Pes očuchal mrtvé zvíře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ňufinka66

14.4.2023 07:40
Ňufinka66

XXX.XXX.70.113

Nemůže něco chytit? Na cestě leželo jakési mrtvé zvíře a moje jorkšírka to začala očuchávart, mám strach

14.4.2023 07:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Psovité šelmy jsou lovci a MRCHOŽROUTI - ty opravdu čichnutí ke zdechlině nezabije (karbofuranem to asi otrávené nebylo, když váš pes stále žije)

CK

14.4.2023 07:56
CK

XXX.XXX.50.136

Dost záleží jaké zvíře to bylo, například psík mývalovitý je rezervoár všeho možného i nemožného, liška mohla pojít na svrab atd, divočák brucelóza, Aujeszkyho choroba(šance na přenos 00nic ) a u srnce by to riziko mohlo být menší.

Obecně ale pouhé čuchnutí riziko spíše není.

Ňufinka66

14.4.2023 07:58
Ňufinka66

XXX.XXX.70.113

CK napsal(a):
Dost záleží jaké zvíře to bylo, například psík mývalovitý je rezervoár všeho možného i nemožného, liška mohla pojít na svrab atd, divočák brucelóza, Aujeszkyho choroba(šance na přenos 00nic ) a u srnce by to riziko mohlo být menší.

Obecně ale pouhé čuchnutí riziko spíše není.

Pane bože... Nestrašte Při nejhorším zajdeme k veterináři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2023 08:01

No pokud se pes začne drbat, tak bych dala něco na odblešení

14.4.2023 08:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ňufinka66 napsal(a):

Veterinář teď na psovi nic nepozná ani nic nevyřeší, když ani nevíte, co to bylo - každá mňamka má nějakou inkubační dobu.

14.4.2023 08:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No pokud se pes začne drbat, tak bych dala něco na odblešení

Já bych dala rovnou Stronghold nebo Advocate kvůli případnému svrabu, ale jinak bych to neřešila. Na 99,8% se nic nestane.

CK

14.4.2023 08:12
CK

XXX.XXX.50.136

Ňufinka66 napsal(a):

Nestraším, jasně říkám, že pouhé čuchnutí riziko spíše není.

Ale pokud se tak obáváte, že už musíte vkládat dotaz, tak by bylo taky dobré říci třeba odhad jaké zvíře to bylo a jak čuchnutí "proběhlo".

Protože je rozdíl, pokud jste měla jorkšíra bez dozoru a našla jste ho u uhynulého zvířete (a odhadujete že se dostal jen k očichávání), nebo na procházce letmo přičichl.

14.4.2023 08:16
janaa

XXX.XXX.174.242

pobavilo. Naši,když najdou mrtvé zvíře očuchají,olízají,přinesou. Zatím všichni přežili
Fakt z čuchnutí pes nic nechytne. Ani tu prašivinu

14.4.2023 08:22

janaa napsal(a):
pobavilo. Naši,když najdou mrtvé zvíře očuchají,olízají,přinesou. Zatím všichni přežili

ještě jsi to měla doplnit patřičnou fotodokumentací... Ta s tou prasečí hlavou byla skvělá... (i když tam ta pseudovzteklina varovně bliká)... Já vím, že je to holek práce a celý jejich svět

14.4.2023 08:30

Ňufinka66 napsal(a):

Já kdybych měla řešit každý čichnutí k mrtvole, tak běhám imrvére na veterinu. I ten pidipes je pořád pes, tak ho tak berte, není to dítě.

CK

14.4.2023 08:34
CK

XXX.XXX.50.136

janaa napsal(a):

Vaše osobní zkušenost ale neznamená, že je možné uhynulá zvířata brát na lehkou váhu.
Je rozdíl jestli zvíře bylo sražené nebo jinak smrtelně zraněné- relativně zdravý kus a nebo pokud se je jedná o zvíře, které podlehlo nějaké chorobě (bakteriální, virová, parazitální), jedu.
Od savců je taky například větší pravděpodobnost nějaké zbytečné nákazy než od ptáků.
Co zabije lišku nebo jinou šelmu, může přinést nějaké potíže i psům, a úplně zbytečně. Takže určitě nepodceňovat a nepřehlížet.

