Americký pitbulteriér

Prodám Amerického pitbulteriéra - Nabízím štěňátka APT narozena 7.4. 2025 K...
18000 Kč
Zdravím všechny
Můj pes včera podstoupil operaci oboustranné perineální kýly + kastraci. Dnes na prvních vycházkách se pes jakoby snaží kadit ale vůbec mu to nejde. Chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo s tímto zkušenosti,jestli je to první den po operaci normální skrze bolest a "nezvyk" a mám tedy ještě počkat co a jak nebo jestli mám nasadit nějaká šetrná projímadla.
Děkuji předem za všechny názory 😊
Ještě přikládám foto pooperační rány den po operaci. Přijde mi rána strašně nateklá ,včetně řitního otvoru. Odpoledne budeme volat vetovi na konzultaci. Jinak dodám že pes je čilý ,má chuť jíst ,pořád by blbnul takže krotíme jak se jen dá aby byl v klidu ,na doma samozřejmě límec aby rány nelízal.
Analgetika na bolest dávám jednou denně každé ráno ,kromě toho kadění je jinak úplně čilý,venku i doma se chová jak kdyby mu nic nebylo,chuť k jídlu je normální. Krmím masovými konzervami což mi řekl veterinář po operaci že je úplně v pohodě ,ať mu jen do jídla přidávám menší množství oleje a bude to v pohodě. Dnes je to druhý den po operaci a ještě nekadil. Ani se nesnažil venku ,za chvíli budu volat vetovi tak uvidíme.
Sandy.
XXX.XXX.20.239
Nedávat k žrádlu nic tvrdého nějakou chvíl třeba vařenou mrkev s konzervou?
Sandy.
napsal(a):
Nedávat k žrádlu nic tvrdého nějakou chvíl třeba vařenou mrkev s konzervou?
Měli jsme nakonec jet k vetovi na kontrolu aby se mu na to podíval a zjistil průchodnost. Nakonec už se ale vykadil takže všechno je jak má. Dáváme konzervu a olejem a šlo to parádně hladce ,pes ani neknuknul 😊
Každopádně děkuji za všechny názory 😊
Tak zdravím ještě jednou ,
Dneska se nám naskytl nový problém ,všimnul jsem si po venceni že psovi z jedné jizvy vytéká krev. Jeli jsme okamžitě na veterinu ,veterinář nám řekl že nevidí přesně kde by to mělo téct ,že stehy krásně drží a dobře se hojí ,že je to jen pooperační výtok ,mám mu to zkusit vymačkávat občas a že by na to měli zabrat ty antibitioka. Moc mi to nepřijde jako ok postup,máte někdo zkušenosti prosím ?
Je to můj první pes ,první operace takže jsem na nervy z každé maličkosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já myslela, že když nevidím, co se děje, podívám se nějakým přístrojem... ale já nejsem doktor, já si jen tak vymýšlím...
Pro Váš klid - pokud převoz nedělá trable, zajeďte k jinému vet, nebo prostě tady u toho... odkud co může téct, když šití drží? Zajímavé. Fakt.
Je pátek odpoledne, zítra už to bude složité.
napsal(a):
Já myslela, že když nevidím, co se děje, podívám se nějakým přístrojem... ale já nejsem doktor, já si jen tak vymýšlím...
Pro Váš klid - pokud převoz nedělá trable, zajeďte k jinému vet, nebo prostě tady u toho... odkud co může téct, když šití drží? Zajímavé. Fakt.
Je pátek odpoledne, zítra už to bude složité.
Za chvíli vyrážíme na pohotovost ,zkoušel jsem mu znovu volat že to pes má prostě rozjeté aa objednal nás až na pátou hodinu,což pro mě byla poslední kapka trpělivosti.
Psa který má rozjetou ránu nechat dalších x hodin čekat.....bohužel jsem laik a doplacim na to i když mi to přišlo divné samozřejmě tak jak jsem psal tak jsem dal na názor "odborníka"
Jsem bohužel neřidič tudíž si musím odvozy dopředu zajistit ale povedlo se naštěstí i takhle na rychlo.
Mně to normální nepřijde. Můj pes byl také na operaci perineální kýly / jednostranné / plus také kastrace a takhle nateklé to neměl, Neměl to nateklé vůbec, dá se říct. Ona to není vůbec jednoduchá operace, ne každý veterinář ji má zmáklou.....Možná bych se obrátila na některé pracoviště, které má zkušenosti....
kate17
napsal(a):
Mně to normální nepřijde. Můj pes byl také na operaci perineální kýly / jednostranné / plus také kastrace a takhle nateklé to neměl, Neměl to nateklé vůbec, dá se říct. Ona to není vůbec jednoduchá operace, ne každý veterinář ji má zmáklou.....Možná bych se obrátila na některé pracoviště, které má zkušenosti....
No on měl oboustrannou ,dělali mu to všechno naráz. Takhle ,na pana doktora který ho operoval byla jen chvála a v okolí je považován za nejlepšího,má 30 letou praxi ,není to jeho první operace pánevní kýly ,my tam původně byli s uchem ,to neměl otok toho zadku ještě tak velký a hned aniž bych mu já cokoliv řekl se na to zaměřil a poznal že pesan trpí kýlou. Byli jsme na pohotovosti dnes,přímo na veterinární klinice ,kde nám bylo řečeno to samé co od původního veta.
Otok je normální vzhledem k rozsáhlosti zákroku ,i vzhledem k tomu že byl přítomen i tukový nádor. Do 14 dnů by otok měl být na 90% pryč. Celkově má prodělané 3 vrstvy šití. Tedy je tam nahromaděn sekret který ale naštěstí vytika ven ,horší případ by byl kdyby vytékal hnědý nebo zelený a zapáchající sekret ,to už by byl problém s infekcí. Jen dodám že se tam na něj koukali 3 doktoři kteří byli na klinice přítomní a všichni se na tom shodli.
Řešení a znovuotevření rány ,nebo přešití by prý bylo nutné pouze v případě rozjetí stehů nebo právě zapáchajícímu a barevnému hnist.
