Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2023 15:36
jackie910

XXX.XXX.60.36

Dobrý den, krmíte někdo Panakei? Mohl by někdo udělat rozbor nebo srovnání s Wolsblutem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2023 16:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bodreek, Lara, bla bla, furt ty jedny granule s bohatou prezentací na ifauna a dogforum, kdyby se někdo nudil, půl roku má co číst.
Wolfsblut jsou nejkvalitnější granule světa.
Bez ironie.

Panakei a spol. rozbor:
42 % sušeného masa, hnědá rýže, batáty, řepa, ... = 23 % bílkovin. Ježiši.

18.4.2023 19:53
jackie910

XXX.XXX.60.36

Jakože špatný?

18.4.2023 20:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

jo

18.4.2023 20:29
jackie910

XXX.XXX.60.36

a můžete mi, prosím, vysvětlit proč? ještě jsem uvažovala o Purizon...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2023 20:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

jackie910 napsal(a):
a můžete mi, prosím, vysvětlit proč? ještě jsem uvažovala o Purizon...

Vždyť vám to megi napsala.

18.4.2023 21:52
jackie910

XXX.XXX.60.36

no...42% sušeného masa a 23% bílkovin...to je málo? Myslela jsem, že je důležitější, že je to bez růných dochucovadel, bez konzervantů atd...Když maso přidávám...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2023 22:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

jackie910 napsal(a):
Dobrý den, krmíte někdo Panakei? Mohl by někdo udělat rozbor nebo srovnání s Wolsblutem?

Přestaňte se stresovat a zkuste normální stravu. U štěněte jsem byla totálně ve smyku. Sežere to? Nepofere se z toho? Nepofere se z čehokoliv jiného, když má z té sušené kaše trávení na kaši? Nechcípne hlady, když hárají feny (hormon už od prcka)? Není tam chemie? Co tam vlastně je, že to tak pekelně smrdí? Maso vdechne za všech okolností, i u sušené přílohy pro lenochy vidím jasně ingredience a voní. V mrazáku nebydlí moli ani jiní granuložrouti. Došlo maso i příloha? Oká, skočím do krámu. Tady máš kus kuřete a mrkev vařenou se lžičkou másla, dej si, zlato... 9 let pohodového života po tom ročním pekle, kdy jsem skoro rok strávila studiem keksů. A že jsem zírala, o čem to reálně vlastně je...

19.4.2023 13:24
Varaxi

XXX.XXX.191.80

jackie910 napsal(a):
no...42% sušeného masa a 23% bílkovin...to je málo? Myslela jsem, že je důležitější, že je to bez růných dochucovadel, bez konzervantů atd...Když maso přidávám...

Problém je v tom, že to neodpovídá... 42 % sušeného masa, ze kterého je půlka bílkovin, znamená, že zbytek obsahu prakticky žádné bílkoviny mít nemůže - čemuž neodpovídá složení.
Buďto tam není to maso, nebo je to maso doplněné něčím, co prakticky žádné bílkoviny nemá. Tak jako tak je přinejlepším půlka obsahu neznámá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2023 13:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, já mám dojem, že pod pojmem "maso" se může schovávat právě kde co, co je spojené s masem, tak zejména tuk (to bude nejspíš ono), dál kousky kostí, chrupavek, šlach, když bude výrobce hodně free, tak pařátky, paznehty, kůže... Když se nenapíše, že je to svalovina... A když se ještě v překladu občas ztratí dovětek "a výrobky živočišného původu", tak tam se fantazii už skutečně meze nekladou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2023 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Překlad ze slovenštiny není zas tak obtížný. :-)
Maso má jasnou definici, je to příčně pruhované svalstvo s doprovodnou tkání a přesně daným tukem atd.

Tady se píše:
Čerstvé maso ze zvěřiny – Daněk skvrnitý 42 % (procenta uvedená po zpracovaní, v sušeném stavu).

1) obvyklá praxe je, že se suroviny uvádí před zpracováním - protože tak mohu napsat hezčí (vyšší) číslo... a je to dovolené
Takže proč oni píší takovou kravinu.
2) už to napsala Varaxi

Kůže je protein. Keratin. Kolagen. Šlachy taky. Kopyto, rohy, nevím.
Takže i kdyby tam hodili daňka celého, bílkovin je ve výsledných granulích prostě málo.
Hnědá rýže 25 %...

19.4.2023 17:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tady se píše:
Čerstvé maso ze zvěřiny – Daněk skvrnitý 42 % (procenta uvedená po zpracovaní, v sušeném stavu).


42% tj 420 x 3 = 1,260 kg syrového dančího + ostatní "zázraky" a to vše
do 100 Kč , tomu snad nevěří ani ....

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2023 19:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to prostě 42 mokrého.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2023 19:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Varaxi napsal(a):
Problém je v tom, že to neodpovídá... 42 % sušeného masa, ze kterého je půlka bílkovin, znamená, že zbytek obsahu prakticky žádné bílkoviny mít nemůže - čemuž neodpovídá složení.
Buďto tam není to maso, nebo je to maso doplněné něčím, co prakticky žádné bílkoviny nemá. Tak jako tak je přinejlepším půlka obsahu neznámá.

však v tom složení je zdrojem bílkovin v podstatě jen to maso
rýže jich moc nepobrala
řepa, mrkev a spol už vůbec ne

20.4.2023 00:00
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Překlad ze slovenštiny není zas tak obtížný. :-)
Maso má jasnou definici, je to příčně pruhované svalstvo s doprovodnou tkání a přesně daným tukem atd.