14.4.2023 08:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

CK napsal(a):
Vaše osobní zkušenost ale neznamená, že je možné uhynulá zvířata brát na lehkou váhu.
Je rozdíl jestli zvíře bylo sražené nebo jinak smrtelně zraněné- relativně zdravý kus a nebo pokud se je jedná o zvíře, které podlehlo nějaké chorobě (bakteriální, virová, parazitální), jedu.
Od savců je taky například větší pravděpodobnost nějaké zbytečné nákazy než od ptáků.
Co zabije lišku nebo jinou šelmu, může přinést nějaké potíže i psům, a úplně zbytečně. Takže určitě nepodceňovat a nepřehlížet.

Pak je ale lepší sebrat zdechlinu a vyšetřit ji - když nikdo neví ani CO to bylo, tak těžko dělat nějaké závěry

14.4.2023 08:44
janaa

XXX.XXX.174.242

ještě jsi to měla doplnit patřičnou fotodokumentací... Ta s tou prasečí hlavou byla skvělá... (i když tam ta pseudovzteklina varovně bliká)... Já vím, že je to holek práce a celý jejich svět

Z takhle uleželý hlavy fakt pseudovzteklina nehrozí. To by musel být čerstvě zhaslý kus,okolo barva,sekrety a fakt by se k němu musely dostat brzo. Minule,když jsem dvě kravky našla,jak okusujou už fakt hodně jetej rozkládajíí se kus srnčího,tak jsem se trochu obávala,že se zes.rou,ale ani to ne

14.4.2023 08:45

Ňufinka66 - nerobte z komára somára! Psíka jedným očkom pozorujte, ale neprepadajte panike. Veď ten pes sa choval úplne normálne - očuchal čo ho zaujalo. To by sme potom museli všetci riešiť aj očuchanie exkrémentov - aj tie môžu byť zdrojom všeličoho nie (a koľký chlpáči si na tom aj pochutia )? A chudák veterinár - čo by akože mal vidieť na zdravom psovi a teda čo by riešil? Na 99,9% sa absolútne nič nestane

14.4.2023 08:47
janaa

XXX.XXX.174.242

CK napsal(a):

Pravděpodobnost je nula nula nic. Zvlášť pokud fakt pes čuchne,což u jorkšíra asi nehrozí,že by zvíře cupoval,žral atd. Takže ano,budu podceňovat a přehlížet, protože nervovat se kvůli blbostem,na to je můj život moc krátkej

CK

14.4.2023 08:50
CK

XXX.XXX.50.136

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pak je ale lepší sebrat zdechlinu a vyšetřit ji - když nikdo neví ani CO to bylo, tak těžko dělat nějaké závěry

Souhlas, v tomto případě, je to jedno.

A jestli obecné závěry, tak nic nehrotit, ale třeba u těch šelem radši bacha - přinejmenším jedy, zablešení, svrab. Záleží prostě na okolnostech.

14.4.2023 10:03
aluska

XXX.XXX.197.205

kdyby jen očuchali, ti moji kolikrát i ochutnají....a žijou

14.4.2023 10:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

aluska napsal(a):
kdyby jen očuchali, ti moji kolikrát i ochutnají....a žijou

Co ochutnají, ale když se v tom i vyválí 😱🤮

14.4.2023 10:14
aluska

XXX.XXX.197.205

jednou žrala Bessina srnku, kterou našla v lese, maso černý, všude červy....já se málem poblila, ona si mlaskala. Smrděla jí samozřejmě i celá hlava....
Ale určitě toho sežrali daleko víc, o čem nevím

14.4.2023 13:53

Jo jo, taková zaleželá chcíplá ryba nejde ze psa prakticky nijak smýt, tedy její "parfém". Myslela jsem tehdy, že psa zastřelím. Měl štěstí, že nemám čím.