Takže teď bedlivě hlídám ,hodím si sním noční směnu aby byl pod dozorem a budu sledovat aby to nešlo k horšímu.
nestresujte se uplne tim, jak ta rana vypada. Je to opravdu velka rana, bude se dlouho hojit. a to hojeni proste nevypada uplne hezky
pes se vyprazdnuje -to je nejdulezitejsi, nema teplotu, neni apaticky - veti to videli.
ted to chce cas...
muzete ranu osetrovat rapikem, slabou betadinkou - omyvat. vysusit -a cekat
cas to chce
napsal(a):
nestresujte se uplne tim, jak ta rana vypada. Je to opravdu velka rana, bude se dlouho hojit. a to hojeni proste nevypada uplne hezky
pes se vyprazdnuje -to je nejdulezitejsi, nema teplotu, neni apaticky - veti to videli.
ted to chce cas...
muzete ranu osetrovat rapikem, slabou betadinkou - omyvat. vysusit -a cekat
cas to chce
Snažím se tím nestresovat, vím že jsem teď v tomto přehnaně hystericky asi. Můj první pes a beru ho jako své dítě 🙂
Omývam lehkým roztokem betadine,pes je právě úplně čilý ,až tak že ho neustále musím krotit ,je nešťastný z kratičkých procházek a z toho že doma musí mít maximální klid a nemůže skákat do postele na což byl zvyklí.
Vyprazdňování máme pravidelné a bez vyditelných problémů. Toho jsem se nejvíce obával po operaci a hned první stolice úplně bez problémů ,ani nebyla známka bolesti ,ničeho naštěstí. Kontrolovali mu i průchodnost dneska a to byla asi jediná chvíle kdy na něm bylo vidět že ho to bolí ale zvládl to 🙂
tak vydrzte...
tohle chce opravdu hlavne cas.
i je normalni ze cca 5dni po operaci rana vypada hure nez tesne po.
aktivita psa, nezapachajici sekret, zadna extra cervena loziska kolem rany, normalni teplota - je znakem, ze se hoji
vydrzte, nenervujte - a brzy bude dobre!
drzim palce i pacientovi!
napsal(a):
tak vydrzte...
tohle chce opravdu hlavne cas.
i je normalni ze cca 5dni po operaci rana vypada hure nez tesne po.
aktivita psa, nezapachajici sekret, zadna extra cervena loziska kolem rany, normalni teplota - je znakem, ze se hoji
vydrzte, nenervujte - a brzy bude dobre!
drzim palce i pacientovi!
Sekret naštěstí nezapachajici,jen teče teda docela dost kdykoliv se více pohne ,v klidu jen lehce ,tak jen doufat že i to bude brzy v pořádku 🙂 na druhé straně má jizvu krásnou a mnohem menší ,toto byla strana kterou se začínalo a kde se vyvalil ten tukový nádor ,které jsou naštěstí benigní ,takže řez musel být bohužel větší.
Děkujeme za podporu 🙂
Jiří07
napsal(a):
Ještě dodám že mi bylo řečeno ,že skrze přítomnost tukového nádorů ,který roztahuje tkáň ,vzniklo hodně volného ke tvorbě sekretu a nějakou dobu trvá než se vše stáhne zpět jak má ,není to prý hned a nelze s tím nic dělat.
Jste neviděl mé chodidlo po operaci vbočeného palce...
Petrahel má pravdu, ony ty hojící se rány opravdu vypadají zpočátku ošklivě.
napsal(a):
Jste neviděl mé chodidlo po operaci vbočeného palce...
Petrahel má pravdu, ony ty hojící se rány opravdu vypadají zpočátku ošklivě.
Tak dneska už sekretu vytika naprosté minimum. V noci lehce ,teď ráno byl celou dobu klid až teď na venčení pro pohybu trochu vyteklo ale oproti včerejším dní naprostá paráda.
Jen šourek v místě zatažení rány více oteklý ,v jednom místě trochu červený ale žádný výtok ani horké to nemá ,takže doufám že nejhorší máme za sebou.
trošku se sem přifařím a poprosím :
pes musí pod kudlu a jedna operační rána bude nad řitním otvorem
Jaký límec, krom plastového trychtýře, či jiná ochrana, zajistí, že se to zvíře k dupce nedostane?
Děkuji
napsal(a):
Jaký límec, krom plastového trychtýře, či jiná ochrana, zajistí, že se to zvíře k dupce nedostane?
Děkuji
Já myslela, že Ty sama jsi dávala odkazy na nějaké látkové límce vhodné po operacích...?
Anebo to bylo jen pro kočky?
napsal(a):
Děkuji
Máme tohle
https://vetlimce.cz/produkt/zdravotni-ochranne-limce-pro-psy-a-kocky/
nakonec teda nosíme pyžamo , ale lidi si to hodně chválí.
fikovnice
napsal(a):
Já myslela, že Ty sama jsi dávala odkazy na nějaké látkové límce vhodné po operacích...?
Anebo to bylo jen pro kočky?
jojo, pro kočky
takový by pes v mžiku oka uměl zrušit
ale ten odkaz od Terven, děkuji, je principálně totéž
bych to možná i upytlíkovala doma, shodou okolností mám zakoupen 3 cm molitan
a pes jde pod kudlu už ve středu, což víme od včera.....
napsal(a):
jojo, pro kočky
takový by pes v mžiku oka uměl zrušit
ale ten odkaz od Terven, děkuji, je principálně totéž
bych to možná i upytlíkovala doma, shodou okolností mám zakoupen 3 cm molitan
a pes jde pod kudlu už ve středu, což víme od včera.....
Tak to držím pěsti a plno tlapek!
A smím vědět, co konkrétně pesanovi je?
patrně toto:
https://www.veterinakorunka.cz/adenom-perianalnich-zlazek-u-psa/
měl již odoperován jeden v 12/2021, na hřbetu (zcela atypicky), roste další, opět na zádech, a zjistila jsem i že má "naběhlý" konečník - a jo, má tam dva
takže předpokládáme opět adenomy, bude ověřeno histologicky
takže i kastrace
takže žádné lízání prdky
bude sranda........
napsal(a):
patrně toto:
měl již odoperován jeden v 12/2021, na hřbetu (zcela atypicky), roste další, opět na zádech, a zjistila jsem i že má "naběhlý" konečník - a jo, má tam dva
takže i kastrace
takže žádné lízání prdky
bude sranda........
Držím palce. Máte velkýho psa, tam by tenhle typ límce měl být v pohodě. Konkrétně ten z odkazu je fakt precizní výroba, dámy to mají vymakaný, přistupujou k tomu zodpovědně a parametry zaručujou, že pes si tam dosáhnout nemůže.
Bohužel, u nás to tak úplně neklaplo. Pinčovou jsem změřila dobře, tentokrát mám čistý svědomí. Jenže ona na to, jakej je lehoučkej drobek, má relativně dlouhý nohy a dlouhej krk -tudíž míry jako na většího psa -a ve výsledku z toho vyšel límec, kterej je na ní moc velkej a těžkej. Navíc se samozřejmě nepočítá s pinčím specifikem - vysokou akcí předních nohou, tzv. hackney gait. Při chůzi do límce kope předníma, je to, jako by mi po bytě chodil bubeník.
