Export štěněte - Finsko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2023 10:25
MarcyMat

XXX.XXX.119.198

Máte prosím někdo čerstvou zkušenost s exportem štěněte do Finska? Jaké jsou podmínky pro vstup - věk, očkování, speciální požadavky?

17.4.2023 12:51
marushka

XXX.XXX.26.53

Finsko je jedna z nejjednodušších zemí na export štěněte. Lze již ve věku 8 týdnů, není nutné očkováni proti vzteklině. Pouze čestné prohlášení, že štěně nepřišlo do styku s nakaženým zvířetem. Pokud by štěně jelo autem, tak je samozřejmě nutné nastudovat předpisy tranzitních zemí. Nicméně Finové často dovazeji stenata letecky.

17.4.2023 16:57
MarcyMat

XXX.XXX.119.198

marushka napsal(a):
Finsko je jedna z nejjednodušších zemí na export štěněte. Lze již ve věku 8 týdnů, není nutné očkováni proti vzteklině. Pouze čestné prohlášení, že štěně nepřišlo do styku s nakaženým zvířetem. Pokud by štěně jelo autem, tak je samozřejmě nutné nastudovat předpisy tranzitních zemí. Nicméně Finové často dovazeji stenata letecky.

Moc děkuju! To jste mě potěšila, vyčetla jsem na stránkách svscr.cz totéž, tak jsem ráda, že to mám potvrzeno z více zdrojů. Štěňátko bude mít ukončený 9. týden (dřív je do nových domovů nepouštím), tak snad to se zdokladovanou bezinfekčností půjde bez potíží.

17.4.2023 17:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marushka napsal(a):

Finsko vyžaduje potvrzení o ošetření proti echinokokóze ne starší než 24 hodin před vstupem do země - to u štěňat neplatí?

18.4.2023 15:53
MarcyMat

XXX.XXX.119.198

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Finsko vyžaduje potvrzení o ošetření proti echinokokóze ne starší než 24 hodin před vstupem do země - to u štěňat neplatí?

Ano, platí. Máte doporučení na nějaké přípravky? Jsou některé, které nejsou pro export uznány (např. česká produkce)?

18.4.2023 16:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

MarcyMat napsal(a):
Ano, platí. Máte doporučení na nějaké přípravky? Jsou některé, které nejsou pro export uznány (např. česká produkce)?

Tak sázka na jistotu je určitě Prazitel nebo Zantel, protože Orion pharma (Aptus) je Finská firma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík