Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2023 07:48

Ahoj, prosím vás o radu a názor.

Na chrtech a dalších "protáhlých" psech občas vídávám extra široký obojek. Jde o módu? Nebo hodně široký obojek zabraňuje posouvání na dlouhém, štíhlém krku a rozkládá tlak?

Chci s Ratloraptorem pokračovat do podzimu v kynologickém výcviku. Zatím chodil do psí školky, kde postroj nevadil. Někteří cvičitelé se ale na postroj zrovna netváří. Malá je na obojek zvyklá, po několika sklonění hlavy se jí ale posouvá k uším, kde jí vadí. A to i když je dotažený. A na cvičáku sklánět hlavu bude, různé pachy, spadlé pamlsky... Navíc občas vyrazí dopředu, např. když proletí motýlek, něco ji zaujme. Tak chci rozložit tlak na tom malinkatém a snadno zranitelném krčku. Pokud tomu hodně široký obojek nepomáhá, zůstanu i při cvičení u postroje.

Díky za radu.
Katka

8.5.2023 08:52

Když se obojek nasadí hned za ušima a utáhne na 2-3 prsty (aby se pod něj vešly 2 prsty a mělo by s ním jít otočit), teoreticky by moc klouzat neměl. Ale je možné, že u tohohle plemene je to jinak... :) Já věřím na to, že širší obojek rozkládá tah a šetří krk, takže se snažím mít vždy široký.

8.5.2023 08:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já mám obojky jen široké bez spony, 4 cm. Kdysi jsem tu dostala menší bídu, že je to na fenu děsně široké a hrozné. Ale ta práce s tím obojkem je úplně jiná a Laře to evidentně taky vyhovuje. Zkuste a uvidíte.

8.5.2023 08:57

"Já věřím na to, že širší obojek rozkládá tah a šetří krk, takže se snažím mít vždy široký."
a proto je lepší mít kvalitní postroj
u takového prcka zvlášť

8.5.2023 09:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když se obojek nasadí hned za ušima a utáhne na 2-3 prsty (aby se pod něj vešly 2 prsty a mělo by s ním jít otočit), teoreticky by moc klouzat neměl. Ale je možné, že u tohohle plemene je to jinak... :) Já věřím na to, že širší obojek rozkládá tah a šetří krk, takže se snažím mít vždy široký.

No právě. Když dotáhnu obojek podle šířky krku u uší, při běžné chůzi se posune směrem dolů k základně krku a bude škrtit. Když utáhnu podle širší základny krku, sjede časem při sklonění hlavy směrem k uším. Pokud v tu chvíli Ratloraptor zaostane za mým pohybem nebo se začne ošívat, riskuju i svlečení obojku.

Zkusím širší.

8.5.2023 09:12

Děkuju vám.

Zkusím širší obojek. Něco jsem si načetla na webu a rozhodla jsem se pro obojky pro chrty. Ještě změřím malé obvod krku u uší a přes hlavu a podle naměřeného rozdílu možná zvolím na výcvik martingale obojek jako zamezení svlíkání obojku přes hlavu. Třeba ale bude rozdíl hlava, krk malý a bude stačit jen široký obojek. Až bude mít malá postroj, změřím vzdálenost od postroje na krku k uším.

Prostě je to žirafa. Někde jsem vyčetla, že trpasličí pinč vznikl nejen z německého pinče, ale i přimícháním italského chrtíka. Asi fakt jo :-D

8.5.2023 09:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Děkuju vám.

Zkusím širší obojek. Něco jsem si načetla na webu a rozhodla jsem se pro obojky pro chrty. Ještě změřím malé obvod krku u uší a přes hlavu a podle naměřeného rozdílu možná zvolím na výcvik martingale obojek jako zamezení svlíkání obojku přes hlavu. Třeba ale bude rozdíl hlava, krk malý a bude stačit jen široký obojek. Až bude mít malá postroj, změřím vzdálenost od postroje na krku k uším.

Prostě je to žirafa. Někde jsem vyčetla, že trpasličí pinč vznikl nejen z německého pinče, ale i přimícháním italského chrtíka. Asi fakt jo :-D

Za mě je ve vašem případě nejlepší ten martingal - já mimo cvičení (kde musí mít řetízek) jiné obojky nepoužívám.

8.5.2023 09:58

Děkuju vám.

Martingal je proti vyvléknutí samozřejmě nej, jinak by se ten můj možná ani nedožil dospělosti. Teď už ho žádné únikovky ani nenapadnou, tak má postroj navolno, ale kdyby nosil obojky, tak bych možná do provozu zkusila tenhle. Koupila kamarádka v Letňanech beardedce a vypadá hodně dobře a prakticky. https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/?variantId=3519&gad=1&gclid=Cj0KCQjwu-KiBhCsARIsAPztUF1NV_HAA35X8Bk4E_k7_BAMnv3bM-tj8idOTSYbuOOP7flfvZR7uG0aAuIUEALw_wcB

8.5.2023 11:17

Martingal je proti vyvléknutí samozřejmě nej, jinak by se ten můj možná ani nedožil dospělosti. Teď už ho žádné únikovky ani nenapadnou, tak má postroj navolno, ale kdyby nosil obojky, tak bych možná do provozu zkusila tenhle. Koupila kamarádka v Letňanech beardedce a vypadá hodně dobře a prakticky. https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/?variantId=3519&gad=1&gclid=Cj0KCQjwu-KiBhCsARIsAPztUF1NV_HAA35X8Bk4E_k7_BAMnv3bM-tj8idOTSYbuOOP7flfvZR7uG0aAuIUEALw_wcB

nám popraskal během týdne používání... vlastně ho na dvou místech (vedle příčných švů) drží jen ten měkký okraj obojku

8.5.2023 11:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.43

Na chrtech a dalších "protáhlých" psech občas vídávám extra široký obojek. Jde o módu? Nebo hodně široký obojek zabraňuje posouvání na dlouhém, štíhlém krku a rozkládá tlak?

Chci s Ratloraptorem pokračovat do podzimu v kynologickém výcviku. Zatím chodil do psí školky, kde postroj nevadil. Někteří cvičitelé se ale na postroj zrovna netváří. Malá je na obojek zvyklá, po několika sklonění hlavy se jí ale posouvá k uším, kde jí vadí. A to i když je dotažený. A na cvičáku sklánět hlavu bude, různé pachy, spadlé pamlsky... Navíc občas vyrazí dopředu, např. když proletí motýlek, něco ji zaujme. Tak chci rozložit tlak na tom malinkatém a snadno zranitelném krčku. Pokud tomu hodně široký obojek nepomáhá, zůstanu i při cvičení u postroje.

Díky za radu.
Katka

Možná už tady proběhlo, ale zeptám se.
Co je Ratloraptor? Na fotce vidím zadek jagoše.

8.5.2023 12:00

Fiona.Praha napsal(a):
Možná už tady proběhlo, ale zeptám se.
Co je Ratloraptor? Na fotce vidím zadek jagoše.

šutřík výše píše :

"Někde jsem vyčetla, že trpasličí pinč vznikl nejen z německého pinče, ale i přimícháním italského chrtíka. Asi fakt jo"

8.5.2023 12:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.43

šutřík výše píše :

"Někde jsem vyčetla, že trpasličí pinč vznikl nejen z německého pinče, ale i přimícháním italského chrtíka. Asi fakt jo"

Aha, trpasličí pinče znám jen hnědé, proto mne ani nenapadl. Podle barev a postoje jsem viděla jagoše.

8.5.2023 19:47

nám popraskal během týdne používání... vlastně ho na dvou místech (vedle příčných švů) drží jen ten měkký okraj obojku

Fakt? To se jí musím zeptat. No jestli je to k ničemu, tak škoda. Pro "vodníky" mi to přišlo ideální.

8.5.2023 20:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Já bych souhlasila s tím, co napsala hmn ...na mrňavý plemena bych obojek vůbec nedávala. U středních nebo větších psů, pokud jsou ovladatelní a netahají, nevidím problém.
Ale páteř, zejména krční, je u křehkých pidipsů kapitola sama pro sebe. Tam stačí fakt málo a nevěřím, že pubertální pinč sem tam neškubne nebo nezatáhne.
Když jsme si pinčovou dovezli, občas vypískávala při jistých pohybech, mj. i při zvednutí hlavy. Na veterině mi tenkrát tvrdili, že u malých plemen je to téměř jistě krční páteř.
Když někdy vidím pidipsy, jak je majitelé táhnou na obojku proti jejich vůli, vzpouzející se...kolikrát i chodící po zadních, dala bych těm majitelům s chutí pár facek.
Asi jsem měla štěstí na cvičáky- nikde na mě nekoukali divně kvůli postroji.

8.5.2023 20:08

Fakt? To se jí musím zeptat. No jestli je to k ničemu, tak škoda. Pro "vodníky" mi to přišlo ideální.

prasknul během prvního týdne používání. A protože visí nahoře na věšáku, není možné, že by ho načal... Fotka nic moc, ale snad je vidět, kde povolil. A je to na obou stranách u švů

8.5.2023 20:22

Ach jo. Tak zase nevím. Jestli na cvičáku trvat na postroji. Asi mě nevyhodí, předpokládám.

Bavila jsem se o chrtím obojku dnes s kamarádkou. Mohl by mít ještě jednu výhodu. A to při venčení s kamarádčinou chlupatkou. Která aktuálně váží už o 1 kg víc než Ratloraptor. Zvykla si poslední dobou tahat tu moji za postroj. Docela ji rve na začátku procházek za krční část na stranu. Šířka postroje je 1,5 cm.

Zatím to řešíme opakovaným napomínáním chlupatce nebo sundáním postroje na začátku procházek. Ona se to chlupatice naučí, je o měsíc mladší než ta moje (chlupatci je 6 měsíců). Široký obojek by mohl být řešení i pro toto. Třeba by to nevzala do huby. A měla bych za co chytit a připnout vodítko, kdybychom i na začátku procházek potkaly zvěř, lidi, psy.... Jinak chodí holky spolu bez vodítka, až občas na pár metrů po silnici.

Tak budu mít o čem přemýšlet. Pokud se rozhodnu pro široký obojek, asi kvůli chlupatci klasický, ne martingal (pokud by se jí přeci jen podařilo vzít ho do huby).... Na fotce je v šířce 3 cm. Co myslíte, šlo by i 4 cm? Nebo to by bylo už moc?

8.5.2023 20:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Na fotce je v šířce 3 cm. Co myslíte, šlo by i 4 cm? Nebo to by bylo už moc?

Zas myslete na to, aby se v tom mohla hýbat. Není to šátek, ale obojek. 4 cm na miniaturního pinče je strašně moc.

8.5.2023 20:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Na fotce je v šířce 3 cm. Co myslíte, šlo by i 4 cm? Nebo to by bylo už moc?

Zas myslete na to, aby se v tom mohla hýbat. Není to šátek, ale obojek. 4 cm na miniaturního pinče je strašně moc.

Naprostej souhlas...ten pes v tom nebude stát ve výstavním postoji, ale bude čuchat s nosem u země.
Na širokej obojek bych u pětikilovýho prcka zapomněla...

8.5.2023 20:36

já jednou Nihgtovi koupila široký "chrtí" obojek - venku mu nevadil, ale vadil mu když ležel (hlavně v autě) - "fixoval" mu krk. Proto jsme do auta "převlékali". Pak obojku odešla spona (proč jen musím mít smůlu snad na všechny obojky) a přešli jsme na slabý...

