Venčení větších psů, když je majitel po operaci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tina17

8.5.2023 09:32
Tina17

XXX.XXX.229.63

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat - neřešil jste někdo, jak na venčení větších psů, když jste sami byli po břišní operaci?
Jde o to, že máme fenu většího plemene, která si prošla více majiteli a je na mě hodně závislá. Momentálně venčí můj muž, ale vzhledem k tomu, že v životě neměl psa a moc se do péče o ně nezapojuje, je to náročné pro všechny.
Ráda bych se do venčení zapojila, jen si netroufám kvůli stehům, abych si neudělala kýlu. Máte nějaké rady - třeba ti, kdo žijí sami a museli absolvovat něco podobného?

Děkuji

8.5.2023 09:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Nemám zkušenost s operací břicha, ale venčila jsem silného psa po operaci ramene (toho samého psa, který mi úraz způsobil ). Psa jsem jistila tím, že jsem měla vodítko se dvěma karabinama, jednu karabinu na obojku, jednu karabinu na náhubku.

8.5.2023 10:13
Doron

XXX.XXX.162.50

Nebo si na to můžete někoho zjednat, ,jsou i profi venčitelé, a doprovázet je, přímou manipulaci nechat na někom jiném, zvlášť jestli fena tahá na vodítku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2023 10:14

neboli improvizovaná haltina

já venčím psa, který mi způsobil úraz ramene i nohy na spodním vedení - vodítko jde pod tělem
haltina je koupená, k dalšímu kroku zatím nedošlo

8.5.2023 10:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

já venčím psa, který mi způsobil úraz ramene i nohy na spodním vedení - vodítko jde pod tělem

A pes se vám z toho nevymotá? U našeho psa by to asi neklaplo, on je z chozeni v postroji na sedáku zvyklej, ze se ze všeho vymotá sám.

8.5.2023 10:38

úmyslně se nevymotává, neúmyslně samozřejmě ano, ale většinou se zase samovolně "nahodí", nebo spravím (při vedení na stopovačce, na vodítku se samozřejmě nevyvléká)
mohla bych to protáhnout pod břichem postrojem, který nosí také
také by se dala našít na postroj nějaká očka k vedení šňůry

8.5.2023 11:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jasne, rozumím. Mě jen zajímalo jak je to jinde. Protože můj pes se vymotá tak nějak okamžitě jak to zjisti 😀. Ale zase je pravda, ze on k tomu byl vedenej, když chodil v postroji na sedáku, aby se postaral sám.

8.5.2023 11:33

a nemůžete chodit všichni tři? Manžel vede fenku, ale jdete s nimi a korigujete si ji hlasem??

8.5.2023 12:38

Haltina fajn věc, jen je potřeba, aby na ní pes opravdu uměl chodit, nezmatkoval, nezmínil se a podobně.
Prostě musí se na to naučit, zvyknout si.
Potom se dá s minimálním úsilím udržet i pes, který reaguje na jiného psa,

Tina17

8.5.2023 15:11
Tina17

XXX.XXX.229.63

a nemůžete chodit všichni tři? Manžel vede fenku, ale jdete s nimi a korigujete si ji hlasem??

Chodíme ve třech, ale stejně je to občas na houby - muž je cholerik, takže někdy je to o nervy. Když mu říkám, aby cuknul, pokud se fena rozhodne, že má zrovna něco lepšího, než aby hned poslechla, okamžitě z toho chytá, že ho diriguju. Navíc koordinace povelu a případného cuknutí vodítkem nám vázne. Každopádně jsme to zkusili s náhubkem (nevím, proč mě to nenapadlo) a fenka chodí jako beránek.
Děkuji všem 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík