Finsko je jedna z nejjednodušších zemí na export štěněte. Lze již ve věku 8 týdnů, není nutné očkováni proti vzteklině. Pouze čestné prohlášení, že štěně nepřišlo do styku s nakaženým zvířetem. Pokud by štěně jelo autem, tak je samozřejmě nutné nastudovat předpisy tranzitních zemí. Nicméně Finové často dovazeji stenata letecky.
marushka
napsal(a):
Finsko je jedna z nejjednodušších zemí na export štěněte. Lze již ve věku 8 týdnů, není nutné očkováni proti vzteklině. Pouze čestné prohlášení, že štěně nepřišlo do styku s nakaženým zvířetem. Pokud by štěně jelo autem, tak je samozřejmě nutné nastudovat předpisy tranzitních zemí. Nicméně Finové často dovazeji stenata letecky.
Moc děkuju! To jste mě potěšila, vyčetla jsem na stránkách svscr.cz totéž, tak jsem ráda, že to mám potvrzeno z více zdrojů. Štěňátko bude mít ukončený 9. týden (dřív je do nových domovů nepouštím), tak snad to se zdokladovanou bezinfekčností půjde bez potíží.
marushka
napsal(a):
Finsko vyžaduje potvrzení o ošetření proti echinokokóze ne starší než 24 hodin před vstupem do země - to u štěňat neplatí?