Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2023 14:09

Dřív mě to nenapadlo a uši jsem čistila, když jsem si vzpomněla. Teď to dělám zároveň se stříháním drápků, případně se střihovou úpravou, neb jsem zjistila, že s jarem mají ta moje prasátka opravdu uši jako prase. Máte někdo s něčím výbornou zkušenost?
Já používám Otipur nebo tyto návleky na prsty https://www.veterinarnikosmetika.cz/cistici-navlek-na-prst-na-usi-pro-psy-vet--s-best-50-ks/, ale klidně uvítám tipy na přípravky, se kterými máte lepší zkušenost vy.

4.5.2023 14:27

Nějak mám zapamatovaný, že do uší je lepší nehrabat, pokud to není nutný. Minulej pes s péčí o uši zásadně nesouhlasil, parkrát za život jsme to stejně museli podstoupit. Kdybych vyhlásila, že se bude pečovat pravidelně preventivně, určitě by spáchal rituální sebevraždu.

4.5.2023 14:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nějak mám zapamatovaný, že do uší je lepší nehrabat, pokud to není nutný. Minulej pes s péčí o uši zásadně nesouhlasil, parkrát za život jsme to stejně museli podstoupit. Kdybych vyhlásila, že se bude pečovat pravidelně preventivně, určitě by spáchal rituální sebevraždu.

Taky nečistíme, když to není nutný. U Taliprdnice asi jen dvakrát, Rumíčke má - stejně jako měl Ešátor - větší sklon ,než ona, k nějakýmu zaprasení, tak tam pak je to v případě potřeby. Ale ušiska kontrolujeme pravidelně v rámci domácí lékařský prohlídky.

4.5.2023 14:38
assil

XXX.XXX.225.195

Nečistím, ani drápy nestříhá, vizuelně uši moc zkontrolovat nejdou kvůli chlupům, tak občas čuchám s tím, že zánět v uších smrdí.

4.5.2023 14:46

pravidelně kouknu - případně setřu (starým bílým kapesníkem) nějaký ten binec co je vidět (a kam prstem dosáhnu) a to je vše. Do ucha se nic preventivně neleje. Xerxes měl jednou zánět na kapky - jinak žádná doga problém neměla (bez ohledu na řeči o problémech nekupírovaných dlouhoušáků)

4.5.2023 14:52

Taky jsem vždy razila cestu, že do uší radši nesahat. Teď u důchodkyň už čistit musíme, takže prolívám čímsi na uši. Byla jsem u veta překvapená, že se prý nemám bát do ucha zajet hluboko uchošťourem, tomu jsem se vždy bránila, ale prý to nevadí.

4.5.2023 15:27

Taky jsem vždy razila cestu, že do uší radši nesahat. Teď u důchodkyň už čistit musíme, takže prolívám čímsi na uši. Byla jsem u veta překvapená, že se prý nemám bát do ucha zajet hluboko uchošťourem, tomu jsem se vždy bránila, ale prý to nevadí.

Tak to bych se bála, pes sebou škubne a neštěstí bude hotovo.

4.5.2023 15:36
arosek

XXX.XXX.130.20

Necistim.
Vyhoda smecky - cistej si vzajemne :)

4.5.2023 15:49

Současný pes má zdravé uši, takže žádným speciálním přípravkem nečistím. Po divočejší koupačce, když si dovnitř nalije vodu, uši jen vytřu kosmetickým tamponem, kam dosáhnu. Stejně tak když už se mi stav uší nezdá optimální, tak to takhle nasucho otřu, ale jestli to dělám jednou za čtvrt roku, tak je to skoro moc.
U předchozího psa, který trpěl na záněty, jsem jednu dobu čistila i co čtrnáct dní, a to tedy pečlivě i s roztokem (už si nepamatuju názvy, utkvělo mi jen Otifree).

4.5.2023 16:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Nečistím a to ani Vikině, která má chlupatý visací. Někdo doporučuje vytrhávat z uší chlupy kvůli hygieně. Já si naopak myslím, že mají svou funkci a nechávám je žít.
Vikina měla zánět v uchu coby štěně, od té doby ne...resp. teda ještě jednou kvůli osině.
Maximálně občas uši očuchám nebo kouknu, jestli tam není klíště.

4.5.2023 19:41
fikovnice

XXX.XXX.61.237

Celkem málo se možná ví, že do ucha lze nakapat i peroxid vodíku, 3%. Teda u lidí, kdy se používá k rozpuštění cerumenu. Psi mají sluch výrazně citlivější než lidé, na druhou stranu asi by to také šlo...
Každopádně žádnému z mnoha Fločků uši čištěny nebyly. Matně si vybavuji, že měl (ten poslední) jednou nějaký hnusný zánět a na to měl nějaké kapičky od vetky.

