Uživatel s deaktivovaným účtem

Bodreek, Lara, bla bla, furt ty jedny granule s bohatou prezentací na ifauna a dogforum, kdyby se někdo nudil, půl roku má co číst.
Wolfsblut jsou nejkvalitnější granule světa.
Bez ironie.
Panakei a spol. rozbor:
42 % sušeného masa, hnědá rýže, batáty, řepa, ... = 23 % bílkovin. Ježiši.

jackie910
napsal(a):
a můžete mi, prosím, vysvětlit proč? ještě jsem uvažovala o Purizon...
Vždyť vám to megi napsala.

jackie910
napsal(a):
Dobrý den, krmíte někdo Panakei? Mohl by někdo udělat rozbor nebo srovnání s Wolsblutem?
Přestaňte se stresovat a zkuste normální stravu. U štěněte jsem byla totálně ve smyku. Sežere to? Nepofere se z toho? Nepofere se z čehokoliv jiného, když má z té sušené kaše trávení na kaši? Nechcípne hlady, když hárají feny (hormon už od prcka)? Není tam chemie? Co tam vlastně je, že to tak pekelně smrdí? Maso vdechne za všech okolností, i u sušené přílohy pro lenochy vidím jasně ingredience a voní. V mrazáku nebydlí moli ani jiní granuložrouti. Došlo maso i příloha? Oká, skočím do krámu. Tady máš kus kuřete a mrkev vařenou se lžičkou másla, dej si, zlato... 9 let pohodového života po tom ročním pekle, kdy jsem skoro rok strávila studiem keksů. A že jsem zírala, o čem to reálně vlastně je...
jackie910
napsal(a):
no...42% sušeného masa a 23% bílkovin...to je málo? Myslela jsem, že je důležitější, že je to bez růných dochucovadel, bez konzervantů atd...Když maso přidávám...
Problém je v tom, že to neodpovídá... 42 % sušeného masa, ze kterého je půlka bílkovin, znamená, že zbytek obsahu prakticky žádné bílkoviny mít nemůže - čemuž neodpovídá složení.
Buďto tam není to maso, nebo je to maso doplněné něčím, co prakticky žádné bílkoviny nemá. Tak jako tak je přinejlepším půlka obsahu neznámá.

No, já mám dojem, že pod pojmem "maso" se může schovávat právě kde co, co je spojené s masem, tak zejména tuk (to bude nejspíš ono), dál kousky kostí, chrupavek, šlach, když bude výrobce hodně free, tak pařátky, paznehty, kůže... Když se nenapíše, že je to svalovina... A když se ještě v překladu občas ztratí dovětek "a výrobky živočišného původu", tak tam se fantazii už skutečně meze nekladou.

Překlad ze slovenštiny není zas tak obtížný. :-)
Maso má jasnou definici, je to příčně pruhované svalstvo s doprovodnou tkání a přesně daným tukem atd.
Tady se píše:
Čerstvé maso ze zvěřiny – Daněk skvrnitý 42 % (procenta uvedená po zpracovaní, v sušeném stavu).
1) obvyklá praxe je, že se suroviny uvádí před zpracováním - protože tak mohu napsat hezčí (vyšší) číslo... a je to dovolené
Takže proč oni píší takovou kravinu.
2) už to napsala Varaxi
Kůže je protein. Keratin. Kolagen. Šlachy taky. Kopyto, rohy, nevím.
Takže i kdyby tam hodili daňka celého, bílkovin je ve výsledných granulích prostě málo.
Hnědá rýže 25 %...

Je to prostě 42 mokrého.