Tady se píše:
Čerstvé maso ze zvěřiny – Daněk skvrnitý 42 % (procenta uvedená po zpracovaní, v sušeném stavu).

1) obvyklá praxe je, že se suroviny uvádí před zpracováním - protože tak mohu napsat hezčí (vyšší) číslo... a je to dovolené
Takže proč oni píší takovou kravinu.
2) už to napsala Varaxi

Kůže je protein. Keratin. Kolagen. Šlachy taky. Kopyto, rohy, nevím.
Takže i kdyby tam hodili daňka celého, bílkovin je ve výsledných granulích prostě málo.
Hnědá rýže 25 %...

Viděla jsem v nějaké kapsičce či kde jakousi "trubku". Tak to bylo "asimaso", ale určitě ne příčně pruhovaná svalovina...
Čímž neříkám, že doufám, že té hladké je tam výrazně méně než té příčně pruhované.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 06:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
Viděla jsem v nějaké kapsičce či kde jakousi "trubku". Tak to bylo "asimaso", ale určitě ne příčně pruhovaná svalovina...
Čímž neříkám, že doufám, že té hladké je tam výrazně méně než té příčně pruhované.

A to přece záleží na složení, konzervy běžně s vnitřnostmi atp. jsou a nestydí se za to. ;-) Kapsičky nekupuji - ekologie.
Zajímavé, trubku jsem v konzervě nikdy neviděla. Ale zas tolik jsem jich nekoupila... ale měly tam asi možná být, srdce, plíce, ..., ve složení měly... už dávno nekupuji, tam jsem již déle vyděšena barbituráty a D. Zlatá trubka. :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 06:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
Viděla jsem v nějaké kapsičce či kde jakousi "trubku". Tak to bylo "asimaso", ale určitě ne příčně pruhovaná svalovina...
Čímž neříkám, že doufám, že té hladké je tam výrazně méně než té příčně pruhované.

Jani, jakou trubku myslíš? Tracheu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 06:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, to spíše doufejte, esi tím chcete krmit nějak pravidelně, že ta trubka nebyla trachea, hrtan,
štítná ž., špatné špatné. Teoreticky, kdyby kráva, velké žíly nebo tak něco.
Ale ono to možná takto celé bude namleto aj v mletinách. Není? Neznám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 07:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jj, kopyta jsou taky keratin, rohovina. Máte pravdu. To byl jen příklad.

Tak jsem se dočetla, že sušené maso naproti mému předpokladu obsahuje 50-60 % bílkovin.
Samozřejmě i tak je ten údaj o 23 % bílkovin v celém krmivu ne uvěřitelný, ale třeba 30 % už bych věřila...
No a pokud se "spletli" a jak říká Megí, tak tam započítali podíl a bílkoviny z masa nativního, tak tam to sedí. Akorát si někdo při psaní složení vzpomněl, že to před nastrkáním do stroje dostávají sušené, tak to tam přiklepnul, no.

20.4.2023 08:00
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jani, jakou trubku myslíš? Tracheu?

Já nevím, jen si to matně vybavuji, vypadalo to jak nějakej shit . Už ani nevím značku. Já kapsičky zas až tak nekupuji, sem tam. Spíš mi to ale přišlo jako nějaká céva, těžko říct.

20.4.2023 08:01
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, to spíše doufejte, esi tím chcete krmit nějak pravidelně, že ta trubka nebyla trachea, hrtan,
štítná ž., špatné špatné. Teoreticky, kdyby kráva, velké žíly nebo tak něco.
Ale ono to možná takto celé bude namleto aj v mletinách. Není? Neznám.

Ano, souhlasím, myslím, že to byla céva. Trachea určo ne.
A také myslím, že v mletinách to bude též.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 08:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
Ano, souhlasím, myslím, že to byla céva. Trachea určo ne.
A také myslím, že v mletinách to bude též.

V mletinách bude všechno možný, ale je to fakt tak rozemletý, že to není poznat, nikdy jsem v nich žádnou trubku neviděla. Občas zahlídnu kousky kostí, kousky jater nebo kus dršťky.

20.4.2023 08:23
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V mletinách bude všechno možný, ale je to fakt tak rozemletý, že to není poznat, nikdy jsem v nich žádnou trubku neviděla. Občas zahlídnu kousky kostí, kousky jater nebo kus dršťky.

Já tu trubku dokonce asi viděla i víckrát. Ale nemá to velký průsvit. Bude to asi céva.

20.4.2023 08:28
jackie910

XXX.XXX.60.36

moc děkuji za reakce, na to, aby se člověk trochu vyznal v krmivech, by bylo třeba mít nějaký speciální kurs nebo co...už nevím, co jim dát, aby to bylo dobře

20.4.2023 08:31
jackie910

XXX.XXX.60.36

maso dávám denně, ale potřebuji k tomu nějaký slušný granule...málo masa mi je fuk, to dodávám, ale nechci nic s konzervanty, různými chemikáliemi atd...barf krmit nechci...tak už nevím co...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2023 09:21
20.4.2023 09:29
assil

XXX.XXX.225.195

jackie910 napsal(a):
maso dávám denně, ale potřebuji k tomu nějaký slušný granule...málo masa mi je fuk, to dodávám, ale nechci nic s konzervanty, různými chemikáliemi atd...barf krmit nechci...tak už nevím co...

https://www.haffit.cz/

Přidejte reakci

Přidat smajlík