4.5.2023 19:49

Dřív mě to nenapadlo a uši jsem čistila, když jsem si vzpomněla. Teď to dělám zároveň se stříháním drápků, případně se střihovou úpravou, neb jsem zjistila, že s jarem mají ta moje prasátka opravdu uši jako prase. Máte někdo s něčím výbornou zkušenost?
Já používám Otipur nebo tyto návleky na prsty https://www.veterinarnikosmetika.cz/cistici-navlek-na-prst-na-usi-pro-psy-vet--s-best-50-ks/, ale klidně uvítám tipy na přípravky, se kterými máte lepší zkušenost vy.

U feny s chronickým zánětem uší jsem měla skvělou zkušenost hlavně s Biodexinem, Otodine byl taky fajn.
Pokud není důvod, psům preventivně do uší nehrabu.

4.5.2023 21:21

Mám maximálně bezúdržbového psa, i to bylo kritérium výběru. Občas ho "podrbu" hlouběji v uchu srolovanou papírovou utěrkou. On je na vrcholu blaha a já jako vždy zjistím, že utěrka je absolutně čistá.

5.5.2023 08:51
fikovnice

XXX.XXX.63.83

Mám maximálně bezúdržbového psa, i to bylo kritérium výběru. Občas ho "podrbu" hlouběji v uchu srolovanou papírovou utěrkou. On je na vrcholu blaha a já jako vždy zjistím, že utěrka je absolutně čistá.

Já jsem Flokymu podrbala ucho jeho vlastním uchem. Byl klapouchý, tak jsem jemně promnula ucho zvenčí... Asi to není správný postup, ale také byl na vrcholu blaha a dělala jsem to opravdu jen jemňounce.

5.5.2023 09:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zcela OT. omlouvám se. Ale nějak nejde najít to téma Dotaz na pořízení psa a přitom to tady ráno bylo? chtěla jsem Vám tam Fíkovnice odpovědět, že děkuju za rady a nápady, ale že už se z toho slušně vyhrabávám, je to podle všeho opravdu ten hrušovitý zadkový sval, ten hluboko uvnitř. Od páteře naštěstí ne, to bych, myslím poznala, mám občas nějakej ten problémek a tohle byla zcela neznámá bolest. Ale podle toho, co mi hodila do diskuze odkaz kamarádka, tak to naprosto sedí. Prozatím se mi daří vítězit. noha už nastupuje do auta sama a protože to tělo tejrám a ošetřuju zároveň, tak se to nějak směřuje do lepších.

5.5.2023 09:12

U feny s chronickým zánětem uší jsem měla skvělou zkušenost hlavně s Biodexinem, Otodine byl taky fajn.

Bělouše taky ty uši občas zlobí a drbe je, tak používám přesně ty kapky, co píšete a pěkně ty uši zklidní...čistím dle potřeby, nepravidelně.

Když mu dám třeba nový pamlsek a nějaká složka mu v něm vadí, první projev navenek jsou svědivá ušiska, tak biodexin je zklidní.
Špinavý je taky občas z prachu má, ale na to panička přijde záhy...mužskej říká, že bělouš je neopečovávanější člen rodiny 🙊

5.5.2023 09:51

dtto pyreneják
kapu otodine a bude to už nafurt
zavírá se mu zvukovod

HW jsem tuším řešila ucho pouze jednou ke stáru a tam stačilo kápnout jednou a byl klid, jinak jsem mu tam nehrabala vůbec

5.5.2023 10:09

Kým netreba do uší "nehrabem", ale od mala učím psíkov nechať si uši prezrieť a vtedy im ich aj jemne pretriem papierovou vreckovkou alebo kozmetickým tampónom a určite nie hlboko. Čo som mala dalmatínku tak tá mala teda s ušami dosť patálie a tam som čistila často aj paličkami do ucha (ale iba pokiaľ som mohla bezpečne) a vtedy - síce to bolo v minulom storočí - sa čistilo iba detským olejom. Zvykla si tak, že to považovala za relax .

5.5.2023 10:10

Kým netreba do uší "nehrabem", ale od mala učím psíkov nechať si uši prezrieť a vtedy im ich aj jemne pretriem papierovou vreckovkou alebo kozmetickým tampónom a určite nie hlboko. Čo som mala dalmatínku tak tá mala teda s ušami dosť patálie a tam som čistila často aj paličkami do ucha (ale iba pokiaľ som mohla bezpečne) a vtedy - síce to bolo v minulom storočí - sa čistilo iba detským olejom. Zvykla si tak, že to považovala za relax .

Ano, taky to tak máme. Jedné feňuli se v uších vytváří víc mazu, tak ty pravidelně čistit musím.

5.5.2023 13:17
eni

XXX.XXX.162.229

Tak já jsem čistila uši čistým tamponem pokapaným ušními olejovými kapkami, ale ne nijak extremně hluboko.
O tom peroxidu vím, sama občas provozuji tuto proceduru u sebe...

Přidejte reakci

Přidat smajlík