Já jsem to těm dámám psala, reakce byla ve smyslu, že jsem první, kdo si stěžuje, cítila jsem z toho mírný popuzení. Já jsem si fakt nestěžovala, jen jsem se snažila dopídit, kde je chyba.
Ve finále to používám jenom krátkodobě, třeba když napatlám jizvu desinfekcí a nechci hned oblíkat do pyžama, dokud to neuschne. A jak v tom běhá po bytě, kolikrát se stane, že se jí to šprajcne o zem a udělá přes to málem kotrmelec. Uvažuju, že natočím video v pohybu a pošlu jim to k posouzení. Fakt nechci kritizovat, myslím, že pro spoustu psů je to super věc - a tohle mi přijde jako konstruktivní kritika.
není lepší nafukovací límec?
byl i pro lidi cestovní polštářek nafukovací kolem krku, ten má určitě někdo doma, místo tkaniček suchý zip viz obr. 3 nebo sportisimo 4
levnější pro psy než krusse je trixie např.
napsal(a):
byl i pro lidi cestovní polštářek nafukovací kolem krku, ten má určitě někdo doma, místo tkaniček suchý zip viz obr. 3 nebo sportisimo 4
S tím vpravo by si pinčová na ty nejspodnější stehy nejspíš dosáhla...a na prdku zřejmě taky. Zkoušela jsem lidskej krční límec, kterej má podobný parametry a s trochou nepohodlí za chvíli měla rypák mezi nohama.
https://www.spokojenypes.cz/trixie-nafukovaci-ochranny-limec-l-xl/
silný kruh narazí do psa... musí být pořádná výplň... neotočí hlavu do stran
napsal(a):
no to by mě právě zajímalo
zda se s tímto typem límce k tomu zadku ne/dostane
veterinář byl skeptický, že krk to sice nějak drží, ale tělo se ohne
a je fakt, že to v popiscích k těm límcům ani neslibují, ten zadek
ten od Terven = principiálně ten hadrový, co jsem měla na kocoura - fungoval tak (kocour měl ránu vedle kořene ocasu) že se kočka nahnul a límec mu ránu zakryl
kočka normálně fungoval, žádný stres, ale s lízáním měl utrum
kdybych měla kruciš více času......
@hmn_ Zkuste napsat Impact, několikrát tu nafukovací límec (Kruuse? nevzpomínám si) doporučovala a má zkušenosti s kastracemi, tak by mohla vědět. Držím palce, ať je vše ok a průběh bez komplikací.
napsal(a):
Děkuji
Impact mi dala tip na super nafukovací límec, pohodlný, pevný.
Najdete ve vlákně " prasklá anální žlázka u psa", omlouvám se, neumím na mobilu vložit:(.
Je to opravdu mnohem pohodlnější než trychtýř 👍.
Poprvé popletli velikost a poslali S místo L, ale už nevím, jsem objednávala, jsem zmatkář .
Tak opět zdravím všechny
Máme pátý den od operace a nastal nám další problém. Kromě toho že sekret stále vytíká ,se nám začalo stávat že ráno se pesan ještě normálně vykadil ale dopoledne už to z něj samo vyšlo během čůrání ,pak už na kadeni nedřepnul. Doma z něj ještě trošku vyšlo když si lehnul tak jsme vyběhli ještě ven a dokadil se normálně. Odpoledne jsme byli venku ,bylo vidět že se mu zadek rozevírá lehce ,tak jsme chodili ,jen čmuchal ,čůral ale kadění zase nic ,doma se najedl ,přišel si ke mě sednout a jak se zvedl měl na zadku opět vytlačený bobek.
Vzhledem k nutnosti klidného režimu nechodíme na nějaké dlouhé vycházky ale i tak by se měl vykadit normálně když potřebuje.
Po telefonické konzultaci s vetem mi bylo řečeno že tohle jako normální není ale je to prý určitě tím že zákrok byl opravdu rozsáhlý ,k sekretu se vyjádřil že ten už by téct neměl ale máme to nechat teda téct.
Já už fakt nevím jestli vetovi věřit ,zkusit to ještě někde jinde i když jsme jinde už byli nebo to nechat tedy tak jak to je a čekat jestli se to spraví.
Ještě bych se chtěl zeptat ,jak dlouho jste tak po takových složitějších psa venčili?
napsal(a):
patrně toto:
takže i kastrace
takže žádné lízání prdky
bude sranda........
"Hmn_" našla jsem toto od Trixie. To by nemohlo vyhovovat?
Je to na různé obvody krku, tedy velikosti psa...a Ty máš tuším velkého. Recenze jen jedna, ale pochvalná.
Jiří07
napsal(a):
Tak opět zdravím všechny
Máme pátý den od operace a nastal nám další problém. Kromě toho že sekret stále vytíká ,se nám začalo stávat že ráno se pesan ještě normálně vykadil ale dopoledne už to z něj samo vyšlo během čůrání ,pak už na kadeni nedřepnul. Doma z něj ještě trošku vyšlo když si lehnul tak jsme vyběhli ještě ven a dokadil se normálně. Odpoledne jsme byli venku ,bylo vidět že se mu zadek rozevírá lehce ,tak jsme chodili ,jen čmuchal ,čůral ale kadění zase nic ,doma se najedl ,přišel si ke mě sednout a jak se zvedl měl na zadku opět vytlačený bobek.
Vzhledem k nutnosti klidného režimu nechodíme na nějaké dlouhé vycházky ale i tak by se měl vykadit normálně když potřebuje.
Po telefonické konzultaci s vetem mi bylo řečeno že tohle jako normální není ale je to prý určitě tím že zákrok byl opravdu rozsáhlý ,k sekretu se vyjádřil že ten už by téct neměl ale máme to nechat teda téct.
Já už fakt nevím jestli vetovi věřit ,zkusit to ještě někde jinde i když jsme jinde už byli nebo to nechat tedy tak jak to je a čekat jestli se to spraví.
Ještě bych se chtěl zeptat ,jak dlouho jste tak po takových složitějších psa venčili?
No, v podstatě popisujete inkontinentního psa.
A s tím já bych urychleně něco dělala, jinými slovy - zajela bych ještě na jinou veterinu.
fikovnice
napsal(a):
No, v podstatě popisujete inkontinentního psa.
A s tím já bych urychleně něco dělala, jinými slovy - zajela bych ještě na jinou veterinu.
Inkontinence by byla kdyby neudržel moč ,nemylim li se. S tím on problém nemá.
