se sepsí v pooperační ráně. Kdyby mi po dvakrát nezabrali ty nejsilnější antibiotika tak už tady nejsem. Hlavně ať je fence brzy lépe.

13.4.2023 21:24

No tak nechte nabrat krev i na další parametry, rozbor moči bych také nechala udělat. Vet toho u vás doma asi moc na feně neuvidí. Radši bych vyjela na jinou kliniku nebo k jinému vetovi.

13.4.2023 21:27
janaa

XXX.XXX.174.242

Kata87 napsal(a):
Naposledy braly krev v úterý kvůli crp a to bylo hodně vysoke

To vím,ale co ostatní? Hematolka,ledviny,játra....

13.4.2023 21:43
Kata87

XXX.XXX.109.198

janaa napsal(a):
To vím,ale co ostatní? Hematolka,ledviny,játra....

Ne pak už krev nebraly 🥺

13.4.2023 21:47
Doron

XXX.XXX.29.41

Kata87 napsal(a):
Diagnóza zněla "zánět" ale kde je to nevědí....nejsem veterinář a netuším co na sonu vidí,ale v tomto případě neviděly nic

A může zánět slinivky nějak vyvolat ta operace?

14.4.2023 11:18

Kata87 napsal(a):

8. den od kastrace...Už má venku stehy, jak vypadá operační jizva? Jak je vůbec velká, kolik stehů bylo ? Kastrovala se zdravá fena, nebo se zánětem, pyometrou ?

14.4.2023 20:03
Kata87

XXX.XXX.109.198

Jizva vypadá krásně,stehy má dva,na konci a na začátku. Fenka váží 40kg,byla kastrovaná z důvodu psa a štěňata už neplánujeme
Jinak info z dneska.....teď měřená teplota a není,dnes krásné žere,musíme po malých dávkách....a největší úspěch že dorazí a chtěla by si hrát,takže za mě dnešek úplně super

14.4.2023 21:38

Kata87 napsal(a):
Jizva vypadá krásně,stehy má dva,na konci a na začátku. Fenka váží 40kg,byla kastrovaná z důvodu psa a štěňata už neplánujeme
Jinak info z dneska.....teď měřená teplota a není,dnes krásné žere,musíme po malých dávkách....a největší úspěch že dorazí a chtěla by si hrát,takže za mě dnešek úplně super

Dva stehy? Mohla byste to vyfotit? Možná měla fena reakci na vnitřní stehy.
Ať je už jen dobře.

14.4.2023 21:43
Kata87

XXX.XXX.109.198

Dva stehy? Mohla byste to vyfotit? Možná měla fena reakci na vnitřní stehy.
Ať je už jen dobře.

Zítra vám to vyfotim,nevím jak to popsat. Já sem takové stehy měla po císaři. Jeden uzlík na jedné straně a druhý uzlík na druhe

15.4.2023 14:25

Kata87 napsal(a):

Za mě, nejsem příznivcem klinik, kde se střídají veterináři.

15.4.2023 14:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Za mě, nejsem příznivcem klinik, kde se střídají veterináři.

Na klinikách to jinak nejde...není to žádné střídání jsou to prostě stálí zaměstnanci.
Logicky vše, co poskytuje klinika, nemůže obsáhnout jeden doktor.
Srovnáváte nesrovnatelný- je to podobný, jako kdybyste napsala, že upřednostňujete ordinaci vašeho praktika před ambulancí velký nemocnice.
Chápu, že může být příjemný, mít svýho rodinnýho veta v malé ordinaci, ale ten má prostě svoje limity a jenom dvě ruce...někdy se vyššímu pracovišti nevyhnete.

15.4.2023 15:00

Terven napsal(a):
Na klinikách to jinak nejde...není to žádné střídání jsou to prostě stálí zaměstnanci.
Srovnáváte nesrovnatelný- je to podobný, jako kdybyste napsala, že upřednostňujete ordinaci vašeho praktika před ambulancí velký nemocnice.
Chápu, že může být příjemný, mít svýho rodinnýho veta v malé ordinaci, ale ten má prostě svoje limity a jenom dvě ruce...někdy se vyššímu pracovišti nevyhnete.

Ano, jsou to stálí zaměstnanci, ale když tam přijdu třikrát, tak potkám tři doktory. Mně to prostě nevyhovuje.

Mám právě lepší zkušenosti s těmi menšími ordinacemi. Na běžné zákroky, za které považuji i kastraci feny.

15.4.2023 15:06
impact

XXX.XXX.195.92

Ano, jsou to stálí zaměstnanci, ale když tam přijdu třikrát, tak potkám tři doktory. Mně to prostě nevyhovuje.

Mám právě lepší zkušenosti s těmi menšími ordinacemi. Na běžné zákroky, za které považuji i kastraci feny.

Mám to úplně stejně...

Nedejbože když je jediný kvalitní doktor šéf kliniky a ostatní jsou čerství študáci, který spoustou svých znalostí/zkušeností přeskočím.

15.4.2023 15:13
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Terven napsal(a):

Tak ono i ta ambulance ve velký nemocnici je naprd, když se tam střídají doktoři. Nejlepší je mít svýho jednoho stálýho. Já si tohle zažila na vlastní kůži, kdy mě po pádu z koně bolelo rameno Jenže ty ramena mě bolely i předtim, protože jsme makaly a měla jsem je asi namožený. Na rentgenu nic, tak dr. nařídil klid, léky na bolest a za 14 dní kontrolu. Pak tam byl jinej, tak napsal elektriku a pak pomalu s tim na rehabce cvičit. Na další kontrole zas jinej a že to chce klid, že tam bude zánět a na další kontrole zas ten cvičitel, že to zánět neni a napsal mi rehabku na půl roku, že to je zamrzlý rameno. No celkově po roce pak primář, že to je divný a že tam budou výrůstky, který drážděj kloub a že se artroskopicky zabrousej. No a při ty artroskopii pak zjistili, že je utržená manžeta rotátoru. Takže ono ani těch víc doktorů neni velká záruka.

15.4.2023 15:24

impact napsal(a):
Mám to úplně stejně...

Nedejbože když je jediný kvalitní doktor šéf kliniky a ostatní jsou čerství študáci, který spoustou svých znalostí/zkušeností přeskočím.

Jako když jsem na neurologii polemizovala s doktory, cca o 30let mladšími, že za příznaky, se kterými jsem tam přišla, nemůže mozková mrtvice, ale potíže s páteří.

Taky, že jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík