Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Host2323

25.4.2023 19:41
Host2323

XXX.XXX.168.110

Dobry den, mohl by se někdo prosím zkušeným okem podívat na složení granulí Elbeville? https://elbeville.pet/cs/portfolio-items/94-13147-cs/
Vybíráme granule pro štěně a rádi bychom krmili něčím kvalitnějším. Případně doporučíte nějaké kde kvalita odpovídá ceně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2023 20:06

Z kontaktů jsem se dověděla, že značka patří Plačkovi (Superzoo, Prospera, Ontario),
takže výroba, suroviny, kvalita asi totožné jako produkty Vafo group (Brit, Sam´s field, Carnilove, ...).
Na granule pro štěkanátka velkých plemen se mi tyto zdají docela kalorické; tučné, tím se dostane víc vápníku.

Kvalita dnes cenně už nikde neodpovídá.
Marp large breed.
Essential large breed udávají sice také dost tuku a bílkovin, ale méně Ca.
Wolfsblut.... tam nevidím všechny údaje, ale kvalitní granule to jsou.

Ví někdo, kde je nějaký použitelný web Wb., jako byl ten tmavý německý?

25.4.2023 20:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z kontaktů jsem se dověděla, že značka patří Plačkovi (Superzoo, Prospera, Ontario),
takže výroba, suroviny, kvalita asi totožné jako produkty Vafo group (Brit, Sam´s field, Carnilove, ...).
Na granule pro štěkanátka velkých plemen se mi tyto zdají docela kalorické; tučné, tím se dostane víc vápníku.

Kvalita dnes cenně už nikde neodpovídá.
Marp large breed.
Essential large breed udávají sice také dost tuku a bílkovin, ale méně Ca.
Wolfsblut.... tam nevidím všechny údaje, ale kvalitní granule to jsou.

Ví někdo, kde je nějaký použitelný web Wb., jako byl ten tmavý německý?

Tady neuvádějí složení?
https://www.wolfsblut.com/

25.4.2023 20:14

Host2323 napsal(a):
Dobry den, mohl by se někdo prosím zkušeným okem podívat na složení granulí Elbeville? https://elbeville.pet/cs/portfolio-items/94-13147-cs/
Vybíráme granule pro štěně a rádi bychom krmili něčím kvalitnějším. Případně doporučíte nějaké kde kvalita odpovídá ceně?

Na co zase tolik hrachu?

25.4.2023 20:17

Tady neuvádějí složení?

Právě že už ne vše. Já si teda hlavně nepamatuji, jestli adresa byla stejná. Ale bývalo tam vše.
Tady není Ca a P a kalorie. Dřív bylo, pamatuji si to, jak některé receptury měly přes 2 %.

Toto bude jak Carnilove true fresh...

Host2323

25.4.2023 20:26
Host2323

XXX.XXX.168.110

Na co zase tolik hrachu?

Asi plnivo místo obilí? To je špatně? A je vubec dobré navyknout psa na bezobilnou stravu, nemůžu si tím zadelat na budoucí alergie když prejdu v dospelosti prejdu na obyčejné granule?

Host2323

25.4.2023 20:43
Host2323

XXX.XXX.168.110

Tady neuvádějí složení?

Mohu se zeptat, je pravda, že by pro velká plemena mělo byt méně bílkovin aby pes nerostl prilis rychle, nebo jsou i důležitější ukazatele. Už je to spousta let co jsme meli štěně a krmili jsme acanu. Dnes je toho na trhu mraky a čert aby se v tom vyznal.

25.4.2023 21:03

Host2323 napsal(a):
Asi plnivo místo obilí? To je špatně? A je vubec dobré navyknout psa na bezobilnou stravu, nemůžu si tím zadelat na budoucí alergie když prejdu v dospelosti prejdu na obyčejné granule?

Hrách zvyšuje bílkoviny a pak to pro laika vypadá, že v keksech je hromada masa. Jenže není, bílkoviny jsou rostlinného původu.

Host2323

25.4.2023 21:35
Host2323

XXX.XXX.168.110

Hrách zvyšuje bílkoviny a pak to pro laika vypadá, že v keksech je hromada masa. Jenže není, bílkoviny jsou rostlinného původu.

No moc se v tom právě neorijentuju, ale už jsem pochopil, ze výrobci deklarují kde co ale ve výsledku je to jsou jen triky s čísly typu čerstvé/sušené maso, bez obilí/s rýží, hrachem...
A nechce se mi kupovat granule za cenu vepřové panenky když to bude kvalitativně na úrovni diskontního žrádla z kauflandu

25.4.2023 21:37

Právě že už ne vše. Já si teda hlavně nepamatuji, jestli adresa byla stejná. Ale bývalo tam vše.
Tady není Ca a P a kalorie. Dřív bylo, pamatuji si to, jak některé receptury měly přes 2 %.

Toto bude jak Carnilove true fresh...

Já se právě dívala na Carnilove už dřív a tam je hrozně moc hrachu, až 20%.

25.4.2023 21:41

Host2323 napsal(a):
Mohu se zeptat, je pravda, že by pro velká plemena mělo byt méně bílkovin aby pes nerostl prilis rychle, nebo jsou i důležitější ukazatele. Už je to spousta let co jsme meli štěně a krmili jsme acanu. Dnes je toho na trhu mraky a čert aby se v tom vyznal.

Pro velký plemena by se aspoň nějaké obiloviny přidávat měly, aspoň já se podle toho řídím. A údajně to má vliv nejen na růst, ale i na srdce, aspoň u GR. Ale názory jsou na to různé a já netvrdím, že mám pravdu.

25.4.2023 21:43

Host2323 napsal(a):

Proto krmím barf, granule výjimečně, když se cestuje nebo je málo času nebo nevychytám dodávku.

25.4.2023 21:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Host2323 napsal(a):
No moc se v tom právě neorijentuju, ale už jsem pochopil, ze výrobci deklarují kde co ale ve výsledku je to jsou jen triky s čísly typu čerstvé/sušené maso, bez obilí/s rýží, hrachem...
A nechce se mi kupovat granule za cenu vepřové panenky když to bude kvalitativně na úrovni diskontního žrádla z kauflandu

Dám Vám sem velmi krátké ale výstižné shrnutí z xx tisíc příspěvků o krmení. Zkuste se zamyslet
Zpracovává pet průmysl pouze odpad , co nejde použít v potravinářském průmyslu ?
Aby se nezkazil, ( než na něho dojde řada ), je třeba chemicky "ošetřit" ?
Když způsob výroby zničí i to málo "zdravého" co by tam před zpracováním náhodou zbylo je nutné to "ozdravit" umělými premixy ?
Pokud si budete odpovídat poctivě, tak na všechny musíte odpovědět - ANO
a nějaká (možná) hrst sušených borůvek či brusinek na tunu amarounů to fakt nezachrání ...
(ad brouček)
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
(ad saola)
Pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, max jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
http://manwe.eu/index.php/co-najdeme-v-granulich
http://manwe.eu/index.php/krmeni-tat

26.4.2023 09:53

Někdo, kdo krmí stehna z Makra, maso z barfshopu už vypadá lépe, a množí zvířata, která nezvládá bez elektriky a ostnatých obojků, další granule přímo doporučuje, to pro mě není vzor hodný následování.

A pozor - granule nejsou balast, je to kompletní krmení, ke kterému když přidáte třeba jen maso, zaděláte si na pěkné trable.

Pokud je něco smysluplného, pak prostudovat ty knihy p. Novosádové, jako vzor dobré.

Ale jestli si někdo myslí, že lze krmit tak, jako vidíme ve vláknu "Fenka nežere barf",
tak ať na to hodně rychle zapomene a koupí granule.
Vláken o nich je tu dost.
Ale i o mase.

Sarah01 má s hrachem a srdcem pravdu, tam je problém s DCM (i u lidí), když granule nemají
doplněný karnitin, taurin, nebo dostatek methioninu a lysinu, tak srdce chudák. Není to vymyšlené, takové granule se našly i u značek, u kterých to asi ani nikdo nečekal.
Jde o to, že luštěniny (a nejen ty) nemají kompletní sadu a dostatečné množství aminokyselin, takže pes nedostává dost.
U krmení masem by se to mohlo stát také, každá potravina má něčeho málo, takže nejet jen monodietu...
ale u masa je to rozhodně méně pravděpodobné. Pokud dávám samozřejmě maso, ne hrnec rýže a špetku masa.

26.4.2023 22:02

CHtěla bych se zeptat znalejších a chytřejších,jaký mají názor na toto. Mojí fence je dnes 5 měsíců. Dostává jídlo na půl. Např. ráno granule, poledne maso, vždy s přílohou a kostmi, chrupavky, šlachy, zeleninka, balancer a kril. Večer granule. Granule Essential beginning large breed. Na cvičáku mi bylo řečeno, že je na 5 měs. velká,teď váží 20 kg, ale tlustá není, jdou normálně nahmatat žebra. Je taková nohatá, samá ruka, noha, ať nedávám to maso a zůstanu jen na granulích. A méně kvalitních, nějaké šusky prý jí mám koupit. Essential má 28% bílkovin a tím masem jí můžu uškodit, prý, aby se neodvápnila nebo nedostala panostitidu, z toho mám docela strach. Jak předejít panostitidě? Jako nikdy jsem ji u štěňat neměla, ale červík hlodá. Sarah, Xerxová, Petrahei, jak vy jste krmili štěnda větších plemen v době růstu?

26.4.2023 22:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

ntvl, Xerxová to tu psala x krát, proč nevěříte lidem, co odchovali desítky štěňat na
přirozený stravě ( např.pišiš, já, janae) a dopřáváte sluchu lidem, co měli pár štěňat za život ? To mi hlava nebere.

Je taková nohatá, samá ruka, noha, takový má 5 měs štěně být

ať nedávám to maso a zůstanu jen na granulích. A méně kvalitních, nějaké šusky prý jí mám koupit.

nepoučený mudlové

dejte fotky v postoji a ze shora

26.4.2023 22:57

lupus4 napsal(a):
ntvl, Xerxová to tu psala x krát, proč nevěříte lidem, co odchovali desítky štěňat na
přirozený stravě ( např.pišiš, já, janae) a dopřáváte sluchu lidem, co měli pár štěňat za život ? To mi hlava nebere.

ať nedávám to maso a zůstanu jen na granulích. A méně kvalitních, nějaké šusky prý jí mám koupit.

nepoučený mudlové

Dám zítra, nebo pozítří, momentálně nemám, musím vyfotit

26.4.2023 22:59

Dám zítra, nebo pozítří, momentálně nemám, musím vyfotit

Myslím, že xerxová právě psala, že krmí i granule

26.4.2023 23:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Myslím, že xerxová právě psala, že krmí i granule

tak jsem vám to našel
dovolím si sem zkopírovat příspěvek od "Xerxové" , která kombinovanou stravou vychovala 5 dog bez jakékoli fyz. újmy
Yoda taky miluje změnu v misce - standardně má syrové skelety a jako přílohu granule. Zmizí vše - ale když se místo skeletu objeví hovězí ořez a nebo vařené (jedno jestli maso či skelet) ... tak obsah misky vdechne během vteřiny. Jinak umí báječně vylizovat talíře (vnoučatům zbývá omáčka, občas i nějaké maso) miluje vše sladké - od buchet, koláčů až po čokoládu (já vím, že je jedovatá - ale kostička milky dogu neporazí).
Největší radost je ale LIST ZELÍ - nechápu - ostatní zeleninu sní, ale neblázní po ní. Trávu na pasení má v případě potřeby k dispozici (nejen na zahradě, hlavně ta mokřadní tráva v kyselých Jizerkách je prý nejlepší). Z ovoce momentálně vedou hrušky - jablka teď odmítá, neb hrušky jsou podstatně sladší. Jinak i meloun může v množství větším než malém...
a ještě dodám, že veškeré změny jídelníčku (u všech pěti dosavadních dog) probíhaly bez problémů - a bylo jedno, jestli bylo víc granulí či negranulí. Jestli syrové či vařené. A dokonce i změna jídelníčku o dovolené, kde se mění i voda a prostědí... (přihazuji pak do granulí zchutňovadlo - většinou doma zavařené maso , ale někdy i konzervu či kapsičku či salám) nebývá na výstupním produktu poznat. Ale je fakt, že od malička učím na velmi různorodý obsah misky.
určitě vám ráda prozradí, jaká "značka" jim vyhovuje

27.4.2023 06:47

kolegyně z práce má (shoda náhod) také dogy. Pouze a jedině na granulích - a minulý dogáček měl silnou panostitidu, které se hodně dlouho nemohli zbavit. Takže určitě jsou podstatnější vlivy, než obsah misky.
Pokud čubina dobře vypadá, zažívání funguje, je zdravá, má radost ze života... tak bych nic neměnila.

