AlfLouis

XXX.XXX.168.84
Dobrý den, měla bych na vás otázku mám 2 pejsky (frbulka a bostonka). Rozhodli jsme se s přítelem, že budeme jezdit s kamionem. Každý den by jsme se vraceli domů ale byli by tu sami tak 13hod. Jsou zvyklý na tich 9 hodin. Budeme jezdit jen Rakousko a Česko. Nevíme zda je nechávat doma nebo brát s sebou ale u toho frbulka je problém že nevydrží v klidu sedět nebo ležet musí lítat ze strany na stranu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

AlfLouis
napsal(a):
Dobrý den, měla bych na vás otázku mám 2 pejsky (frbulka a bostonka). Rozhodli jsme se s přítelem, že budeme jezdit s kamionem. Každý den by jsme se vraceli domů ale byli by tu sami tak 13hod. Jsou zvyklý na tich 9 hodin. Budeme jezdit jen Rakousko a Česko. Nevíme zda je nechávat doma nebo brát s sebou ale u toho frbulka je problém že nevydrží v klidu sedět nebo ležet musí lítat ze strany na stranu.
13 hodin bez venčení? Každý den?
Neděláte si srandu, že ne?

V autě musí být pes v kenele nebo připoutaný, prostě nějak zajištěný. Jestli chce lítat ze strany na stranu, tak smolík, i kdyby stokrát chtěl.

Ale no tak, nemyslím si, že mým psům cokoliv chybí a přitom v noci taky jsou často víc jak 12 h bez venčení a ráno je budím 😁. To venčení je problém nejmenší, třeba mají možnost psích dvířek na zahradu🤗. Horší bude to, že páníčci na ně nebudou mít čas. 13 h v práci, něco musí udělat i doma a pro sebe a spát, jíst, nákupy...., už vidím, jak jediný volný čas, a to bude třeba hodina nebo dvě, aktivně věnují psům . To, že doma budou spát jim stačit nebude, budou odpočinutí během jejich nepřítomnosti. Ale jak říkám, třeba se mýlím, jsou i víkendy a dovolené a tak. U nás se všechno řídí blahem chlupatců, možná je na tom slečna podobně 😉

napsal(a):
13 hodin bez venčení? Každý den?
Neděláte si srandu, že ne?
A když kamion uvízne ( na hranicích, v zácpě ), tak z těch 13. hodin bude třeba 24. Možná si dělají srandu, možná se zbláznili, možná zapomněli napsat, že jsou ti psi plyšoví. Takoví ti, co se jim kýve hlava a vypadají jako živí. Klidně do kamionu na okno s sebou.
napsal(a):
A když kamion uvízne ( na hranicích, v zácpě ), tak z těch 13. hodin bude třeba 24. Možná si dělají srandu, možná se zbláznili, možná zapomněli napsat, že jsou ti psi plyšoví. Takoví ti, co se jim kýve hlava a vypadají jako živí. Klidně do kamionu na okno s sebou.
Jej, to jste mi, "orionko", připomněla mé dětství...
Psa s kývací hlavou jsme mívali v autě roky...
napsal(a):
Ale no tak, nemyslím si, že mým psům cokoliv chybí a přitom v noci taky jsou často víc jak 12 h bez venčení a ráno je budím 😁. To venčení je problém nejmenší, třeba mají možnost psích dvířek na zahradu🤗. Horší bude to, že páníčci na ně nebudou mít čas. 13 h v práci, něco musí udělat i doma a pro sebe a spát, jíst, nákupy...., už vidím, jak jediný volný čas, a to bude třeba hodina nebo dvě, aktivně věnují psům . To, že doma budou spát jim stačit nebude, budou odpočinutí během jejich nepřítomnosti. Ale jak říkám, třeba se mýlím, jsou i víkendy a dovolené a tak. U nás se všechno řídí blahem chlupatců, možná je na tom slečna podobně 😉
Ano, naši psi taky dokázali spát půl dne, potom jsme je museli budit. Ale nebylo to pravidlem a nebyli sami doma. V tom je ten rozdíl.

Třináct hodin bez venčení je týrání. A třináct hodin samoty taky. Nutno brát v potaz, že se opravdu můžete zdržet vlivem dopravy a ze třinácti hodin to bude i významně víc. I když nakrásně budou mít psi jeden druhého, potřebují vás. Buď psy vozte s sebou, jak vám napsali diskutující přede mnou, nebo jim najděte venčitele, nebo si najděte jinou práci (pokud tedy by to ježdění na kamionu měla být vaše práce, a ne jen doprovod přítele).
napsal(a):
Myslím, že jste vypíchla to podstatné, tedy že těch 13 hodin max je bez záruky a je to jen ideální stav a kdo často cestuje, tak ví, že ideálně cesta odsýpá jen zřídka.
Doma tedy pes být určitě nemůže a v dnešní době řešit, že pes rád běhá v autě ze strany na stranu, bych se teda styděla přiznat. Malinu máme připoutanou. Odávázaná z toho není, taky by ráda lítala ze strany na stranu a zezadu dopředu, ale zvykla si, bere to, jak to je.
No a docela by mě zajímalo, jestli takový kamióňák na cestách může třeba dvě hodiny procházkovat se psem, nebo si zadavatelka představuje, že jim bude stačit to povození?