No já ho na dalším venčení trošku pozoroval ,kadil už venku normálně a vždycky mě pozoroval jak kdyby dával pozor jestli ho u toho vidím. On to totiž má teď tak že jakmile se vyčůrá,vykadi tak mažeme domů. Podle mě to tím zdržoval i dopoledne aby nemusel domů.
Na večer jsem to sním ještě protáhnul o 5 minut ,pocuchal si kde chtěl ,drepnul ,vykadil a dobrý. Jenže dopoledne jsme šli domů s tím že prostě asi kadit nechce ,tak mi to pak pustil trošku doma.
Jen ten sekret pořád vytíká 🤦
Jiří07
napsal(a):
Inkontinence by byla kdyby neudržel moč ,nemylim li se. S tím on problém nemá.
No já ho na dalším venčení trošku pozoroval ,kadil už venku normálně a vždycky mě pozoroval jak kdyby dával pozor jestli ho u toho vidím. On to totiž má teď tak že jakmile se vyčůrá,vykadi tak mažeme domů. Podle mě to tím zdržoval i dopoledne aby nemusel domů.
Na večer jsem to sním ještě protáhnul o 5 minut ,pocuchal si kde chtěl ,drepnul ,vykadil a dobrý. Jenže dopoledne jsme šli domů s tím že prostě asi kadit nechce ,tak mi to pak pustil trošku doma.
Jen ten sekret pořád vytíká 🤦
Inkontinence je nejenom močová..Fíkovnice má na mysli inkontinenci stolice.
Terven
napsal(a):
Inkontinence je nejenom močová..Fíkovnice má na mysli inkontinenci stolice.
Aha ,o tom jsem ani nevěděl.
Každopádně jak píši ,na večer se vykadil normálně ,teď zatím taky dobrý ,přišli jsme domů cca v 7 večer. Tak snad to byl jen ojedinělí případ dneska a nebude ho tohle dále trápit. Před operací se mu toto nikdy nestávalo.
Jiří07
napsal(a):
Aha ,o tom jsem ani nevěděl.
Každopádně jak píši ,na večer se vykadil normálně ,teď zatím taky dobrý ,přišli jsme domů cca v 7 večer. Tak snad to byl jen ojedinělí případ dneska a nebude ho tohle dále trápit. Před operací se mu toto nikdy nestávalo.
Ano, tak jak píše "Terven"...
Prostě může být inkontinence močová, inkontinence stolice nebo samozřejmě smíšená (třeba po míšním poranění). U Vašeho psa prostě nějak ne úplně dobře funguje svěrač anu (u řitního otvoru). Pokud se to lepší, tak je to jen dobře.
fikovnice
napsal(a):
Ano, tak jak píše "Terven"...
Prostě může být inkontinence močová, inkontinence stolice nebo samozřejmě smíšená (třeba po míšním poranění). U Vašeho psa prostě nějak ne úplně dobře funguje svěrač anu (u řitního otvoru). Pokud se to lepší, tak je to jen dobře.
Byl to případ jen dnešního dne a ráno to bylo v pořádku úplně. Jak jsem psal ,bylo na něm vidět už dopoledne že by kadil ,i jednou podřepnul ale pak si to zase "rozmyslel" tak jsme šli domů ,trochu z něj vyteklo ,opravdu minimum ,tak jsme šli ven znovu a vykadil se už normálně , samozřejmě až po tom co si očuchal všechno co potřeboval ,pak vyrazil rovnou domů. Odpoledne to byl vlastně stejný případ s tím zdržováním ,jen už z něj vyšel mini bobek doma a kadil pak venku. Od té doby nic.
fikovnice
napsal(a):
"Hmn_" našla jsem toto od Trixie. To by nemohlo vyhovovat?
Je to na různé obvody krku, tedy velikosti psa...a Ty máš tuším velkého. Recenze jen jedna, ale pochvalná.
jo, ten by šel, princip viz Terven
jen ten pes má kolem krku 70 cm, a tohle má max 64
nafukovací garantují max záda, horní polovinu
napsala jsem na vetlímce, jak by to vypadalo s dodáním
anebo nastoupí vlastní tvořivost
nejsem švadlenka!
napsal(a):
jo, ten by šel, princip viz Terven
jen ten pes má kolem krku 70 cm, a tohle má max 64
nafukovací garantují max záda, horní polovinu
napsala jsem na vetlímce, jak by to vypadalo s dodáním
anebo nastoupí vlastní tvořivost
nejsem švadlenka!
Já jsem vetlímec měla rekordně rychle, snad za 2 dny ,- a to ho šily.
Ale je fakt, že jsem si ho vyzvedla osobně...až teprve, když mi paní volala, jestli si přijedu, zjistila jsem, že jsou místní
límec z vetlímců je doma, cca půl hodiny po psu
v pondělí (svátek) odpoledne jsme komunikovaly a ve středu je na druhém konci republiky
má to jeden háček, že žádný obojek neprojde těmi poutky na límci (což mě někdy v noci napadlo), ale co už, něčím to zamašličkuju a bude
napsal(a):
v pondělí (svátek) odpoledne jsme komunikovaly a ve středu je na druhém konci republiky
má to jeden háček, že žádný obojek neprojde těmi poutky na límci (což mě někdy v noci napadlo), ale co už, něčím to zamašličkuju a bude
hlavně přeji bezproblémovou rekonvalescenci
děkujeme
pondělí bude svátek, tak to vidím na průser v sobotu odpoledne
(nee, ťuk ťuk ťuk...)
napsal(a):
Myslím, že tam můžete prostrčit jakejkoliv levnej užší nyloňák...je to jenom kvůli tomu, že samotný sucháče pro psa nejsou úplně nepřekonatelnej problém.
Tak to jsou dámy ještě rychlejší než jsem předpokládala...i s dopravou...to čumím
Přeju dobré hojení.
prej bezva sofa, ten límec
říkají kočičáci
tenké obojky nejsou/nebývají tak dlouhé (71, lépe 72 cm obvod)
a děkuji za přání
"mladej" zatím chrápe až se hory zelenají
Jiří07
napsal(a):
No on měl oboustrannou ,dělali mu to všechno naráz. Takhle ,na pana doktora který ho operoval byla jen chvála a v okolí je považován za nejlepšího,má 30 letou praxi ,není to jeho první operace pánevní kýly ,my tam původně byli s uchem ,to neměl otok toho zadku ještě tak velký a hned aniž bych mu já cokoliv řekl se na to zaměřil a poznal že pesan trpí kýlou. Byli jsme na pohotovosti dnes,přímo na veterinární klinice ,kde nám bylo řečeno to samé co od původního veta.
Otok je normální vzhledem k rozsáhlosti zákroku ,i vzhledem k tomu že byl přítomen i tukový nádor. Do 14 dnů by otok měl být na 90% pryč. Celkově má prodělané 3 vrstvy šití. Tedy je tam nahromaděn sekret který ale naštěstí vytika ven ,horší případ by byl kdyby vytékal hnědý nebo zelený a zapáchající sekret ,to už by byl problém s infekcí. Jen dodám že se tam na něj koukali 3 doktoři kteří byli na klinice přítomní a všichni se na tom shodli.
Řešení a znovuotevření rány ,nebo přešití by prý bylo nutné pouze v případě rozjetí stehů nebo právě zapáchajícímu a barevnému hnist.
Takže teď bedlivě hlídám ,hodím si sním noční směnu aby byl pod dozorem a budu sledovat aby to nešlo k horšímu.
Jasně, oboustranná kýla je rozhodně náročnějsí operace, než jednostranná...
Jak jsem psala, můj pes ji podstoupil v 10 letech, rekonvalescence naprosto bez problémů.
Je fakt, že jsem obvolala X veterin, zda li mají zkušenosti. Nakonec jsem vybrala Animal Clinic v Praze a jsem ráda - ano, stalo to o pár korun víc, ale operaci dělají nekolikrát do týdne - ne jednou za rok, jako některé veteriny. I veterinář s 30 letou praxí nemusí mít tento výkon naoperovaný a mít ho jako rutinu...
Běžné věci jsem vždy řešila s vetem u nás, jakmile je jednalo o něco specifického - obracela jsem se tam, kde sou výsledky a zkušenosti
jo, Bertík se dokonce snažil se uvelebit i k té psí hlavě
nějak to prostorově nevyšlo
fikovnice
napsal(a):
A co to má pesák s tím slzným kanálkem?
no pláče...
a má zbarvenou srst
Tak vás opět všechny zdravím
Pes je už 16 dní po operaci ,jizvy krásně zhojené ,stehy venku ,žere ,pije ,žádný problém ,fyzicky je pesan v pořádku 🙂 ale....
Začal se u něj rozvíjet jeden nepěkný nešvar se kterým si absolutně nevím rady...nechce některé dny kadit venku
Jsou dny kdy je vše absolutně v pořádku ale zrovna třeba dnes v noci byl sekec mazec...
Včera celý den odmítal kadit i když na něm bylo fyzicky vidět že kadit potřebuje ,tak první potřebu vykonal ať ve 20:30 a to jsem ho vyloženě musel nutit zůstávat venku ,přitom se vykadil bez vyditelných problémů ,žádné známky silného tlačení ,bolesti nebo tak. Takže jsme šli v klidu domů že bude klidná noc. No nemohl jsem být dále od pravdy. Průjem žádný nemá,ani tvrdé bobky.
Ve 22:30 z něj vypadl doma první malý bobek ,tak jsem okamžitě vzal postroj,vodítko a letěli jsme ven , samozřejmě z něj nevypadlo nic takže opět návrat domů. 0:30 opět to samé i když tedy nedošlo na pokadění se ale všimnul jsem si že leží a má už prakticky otevřený zadek a byl vidět zase bobek ,který ale okamžitě zatahnul zpět když si všimnul že vstávám....takže opět vodítko , honem ven ,půl hodiny venčení a opět nic i když měl zadek nafouknutý jak rajče. Tahal jsem ho do trávy na sílu ,pomalu s ním chodil ,měl jsem trpělivost ale šli jsme opět domu s nepořízenou.
No a samozřejmě teď když jsem vstával do práce ve 3:50 ,našel jsem doma opět ne už bobek ale vykaděnou hromadu. Tohle dělá jen v noci ,už vážně nevím co s ním ,toto nikdy předtím nepředváděl ,když ho člověk upozornění ještě vrtí ocasem jako by byl hrdý "hele co jsem udělal"
Byly jsme už na dvou veterinach ,pes je fyzicky v pořádku , pooperační otok tam prakticky není co by mu mohl vadit třeba při kálení,pes je po fyzické stránce naprosto v pořádku.
Nemáte někdo s tímto nějakou zkušenost ?
Přiznám se že dnes už mi ujely nervy takže už prostě byl teď potrestán...(nejsem žádný zastánce fyzických trestů psů ,tak si prosím nepředstavujte že bych ho nějak řezal ,to ne 🙂)
"když ho člověk upozornění ještě vrtí ocasem jako by byl hrdý "hele co jsem udělal""
obávám se, že to je mylný výklad
že to spíš bude uklidňování "šílence"
a že to dost možná už bude problém v hlavě
že je na něj vyvíjen tlak
takže by to chtělo vyjet někam pod širák
žádné doma
a uvolnit se, oba
napsal(a):
"když ho člověk upozornění ještě vrtí ocasem jako by byl hrdý "hele co jsem udělal""
obávám se, že to je mylný výklad
že to spíš bude uklidňování "šílence"
a že to dost možná už bude problém v hlavě
že je na něj vyvíjen tlak
takže by to chtělo vyjet někam pod širák
žádné doma
a uvolnit se, oba
Taky mě to napadlo...dneska jsem poprvé ujel ráno ,samotného mě to mrzelo ,celou dobu jsem se k němu choval co nejšetrněji ,když chtěl jít ven ,šli jsme ven,nechtělo se mu ,šli jsme později jen prostě už mi to začalo kolidovat i s prací když už přes dva týdny spím po třech hodinách denně ,chápu že on za to samozřejmě nemůže.
Proto jsem s ním dneska celou noc chodil ,ani se nebránil ,vždycky šel ven dobrovolně,jen to kadeni nepřišlo ,až pak doma. Ráno se už na mě podepsala únava a všechno kolem.
Uvidíme jak to bude jak se vrátím z práce ,je teď doma s tátou ale samozřejmě byli další dva bobky už ,u venčení si taky trochu kaknul a šel hned domů tak snad už to dnes bude ok.
Já to ujetí nervů úplně chápu, sice neřeším bobky, ale taky mě pes teď pár nocí nenechal vyspat Mně ujíždí nervy nejvíc tehdy, když nevím, co mám teda dělat, aby "to" začalo fungovat.
Když už trest, dala bych slovní komentář (nepříjemným tónem) v ten okamžik, kdy přímo vidíte, že pes doma tlačí bobek. Nějaký čundr by určitě pomoct mohl...
napsal(a):
Já to ujetí nervů úplně chápu, sice neřeším bobky, ale taky mě pes teď pár nocí nenechal vyspat Mně ujíždí nervy nejvíc tehdy, když nevím, co mám teda dělat, aby "to" začalo fungovat.
Když už trest, dala bych slovní komentář (nepříjemným tónem) v ten okamžik, kdy přímo vidíte, že pes doma tlačí bobek. Nějaký čundr by určitě pomoct mohl...
Ten trest ,no člověk si pod tím asi představí bůh ví co jsem udělal ,ale bylo to prostě lehké plesknuti přes čumák ,pochybuju že to vůbec cítil,on je pro mě moje malé miminko a právě už jsem zkoušel vše. Je normálně u mě v posteli ,spí se mnou ,pořád se tulí,přes den hodně spí ale to nam bylo vysvětleno tou kastraci že už to bude třetí týden a že ty hormony se už začínají redukovat.
Má vše ,pozornost , mazlení,venčení kdy chce ,dělám pro něj teď úplně maximum co můžu nakombinovat s prací. Už jsem si vybral s ním 10 dní dovolené ,další už mi nedají takže to poroste zkoušíme nějak udělat aby to právě začalo fungovat jak předtím.
Zažili jsme průjmy ale pokaždé i když mu to trvalo třeba půl Hodky ,vždycky mě z té postele vytáhl a šli jsme kadit ven ,teď najednou to nacházím po podlaze 😏
Jiří07
napsal(a):
Ten trest ,no člověk si pod tím asi představí bůh ví co jsem udělal ,ale bylo to prostě lehké plesknuti přes čumák ,pochybuju že to vůbec cítil,on je pro mě moje malé miminko a právě už jsem zkoušel vše. Je normálně u mě v posteli ,spí se mnou ,pořád se tulí,přes den hodně spí ale to nam bylo vysvětleno tou kastraci že už to bude třetí týden a že ty hormony se už začínají redukovat.
Má vše ,pozornost , mazlení,venčení kdy chce ,dělám pro něj teď úplně maximum co můžu nakombinovat s prací. Už jsem si vybral s ním 10 dní dovolené ,další už mi nedají takže to poroste zkoušíme nějak udělat aby to právě začalo fungovat jak předtím.
Zažili jsme průjmy ale pokaždé i když mu to trvalo třeba půl Hodky ,vždycky mě z té postele vytáhl a šli jsme kadit ven ,teď najednou to nacházím po podlaze 😏
Ten trest, když už, zkuste opravdu nejdřív jen zlý pohled, houknutí, mít k tomu patřičný emoce, říct něco nasraně. Chce to ale v okamžik prohřešku nebo ve chvíli, kdy už vidíte, že se chystá kadit. Bylo by fajn ujistit se, jestli je to skutečně něco, co dělá o své vůli "jen tak pro nic za nic" (samozřejmě i tehdy na to má nějaký dobrý důvod, jinak by to nedělal) anebo "za to nemůže" kvůli nějaké zdravotní věci.
Taky mě napadá možnost nekrmit večer, ať nemá v noci co kadit (ale nevím jestli by to bylo řešení, navíc určitý typ stravy dělá hodně bobků a pak se kadí furt).
napsal(a):
Ten trest, když už, zkuste opravdu nejdřív jen zlý pohled, houknutí, mít k tomu patřičný emoce, říct něco nasraně. Chce to ale v okamžik prohřešku nebo ve chvíli, kdy už vidíte, že se chystá kadit. Bylo by fajn ujistit se, jestli je to skutečně něco, co dělá o své vůli "jen tak pro nic za nic" (samozřejmě i tehdy na to má nějaký dobrý důvod, jinak by to nedělal) anebo "za to nemůže" kvůli nějaké zdravotní věci.
Taky mě napadá možnost nekrmit večer, ať nemá v noci co kadit (ale nevím jestli by to bylo řešení, navíc určitý typ stravy dělá hodně bobků a pak se kadí furt).
No to jsem zkoušel ty dny předtím ,jen naštvaný tón a pohled.
Právě s vety jsme to řešili ,prohlíželi ho ,fyzicky je v pořádku. Nepřistihl jsem ho nikdy u toho ,až po. I když už jsem si třeba všimnul že už to z něj leze a on si všiml že jsem vzhůru tak to rychle zatlačil zpět. A venku pak nic ,podle mě to prostě doma neudrží potom v noci ale proto s ním chodím ven když to na něm vidím. Jak říkám dneska celkem hodina a půl spánku a hurá do práce a stejně to z něj vyšlo doma. Spíše nechápu proč se tedy nevykadi venku. To je ten hlavní důvod ,venku chodíme pomalu ,tam kam chce ,nikam ho netaham a dělej kaď právě. Včera celý den nekadil, 20:30 jsme šli ven a to se během deseti minut zase šteloval domu ale to už prostě jsem řekl tak to ne ,dokud se nevykadis budeme chodit a během pěti minut si najednou dřepnul a šlo to.
Je fakt že od středy máme bohužel zase antibiotika kvůli zánětu prostaty ,bohužel je prý teď na tyhle věci náchylnější jak se po operaci zmenšuje a že to ještě bude tak měsíc trvat než se všechno ustálí. Jenže poprvé se to stalo už o víkendu ,to jeste antibitioka neměl ,že by se to na něm třeba nějak podepsalo.
prosím prosím prosím
žádné tresty!
se bojím, že vývoj situace je dán právě těmi tresty, a trestem, a to opravdu velkým, umí být pro psa i jenom škaredé kouknutí!
najela bych na normální režim (případně delší doba pobytu venku, nevím jak to máš normálně)
normální aktivity (i když ty s přihlédnutím k užívání atb omezeně)
psa nesledovat
na bobek doma nereagovat, jen tiše uklidit
a uvidíš, co to udělá
napsal(a):
prosím prosím prosím
žádné tresty!
se bojím, že vývoj situace je dán právě těmi tresty, a trestem, a to opravdu velkým, umí být pro psa i jenom škaredé kouknutí!
najela bych na normální režim (případně delší doba pobytu venku, nevím jak to máš normálně)
normální aktivity (i když ty s přihlédnutím k užívání atb omezeně)
psa nesledovat
na bobek doma nereagovat, jen tiše uklidit
a uvidíš, co to udělá
Opravdu až na dnešní ujetí ,které mě do teď mrzí ,žádné tresty nebyli jako takhle. Jen prostě jsem vyletěl z postele ,byl škaredý pohled , rázné oslovení a uklidil jsem to.
No byl nám i nadále doporučen klidový režim s omezenými vycházkami ale jsme prostě venku dokud sám nechce jít domů právě ,ať není pod tlakem že musí "všechno stihnout honem ,honem než ho odtahnu domů". Jak říkám v noci to bylo půl hodky a to už chtěl sám jít domů. Přes den klidně co tři hoďky po 30 minutách ,když chce i třičtvrtě hodinky venku. Není to teď moc ,chodili jsme na mnohem delší procházky ale tím že by teď neměl ,s ní chodím alespoň častěji a myslím (klidně mě opravte 🙂) si myslím že 30-40 minut na vykaděni je docela dostatečná doba.