27.4.2023 07:06

CHtěla bych se zeptat znalejších a chytřejších,jaký mají názor na toto. Mojí fence je dnes 5 měsíců. Dostává jídlo na půl. Např. ráno granule, poledne maso, vždy s přílohou a kostmi, chrupavky, šlachy, zeleninka, balancer a kril. Večer granule. Granule Essential beginning large breed. Na cvičáku mi bylo řečeno, že je na 5 měs. velká,teď váží 20 kg, ale tlustá není, jdou normálně nahmatat žebra. Je taková nohatá, samá ruka, noha, ať nedávám to maso a zůstanu jen na granulích. A méně kvalitních, nějaké šusky prý jí mám koupit. Essential má 28% bílkovin a tím masem jí můžu uškodit, prý, aby se neodvápnila nebo nedostala panostitidu, z toho mám docela strach. Jak předejít panostitidě? Jako nikdy jsem ji u štěňat neměla, ale červík hlodá. Sarah, Xerxová, Petrahei, jak vy jste krmili štěnda větších plemen v době růstu?

Mám kamarádku, jejíž labrador, který už je na pravdě boží, měl panostitidu velmi těžkou a byl tehdy jen a pouze na granulích. Rozhodně bych neměnila, pokud štěněti ten režim vyhovuje a prospívá. V tomto věku jsou všechna štěňata větších plemen nohatá, je to naprosto normální. A už vůbec bych nedávala nějaké "šusky", jak radí na cvičáku, to je fakt rada k nezaplacení. Štěně je ve vývinu a mělo by dostávat šrot?
Jeden můj odchov byl krmen jen a pouze barfem téměř hned po odchodu ode mě a žádný problémy se nekonají, teda až na to, že je to šílená žravka po mámě a hrozně přibrala, takže teď skoro v roce jí museli misku zredukovat.

27.4.2023 08:14

Panostitidu maji psi na grancich i na mase. Pokud tam ta predispozice je, stane se to.

Nemyslim si, ze se tomu da nejak predchazet - pokud teda stene nezere jen kusy svaloviny a nic jineho. Ale to je stejny extrem jako jen a jen grancle a nic jineho

Kdyz uz se to stane - ve vysledku je jedno, jestli prevedete psa na vetsi podil priloh nebo na light grancle.
reseni ma oboji

Zato kombinovana strava ma jednu obrovskou vyhodu - muzete celozivotne krmit psa opravdu vsim.bez nasledku.
Je to strasne dulezite.

Tech psu, co se nemuzou podivat na normalni zradlo bez nasledku znam bohuzel dost a dost.. Jsou to ti "do roka ciste grancle -pro jistotu, a az pak zacnu krmit normalne"

A to pisu v situaci, kdy akorat varim ryzi, pac se mi pes po mase po.... dva uz jsou cajk, ale ten treti - uz 5.den mu neni dobre. Maso dodavatele, ktere beru 12 let - a vsech 5 psu to ted semlelo, co to dostali

27.4.2023 09:21

Mám dva bráchy, takže stejná genetika, od mala krmeni stejně, zhruba tak jak Xerxová a jeden příšerná panostitida a druhý úplně v pohodě. Jenže jeden je normálně velký barzoj, z druhého vyrostl mamut. Ale i tak, perfektní postoj, úhlení....Prostě někdy jsou věci ve hvězdách.🤗. Samozřejmě, že tomu nepůjdu naproti, ale až budu mít dalšího kluka do smečky, tak nic měnit nehodlám.

27.4.2023 23:38
VV2212

XXX.XXX.95.51

Po přečtení složení jsou granule v pohodě, celkem dobré až na jedno negativum a to nedostatek zeleniny. Všechny obsažené rostlinné složky mají méně než 1% což potom v krmné dávce psa skoro není vůbec. Jelikož granule neobsahují dost vitamínů z potravin, které pes potřebuje musí se tam dodávat uměle (což je levnější). Avšak tyto syntetické vitamíny jsou nezdravé a nevstřebávájí se zdaleka tak dobře jak přírodní. Proto je lepší se syntetikům vyhnout

28.4.2023 09:24

lupus4 napsal(a):

nepoučený mudlové

Tak včera jsem nestihla vyfotit více, v postoji vyfotit je téměř nemožné,protože to je štěně pošus, chvíli nepostojí, je pořád v pohybu, tak aspoň ty 2 fotky. Zkusím příští týden. I když fotky jsou ohledně panostitidy asi zbytečné,k čemu? Nechám jí to jídlo, jak má, maso dostávat bude,problémy s tím nemá, za ty 3 měsíce, co ji máme neměla ani jeden den průjem, kotečky pěkné, pevné. Já jsem právě předešlou krmila tak do 14 měsíců granulema a až pak už byla na mase do konce života. Panostitidu jsem nikdy u psa neměla, ale člověk něco slyší a je z toho na větvi

28.4.2023 09:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

já bych řekl, že je akorát , zkrátka OK

28.4.2023 09:40

Tak já bych jí určitě ještě přidala a maso.