14.4.2023 14:08

Jo jo, taková zaleželá chcíplá ryba nejde ze psa prakticky nijak smýt, tedy její "parfém". Myslela jsem tehdy, že psa zastřelím. Měl štěstí, že nemám čím.

V tomto případě se prý doporučuje použít kečup. Zatím jsem to nezkoušela, vždycky stačil šampon.

14.4.2023 14:45
fikovnice

XXX.XXX.60.106

Veterinář teď na psovi nic nepozná ani nic nevyřeší, když ani nevíte, co to bylo - každá mňamka má nějakou inkubační dobu.

Přesně. Já si teda neumím představit veta, že bych tam přišla se svým psem a řekla:"Prosím, pomozte. Můj pes očichal mrtvolku nějakého zvířete, a já ani nevím jakého..."

Někdy jsou veti chudáci...

14.4.2023 14:47
fikovnice

XXX.XXX.60.106

Tak zdechlou rybou se navoněl jeden z Fločků (vždy jsme měli Flokáče) a teda tu cestu autem domů nikomu nepřeji. Celá osádka měla hlavy z okýnek ven, tuším i řidič! A Floky byl přešťastný jaký parfém někdo nechal ležet na břehu přehrady.

14.4.2023 16:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

fikovnice napsal(a):
Tak zdechlou rybou se navoněl jeden z Fločků (vždy jsme měli Flokáče) a teda tu cestu autem domů nikomu nepřeji. Celá osádka měla hlavy z okýnek ven, tuším i řidič! A Floky byl přešťastný jaký parfém někdo nechal ležet na břehu přehrady.

Jee, já mám úplně stejný zážitek, akorát jsme naštěstí ještě nepředali klíče od chatky, tak jsem (ačkoliv už bylo uklizeno a vytřeno) letěla toho prasofixe vydrhnout teplou vodou a mým šamponem - jinak šla pěšky!

14.4.2023 16:38

fikovnice napsal(a):
Přesně. Já si teda neumím představit veta, že bych tam přišla se svým psem a řekla:"Prosím, pomozte. Můj pes očichal mrtvolku nějakého zvířete, a já ani nevím jakého..."

Někdy jsou veti chudáci...

to je věc obchodního citu, takovým lze z fleku prodat: kompletní vyšetření krve, kompletní vyšetření trusu a stronghold samozřejmě s opakováním za měsíc pro jistotu, ostříhat drápky, vyčistit uši a objednat na odstranění zubního kamene.

Vini

14.4.2023 17:03
Vini

XXX.XXX.109.194

Dneska na procházce pes vyhrabal pod lupením malinký sele a pustil se do něj.Po chvíli se mi podařilo psa odtáhnou a taky přemýšlím jestli nebylo nemocný. Ale je fakt že už toho zbaštil víc a nikdy mu nic nebylo.

14.4.2023 17:06

to je věc obchodního citu, takovým lze z fleku prodat: kompletní vyšetření krve, kompletní vyšetření trusu a stronghold samozřejmě s opakováním za měsíc pro jistotu, ostříhat drápky, vyčistit uši a objednat na odstranění zubního kamene.

Přesně tak, tohleto jsou ideální zákazníci, na kterých můžou veteriny rejžovat. A pak si můžou na FB stěžovat, jak jsou veti strašně drazí a všechno chtějí zaplatit.

14.4.2023 17:36
libuko

XXX.XXX.2.56

Souhlas a pak nemají čas a "energii" na zvířata s opravdovým problemem.

14.4.2023 17:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vini napsal(a):
Dneska na procházce pes vyhrabal pod lupením malinký sele a pustil se do něj.Po chvíli se mi podařilo psa odtáhnou a taky přemýšlím jestli nebylo nemocný. Ale je fakt že už toho zbaštil víc a nikdy mu nic nebylo.

Jestli to bylo sele divočáka, tak máte před sebou týden modliteb🤔.
Jestli mám z toho všeho, co psa může
od divokých zvířat potkat z něčeho opravdu strach, tak je to Aujezskyho.