8.5.2023 20:41

Kamarádka si to taky myslí. Holky, děkuju vám. Všem, co jste mi věnovaly čas.

Objednám 3 cm. Vyzkouším ho na společných procházkách. Třeba za něj nebude chlupatá piraňa rvát jako za postroj nebo úzký obojek. Zkusím s ním cvičit doma - pokud to bude OK, budu ho brát na cvičák jako zálohu k postroji, kdyby některý instruktor trval na obojku.

8.5.2023 20:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Kamarádka si to taky myslí. Holky, děkuju vám. Všem, co jste mi věnovaly čas.

Objednám 3 cm. Vyzkouším ho na společných procházkách. Třeba za něj nebude chlupatá piraňa rvát jako za postroj nebo úzký obojek. Zkusím s ním cvičit doma - pokud to bude OK, budu ho brát na cvičák jako zálohu k postroji, kdyby některý instruktor trval na obojku.

Pokud by instruktor u miniaturního pinče trval na obojku, bylo by to pro mě signálem, že tady nejsem správně.
PS: Už končím s nevyžádanejma radama

8.5.2023 20:49

Terven napsal(a):
Pokud by instruktor u miniaturního pinče trval na obojku, bylo by to pro mě signálem, že tady nejsem správně.
PS: Už končím s nevyžádanejma radama

Každý názor je dobrý, minimálně mě vede k zamyšlení.

8.5.2023 21:13
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Ja mam taky tedy fenu pinče, ale nemeckeho pince.. No oni maji proste delsi krk, hlavu a pritom pomerne uzkou k telu, bohuzel se jim casto klidne jak uzsi, tak sirsi obojek prevlikne pres usi jak nic..

9.5.2023 05:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.27.83

Já si říkala, že to asi nebude moc pevný, ale psali, jak je to odolný a cena taky není zrovna nízká...🤔
Reklamovala jste ho? Co Vám na to řekli?

9.5.2023 06:25

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já si říkala, že to asi nebude moc pevný, ale psali, jak je to odolný a cena taky není zrovna nízká...🤔
Reklamovala jste ho? Co Vám na to řekli?

řekli mi, že nemám účtenku A to byla pravda... nepočítala jsem s reklamací. Přemýšlím, že jen pro info pošlu fotku výrobci... jen nevím, má-li to smysl

9.5.2023 06:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.27.83

řekli mi, že nemám účtenku A to byla pravda... nepočítala jsem s reklamací. Přemýšlím, že jen pro info pošlu fotku výrobci... jen nevím, má-li to smysl

Já myslím, že to smysl má - výrobce by měl mít zpětnou vazbu.

9.5.2023 07:25

Chtěla jsem ho koupit, tak díky za info, u nás by byl hodně namáhanej a nevydržel by stoprocentně.

9.5.2023 07:42

prasknul během prvního týdne používání. A protože visí nahoře na věšáku, není možné, že by ho načal... Fotka nic moc, ale snad je vidět, kde povolil. A je to na obou stranách u švů

Taky jsem o něm uvažovala a jsem teď ráda, že jsem ho nekoupila.

9.5.2023 07:59

Je škoda, že se to stalo zrovna Xerxové, ale zase bych z jednoho kusu asi nedělala závěry. Otázka je, jaké procento těch výrobků je poruchových, ale jelikož se analogicky vyrábí horolezecké sedáky, pochybuji, že takto skončí “každý druhý”. Já ten obojek mám, je ve velké zátěži, a to na souši i ve vodě, a nic podobného se mi nestalo (ten aktuální používáme minimálné čtyřikrát denně, cca půl roku v kuse). Vím o více lidech, kteří jsou také spokojení.
Kdysi mi praskl řetízkový obojek a pár měsíců zpátky karabina na stopovačce od Zera… ale ani tak si nemyslím, že by třeba to Zero bylo špatné a nepředpokládám, že by jednotlivý incident do budoucna ovlivnil mé nákupní chování. Tím neříkám, ať si ten obojek všechny běžíte koupit, jen… asi bych na základě jednoho vadného kusu nedělala velké soudy.

