NikolaAm

XXX.XXX.12.188
Dobrý den,
Příští týden jdeme s naší fenou ( křiž. kokra a jezevčíka) čistit zubní kámen a rovnou se přitom nechá vytáhnout jedna bulka. Fenečka už má 12 let, ale je stále fit. K vůli věku mám ale z narkózy strach a tak jsem se po dlouhém čtení různých možností rozhodla pro inhalační anestezii. Chtěla jsem se jen zeptat na Vaše zkušenosti, pro mě je to uplně něco nového. Rok a půl zpět byla fena na kastraci v klasické anestezii a vše zvládla luxusně, dokonce odešla po svých až domů ( veterinu máme naproti ). Zvládá dobře i léky na uklidnění na silvestra. Ale i tak mám strach, má ho asi každý.
Samozřejmě před operací proběhne vyšetrění srdce a krve.
A tak mě zajímá, jak to zvládl Váš pejskek, např. i v takovém věku.
Děkuji za názory a zkušenosti
NikolaAm
napsal(a):
Dobrý den,
Příští týden jdeme s naší fenou ( křiž. kokra a jezevčíka) čistit zubní kámen a rovnou se přitom nechá vytáhnout jedna bulka. Fenečka už má 12 let, ale je stále fit. K vůli věku mám ale z narkózy strach a tak jsem se po dlouhém čtení různých možností rozhodla pro inhalační anestezii. Chtěla jsem se jen zeptat na Vaše zkušenosti, pro mě je to uplně něco nového. Rok a půl zpět byla fena na kastraci v klasické anestezii a vše zvládla luxusně, dokonce odešla po svých až domů ( veterinu máme naproti ). Zvládá dobře i léky na uklidnění na silvestra. Ale i tak mám strach, má ho asi každý.
A jaká "bulka" se bude odstraňovat? Odkud?
NikolaAm
napsal(a):
Dobrý den,
Měla jsem fenku většího plemene, která byla kastrována kvůli pyometře ve 12 a půl letech. Měla inhalační narkózu a zvládla to naprosto v pohodě. Ínhalační narkóza je šetrnější, lépe se řídí. Budete mít předoperační vyšetření ,takže si myslím že se nemusíte obávat i když chápu, že se člověk o toho svého tvorečka bojí. Drží palce ať to dobře dopadne.
NikolaAm

XXX.XXX.121.166
O jakou bulku se jedná nám nebylo řečeno. Je docela na blbém místě. Někde u lopatky přední končetiny. Je tak trochu schovaná. Vzhledem k tomu, že má fenka nadváhu, myslela jsem si, že je to jen tukový váček. Veterinářka říkala, že když jí na to sáhne, je na to citlivá, ale mě to doma nepříjde. Ona je spíš na te veterině vždycky citlivá na vše. Doma mi vživotě nekňourla . Veterinářka řekla, že vzorek brát nebude a pokud by to nějak nevypadalo, pošle se to na histologii. Já bych se v tom víc rýpala, kdyby šlo jen o tu bulku. Ale ty zuby budou stejně jednou potřeba vyčistit, tak to chci udělat co nejdřív. Ona je ještě opravdu vitální a kromě pár šedých chloupků a občas třesoucí se zadní nohy jí nikdy nic nebylo. Jen rok a půl zpět jsme jí našli rakovinovou bulku na mléčné žláze, ale ta se vyoperovala, rovnou jsme ji vykastrovali a zatím je klid. Takže si myslím, že by tu s námi mohla ještě nějakou dobu být a aby to pak byly zuby, co ji bude trápit, to bych vážně nechtěla. Ale jen při myšlence, že by se mi třeba neprobudila, “jen “ k vůli čištění zubů je mi na umření. Samozrejme ai uvedomuji, ze cištění zubů se nedělá jen k vůli zápacu a vzhledu zubů.
Moc všem děkuji za všechny odpovědi a názory.
evra
napsal(a):
Měla jsem fenku většího plemene, která byla kastrována kvůli pyometře ve 12 a půl letech. Měla inhalační narkózu a zvládla to naprosto v pohodě. Ínhalační narkóza je šetrnější, lépe se řídí. Budete mít předoperační vyšetření ,takže si myslím že se nemusíte obávat i když chápu, že se člověk o toho svého tvorečka bojí. Drží palce ať to dobře dopadne.
U nás taky tak, předchozí důchodkyně si v tuším dvanácti? Třinácti? pořídila torzi, měla inhalačku a zvládla všechno suprově. Inhalačka za mě supr.
Zadavatelko jozefpčík nejni vořezávátko, zvládne to, nebojte.
Niky12

XXX.XXX.192.181
Zrzavci
napsal(a):
U nás taky tak, předchozí důchodkyně si v tuším dvanácti? Třinácti? pořídila torzi, měla inhalačku a zvládla všechno suprově. Inhalačka za mě supr.
Zadavatelko jozefpčík nejni vořezávátko, zvládne to, nebojte.
Děkuji☺️
A jaké předoperační vyšetření jste dělali vy?
My jdeme na krev a sono srdce, četla jsem ale , že někde se bere i moč.
Niky12

XXX.XXX.192.181
evra
napsal(a):
Děkuji☺️
Niky12
napsal(a):
Děkuji☺️
Tehdy to byl dost frmol a už je to pár let, tak se přiznám, že nevím, co všechno proběhlo, pamatuji si jen, jak jsem seděla s feňulí a kapačkou na dece, takže to bych kecala. Když šla teď loni na operaci s pyometrou jiná fenka, tak tam ano krev a srdíčko , moč ne. A tu nebrali ani u té stařenky s torzí. ale nevím, k čemu by odebírali moč? To nevím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Niky12
napsal(a):
Děkuji☺️
Krev, srdce a plíce by mělo stačit.