Prosím vás o radu....fena ve středu kastrace,druhý den prohlídka vše v pořádku...každopádně od té doby pořádně nežere,včera už sem volala veterináře aby přijela,píchla ji dvě injekce a fenka se trochu probrala. Od dnešní noci zvracení,co vypije to vyzvraci,leží,je apatická,nechce chodit. Volala sem na veterinární pohotovost a v jednu hodinu máme přijeď. Máte někdo zkušenost co by se mohlo dít? Sem fakt nervozni
Uživatel s deaktivovaným účtem

močí?
kálí?
Nejsem veterinar jako bodlinka, ale nemuze take zvracet z hladu, pripadne i z narkozy? Proste zacarovany kruh. Po narkoze ji bylo spatne, mohla z ni i zvracet, tim spis nechtela jist, z cehoz ji pak bylo jeste hur.
Mam psa po osmi operacich, co i bez narkozy z hladu zvraci, tak me jako prvni napadlo toto. V tomto pripade se mi osvedcilo dat pesanovi po malych davkaxh napred tvaroh nebo jogurt, samotny, nebo treba s medem, pripadne i par piskotu, diky cemuz se mu udelalo lepe a prestal se mu zvedat zaludek, takze se pak i normalne najedl a byl ok.
Drzim pesti, at je fenka v poradku a brzy se zotavi. Preci jen je kastrace u fen velky zasah, tak ji to muze i dost bolet.
Dejte vedet, jak jste dopadli na pohotovosti.
Tak sme se vrátily z pohotovosti ale moudrá moc nejsem,dostala kapackou,pak ještě nějaký injekce na sklidneni žaludku,poblila celou čekárnu ale zvládly sme. Každopádně ani doktor si moc nevedel rady a říkal že si myslí že to s kastraci nemá nic spolecnyho,že musela něco špatnýho sežrat ale ona od ty kastrace pořádně ještě nezralá. Zítra ráno jedeme k naší veterinarce na sono a dál se uvidí. Ještě dodám že měla stale 40,5 teplotu

zánět
Kata87
napsal(a):
Krev byla v den operace v pořádku,atb měla taky....zítra v devět tam máme být,udělají znovu krev,sono atd....po příjezdu z pohotovosti už nezvracela a celou dobu krome malého napití spí...uvidím jak bude noc
Já nemyslela před operací,ale teď když začala mít problémy. Teď už tedy atb nemá? To zvíře má někde zánět,proto má horečku
janaa
napsal(a):
Já nemyslela před operací,ale teď když začala mít problémy. Teď už tedy atb nemá? To zvíře má někde zánět,proto má horečku
Ne teď krev nikdo nebral,atb měla ale bylo mi řečeno že ji je dávat už nemám(pravda je že je stejné vyzvracela) včera dostala atb injekci a dnes taky

Kata87
napsal(a):
Ne teď krev nikdo nebral,atb měla ale bylo mi řečeno že ji je dávat už nemám(pravda je že je stejné vyzvracela) včera dostala atb injekci a dnes taky
Krev nikdo nebral... (do prkýnka, a co neutrofily a zánět?) A nemám dávat ATB, protože je stejně vyzvrací...
Aspoň, že dostala ta injekční.

To je zajímavý výstup z pohotovosti. (K ho...)

Kata87
napsal(a):
Takže informace po dnešní návštěvě veterinu
Udelane sono,vše v pořádku
Crp vysoké takže někde velký zánět
Infuze na celý dnešní den
Píchnutí atb
Píchnutí něco na sklidneni žaludku
Probiotika
Pokračování na veterinu zítra ráno,horečku už nemá,vypadá o malinko lip
Tak držím palečky, aby bylo co nejdříve dobře.
Dobrý vecer,chtěla jsem všem poděkovat za vaše reakce. Chci vám podat další informace
Stav 8 den od kastrace je stále stejný,sono dělané dvakrát a nic,teplota je stále,jediná změna že už nezvraci,dostává atb a spoustu dalších injekci ale fena je stále bez života,žrát odmítá.....začínám být docela nervózní a nevím co dál dělat? Atb nezabírají jak by měli,teplota je stále ...napadá někoho nějaký další postup? Změna veterináře? Chodím k němu několik let,je to klinika,jsou tam čtyři doktoři tak sakra by aspoň jeden z nich měl vědět jak pokračovat ne?

Kata87
napsal(a):
Dobrý vecer,chtěla jsem všem poděkovat za vaše reakce. Chci vám podat další informace
Stav 8 den od kastrace je stále stejný,sono dělané dvakrát a nic,teplota je stále,jediná změna že už nezvraci,dostává atb a spoustu dalších injekci ale fena je stále bez života,žrát odmítá.....začínám být docela nervózní a nevím co dál dělat? Atb nezabírají jak by měli,teplota je stále ...napadá někoho nějaký další postup? Změna veterináře? Chodím k němu několik let,je to klinika,jsou tam čtyři doktoři tak sakra by aspoň jeden z nich měl vědět jak pokračovat ne?
a máte diagnózu? asi to nesouvisí přímo s kastrací, ale zánět slinivky nebo ledvin by tohle udělat uměl.

dadu
napsal(a):
Treba blba otazka - nezapomneli v ni neco (tampon, . . . )?
fena není člověk, při rutinní kastraci žádný sušení vlastně nepotřebujete a už vůbec není potřeba pouštět ho někam do břicha
Držím pěsti, já loni po dvou operacích zažila pokaždé velký pooperační zánět. Tak vím jak trpí, nejhorší jsou ty horečky. Po první operaci mi antibiotika nitrožilně zabrali až po čtrnácti dnech. Po druhé operaci mě vyhnali domů třetí den, a já se jim tam za čtyři dny vrátila se sepsí v pooperační ráně. Kdyby mi po dvakrát nezabrali ty nejsilnější antibiotika tak už tady nejsem. Hlavně ať je fence brzy lépe.