9.5.2023 08:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Je škoda, že se to stalo zrovna Xerxové, ale zase bych z jednoho kusu asi nedělala závěry. Otázka je, jaké procento těch výrobků je poruchových, ale jelikož se analogicky vyrábí horolezecké sedáky, pochybuji, že takto skončí “každý druhý”. Já ten obojek mám, je ve velké zátěži, a to na souši i ve vodě, a nic podobného se mi nestalo (ten aktuální používáme minimálné čtyřikrát denně, cca půl roku v kuse). Vím o více lidech, kteří jsou také spokojení.
Kdysi mi praskl řetízkový obojek a pár měsíců zpátky karabina na stopovačce od Zera… ale ani tak si nemyslím, že by třeba to Zero bylo špatné a nepředpokládám, že by jednotlivý incident do budoucna ovlivnil mé nákupní chování. Tím neříkám, ať si ten obojek všechny běžíte koupit, jen… asi bych na základě jednoho vadného kusu nedělala velké soudy.

Mně se na tomto nelíbí chování výrobce - je to nezpochybnitelně jejich výrobek, vykázal zásadní vadu, takže ta hra na účtenku (zvlášť když jsou na trhu chvilku a obojek nemůže být hrubě po záruce) mi přijde taková ne moc seriózní.
Asi na to právo mají, ale v dnešní době, kdy každý seriózní prodejce čehokoliv bez keců vyřizuje reklamace okamžitým zasláním nového výrobku, na mě chování Tameru v tomto nepůsobí dobře.

9.5.2023 09:19

Mně se na tomto nelíbí chování výrobce - je to nezpochybnitelně jejich výrobek, vykázal zásadní vadu, takže ta hra na účtenku (zvlášť když jsou na trhu chvilku a obojek nemůže být hrubě po záruce) mi přijde taková ne moc seriózní.
Asi na to právo mají, ale v dnešní době, kdy každý seriózní prodejce čehokoliv bez keců vyřizuje reklamace okamžitým zasláním nového výrobku, na mě chování Tameru v tomto nepůsobí dobře.

pozor - to nebyl výrobce - to byl prodejce... Chtěla jsem to vidět a osahat, než to koupím...

9.5.2023 10:09

K reklamaci účtenka není nutná. Zákon totiž nic takového neukládá. Je to zralé na obch. inspekci. Lze použít výpis z účtu, když se platilo kartou, obal, kde může být nálepka prodejce, může být i svědek nákupu.
Kdyby mi tohle prodejce řekl - nemáte účtenku, nezájem - tak zapínám nahrávání na mobilu
a můj výstup si za rámeček fakt nedá.
Stačí říct, aby vyjeli doklad z pokladny - v ten čas, co jste tam nakupovali. Částku si pamatujete, cca.
Udělala jsem to tak se zbožím mnohem levnějším.

Tamer by to uznal, si myslím, ti nějakou hrdost ještě mají.
A bude je to zajímat... protože co když prodejce prodává padělky?

Téma... na tak mladého psa bych obojek nedávala vůbec, stačí mi na to jedna věta "vidí motýlka a vyrazí dopředu".

9.5.2023 10:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pozor - to nebyl výrobce - to byl prodejce... Chtěla jsem to vidět a osahat, než to koupím...

Tak to se omlouvám Tameru, ale tím spíš bych se s reklamací obrátila na ně, protože by si své prodejce měli postavit do latě.

9.5.2023 10:33
Lily2

XXX.XXX.248.135

Tak to se omlouvám Tameru, ale tím spíš bych se s reklamací obrátila na ně, protože by si své prodejce měli postavit do latě.

Na jednu stranu je chápu. To by každý mohl přijít se tři roky starým obojkem a chtít ho reklamovat s tím, že si ho tam koupil před týdnem. Doživotní právo na reklamaci obojek nemá.

