Začínající a stupňující agresivita (strach)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alias0

12.4.2023 09:53
Alias0

XXX.XXX.48.22

Zdravím,

máme psa (3 roky) a fenku (15 měsíců) welsh corgi pembroke. U fenky se poslední cca 3 měsíce začala objevovat agresivita. Prvně hlavně při jídle. Dojí své granule a zaútočila na psa. Krmíme je tedy zvlášť. Poslední dobou začíná být agresivní i v případě, že je oba pustím domů (běžně jsou venku) a začnu si s nimi hrát. Jakmile drbu fenku začne být ostražitá, sklopí ocas a pokud vidí psa tak na něj začne koukat, pak vrčet a pak zaútočí. Podobně to je občas i když jsem s nimi ve výběhu a začnu si s nimi hrát. Pes naštěstí agresivní není a když mu řeknu tak se do boje nepustí. Když vidím že se na něj fenka dívá a je napnutá tak se ji snažím otočit hlavu, ale když stihne zaútočit tak ji musím chytit a uklidnit (momentálně ji položím na bok). Je hodně mazlivá a myslím že se o mě nějakým způsobem bojí a brání si mě, ale bohužel takto to dál nejde.

PS: Chodíme se socializovat mezi ostatní psi a tam jde vidět, že se také hodně bojí a často vrčí na ostatní psi ze strachu.

Máte prosím nějaké rady jak odbourat tuto agresivitu způsobenou (pravděpodobně) strachem a obranou "zdrojů"?

12.4.2023 17:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.199

Jakmile drbu fenku začne být ostražitá, sklopí ocas a pokud vidí psa tak na něj začne koukat, pak vrčet a pak zaútočí. Podobně to je občas i když jsem s nimi ve výběhu a začnu si s nimi hrát. Pes naštěstí agresivní není a když mu řeknu tak se do boje nepustí. Když vidím že se na něj fenka dívá a je napnutá tak se ji snažím otočit hlavu, ale když stihne zaútočit tak ji musím chytit a uklidnit (momentálně ji položím na bok). Je hodně mazlivá a myslím že se o mě nějakým způsobem bojí a brání si mě, ale bohužel takto to dál nejde.

Jakmile drbu fenku.... přestanu ji drbat a pošlu ji na místo.
Copak je drbání její svaté právo, jenom proto, že to vyžaduje? Vůbec bych jí neotáčela hlavu nebo ji pokládala na bok, při prvním náznaku bych drbat přestala, při dalším pokračování bych ji poslala ode mne pryč, tj. na místo.
Brzy zjistí, že když blbě čumí na psa, je po drbání.

12.4.2023 18:24
impact

XXX.XXX.243.160

Dám misky, fena bude mít obojek a šňůru. Stojím na šňůře tak, aby na psa nedosáhla. Jakmile dožere a chce jít po psovi, chytím šňůru a fenu smykem vyhodím na dvůr.

Drbu fenu, stále má šňůru. Napne se, chytím šňůru a fenu smykem vyhodím na dvůr.

A tak pořád dokola, dokud si neuvědomí, že za každý projev agrese bude vyhozena ze smečky.

Zbytečně s ní diskutujete. Seberte jí všechny výhody a nedostane je (po troškách), dokud si je nezaslouží.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2023 19:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co ti cizí psi dělají? Otravují ji? Ona tam pobíhá volně nebo ti cizí psi? Kdy začne vrčet?
Nezačalo to někde tady náhodou?
Kde má v tu chvíli psovoda?

Přidejte reakci

Přidat smajlík