Hsjkah

XXX.XXX.106.5
Mám fenu malého plemena, dnes 33 den březosti. Od cca 18 dne absolutně nemá chuť k jídlu. Byla krmena granulemi a jako pamlsky měla vždy rada sušené maso nebo jatrove sušenky. Teď nechce absolutně nic. Je schopna dva dny vůbec nejíst, třetí den si vzít dvě sousta, jen na přežití, a poté opět nic.
Vařené maso, vývar, piškoty, pamlsky, RC mousse pro stenata, konzerva, kapsička, kaše pro stenata, absolutně nic ji nezajímá. Je také hodně utlumená a chce jen spát. Podle veterináře je zdravá.
Jediné, jak je do ni možné dostat jídlo, je dávat ji měkkou stravu stříkačkou na jazyk, aby to polkla.
Mám do ji tedy dávat její normální dávku jídla, ale strikackou, nebo ji nechat, at si dá sama (i když jen sousto za 2-3 dny a zkoušet pořad nabízet různá jídla?
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud se takhle chová, pak není zdravá.
Hsjkah

XXX.XXX.39.22
napsal(a):
pokud se takhle chová, pak není zdravá.
A nějaké nápady co mám s vet řešit? Má pevnou stolici, pije normálně, při ultrazvuku nebylo v břiše pozorování nic neobvyklého (specificky jsem se na to ptala).
Některé březí feny opravdu s žrádlem blbnou a nežerou. Nezbývá než vymýšlet a obměňovat, v seznamu nevidím syrové maso, zkoušejte,vymýšlejte, můžete zkusit i kozí výrobky, mléko,zákys,jogurt...vajíčka,žloutky s glukopurem,prostě cokoli. Co by mě bylo divné je apatie feny, to normální není. Pokud to tedy není jen přístup "jsem březí,nesmím dělat prudký pohyby", ale to je fena normálně aktivní,jen místo lítání volí opatrnější pohyb,je prostě na sebe opatrná. Nežravost může trvat až do porodu nebo se to zlomí a začne žrát normálně. Jiné feny žerou v březosti,ale přestanou žrát po porodu,a to je teprve voser. Jeden vrh mi fena odkojila na vánočce s kozím mlíkem a to je jinak naprosto pažravá

Hsjkah
napsal(a):
A nějaké nápady co mám s vet řešit? Má pevnou stolici, pije normálně, při ultrazvuku nebylo v břiše pozorování nic neobvyklého (specificky jsem se na to ptala).
Já nevím, třeba vzít krev? Kdyby, nedej bože, zánět?
Hloupá otázka, na USG štěňata živá?