Vini

14.4.2023 17:49
Vini

XXX.XXX.109.194

Bylo od divočáka,nevíte jaké by měl pes příznaky?Doufám že to bude dobrý.

CK

14.4.2023 17:49
CK

XXX.XXX.50.136

Vini napsal(a):

Tak to je slušná náhoda....

To bude buď a nebo, stejně se nedá moc dělat.

Vini

14.4.2023 18:12
Vini

XXX.XXX.109.194

A jé,nevěděla jsem že není pomocí.Pejska budu pozorovat ve dne v noci i když to bude k ničemu.Zadavatelka diskuse bude vystrašená,to se omlouvám.

14.4.2023 18:21
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Psovité šelmy jsou lovci a MRCHOŽROUTI - ty opravdu čichnutí ke zdechlině nezabije (karbofuranem to asi otrávené nebylo, když váš pes stále žije).Inspektor Pišišvor

No ono záleží k jaké zdechlině. A kdyby zrovna šla okolo paní Smůla??

Vidíte i Bodlinka píše, jaké nepříjemnosti mohou psa potkat.
A ještě musí za měsíc na kontrolu.

CK

14.4.2023 18:24
CK

XXX.XXX.50.136

Vini napsal(a):
A jé,nevěděla jsem že není pomocí.Pejska budu pozorovat ve dne v noci i když to bude k ničemu.Zadavatelka diskuse bude vystrašená,to se omlouvám.

Myslím, že vystrašená nebude, protože se ani neobtěžovala sdělit podrobnosti o tom mrtvém zvířeti.

Neříkám, že není pomoci, spíš že se nedá moc co dělat, leda řešit blechy kdyby náhodou byly. Pseudomor tam s největší pravděpodobností nebude, to byste musela mít obrovské "štěstí".

14.4.2023 18:47
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Vini napsal(a):

nepřijde vám nevkusné se vetřít někomu do tématu???

Zadavatel má problém a Vini mu to pokazí.

Aujeszkyho choroba te bych .se bál

Proč nezaložíte své vlákno?

Upraveno Adminem 14.4.2023 v 18:56 - vulgarismy

14.4.2023 18:59

vlasta1 napsal(a):
nepřijde vám nevkusné se vetřít někomu do tématu???

Zadavatel má problém a Vini mu to pokazí.

Aujeszkyho choroba te bych .se bál

Proč nezaložíte své vlákno?

A proč by měla zakládat nové vlákno, když má vlastně stejný problém?
A poprosím vás o slušnost, tady si do blbců nenadáváme.

14.4.2023 19:01
vlasta1

XXX.XXX.90.148

A jaké???

14.4.2023 19:02
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Nemá. Problém je úplně jiný

14.4.2023 19:03
vlasta1

XXX.XXX.90.148

A proč by měla zakládat nové vlákno, když má vlastně stejný problém?
A poprosím vás o slušnost, tady si do blbců nenadáváme.

Třeba já mám za slušnost, neskákat do řeči

14.4.2023 19:07

vlasta1 napsal(a):

Třeba já mám za slušnost, neskákat do řeči

Nemusíte to psát dvakrát, já tomu rozumím.
Mám jiný názor a vy nejste admin, abyste to tady řídila.

14.4.2023 19:11
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Nemusíte to psát dvakrát, já tomu rozumím.
Mám jiný názor a vy nejste admin, abyste to tady řídila.

A kdy jsem Vám to napsala dvakrát ( jsem muž)

Jak tomu rozumíte?

Sarah01 a chápete to?

Co je stejné??

14.4.2023 19:19

Jakože chápu…
Ale jak jsem si odvykla, tak jsem omylem při nedávné první návštěvě veteriny po dlouhý době zapomněla nahodit ostražitost. A hned jsem byla po právu oškubána.
To mě fakt neba. A jasně, jsou tu i jiné veteriny, ale buď je to úplně stejný anebo je to nějaký malý vet, co ordinuje ve středu a v říjnu.

