Uživatel s deaktivovaným účtem

Psům veganská strava prospívá. Výrobci krmiv v Česku ale reagují jen pomalu.
Jsem před chvílí našla na Novinkách.
Jsem divná, že se mi to nezdá?
Spíš záleží, co hledáte... (nejen)Novinky rády doporučují články, které by se vám dle algoritmu mohly líbit. Ten článek může být z roku xy a přesto vám ho doporučí. Vůbec nemusí být vytažený "z hlavní žíly", kde často bývá skutečné zpravodajství, tudíž o něm nikdo zdejší nemusí ani vědět.
Evidentně se na internetu chováte tak, že předpokládá, že by vás mohla zajímat veganská strava pro psy.
rapotacka11
napsal(a):
Já snad ne. Granule mě vůbec nezajímají a mám to tam taky.
Protože se aktivně zajímáte o psy a jejich krmivo nebo kupujete věci pro psa. Proto vám internet cpe granule.
Tyhle články se nabízí vždycky dle nejlepší shody s tím, jak se na internetu chováte. (Jo, klidně ho tam může mít půlka ifauny, proč ne) Záleží taky na podrobnějším nastavení, někdy to autor neumí zacílit a zobrazuje se to pak úplně mimo, ale to je zas jiná.
Ale vždycky je to odezva na to, co vy na internetu děláte. Už dávno se nezobrazuje všechno všem, je to zbytečný a ztrátový.

Od rána to bylo na hlavní straně Seznamu. Od Novinek. Včera to měl Seznam a před měsícem rozhlas nebo ČT. Takhle tu koluje vše, chytrých lidí je nedostatek, no.
A jinak tam leží staré zprávy. Není o čem psát.
Tahle zpráva je samozřejmě totál kravina, ta "studie" taky.
"Pokud by všichni psi přešli k nutričně vyvážené veganské stravě, ušetřilo by se tolik jídla, které by nakrmilo třicet nejchudších zemí světa,“ říká profesor Univerzity ve Winchesteru
Zas další debull, co nechápe, že psi žerou zbytky po nás.
Samozřejmě je vegan. Co je horší - je to veterinář.
A vůbec mu nevadí vyslovit něco tak hloupého:
„Neexistují žádná zdravotní rizika přechodu zvířat na rostlinnou stravu, pokud je nutričně vyvážená.“
Jedna z kanadských studií, která zkoumala několik let přes tisíc psů, dospěla k závěru, že psi na rostlinné stravě žijí v průměru o půl druhého roku déle. U koček se to neprokázalo.
O DCM, amoniaku a nárocích na vodu při výrobě rostlinné stravy pan veterinář, t.č. hlupec, neslyšel.
V které kytce je taurin, dostatek lysinu a methioninu?
Za debullní výroky by se měli veřejně omluvit.
Nebezpeční lidé tohleto. Jako ten výživář z Vafo.
A hele, co se v článku našlo...
Očekáváme nárůst tohoto trendu, byť zatím v malém měřítku.
KAROLÍNA ČÁPOVÁ, PRODUKTOVÁ ŘEDITELKA VAFO GROUP
To je asi tak padesátý článek na jaře... reklama?
Taková záhada.
Firma se sama do tohoto segmentu pouští. Vyvinula své první receptury pro psy na bázi vysoce stravitelných rostlinných proteinů a aminokyselin. Receptury jsou se sníženým obsahem masa nebo zcela bez masa. „Očekáváme nárůst tohoto trendu, byť zatím v malém měřítku. V souladu s naší filozofií zaměřenou na maximální zdraví našich mazlíčků na něj budeme v budoucnu reagovat produktovou nabídkou,“ dodala.
Vy už radši nic nedělejte...

Tak já nevím...pokud zvíře patří mezi masožravce, což si myslím, že je bez diskuze, už když se kouknu jaký má chrup, tak to asi žádná studie nezmění, i když to možná není tak striktní masožravec jako kočka, tak by měl být krmen hlavně masem. Pokud chci domácího mazlíčka krmit "kytičkami", tak si pořídím králíka....no ale tak nemám to vědátorský vzdělání.
Ale možná Gina něco tajně četla, akorát to asi blbě pochopila.Raději než kuřecí křídlo si dá rohlík a raději než misku masa si dá 5 knedlíků se svíčkovou (včera jsme spolu takhle večeřely, zbyla na mě z knedlíku patka a i z té jsem jí nakonec dala), ještěže Mates má rozum a na nějakou svíčkovou se mi krajcvajc a raději spapal syrový masíčko.

napsal(a):
Tak já nevím...pokud zvíře patří mezi masožravce, což si myslím, že je bez diskuze, už když se kouknu jaký má chrup, tak to asi žádná studie nezmění, i když to možná není tak striktní masožravec jako kočka, tak by měl být krmen hlavně masem. Pokud chci domácího mazlíčka krmit "kytičkami", tak si pořídím králíka....no ale tak nemám to vědátorský vzdělání.
Ale možná Gina něco tajně četla, akorát to asi blbě pochopila.Raději než kuřecí křídlo si dá rohlík a raději než misku masa si dá 5 knedlíků se svíčkovou (včera jsme spolu takhle večeřely, zbyla na mě z knedlíku patka a i z té jsem jí nakonec dala), ještěže Mates má rozum a na nějakou svíčkovou se mi krajcvajc a raději spapal syrový masíčko.
Já chcu bejt u Vás pes!
Mno, chtěla bych mít ještě psy, ale jestli bych je měla (musela) krmit vegansky, tak to radši nic, nebo bych musela začít chovat večeři.
Znala jsem vegany krmící vegansky svýho psa. Jako pes tehdy vypadal dobře, nasvalenej, lesklej, ale jak to s takhle krmeným vypadá dál, netuším.
Sama jsem maso roky nejedla, když jsme začali přemýšlet o psovi a čím ho budeme krmit, tak sice jsem o krmení masem věděla, ale uvažovala o granulích - protože vyvážená dávka, že. No Chloupě to za nás naštěstí rozsekl, protože k nám dorazil jako masovej. A já potom, co jsem se hrabala v mase a kostech a makala na domě, na tom mase nakonec skončila taky...tělo si řeklo.

napsal(a):
Já chcu bejt u Vás pes!
Jó už to není co to bejvalo, když byli berbeři... dneska spíš sedíme s Ginou na gaučíku (teda ona leží) a já jí krmím z ruky a ještě u toho dělám "éro letí, nemá děti a šup otevřít hangár (myšleno Ginušky pusinku)" a když zůstane hangár zavřenej, tak mám proslov o tom, co by za to děti v Africe daly, ale ona neví samou roztažeností, co by do tý huby dala...
Ona je v jídle něco jako můj afgán...ona by papala kuřízek s bramborovou kašičkou, svíčkovou s knedlíkem, pečený kuřátko se šťouchanými bramborami a když má hodně dobrou náladu, tak těstoviny s uzeným a vejcem (ona těstoviny moc nemusí), miluje hemendex se šunčičkou, ale pozor musí být tekutější žloudky, aby se do toho dal máčet toustový chlebíček (samozřejmě takovej ten americkej typ, ne ten suchej českej)...ale samozřejmě jí to člověk nesmí kydnout do misky (tedy dát to na talíř a na, to je tvoje), musí mít pocit, že jí se mnou dohromady stejný jídlo....takže jíme spolu, což není problém, protože samozřejmě k základům slušného psího vychování je umění jíst příborem.
No ono to zase z pohledu správné vyvážené psí stravy taková hitparáda není, spíš naopak.
Ale jinak si stoupněte do fronty na pozici psa u Sardullah a jsou tady i tací, co říkají, že se klíďo párkrát denně proběhnou i po dvoře a budou u toho štěkat.