28.4.2023 10:40

To je křížené s medvědem? :-)
Nepřijde mi ani vyhublá ani přežraná, mohutná je kostrou. Dědictví. To se snad ani prošlápnout nedá :-) Neřešte, vypadá dobře, trable nemá.
Já mít velkého psa a nemít problémy, tak ty internety nečtu. A je to.

28.4.2023 10:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak já bych jí určitě ještě přidala a maso.

tak každý nechce válec na nožičkách

není ani tlustá ani hubená, je prostě akorát

28.4.2023 10:44

lupus4 napsal(a):
tak každý nechce válec na nožičkách

není ani tlustá ani hubená, je prostě akorát

Tak nemyslím rovnou válec, ale pochopitelně jsem deformovaná pohledem na svoje retrívry, proto ten smajlík.

28.4.2023 11:26

Já Sarah chápu, máme na cvičáku 6 měsíční štěně goldena a to je jak cvalík, když se pohladí, je takový měkký, kulaťoučký. Nevím, myslím, že to není dobře. Já tlusté štěně nechci, kvůli kloubům a rústu. Váží 20 kg, tlustá není. Ale matka má 7 v typu (62 cm v kohoutku o 2 cm je přerostlá). Jíst dostává v 7, 13 a 20 hod. Trávení zatím OK, ať se dá cokoliv, energie až moc, já jsem takové štěně N.O. ještě neměla. Je to pošuk, takový magor kousací. Ona dělá všechno tak nějak moc rychle. Např. pošlu ji na místo, chvíli hledí, co jako no a najednou vystřelí, jak střela a na to místo, ne že v klidu odkráčí, ale ona tam letí, běží, prostě šus. Co mě hodně trápí, že z procházky hrozně táhne na vodítku domú, honem vykadit se na zahradě a honem jíst. Má i protihltací misku a stejně hltá.

28.4.2023 11:50

Já Sarah chápu, máme na cvičáku 6 měsíční štěně goldena a to je jak cvalík, když se pohladí, je takový měkký, kulaťoučký. Nevím, myslím, že to není dobře. Já tlusté štěně nechci, kvůli kloubům a rústu. Váží 20 kg, tlustá není. Ale matka má 7 v typu (62 cm v kohoutku o 2 cm je přerostlá). Jíst dostává v 7, 13 a 20 hod. Trávení zatím OK, ať se dá cokoliv, energie až moc, já jsem takové štěně N.O. ještě neměla. Je to pošuk, takový magor kousací. Ona dělá všechno tak nějak moc rychle. Např. pošlu ji na místo, chvíli hledí, co jako no a najednou vystřelí, jak střela a na to místo, ne že v klidu odkráčí, ale ona tam letí, běží, prostě šus. Co mě hodně trápí, že z procházky hrozně táhne na vodítku domú, honem vykadit se na zahradě a honem jíst. Má i protihltací misku a stejně hltá.

Tak tlustý by být nemělo, to souhlasím, ale často jsou to u těchto štěňátek hlavně chlupy, jsou jak medvídci, mají hrozně moc hustou podsadu.
Jen pro představu jeden můj odchov ve 3 měsících a v půlroce (tehdy dostala na výstavě jen N, že je tlustá, tak jí nasadili dietku a zhubla )

28.4.2023 11:58

často jsou to u těchto štěňátek hlavně chlupy, jsou jak medvídci

zrovna vcera me narkli na obranach, ze proc mam tak hubeneho vovcaka.
tak jsem jim ho hned vlekla ukazat, at si ho ohmataji - ze neni hubeny, jen vycesany ( jo, je to chlupac)
on ma uz ted sirokou hlavu jako dospely - a zbytek tela adoslescenta. Je videt ten nepomer.

28.4.2023 13:01

Tak tlustý by být nemělo, to souhlasím, ale často jsou to u těchto štěňátek hlavně chlupy, jsou jak medvídci, mají hrozně moc hustou podsadu.
Jen pro představu jeden můj odchov ve 3 měsících a v půlroce (tehdy dostala na výstavě jen N, že je tlustá, tak jí nasadili dietku a zhubla )

Krásná, no oni ti goldeni jsou jiné plemeno, jiná stavba těla. Ovčouni jsou taky rozdílní, minulá exterieračka jako štěně taky nevypadala, jako tohle štěně, stavba těla byla jiná, nožky kratší, úhlení vzadu úplně jiné, povaha velký rozdíl.