Varaxi
napsal(a):
Problém je v tom, že to neodpovídá... 42 % sušeného masa, ze kterého je půlka bílkovin, znamená, že zbytek obsahu prakticky žádné bílkoviny mít nemůže - čemuž neodpovídá složení.
Buďto tam není to maso, nebo je to maso doplněné něčím, co prakticky žádné bílkoviny nemá. Tak jako tak je přinejlepším půlka obsahu neznámá.
však v tom složení je zdrojem bílkovin v podstatě jen to maso
rýže jich moc nepobrala
řepa, mrkev a spol už vůbec ne
napsal(a):
Překlad ze slovenštiny není zas tak obtížný. :-)
Maso má jasnou definici, je to příčně pruhované svalstvo s doprovodnou tkání a přesně daným tukem atd.
Tady se píše:
Čerstvé maso ze zvěřiny – Daněk skvrnitý 42 % (procenta uvedená po zpracovaní, v sušeném stavu).
1) obvyklá praxe je, že se suroviny uvádí před zpracováním - protože tak mohu napsat hezčí (vyšší) číslo... a je to dovolené
Takže proč oni píší takovou kravinu.
2) už to napsala Varaxi
Kůže je protein. Keratin. Kolagen. Šlachy taky. Kopyto, rohy, nevím.
Takže i kdyby tam hodili daňka celého, bílkovin je ve výsledných granulích prostě málo.
Hnědá rýže 25 %...
Viděla jsem v nějaké kapsičce či kde jakousi "trubku". Tak to bylo "asimaso", ale určitě ne příčně pruhovaná svalovina...
Čímž neříkám, že doufám, že té hladké je tam výrazně méně než té příčně pruhované.

fikovnice
napsal(a):
Viděla jsem v nějaké kapsičce či kde jakousi "trubku". Tak to bylo "asimaso", ale určitě ne příčně pruhovaná svalovina...
Čímž neříkám, že doufám, že té hladké je tam výrazně méně než té příčně pruhované.
A to přece záleží na složení, konzervy běžně s vnitřnostmi atp. jsou a nestydí se za to. ;-) Kapsičky nekupuji - ekologie.
Zajímavé, trubku jsem v konzervě nikdy neviděla. Ale zas tolik jsem jich nekoupila... ale měly tam asi možná být, srdce, plíce, ..., ve složení měly... už dávno nekupuji, tam jsem již déle vyděšena barbituráty a D. Zlatá trubka. :-)

fikovnice
napsal(a):
Jani, jakou trubku myslíš? Tracheu?

No, to spíše doufejte, esi tím chcete krmit nějak pravidelně, že ta trubka nebyla trachea, hrtan,
štítná ž., špatné špatné. Teoreticky, kdyby kráva, velké žíly nebo tak něco.
Ale ono to možná takto celé bude namleto aj v mletinách. Není? Neznám.

Jj, kopyta jsou taky keratin, rohovina. Máte pravdu. To byl jen příklad.
Tak jsem se dočetla, že sušené maso naproti mému předpokladu obsahuje 50-60 % bílkovin.
Samozřejmě i tak je ten údaj o 23 % bílkovin v celém krmivu ne uvěřitelný, ale třeba 30 % už bych věřila...
No a pokud se "spletli" a jak říká Megí, tak tam započítali podíl a bílkoviny z masa nativního, tak tam to sedí. Akorát si někdo při psaní složení vzpomněl, že to před nastrkáním do stroje dostávají sušené, tak to tam přiklepnul, no.
napsal(a):
No, to spíše doufejte, esi tím chcete krmit nějak pravidelně, že ta trubka nebyla trachea, hrtan,
štítná ž., špatné špatné. Teoreticky, kdyby kráva, velké žíly nebo tak něco.
Ale ono to možná takto celé bude namleto aj v mletinách. Není? Neznám.
Ano, souhlasím, myslím, že to byla céva. Trachea určo ne.
A také myslím, že v mletinách to bude též.

fikovnice
napsal(a):
Ano, souhlasím, myslím, že to byla céva. Trachea určo ne.
A také myslím, že v mletinách to bude též.
V mletinách bude všechno možný, ale je to fakt tak rozemletý, že to není poznat, nikdy jsem v nich žádnou trubku neviděla. Občas zahlídnu kousky kostí, kousky jater nebo kus dršťky.
napsal(a):
V mletinách bude všechno možný, ale je to fakt tak rozemletý, že to není poznat, nikdy jsem v nich žádnou trubku neviděla. Občas zahlídnu kousky kostí, kousky jater nebo kus dršťky.
Já tu trubku dokonce asi viděla i víckrát. Ale nemá to velký průsvit. Bude to asi céva.

gůgl mi vyplivnul třeba tohle https://yoggies.cz/krmiva-pro-psy-a-kocky-100-bez-chemie/
jackie910
napsal(a):
maso dávám denně, ale potřebuji k tomu nějaký slušný granule...málo masa mi je fuk, to dodávám, ale nechci nic s konzervanty, různými chemikáliemi atd...barf krmit nechci...tak už nevím co...