Atheira
napsal(a):
Spíš záleží, co hledáte... (nejen)Novinky rády doporučují články, které by se vám dle algoritmu mohly líbit. Ten článek může být z roku xy a přesto vám ho doporučí. Vůbec nemusí být vytažený "z hlavní žíly", kde často bývá skutečné zpravodajství, tudíž o něm nikdo zdejší nemusí ani vědět.
Evidentně se na internetu chováte tak, že předpokládá, že by vás mohla zajímat veganská strava pro psy.
Tomu nerozumím. Jaké chování na internetu? Psa ani nemám.
Na Novinky občas kouknu kvůli aktualitám, někdy se to hodí do kvízu.
Atheira
napsal(a):
Kometě se spíš nezdá, že by psi mohli být bez újmy vegany
Nediví se, proč to na ni vyskočilo. Normálně to četla na Seznam zprávách - včera to vyskočilo na každýho, kdo vlezl na Seznam žádnej algoritmus v tom není.
napsal(a):
Tomu nerozumím. Jaké chování na internetu? Psa ani nemám.
Na Novinky občas kouknu kvůli aktualitám, někdy se to hodí do kvízu.
Víte co, to je jedno. Chtěla jsem říct, že ty články v tom dlouhém sledu na seznamu (vyjma hlavní zpravodajství) nemá každý stejné a předpokládala jsem, že jste to vyhrábla někde tam, to není žádná divná věc, holej fakt o tom, jak to na internetu je. Ale když vidím tu reakci, jak kdybych vás snad něčím urazila, tak radši nic...
Že je to canc, co má rozvířit vody a ideálně rozproudit žhavou diskuzi je asi jasný úplně každýmu, protože, wtf veganská strava pro psy prostě... Větší kravinu svět neviděl, ale hoďme to lidem.
„Neexistují žádná zdravotní rizika přechodu zvířat na rostlinnou stravu, pokud je nutričně vyvážená.“
Toto je strašná věta, protože je technicky pravdivá. Že rostlinnou stravu vyvážit reálně nelze, prostě zatají.
Je to manipulativní, je to hloupé a je to příšerné tvrzení.
Což mi připomíná - jak se má meifi? :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.51
Varaxi
napsal(a):
Toto je strašná věta, protože je technicky pravdivá. Že rostlinnou stravu vyvážit reálně nelze, prostě zatají.
K tomuhle mě napadá jak by dotyčnej chtěl krmit hada mrkvickou... 😂 Když píše zvířata 😁

Mno had by dostal nutričně vyvážený patlámo zpatlané do tvaru myšky nebo něčeho takového, naparfémované myší močí, aby mu to vonělo :-)
Nějaké ty proteinové výtažky z luštěnin, kvasnicový koncentrát, sojovou bílkovinu a podobné mňamky. Do toho samozřejmě musí dostat nějaké jakokosti, takže hádám nastrouhanou omítku, no a místo peří a srsti posypeme moučkou z rostlinného keratinu. A je to doma.
napsal(a):
"...si dá 5 knedlíků se svíčkovou (včera jsme spolu takhle večeřely, zbyla na mě z knedlíku patka a i z té jsem jí nakonec dala)..."
Jani, Ty jsi jak já - před zavíračkou po vyčerpávající výuce pádím do ócéčka kočkám pro plecko nebo vepř. kýtu, atp., a sobě pak objednávám v tom lepším případě pizzu!
Varaxi
napsal(a):
Počkej, Tebe fakt zajímá, jak se má meifi??

fikovnice
napsal(a):
Počkej, Tebe fakt zajímá, jak se má meifi??
Myslím, že se stačí zeptat v tématu Koronavirus. Sice už tam delší dobu nechodím, ale on je tam určitě denně a háže svoje rozumy.
Atheira
napsal(a):
Víte co, to je jedno. Chtěla jsem říct, že ty články v tom dlouhém sledu na seznamu (vyjma hlavní zpravodajství) nemá každý stejné a předpokládala jsem, že jste to vyhrábla někde tam, to není žádná divná věc, holej fakt o tom, jak to na internetu je. Ale když vidím tu reakci, jak kdybych vás snad něčím urazila, tak radši nic...
Že je to canc, co má rozvířit vody a ideálně rozproudit žhavou diskuzi je asi jasný úplně každýmu, protože, wtf veganská strava pro psy prostě... Větší kravinu svět neviděl, ale hoďme to lidem.
hoďme to lidem.
Já jen k tomuhle, jak je ten intronét naprosto jébnutej .... naprosto aktuálně na mě teď v květnu právě vykouklo vídejo s jakousi slečnou a nápisem: Konečně jsem se dočkala, obří hřiby na Šumavě.
Může mi někdo osvětlit, kterej ichtyl ty články vybírá? Ne, jako nechci to osvětlit opravdu, je to jen řečnická otázka
Zrzavci
napsal(a):
hoďme to lidem.
Já jen k tomuhle, jak je ten intronét naprosto jébnutej .... naprosto aktuálně na mě teď v květnu právě vykouklo vídejo s jakousi slečnou a nápisem: Konečně jsem se dočkala, obří hřiby na Šumavě.
Může mi někdo osvětlit, kterej ichtyl ty články vybírá? Ne, jako nechci to osvětlit opravdu, je to jen řečnická otázka
A já tak ráda houbařím! Že by už začaly růst...?

fikovnice
napsal(a):
A já tak ráda houbařím! Že by už začaly růst...?
Rostou prý májovky...