Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2023 12:54
Minie

XXX.XXX.154.154

Dobrý den, myslíte, že může psu uškodit, když požírá takové ty uschlé koláče posečené trávy? Dnes nám prakticky všude, kde se dá venčit, posekali trávu. Na zemi ale zůstalo vcelku dost zbytků, které odpadávají od sekačky. Moje štěně se to úplně hystericky snaží sežrat. Kdyby si s tím jen hrála, rozškubala a plivala to, tak to beru... Ale ona to žere. Samozřejmě se snažím ji to nedovolovat, ale když je to na celém pozemku a potřebuju, ať se vyvenčí, moc mi to není platné :/. Běžnou trávu, o které vím, že není jedovatá, jí nechávám. Ale tady si nejsem jistá, když je to z té sekačky. A kdyby mohla, tak takhle spořádá celý pozemek.Mohlo by jí to nějak uškodit? Nebo radši koupit náhubek? Děkuju za radu a zkušenosti.

9.5.2023 13:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Co vím, tak ani trávu žeroucí zvířata se trávou ze sekačky nekrmí z toho důvodu, že ty posečený kousky mají tendenci rychle kvasit, což není na trávení dobrý. Ale štěňata dělaj divný věci, když to není posečená tráva, je to to samý se sněhem. A pak blejou.
Jako cíleně ho nechat sežrat celý okolní lány je asi blbost, hlídat rozhodně jo. Když neuhlídáte a sežere fakt velký množství čekala bych, že bude blejt. Ale že lítá a občas to láduje... no, je to štěně, to se stává. Ale trénovat, že není dobrý to dělat, je určitě na místě.

9.5.2023 13:24
Minie

XXX.XXX.154.154

Atheira napsal(a):
Co vím, tak ani trávu žeroucí zvířata se trávou ze sekačky nekrmí z toho důvodu, že ty posečený kousky mají tendenci rychle kvasit, což není na trávení dobrý. Ale štěňata dělaj divný věci, když to není posečená tráva, je to to samý se sněhem. A pak blejou.
Jako cíleně ho nechat sežrat celý okolní lány je asi blbost, hlídat rozhodně jo. Když neuhlídáte a sežere fakt velký množství čekala bych, že bude blejt. Ale že lítá a občas to láduje... no, je to štěně, to se stává. Ale trénovat, že není dobrý to dělat, je určitě na místě.

Děkuju za odpověď. Ona kdyby mohla, tak to sežere asi fakt všechno 😑. Na běžnou trávu tak vysazená není. Nebo je to tím, že to je pro ni prostě nové. Ale třeba ucpat by se mi s tím snad nemohla? Na žraní si vybírá fakt spíš ty uschlejší koláče.

9.5.2023 13:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Minie napsal(a):
Děkuju za odpověď. Ona kdyby mohla, tak to sežere asi fakt všechno 😑. Na běžnou trávu tak vysazená není. Nebo je to tím, že to je pro ni prostě nové. Ale třeba ucpat by se mi s tím snad nemohla? Na žraní si vybírá fakt spíš ty uschlejší koláče.

To netuším, nicméně i kdyby to nepředstavovalo technicky žádný problém - jakože psi jsou čuňata, vždyť když si dají cleou kořist, mají tam i natrávený obsah žaludku, žerou měsíce schovaný kusy kdovíčeho, jenže v zahradách a na loukách běžně neroste jen tráva. Tady máme třeba plno pryskyřníku, bolehlavu, blínu černého... Muselo by to být uschlé aspoň šest týdnů, aby to nebylo jedovaté. V běžný městský části to nebude takovejhle blbej mix, ale teoreticky je takhle jednodušší, aby se otrávila něčím, co by jindy vůbec neměla potřebu žrát si myslím.

9.5.2023 17:21
Minie

XXX.XXX.154.121

Tak jsem nakonec sjela pro náhubek a bude ho nosit. Je z toho teda nešťastná, je mi jí líto. Ale lepší než by se měla otrávit nebo sežrat s tou trávou rozšmelcované kdoví co.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2023 18:32

Na ten náhubek ale musíte naučit. Takhle se to snad nedělá.

9.5.2023 18:45
Minie

XXX.XXX.154.121

No tak samozřejmě, že jí to budu učit. Po chvilkách. Ale prostě na rychlé venčení, tam kde jsou ty zbytky trávy, ho bude mít. Na procházce mimo tahle místa, ho nebude třeba. A mezitím si bude zvykat na delší dobu nasazení.

9.5.2023 21:59
rapotacka11

XXX.XXX.224.134

Jistě má vhodný , pohodlný náhubek
a může v něm i zívat, což je nutné.

9.5.2023 22:30

Minie napsal(a):
Dobrý den, myslíte, že může psu uškodit, když požírá takové ty uschlé koláče posečené trávy? Dnes nám prakticky všude, kde se dá venčit, posekali trávu. Na zemi ale zůstalo vcelku dost zbytků, které odpadávají od sekačky. Moje štěně se to úplně hystericky snaží sežrat. Kdyby si s tím jen hrála, rozškubala a plivala to, tak to beru... Ale ona to žere. Samozřejmě se snažím ji to nedovolovat, ale když je to na celém pozemku a potřebuju, ať se vyvenčí, moc mi to není platné :/. Běžnou trávu, o které vím, že není jedovatá, jí nechávám. Ale tady si nejsem jistá, když je to z té sekačky. A kdyby mohla, tak takhle spořádá celý pozemek.Mohlo by jí to nějak uškodit? Nebo radši koupit náhubek? Děkuju za radu a zkušenosti.

Odpadlý, uschlý nebo zavlhlý zbytek trávy, který vyjede při nastartování sekačky ven, je pro mé psy lahůdka. Servisman přes sekačky mě každý rok kárá, chtělo by to čistit průběžně.
Jak staré máte štěně a čím ho krmíte? Jestli jde o hysterické požírání, něco jí možná ve stravě chybí. Pes je chytrý, umí si sám doplnit chybějící složky stravy. Žraním různých druhů hoven, bylinek, travin, kořínků se snaží polepšit balanci pro svůj organizmus. Než dávat štěněti košík, zamyslela bych se primárně nad stravou.

10.5.2023 06:14
Minie

XXX.XXX.154.121

Krmím masem,zeleninou,přílohou. Dostává i ovoce a minerální doplňky. Dávku mám vypočítanou podle kalkulačky. Trávu jako takovou nijak hystericky nepojídá (rostoucí). Jen tu zaschlou po sekání.

10.5.2023 07:15
Minie

XXX.XXX.154.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odpadlý, uschlý nebo zavlhlý zbytek trávy, který vyjede při nastartování sekačky ven, je pro mé psy lahůdka. Servisman přes sekačky mě každý rok kárá, chtělo by to čistit průběžně.
Jak staré máte štěně a čím ho krmíte? Jestli jde o hysterické požírání, něco jí možná ve stravě chybí. Pes je chytrý, umí si sám doplnit chybějící složky stravy. Žraním různých druhů hoven, bylinek, travin, kořínků se snaží polepšit balanci pro svůj organizmus. Než dávat štěněti košík, zamyslela bych se primárně nad stravou.

Ještě mě napadlo, koupit přímo bylinkový doplněk. Se sušenými bylinkami a to přidávat. A nebo třeba přímo nasekané listy pampelišky.

10.5.2023 07:21
rapotacka11

XXX.XXX.224.134

Nebo třeba 1 krmení jak je zvyklý,
druhé krmení granule. (zkusit, zda to pomůže)

10.5.2023 09:38

Minie napsal(a):
Krmím masem,zeleninou,přílohou. Dostává i ovoce a minerální doplňky. Dávku mám vypočítanou podle kalkulačky. Trávu jako takovou nijak hystericky nepojídá (rostoucí). Jen tu zaschlou po sekání.

Já teda nevím, ale dávka vypočítaná podle kalkulačky... Nemá ten pes prostě jenom hlad? Píšete, že je to štěně. A to je ve vývoji.

Já mám zkušenosti jenom s kočkami (koťaty). Krmila jsem vždycky, co sežerou. Až tak po druhém roce jsem začala sledovat, jestli netoustnou. Příliš. A podle toho ubírala.

10.5.2023 11:02
Minie

XXX.XXX.154.241

rapotacka11 napsal(a):
Nebo třeba 1 krmení jak je zvyklý,
druhé krmení granule. (zkusit, zda to pomůže)

Granule právě nechce. Proto jsem přešla dvou týdnech na maso. Vyzkoušela jsem troje a z každých pozobala. Měla jsem v plánu krmit cca do roka granule a pak maso. Ale nechtěla to, tak ji nebudu zbytečně nutit to žrát. Ale můžu zkusit, jestli se jí nezměnila chuť no.

10.5.2023 11:03
Minie

XXX.XXX.154.241

Víc nesní. Pak to nechává v misce. Vyzkoušeno

10.5.2023 11:52

Minie napsal(a):
Granule právě nechce. Proto jsem přešla dvou týdnech na maso. Vyzkoušela jsem troje a z každých pozobala. Měla jsem v plánu krmit cca do roka granule a pak maso. Ale nechtěla to, tak ji nebudu zbytečně nutit to žrát. Ale můžu zkusit, jestli se jí nezměnila chuť no.

A to maso žere? To jsem z příspěvku nepochopila.

A vlastně jsem ani nepochopila, proč do roku granule a pak maso.

10.5.2023 12:27

běžně se to doporučuje - zcela vyvážená strava pro štěně v růstu - pak už se nedá nadělat tolik škody... Vždyť i Inspektorka říká, že u některých majitelů štěňat je lépe, když krmí granule ....

10.5.2023 13:16
Minie

XXX.XXX.154.119

Maso žere hezky. Od té doby konečně normálně žere právě. Do roka granule jsem chtěla proto, že jsem se trochu bála, když roste. Aby jí třeba něco nechybělo. Teď to teda po týdnu přepočítávám. Podle toho, jak nabírá.

10.5.2023 13:22

běžně se to doporučuje - zcela vyvážená strava pro štěně v růstu - pak už se nedá nadělat tolik škody... Vždyť i Inspektorka říká, že u některých majitelů štěňat je lépe, když krmí granule ....

Tak to jo. To dává smysl.

10.5.2023 13:23
Minie

XXX.XXX.154.119

Jinak teda dostává i bílý jogurt, tvaroh, vajíčko, dá si semnou sýr (když nejsou moc slané)

10.5.2023 14:49

Moje štěně zase vyžírá na zahradě slepičáky,nevím, myslím, že je to horší, než ta tráva, Nevím, co s tím, už se tam venčí minimálně a když, tak s balonkem v hubě

Přidejte reakci

Přidat smajlík