No tak nechte nabrat krev i na další parametry, rozbor moči bych také nechala udělat. Vet toho u vás doma asi moc na feně neuvidí. Radši bych vyjela na jinou kliniku nebo k jinému vetovi.

Kata87
napsal(a):
8. den od kastrace...Už má venku stehy, jak vypadá operační jizva? Jak je vůbec velká, kolik stehů bylo ? Kastrovala se zdravá fena, nebo se zánětem, pyometrou ?
Jizva vypadá krásně,stehy má dva,na konci a na začátku. Fenka váží 40kg,byla kastrovaná z důvodu psa a štěňata už neplánujeme
Jinak info z dneska.....teď měřená teplota a není,dnes krásné žere,musíme po malých dávkách....a největší úspěch že dorazí a chtěla by si hrát,takže za mě dnešek úplně super

Kata87
napsal(a):
Jizva vypadá krásně,stehy má dva,na konci a na začátku. Fenka váží 40kg,byla kastrovaná z důvodu psa a štěňata už neplánujeme
Jinak info z dneska.....teď měřená teplota a není,dnes krásné žere,musíme po malých dávkách....a největší úspěch že dorazí a chtěla by si hrát,takže za mě dnešek úplně super
Dva stehy? Mohla byste to vyfotit? Možná měla fena reakci na vnitřní stehy.
Ať je už jen dobře.

Kata87
napsal(a):
Za mě, nejsem příznivcem klinik, kde se střídají veterináři.
napsal(a):
Za mě, nejsem příznivcem klinik, kde se střídají veterináři.
Na klinikách to jinak nejde...není to žádné střídání jsou to prostě stálí zaměstnanci.
Logicky vše, co poskytuje klinika, nemůže obsáhnout jeden doktor.
Srovnáváte nesrovnatelný- je to podobný, jako kdybyste napsala, že upřednostňujete ordinaci vašeho praktika před ambulancí velký nemocnice.
Chápu, že může být příjemný, mít svýho rodinnýho veta v malé ordinaci, ale ten má prostě svoje limity a jenom dvě ruce...někdy se vyššímu pracovišti nevyhnete.

Terven
napsal(a):
Na klinikách to jinak nejde...není to žádné střídání jsou to prostě stálí zaměstnanci.
Srovnáváte nesrovnatelný- je to podobný, jako kdybyste napsala, že upřednostňujete ordinaci vašeho praktika před ambulancí velký nemocnice.
Chápu, že může být příjemný, mít svýho rodinnýho veta v malé ordinaci, ale ten má prostě svoje limity a jenom dvě ruce...někdy se vyššímu pracovišti nevyhnete.
Ano, jsou to stálí zaměstnanci, ale když tam přijdu třikrát, tak potkám tři doktory. Mně to prostě nevyhovuje.
Mám právě lepší zkušenosti s těmi menšími ordinacemi. Na běžné zákroky, za které považuji i kastraci feny.
napsal(a):
Ano, jsou to stálí zaměstnanci, ale když tam přijdu třikrát, tak potkám tři doktory. Mně to prostě nevyhovuje.
Mám právě lepší zkušenosti s těmi menšími ordinacemi. Na běžné zákroky, za které považuji i kastraci feny.
Mám to úplně stejně...
Nedejbože když je jediný kvalitní doktor šéf kliniky a ostatní jsou čerství študáci, který spoustou svých znalostí/zkušeností přeskočím.
Terven
napsal(a):
Tak ono i ta ambulance ve velký nemocnici je naprd, když se tam střídají doktoři. Nejlepší je mít svýho jednoho stálýho. Já si tohle zažila na vlastní kůži, kdy mě po pádu z koně bolelo rameno Jenže ty ramena mě bolely i předtim, protože jsme makaly a měla jsem je asi namožený. Na rentgenu nic, tak dr. nařídil klid, léky na bolest a za 14 dní kontrolu. Pak tam byl jinej, tak napsal elektriku a pak pomalu s tim na rehabce cvičit. Na další kontrole zas jinej a že to chce klid, že tam bude zánět a na další kontrole zas ten cvičitel, že to zánět neni a napsal mi rehabku na půl roku, že to je zamrzlý rameno. No celkově po roce pak primář, že to je divný a že tam budou výrůstky, který drážděj kloub a že se artroskopicky zabrousej. No a při ty artroskopii pak zjistili, že je utržená manžeta rotátoru. Takže ono ani těch víc doktorů neni velká záruka.

impact
napsal(a):
Mám to úplně stejně...
Nedejbože když je jediný kvalitní doktor šéf kliniky a ostatní jsou čerství študáci, který spoustou svých znalostí/zkušeností přeskočím.
Jako když jsem na neurologii polemizovala s doktory, cca o 30let mladšími, že za příznaky, se kterými jsem tam přišla, nemůže mozková mrtvice, ale potíže s páteří.
Taky, že jo.