28.4.2023 13:23

často jsou to u těchto štěňátek hlavně chlupy, jsou jak medvídci

zrovna vcera me narkli na obranach, ze proc mam tak hubeneho vovcaka.
tak jsem jim ho hned vlekla ukazat, at si ho ohmataji - ze neni hubeny, jen vycesany ( jo, je to chlupac)
on ma uz ted sirokou hlavu jako dospely - a zbytek tela adoslescenta. Je videt ten nepomer.

A nemáte fotku? Ať máme srovnání.

28.4.2023 13:41

Host2323 napsal(a):

Jestli máte FB, doporučuji dát dotaz do skupiny Granuláři. Odborník, kterému můžete věřit, je Dan Rozhon, který v této skupině často radí.

28.4.2023 14:13

A nemáte fotku? Ať máme srovnání.

oni se fakt moc fotit nedaji :-) v postoji nehrozi

Host2323

28.4.2023 21:00
Host2323

XXX.XXX.168.110

Jestli máte FB, doporučuji dát dotaz do skupiny Granuláři. Odborník, kterému můžete věřit, je Dan Rozhon, který v této skupině často radí.

Děkuji, fb nemám ale prověřím manželku. Každý radí něco jiného, zaručeně nejlepšího a pak z nich leze že jim psi kulhali a bůhví co ještě...

29.4.2023 09:27

oni se fakt moc fotit nedaji :-) v postoji nehrozi

Petrohei, je krásný, taky jsem měla dlouhosrstku, ale exterieračku. Byla taková líbivá pro lidi,byli z ní unešení.Ale,byla moje dlouhosrstka 1. a poslední. Víckrát bych dlouhosrstou nechtěla. V létě, když jsme byli plavat,strašně dlouho schla, vrchní srst suchá, spodní vlna pořád mokrá, v zimě zmrzlé kuličky sněhu nalepené v srsti, na jaře a v době línání česání 3/4 hodiny, na podzim a v dešti věčně jako prase, naházené bahno na břiše. Najít klíště v té srsti, byl problém. No, ale tak přes 11 let jsme to vydrželi. Naše měla ještě myslím delší srst na břiše a ten límec okolo krku k předním packám a ty praporky na packách.

29.4.2023 09:55

Tak ja ho - chudaka -porovnavam s canikama. Me by si v tomhle porovnani prohral i normalni NO.
Ale je z nej bordel, proste je.
Porad peru deky z auta -to od caniku neznam.
Dokonce jsem dala do auta pres zimu vysusovac - a normalne jsem vylivala z te misky pak vodu. Obrovsky se zvedla vlhkost v tom aute, co s nami jezdi chlupac.
Zlate vetbedky, fakt - diky nim schne tak nejak v normalnim case.

Jemu samotnemu to zase tak nevadi.- cesani ma i rad, klistata nema a snih se mu taky nelepi nikam.
A to me teda dost prekvapilo -protoze treba hovik si vykusoval snih vzdycky celou cestu, knirac taky - takze to byl ten lepivy snih - a Hari nic, ciste tlapky.
To rikam porad, ze se z nej stava canik - tem se nic na nohy nelepi, tak se prizpusobil

Uvidime, co zivot s nim prinese.
Porad treba resim, jestli se nebude prehrivat v lete. Vovcackari rikaji, ze ne, ze jsou ti psi zvykli. Nebo hotspotu se bojim.

29.4.2023 11:28

Hotspot neměla naše za život ani jednou. V podpaží u předních pacek jsem jí v létě srst trochu prostříhávala a ty praporky za ušima furt rozčesávala. V létě a i když byl na podzim na silnici bordel, jsem jí střihla i břicho, protože, jak to byla fena a byla nižší, všechno bahno naházela na břicho a vnitřní stranu stehen. Přehřívání bych se asi nebála, naše si vždycky lehla do stínu a dobré. Kolikrát se opalovala i na slunku. Myslím, že právě ta podsada byla dobrá izolace i v horku. Vetbetky mám 3, jsou fajn, taky vozím v autě. Nedávno jsem u nás viděla caníka hnědého, jsem ani nevěděla, co je to za plemeno, tak jsem se zeptala. Fakt krásný, viděla jsem vždycky jen ty šedé(modré?)

Přidejte reakci

Přidat smajlík