Moje známá jezdí na kamionu a jezdí teda i s čubinou. Spokojenost na obou stranách.
fikovnice
napsal(a):
A má ji v kenelce? Nebo nějak připoutanou?
To není moralizování...ale už jsem viděla nějakej TIR a v něm navolno pesák! Nijak nejištěný.
No jasně, stojej často na palubní desce, koukaj z okna a hrdě seděj na sedadle spolujezdce.
Nebo můžou spinkat vzadu na posteli :)
Oni policajti kamiony moc nestavějí..

Doron
napsal(a):
No jasně, stojej často na palubní desce, koukaj z okna a hrdě seděj na sedadle spolujezdce.
Nebo můžou spinkat vzadu na posteli :)
Oni policajti kamiony moc nestavějí..
Tady jde asi spíš o bezpečí toho psa. Možná i člověka. Ono i kamióny musí občas zabrzdit. Si myslím.

fikovnice
napsal(a):
A má ji v kenelce? Nebo nějak připoutanou?
To není moralizování...ale už jsem viděla nějakej TIR a v něm navolno pesák! Nijak nejištěný.
Co vím, tak jí vozívala na volno...jestli jí má teď nějak připoutanou netuším, ale určitě ne v kleci nebo tak...není to úplně mini pes, je to "starfordka" bez PP.

napsal(a):
Tady jde asi spíš o bezpečí toho psa. Možná i člověka. Ono i kamióny musí občas zabrzdit. Si myslím.
Já bych možná řekla, že cestování v kamionu je bezpečnější, než v osobáku. Když občas vidím, co ti kamioňáci za jízdy dělají a občas i čtu, že to v diskuzích na seznamu nebo idnes pod články přiznávají, jsou si prostě tak nějak jistí svojí bezpečností.
napsal(a):
Já bych možná řekla, že cestování v kamionu je bezpečnější, než v osobáku. Když občas vidím, co ti kamioňáci za jízdy dělají a občas i čtu, že to v diskuzích na seznamu nebo idnes pod články přiznávají, jsou si prostě tak nějak jistí svojí bezpečností.
No svojí jo, a na cizí kašlou. Co všechno tam provozujou vím od svýho bývalýho kolegy a nedělá mi to dobře na duši, abych se přiznala. Nějak jim nedochází, že může jít o vteřinu, kterou pak už nikdy nevrátí. O jejich kvíkvé nemám iluze.
Zrzavci
napsal(a):
No svojí jo, a na cizí kašlou. Co všechno tam provozujou vím od svýho bývalýho kolegy a nedělá mi to dobře na duši, abych se přiznala. Nějak jim nedochází, že může jít o vteřinu, kterou pak už nikdy nevrátí. O jejich kvíkvé nemám iluze.
Ono v kamionu dáte velké množství situací (třeba i to, když vám nepřipoutanej pes vlítne do řízení a vy kvůli němu vyjedete ze svýho pruhu, že), ale koho všechno u toho sejmete a že pro toho to setkání s kamionem nebude tak supr... Takže jako ne/připoutanej pes v kamionu. Jo, kdyby šlo jen o bezpečí toho psa nebo majitele, který se rozhodl, že ho tam nechá jen tak korzovat, žejo.
Atheira
napsal(a):
Ono v kamionu dáte velké množství situací (třeba i to, když vám nepřipoutanej pes vlítne do řízení a vy kvůli němu vyjedete ze svýho pruhu, že), ale koho všechno u toho sejmete a že pro toho to setkání s kamionem nebude tak supr... Takže jako ne/připoutanej pes v kamionu. Jo, kdyby šlo jen o bezpečí toho psa nebo majitele, který se rozhodl, že ho tam nechá jen tak korzovat, žejo.
Jo, přesně, v tom kamionu do dá, řidič, posádka.........ale ty který ten kamion smete už ne. Moc nechápu, že to lidem, kteří by měli být profesionály nějak nedochází a netankuje je to. Jasně, neříkám, že to tak mají všichni, ale bude to asi překvapivě vysoký procento.

Zrzavci
napsal(a):
Ano, nějak tak. Takže pobíhající pes tam asi bude dost běžný.

Doron
napsal(a):
Ony jsou kamiony takové koráby silnic.
Všechny manévry jsou o hodně pomalejší a plynulejší než v osobáku.
Dokud nepotkají pevnou překážku. Ta je totiž zabrzdí úplně stejně rychle jako ten osobák
To leda.
Oni už to mají hodně automatizovaný, automatický převodovky, senzory, který je držej v pruhu, automatický brzdění, když je před nima překážka..
Když se podíváte na statistiky, je strašně malý procento řidičů kamionů, který způsobili nehodu. U řidičů autobusů ještě menší.
Ale to jsem už úplně odbočila od tématu, pardon :).