Na druhou stranu by měli být schopni ten nákup i vyhledat. Třeba v superzoo by měla být možnost, vyhledat pokud má člověk jejich family kartu, nebo kdekoliv, kde má člověk zákaznický účet.

Jinak s tímto obojkem od Tameru mám dobrou zkušenost. Pes se mi s tím koupal týden v moři a obojek vydržel.

9.5.2023 10:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lily2 napsal(a):
Na jednu stranu je chápu. To by každý mohl přijít se tři roky starým obojkem a chtít ho reklamovat s tím, že si ho tam koupil před týdnem. Doživotní právo na reklamaci obojek nemá.

Na druhou stranu by měli být schopni ten nákup i vyhledat. Třeba v superzoo by měla být možnost, vyhledat pokud má člověk jejich family kartu, nebo kdekoliv, kde má člověk zákaznický účet.

Jinak s tímto obojkem od Tameru mám dobrou zkušenost. Pes se mi s tím koupal týden v moři a obojek vydržel.

Tak ona ani účtenka nic neznamená, pokud daný výrobek nemá výrobní číslo - kdo bude chtít, ten si koupí to stejné a na půl roku starou účtenku vyreklamuje 3 roky starý výrobek. Nicméně na obojku Xerxové je jasně vidět, že není opotřebený dlouholetým nošením a jedná se o vadu materiálu.

9.5.2023 14:51
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já jsme na něj koukala, u nás je hodně vody, tak mi to přišlo dobrý, že se pod tím nezapaří

9.5.2023 15:01
janajana65

XXX.XXX.31.202

Díky za radu.
Katka

Široké obojky u chrtů používáme hlavně kvůli rozložení tlaku na ten "tenký" krk. :) A dalším důvodem je jejich mistrovství v útěku, jak mají úzkou hlavu, umí se z běžného obojku vyvlíknout ve vteřině. :)

Nejvíce se používají martingaly a polostahováky, právě kvůli nemožnosti zdrhnout. Ale vyrábějí se i "pevné" které se nestahují vůbec. :) Značky Sofa Dog Wear, Dog Gear, Kaslovi (ti šijí i na míru). :)

9.5.2023 20:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Já mám obojky jen široké bez spony, 4 cm. Kdysi jsem tu dostala menší bídu, že je to na fenu děsně široké a hrozné. Ale ta práce s tím obojkem je úplně jiná a Laře to evidentně taky vyhovuje. Zkuste a uvidíte.

Malina má nejširší obojek z mých psů. Taky brácha brbral, že je zbytečně široký, ale Malina je první pes, který nosí obojek bez potíží. Je to úplně obyčejný kožený obojek bez polstrování.

10.5.2023 18:52
Gerlinda

XXX.XXX.248.126

Ja v praci prijdu do styku s hromadou psu, ale musim rict, ze ruzne praskly tamer (nebo ten stred napul vytrzeny z obsiti, polstr nesedici pod karabinou) je tak 1:1 k tem Tamerum, co drzi a vypadaji, ze plni svou funkci obojku. Dost me to prekvapilo.

A na vyvlikaciho psa (a ze to byl Houdini strasny a nebezpecny to bylo) jsem po zkouseni vseho mozneho taky zakotvila u martingale obojku, nechala jsem usit, mam psa podobne velkeho a tezkeho jako zadavatelka, v siri 2,5 a myslim, ze OK, taky jsem chtela sirsi, ale nad 3 cm uz to bylo prilis siroke, nepohodlne, i se to na malem krcku blbe stahovalo, kdyz byl pokud o rychly unik, asi uz u nej zustaneme (psova to pochopila rychle, vyvesila se 2x behem 5 minut a od te doby je pul roku vicemene klid).

10.5.2023 19:59

tak jsem e-mailem poslala TAMERu krátký textík a fotky prasklého obojku a Yody v obojku jako důkaz, že ho pes nosil... a uvidíme, jestli se firma ozve...

