Thielli

XXX.XXX.72.155
Dobrý den,
máte, prosím, někdo zkušenosti s touto metodou? Ideálně dvě stejné zkušenosti s léčením, jednou s a jednou bez magnetoterapie?
Každý fyzioterapeut, který vám tuto metodu nabízí, ji samozřejmě chválí a doporučuje (mj. proto, že pronájem sady je cca za 200 na den, dostanete to na měsíc... takže stroj si na sebe za chvilku vydělá a následně už jen generuje zisk bez práce).
Tyto přístroje rovněž prodávají všemožné servery nabízející kdejaký podobný "zázračný produkt", který lidem zaručeně uleví od bolestí kloubů a podobně.
Na seriózních stránkách zdravotnických pracovišť (včetně těch, kteří metodu na svých rehabilitačních odděleních používají), uvádějí, že účinky nebyly jednoznačně prokázány a metoda tak stále spadá do pole podpůrné alternativní léčby. Na stránkách Sysifos je pak metoda víceméně rozmetána, s tím, že vědecká pracoviště nic neprokázala a jde tak jen o placebo účinek.
Pes sám nám neřekne, že ho hojení už nebolí od doby, co si pokládá pacičku na pulzní magnetoterapeutickou podložku, takže člověk by raději za ušetřených šest tisíc koupil hromadu sušeného masa na pamlsky... na druhou stranu - i kdyby to neléčilo a jen pomohlo od té bolesti...
díky
j.
Tak půjčte a vyzkoušejte,ne? Ze svého okolí vím o dvou psech,co jim magnety pomohly, jednou artroza pat, jednou spondyloza. Samozřejmě,žádný magnet nevyléčí,ale pomáhá od bolesti. Na druhou stranu i s ním je potřeba opatrně,kdysi kdysi mi dali magnety na kolena na rehabilitaci, po druhém sezení se mi rozjely nehorázné bolesti a zánět - jela jsem za revmatoložkou, a ta se křížovala,že na artrozu ano,ale na zánětlivou revmatoidní artritidu nikdy. Tím taky vylučuju placebo účinek,to je nesmysl
Uživatel s deaktivovaným účtem

V rámci rehabilitace jsem si chodívala lehnout na magnety. Za sebe můžu říct že to určitě pomohlo. Po dvou návštěvách mi bolest ustoupila a také se zlepšila hybnost. Sama jsem k tomu přistupovala spíš skepticky, ale byla jsem mile překvapená.
Jen pohodlně ležíte, pěkné v teploučku pod dekou a lečite se.....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co já jsem slyšela, četla, tak magnetoterapie terénními přístroji velikosti žehličky nemůže fungovat kvůli výkonnosti zdroje. Ta magnetoterapie stacionárními přístroji někde v nějakém rehacentru, řízená někým, kdo o tom něco ví, by snad měla účinky mít (no ale právě, někdy dobré, někdy ne, jako se vším). Ale je to JPP.