Vini

14.4.2023 19:25
Vini

XXX.XXX.109.194

Nechci se nikomu větřít do tématu,sle spíš podpořit zadavatelku,že takové starosti má i někdo jiný a věřím že se jejímu pejskovi nic nestane. A budu ráda když se ozve zda je vše ok.A děkuji Sarah01 za podporu.

14.4.2023 19:29
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Vini napsal(a):
Nechci se nikomu větřít do tématu,sle spíš podpořit zadavatelku,že takové starosti má i někdo jiný a věřím že se jejímu pejskovi nic nestane. A budu ráda když se ozve zda je vše ok.A děkuji Sarah01 za podporu.

Vetřela jste se.

Vrána k vráně.

Vy a Sarah01

CK

14.4.2023 19:30
CK

XXX.XXX.50.136

vlasta1 napsal(a):
Vetřela jste se.

Vrána k vráně.

Vy a Sarah01

To si děláte srandu.

14.4.2023 19:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

vlasta1 napsal(a):
Vetřela jste se.

Vrána k vráně.

Vy a Sarah01

No Nazdar!😱

Vini

14.4.2023 19:43
Vini

XXX.XXX.109.194

Aspoň se zasmějeme ,to je lepší a Vlasto1 mluvte k tématu.Když vám tak strašně vadí co jsem napsala.

14.4.2023 19:57
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Vini napsal(a):
Aspoň se zasmějeme ,to je lepší a Vlasto1 mluvte k tématu.Když vám tak strašně vadí co jsem napsala.

Tak napište adminoj, že jste buran a že si založíte svoje téma, kde budete komunikovat

14.4.2023 20:00
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Vini napsal(a):

mluvím k tématu. Jenže je tu husa, která udělala rozcestí.

No a nevím, kterou cestu si vybrat.

14.4.2023 20:01

vlasta1 napsal(a):
Tak napište adminoj, že jste buran a že si založíte svoje téma, kde budete komunikovat

Uklidněte se a přestaňte to tady organizovat. Nikdo o to nestojí.

14.4.2023 20:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

vlasta1 napsal(a):
mluvím k tématu. Jenže je tu husa, která udělala rozcestí.

No a nevím, kterou cestu si vybrat.

Já bych Vás i nasměrovala, ale motá se tu admin, tak Vám nechám prostor pro fantazii 😊.

Vini

14.4.2023 20:07
Vini

XXX.XXX.109.194

Dejte si mokrý hadr na hlavu třeba kapku vychladnete. Ještě že vás můžu vypnout. 😃

14.4.2023 20:08
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Uklidněte se a přestaňte to tady organizovat. Nikdo o to nestojí.

Co organizuji??

Zadavatel dá dotaz a chce odpověď. Tu nedostane.

no a někdo to celé překroutí.

A najednou je tu hejno krákajících vran balu

14.4.2023 20:10
vlasta1

XXX.XXX.90.148

Já bych Vás i nasměrovala, ale motá se tu admin, tak Vám nechám prostor pro fantazii 😊.

no vidíte.
A Vás jsem tu měl v té chytřejší řadě

14.4.2023 20:19

Co je to "adminoj"?

14.4.2023 20:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.34.237

Co je to "adminoj"?

To je adminovi nářečím používaným v plzeňském kraji.

14.4.2023 20:28

To je adminovi nářečím používaným v plzeňském kraji.

Aha, díky, zvláštní.

14.4.2023 20:31

vlasta1 napsal(a):
no vidíte.
A Vás jsem tu měl v té chytřejší řadě

Vážený,

upozorňujeme vás, že vyvoláváte zbytečné konflikty.
Jde o první varování, proto vás žádáme o přečtení pravidel diskuze a tolerance toho, co si přejí a tolerují ostatní v diskuzi.
Ostatním děkujeme za zachování slušné diskuze.

S pozdravem
Redakce webu iFauna.cz

14.4.2023 21:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zadavatel na svůj dotaz dostal vyčerpávající odpověď a řekla bych, že to vlákno není jeho - on si jej nepronajal, nemá k němu žádný vlastnický vztah a naopak zdarma čerpá informace na zdejší platformě.

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.