Ráno to na déle nejde už tak vstávám 3:50 aby byl vyvenceny než odejdu do práce ,pak s ním chodí otec cca kolem deváté ráno.
Nemá toho odpadu trochu moc?
napsal(a):
Nemá toho odpadu trochu moc?
Nekadi pokaždé když jsme venku ,jestli to tak vyznělo 🙂 normálně kadil 2x denně no když měl tu kýlu tak samozřejmě vícekrát protože to nevytlačil naráz ,ale teď to bylo tak 2x za den ,někdy 3x
Včera je jednou a noční překvápko
Nečtu to celé, tak se předem omlouvám, ale hafan je v rekonvalescenci po velký operaci, tak bych nějakej bobek úplně neřešila i vzhledem k tomu, že s tím má evidentně od začátku problémy. Neberte to jako, že ten pes něco, něco cosi a je na vině. Ne, prostě se něco děje , problém nějaký má - to že se vám jeví, jako v pohodě, tak víte - oni umí krásně lhát a zastírat. Berte ho jako pacienta a ne "zlobidlo". Nevíte- neumí říct, co se uvnitř něj děje, jaký mu to dělá/nedělá problémy.
Zrzavci
napsal(a):
Nečtu to celé, tak se předem omlouvám, ale hafan je v rekonvalescenci po velký operaci, tak bych nějakej bobek úplně neřešila i vzhledem k tomu, že s tím má evidentně od začátku problémy. Neberte to jako, že ten pes něco, něco cosi a je na vině. Ne, prostě se něco děje , problém nějaký má - to že se vám jeví, jako v pohodě, tak víte - oni umí krásně lhát a zastírat. Berte ho jako pacienta a ne "zlobidlo". Nevíte- neumí říct, co se uvnitř něj děje, jaký mu to dělá/nedělá problémy.
Beru to takto ,proto právě ani nevíte jak je mi to ráno líto,bohužel jsem ulitnul...😏
Máme teď před sebou víkend,nasadíme to úplně jinak , vyklidníme se ,uvidíme jak to půjde
Nechce se mi ho právě opět tahat po veterinach ,od tě operace je z každé návštěvy vystrasovany a vyklepany ,takže pokud to nebude vyloženě nutné a nebude to přecházet tak že by si nás sami po telefonické konzultaci nepozvali tak to zkusíme doma vyřešit ke zlepšení 🙂
Jiří07
napsal(a):
Tak vás opět všechny zdravím
Pes je už 16 dní po operaci ,jizvy krásně zhojené ,stehy venku ,žere ,pije ,žádný problém ,fyzicky je pesan v pořádku 🙂 ale....
Začal se u něj rozvíjet jeden nepěkný nešvar se kterým si absolutně nevím rady...nechce některé dny kadit venku
Jsou dny kdy je vše absolutně v pořádku ale zrovna třeba dnes v noci byl sekec mazec...
Včera celý den odmítal kadit i když na něm bylo fyzicky vidět že kadit potřebuje ,tak první potřebu vykonal ať ve 20:30 a to jsem ho vyloženě musel nutit zůstávat venku ,přitom se vykadil bez vyditelných problémů ,žádné známky silného tlačení ,bolesti nebo tak. Takže jsme šli v klidu domů že bude klidná noc. No nemohl jsem být dále od pravdy. Průjem žádný nemá,ani tvrdé bobky.
Ve 22:30 z něj vypadl doma první malý bobek ,tak jsem okamžitě vzal postroj,vodítko a letěli jsme ven , samozřejmě z něj nevypadlo nic takže opět návrat domů. 0:30 opět to samé i když tedy nedošlo na pokadění se ale všimnul jsem si že leží a má už prakticky otevřený zadek a byl vidět zase bobek ,který ale okamžitě zatahnul zpět když si všimnul že vstávám....takže opět vodítko , honem ven ,půl hodiny venčení a opět nic i když měl zadek nafouknutý jak rajče. Tahal jsem ho do trávy na sílu ,pomalu s ním chodil ,měl jsem trpělivost ale šli jsme opět domu s nepořízenou.
No a samozřejmě teď když jsem vstával do práce ve 3:50 ,našel jsem doma opět ne už bobek ale vykaděnou hromadu. Tohle dělá jen v noci ,už vážně nevím co s ním ,toto nikdy předtím nepředváděl ,když ho člověk upozornění ještě vrtí ocasem jako by byl hrdý "hele co jsem udělal"
Byly jsme už na dvou veterinach ,pes je fyzicky v pořádku , pooperační otok tam prakticky není co by mu mohl vadit třeba při kálení,pes je po fyzické stránce naprosto v pořádku.
Nemáte někdo s tímto nějakou zkušenost ?
Přiznám se že dnes už mi ujely nervy takže už prostě byl teď potrestán...(nejsem žádný zastánce fyzických trestů psů ,tak si prosím nepředstavujte že bych ho nějak řezal ,to ne 🙂)
VUBEC jej nesmíte trestat, proboha!!!!
Má zdravotní problém, a i kdyby neměl...je to Vaše chyba!
Jiří07
napsal(a):
Právě že tvrdé bobky nemá ,jde to z něj samo když už venku kadí. Krmím masovými konzervami,stolici má vždy měkkou ,drží tvar ale tuhé to není.
Už výše jsem Vám psala, že se mi to jeví jako přinejmenším částečně inkontinentní pes. Svěrač anu funguje prostě blbě.
Navštivte jinou veterinu - kliniku.
já myslím, že příčina může být v té prostatě. Je v zánětu - může být velmi bolestivá - často se u jejího zánětu projevují problémy se stolicí. Až se vyléčí zánět, uklidní se hormony po kastraci... tak si myslím oddychne pes a následně i vy...
fikovnice
napsal(a):
Už výše jsem Vám psala, že se mi to jeví jako přinejmenším částečně inkontinentní pes. Svěrač anu funguje prostě blbě.
Navštivte jinou veterinu - kliniku.
Byli jsme na třech veterinach coz jsem psal už také tenkrát 🙂 všude stejný výsledek , vaši zprávu si pamatuji nebojte ,opravdu zkoušíme vše.
napsal(a):
já myslím, že příčina může být v té prostatě. Je v zánětu - může být velmi bolestivá - často se u jejího zánětu projevují problémy se stolicí. Až se vyléčí zánět, uklidní se hormony po kastraci... tak si myslím oddychne pes a následně i vy...