11.5.2023 08:49

včera v osm večer jsem poslala e-mail výrobci a dneska ráno:

Dobrý den, to nás mrzí a popravdě i to že Vám reklamaci neuznali. Jestli můžeme poprosit o zaslání, koukneme na to a poprosím Vás k tomu připsat adresu kam zaslat nový kus.

tomu říkám rychlý a vstřícný krok od výrobce

11.5.2023 15:50

Nakonec jsem koupila jen polohovací (bez přezky) - ne martingal - obojek. Protože jsem se rozhodla, že hlavní účel bude "protikousací". Snad za něj nebude chlupatá piraňa tahat. Na procházky o samotě nebo v cizím prostředí, kdy malá bude muset být občas na vodítku, bude nosit stále postroj. Snad časem zase i s piraňou. A na cvičáku si postroj obhájím.

Vyzkoušela jsem obojek na krátké procházce, jestli jí je bez vodítka pohodlný. Pár desítek metrů šla i na vodítku. Zatím se zdá OK. Asi až o víkendu vyzkouším i na procházce s piraňou.

11.5.2023 16:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nakonec jsem koupila jen polohovací (bez přezky) - ne martingal - obojek. Protože jsem se rozhodla, že hlavní účel bude "protikousací". Snad za něj nebude chlupatá piraňa tahat. Na procházky o samotě nebo v cizím prostředí, kdy malá bude muset být občas na vodítku, bude nosit stále postroj. Snad časem zase i s piraňou. A na cvičáku si postroj obhájím.

Vyzkoušela jsem obojek na krátké procházce, jestli jí je bez vodítka pohodlný. Pár desítek metrů šla i na vodítku. Zatím se zdá OK. Asi až o víkendu vyzkouším i na procházce s piraňou.

Jak je na sebe pyšná!😂

11.5.2023 20:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jak je na sebe pyšná!😂

Aby ne, když má tak drsňácký obojek .

11.5.2023 21:18
janaa

XXX.XXX.174.242

včera v osm večer jsem poslala e-mail výrobci a dneska ráno:

Dobrý den, to nás mrzí a popravdě i to že Vám reklamaci neuznali. Jestli můžeme poprosit o zaslání, koukneme na to a poprosím Vás k tomu připsat adresu kam zaslat nový kus.

tomu říkám rychlý a vstřícný krok od výrobce

Já si zrovna na tebe vzpomněla. Tuším,že jsi Tamer pořizovala na základě té diskuze. Já ho tehdy poradila odchovu, pes je přerostlý a obrovský, za psy táhne, a obojek drží jak židovská víra. Tak jste měli asi smůlu fakt na vadný kus

Ad pidi pes, o obojku bych vůbec nediskutovala a dávala normálně postroj

12.5.2023 22:50
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Taky jsem mamky pesovi letos na jaře koupila širší obojek i vodítko. A musím říct že se mi zdá, že je lepší. Pes je spokojenější. Jen ten obojek není pod chlupama vidět.

13.5.2023 20:45

Hlásím, že chlupatá piraňa nedokáže za pohybu široký obojek uchopit a Ratloraptora tak strhnout.

Uf, ulevilo se mi, že to aspoň k něčemu bylo. Než se z pubertální pirani stane zase pes, bude Ratloraptor nosit na společné procházky velobří obojek. Občas zkusím postroj, zda zakusující období pirani už končí.

13.5.2023 22:52

Piraňa je správná ďáblice 😁 pořád jí vlají ušiska. A by jí taaak zkazite lov😁. A z vaší Ratloraptorky roste veliká dáma 👍. Máme doma, kromě jiných i 13letou pekinézku a té dcera už dlouho říká Miniraptor, ( má 4kg), je úžasné, jak "velké" ❤️ se vejde do tak malých pesanů😁.

Přidejte reakci

Přidat smajlík