Také nám to říkal pan veterinář 🙂 ještě jsem mu dneska volal cca před hodinou ,už mi to nedalo. Chce to trpělivost,vím. Psal jsem že byl ráno potrestán ,vím že to bylo špatně ,každý děláme chyby ,tohle už nevrátím.
Je fakt že od středy máme bohužel zase antibiotika kvůli zánětu prostaty
tohle je docela zasadni okolnost.
Casto u tohoto byva strach z vyprazdnovani - boli je to.
Jiří07
napsal(a):
Můžete mi prosím říct čím je to má chyba?
Možná až tak radikálně jsem to napsat neměla ...ale píšete, že se to děje v noci. Já vím, že to musí být pro Vás obtížné a opruz, ale zkusit jej nějak hlídat...a v momentě, kdy se bude chystat dělat potřebu, tak s ním pádit ven. Jako se štěnětem. Netuším, zda se můžete s někým střídat a skutečně chápu, že bdít celé noci je pro člověka téměř nereálné (i když v případě nouze nejvyšší v sobě člověk najde neskutečné rezervy).
Navíc jste nenapsal, JAK jste jej potrestal. Pokud jsem to nepřehlédla.
Každopádně držím pěsti, ať se to spraví!
Jiří07
napsal(a):
Také nám to říkal pan veterinář 🙂 ještě jsem mu dneska volal cca před hodinou ,už mi to nedalo. Chce to trpělivost,vím. Psal jsem že byl ráno potrestán ,vím že to bylo špatně ,každý děláme chyby ,tohle už nevrátím.
Jo, to je pravda, že každý někdy chybujeme. A vzít si pak z toho zpětnovazebně nějaké poučení, je fajn!
fikovnice
napsal(a):
Možná až tak radikálně jsem to napsat neměla ...ale píšete, že se to děje v noci. Já vím, že to musí být pro Vás obtížné a opruz, ale zkusit jej nějak hlídat...a v momentě, kdy se bude chystat dělat potřebu, tak s ním pádit ven. Jako se štěnětem. Netuším, zda se můžete s někým střídat a skutečně chápu, že bdít celé noci je pro člověka téměř nereálné (i když v případě nouze nejvyšší v sobě člověk najde neskutečné rezervy).
Navíc jste nenapsal, JAK jste jej potrestal. Pokud jsem to nepřehlédla.
Každopádně držím pěsti, ať se to spraví!
Neomlouvejte se ,stane se 🙂
No já právě v příspěvku výše jsem vše uváděl a pořádně rozepsal. Bohužel v noci jsem na to samé ,včera jsem to hlídal a i když jsem to spozoroval a byl s ním několikrát venku a stejně nic ,doma se pak stala nehoda. O čtvrt na 3 ráno už jsem bohužel nevydržel vzhůru ,navíc do práce vzhledem k dojíždění ,venčení atd vstávám už ve 3:50 ,tím pádem hodina a půl spánku opět ,proto bohužel už jsem ujel ,jak jsem psal dobrý pocit jsem z toho neměl ,zpět už to bohužel vzít nemůžu.
No radil jsem se opět s vetem ,vzhledem k tomu že to není typické vykaděni ale prostě to z něj vyjde samo ,je to na 90% problém spojeny se zánětem prostaty. Kadeni ho bohužel bolí ,tím pádem se tomu vyhýbá venku ,doma ve chvíli kdy se uvolní už je toho tolik že to samo vyjde ven. Od středy jsme na antibiotikach takže musíme počkat jak zaberou teprve ,pak se uvidí pořádně. Ale tento problém se začal takto ve velkém projevovat než mu naplno začal ten zánět ,prakticky den předtím ,tzn v noci z pondělí na úterý. Předtím se to stalo prakticky jen jednou ale to byl chvíli po operaci a do jídla mu byl ještě přidáván olej aby měl lehčí kadění,tak jednou neudržel mini bobek ale pak hned venku kakal pak se to neopakoval až do těchto posledních dní.
Jiří07
napsal(a):
Neomlouvejte se ,stane se 🙂
No já právě v příspěvku výše jsem vše uváděl a pořádně rozepsal. Bohužel v noci jsem na to samé ,včera jsem to hlídal a i když jsem to spozoroval a byl s ním několikrát venku a stejně nic ,doma se pak stala nehoda. O čtvrt na 3 ráno už jsem bohužel nevydržel vzhůru ,navíc do práce vzhledem k dojíždění ,venčení atd vstávám už ve 3:50 ,tím pádem hodina a půl spánku opět ,proto bohužel už jsem ujel ,jak jsem psal dobrý pocit jsem z toho neměl ,zpět už to bohužel vzít nemůžu.
No radil jsem se opět s vetem ,vzhledem k tomu že to není typické vykaděni ale prostě to z něj vyjde samo ,je to na 90% problém spojeny se zánětem prostaty. Kadeni ho bohužel bolí ,tím pádem se tomu vyhýbá venku ,doma ve chvíli kdy se uvolní už je toho tolik že to samo vyjde ven. Od středy jsme na antibiotikach takže musíme počkat jak zaberou teprve ,pak se uvidí pořádně. Ale tento problém se začal takto ve velkém projevovat než mu naplno začal ten zánět ,prakticky den předtím ,tzn v noci z pondělí na úterý. Předtím se to stalo prakticky jen jednou ale to byl chvíli po operaci a do jídla mu byl ještě přidáván olej aby měl lehčí kadění,tak jednou neudržel mini bobek ale pak hned venku kakal pak se to neopakoval až do těchto posledních dní.
Tak moc držím pěsti, ať se pesan brzy zbaví toho zánětu prostaty!
Přesto z mé strany fakt trochu pořád jsou obavy z té inkontinence - viz "není to typické vykaděni ale prostě to z něj vyjde samo...". Samozřejmě se ráda budu mýlit!
Kokoš
XXX.XXX.63.189
napsal(a):
Je fakt že od středy máme bohužel zase antibiotika kvůli zánětu prostaty
tohle je docela zasadni okolnost.
Casto u tohoto byva strach z vyprazdnovani - boli je to.
Hlavně ho držet v psychické poohodě.
fikovnice
napsal(a):
Tak moc držím pěsti, ať se pesan brzy zbaví toho zánětu prostaty!
Přesto z mé strany fakt trochu pořád jsou obavy z té inkontinence - viz "není to typické vykaděni ale prostě to z něj vyjde samo...". Samozřejmě se ráda budu mýlit!
Děkuji, Doufám že ano 🙂
Dnešní noc byla první klidná ,žádná nehoda ,ráno se normálně vykadil a doma pospává 🙂